arkadaşlar bursa da ps2 oyunlarını satan bir mağza var ve burada her gelen müşteriyi zamanla kopya oyunların ps2 nin lensini kirlettiğini ve 20 ytl ye temizlediklerini iddia ediyorlar....bu ne kadar doğrudur ve lens temizleme işlemi nasıl yapılmaktadır...ayrıca bir başka forumda ilginç bir soru vardı ps2 yi en uygun nasıl kapatırız... yardın ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler....
ciplerin ps2 yi yıprattıgı ve zarar verdigi dogru eger bakım yapan yeri gozun tuttuysa guvenilir bi yere benziyosa yaptır derim. ama bakım yapacam diye daha beter eden yerlerdevar..aslında yaptıgı islem cok basti makineyi acıyo lensteki tozları felan silyo bu yani
peki bunu biz evimizde yapabilirmiyiz..bunun ayrıntısını bilen varmı....
Chip değil kullanılan medya, yani kopya oyun lense zarar verir.. Sebepleri çeşitlidir, neyse bunu yazmaya gerek yok. Neticede her kosn oyun lense zarar verir.
Lens temizliği yptımadım. Ancak lensinizde sorun varsa yada siz öye düşünüyorsanız ilk yapmnız gereken şey şudur. Konsolu açın. İlk ana menudeyken üçgene basın. Orda console kısmına gitrmiş olacaksınız. Sonra tekrar üçgene basın. Diagnostic kısmına girin. Burda disagnostic seçeneği off dadır. On yapın e çıkın. Bu lensin ince ayarını yapmaya yarar. işe yarıyor. bende yaradı en azından. Saçmalamaya başlmıştı let birden bire. Okumadı, zar zor okudu, okuduktan sonrta da oyun dondu. Bunu yaptım şimdi taş gibi. Ama ben orjinal kullanıyorum. yani ayarı kaçmıştır benimkinin, ondan olmuştur. Korsan kullanımda lens zarar görüyorsa, oz aman ayar yapmak fayda etmeyecektir...
eğer güvenilir bir yer ise bide konsolun eski ise deneyebilirsin çünkü zamanla konsola dolan toz makinayı zorlar
Çip seçiminize dikkat edin dostlar.Sadece korsan oyunlar zarar vermiyor.Bazı uyumsuz çipler de uçurabiliyor makinayı.Eğer çipiniz iyi ise ne kadar çok korsan oyun kullanırsanız alet o kadar fazla yıpranıyor.Durum bundan ibaret...Ayrıca temizlik ve bakım meselesinin bayağı faydası oluyormuş... Ama %100 garanti beklemeyin bu temizlik işinden.Lens aşırı yıpranmış olabilir.
bugüne kadar 100 e yakın oyun oynadım problem çıkmadı ancak tekbir oyunda çıktı oyunu açmadı....bana temizlik gerkir diyen mağzada geniş kasa eski ps2 vardı bu konsol oyunu tek seferde açtı... ancak dedim ya benim içime kurt düşürdüler.. bir de enteresan olan üstüne 8-10 oyun alıp oynadım onlarda hiç problem olmadı..sanki biraz söğüş durumu var gibi..
peki arkadaşlar diğer konuda bir fikriniz varmı...sniper elit oyununun 22/20 bölümünü bitirmişken oyun sırasında kablonun elektriği kesildi ..ps2 yi yeniden açınca tüm kayıtlarımın yerinde yeller esiyordu... ps2 nin açılıp kapatılması için sağlıklı bir bilgisi olan varmı...