Şimdi Ara

Prototype Oyununda PC Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yardım edecek, mesaj yazacak herkese teşekkürler.

Sorunu belirtmeden önce donanım ve sistemim hakkında tam bilgi vereyim.

Kullandığım bilgisayar laptop değil, masaüstü PC

İşletim Sistemi : Windows 7 64 bit

Antivirüs : Eset Smart Security

İşlemci: Core 2 Duo E8400 3.0 (Wolfdale)

Ekran Kartı: AMD Radeon 6850 1 GB 256 bit

Ram : Kingston 6 GB 800 Mhz

Güç : High Power 500 Watt

HDD : 1 TB + 160 GB (yeterince boş alanım var)

-----------------------------------------------------------------

Soruna gelince...
    Bilgisayarımda PROTOTYPE-1 oyununu oynarken bazen bir bölümü bitirdikten sonra, bazen bitiremeden 5 - 10 dk içinde, aniden pc kapanmış gibi oluyor ve ekran kartının fanından çok hızlı bir dönüş sesi başlıyor. Bilgisayar kapanmış gibi oluyor dedim çünkü bilgisayar tam kapanmıyor sadece görüntü gidiyor. Yani monitör ile ekran kartı arasında bağlantı kopuyor ve ekran kararıyor, resetlemek zorunda kalıyorum.

Sistemi kurmamın üzerinden en fazla 2 ay geçmiş olabilir.
    Sistemde virüs yok, hergün Advanced System Care ile temizlik yapıyorum, sistem ve donanım güncellemeleri tam.
    Bu sistemle Crysis'in tüm serilerini, Pes 13-14-15 ve daha başka bir sürü oyun oynuyorum böyle bir sorun çıkmıyor.
    İki gün önce tüm kasayı söktüm, temizledim. Hem işlemci hem de ekran kartının eski termal macununu temizleyip yeniden macun sürdüm.

Core Temp programı ile gördüğüm işlemci sıcaklığı boşta iken şu şekilde:
    https://store.donanimhaber.com/0e/38/e7/0e38e7244e305223be9ede74bb23c7f6.png

Crysis 3 oyununda işlemci sıcaklığı:
    https://store.donanimhaber.com/02/7f/e7/027fe70319d4d47f5117583284892f0c.png

GPU-Z ile boşta iken ekran kartı sıcaklığı:
    https://store.donanimhaber.com/97/54/24/975424065d0c8d24c430f6a972e72c0b.gif

Oyunda ilerledikten sonra bazen 70 dereceye bile ulaşıyor ama resetlenme, kapanma olmuyor.

Hehangi bir soruna karşı hemen müdahale için kasamın yan kapaklarını açık tutuyorum. Fanların döndüğünü görebiliyorum.

Yani sorun sistemimde olsa daha ağır olan PES15, Crysis 3 ve diğer oyunlarda sorun çıkardı.

Sorunun oyunda da olmadığını biliyorum. Çünkü aynı oyunu iki farklı masaüstü (benim masaüstü donanımımdan daha düşük özelliklere sahip) ve bir laptopta da kurup denedim. Onlarda resetlenme , kapanma veya bahsettiğim görüntünün birden gitmesi sorunu çıkmadı.
    Şu anda bu satırları yazarken Prototype oyunu arka planda açık. Oynamasam kapanma olmuyor. Oynamaya başladıktan 5-10 dk sonra görüntü gidiyor ve fan dönüş sesi başlıyor.

Bu sorunu çözmek için yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler...

Prototype Oyununda PC Kapanıyor Prototype Oyununda PC Kapanıyor

• oyun da güncel olmalı bro...yada doğru ilaç
  • Oyun güncel. Aynı ilacı diğer pclerde de kullandım sorun yok.

Win7 ye bu gün format çektim. Win 8.1 yükledim. donanım sürücüleri güncel.

Yine aynı sorunla karşılaştım.

Oyunda bir bölümü geçemeden tekrar pc kapanmış gibi oluyor ve ekran kartının fanı çok hızlı dönmeye devam ediyor.

Resetlemeden de olmuyor..
  • Ekran karti faninin dondugune emin olurmusunuz veya termal macun eksikligi de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogumGunuCocugu -- 5 Mart 2015; 0:36:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogumGunuCocugu

Ekran karti faninin dondugune emin olurmusunuz veya termal macun eksikligi de olabilir

Yanıtın için teşekkürler.

Yaklaşık 10 gün önce yeni macun aldım ve hem işlemciye hem de ekran kartının işlemcisine düzgün bir şekilde sürdüm.

Yani sorun macunda değil.

Kasayı devamlı açık bıraktığım için tüm donanımı rahatlıkla kontrol edebiliyorum. Fan hiç durmuyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum artık, şaşırdım kaldım.

Ekran kartı arızalı olsaydı crysis 3, pes 13-14-15, nfs most wanted vb diğer oyunlarda da aynı veya benzer arızayı alırdım.

Oyunun ilacı sorunlu olsaydı iki tane masaüstü pc ve laptopta da sorun çıkardı.

Oyundan vaz mı geçsem acaba?

Bu seferde acaba sorun nedir diye sürekli kafama takarım. (şimdi takma diyeceksiniz ama huy işte)

• nette araştırırsanız çoğu korsan kullanan oyuncuların hepsi bu konuda şikayetçi siyah ekran sorunu bu sorun bir kaç yöntemle düzeliyor ama bu seferde sistemin ne kadar iyi olursa olsun kasma meydana geliyor oyunun setup bölümünde directx güncellemeleri vs mevcuttur onları kurun microsoft visual , microsoft.net framework sisteminizde kurulumu kurulu ise güncel mi onlara bir bakın tüm bunlar işe yaramazsa ve illa bu oyunu oynamak istiyorum derseniz gidin orjinal alın yapacak bir şey yok çünkü orjinal alanlarda bu tür sorunlar yok bahsettiğiniz sorunlar korsan sürümlerinde mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 6 Mart 2015; 10:30:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.