Şimdi Ara

PS/2 Klavye Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
23.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar usb klavye kullanıyordum durup dururken çalışmamaya başladı.Bende gittim yeni bir ps/2 girişli bir klavye aldım.Ama oda çalışmadı.Denetim Masasından Klavyeklavyeler çalışmadı.Bios pilini çıkartıp tekrar taktım ama sonuç değişmedi inş sorun büyük değildir.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS/2 Klavye Sorunlarını Giderme

Standart PS/2 klavyeler, PC sistemlerinde yaygın olarak kullanılan giriş aygıtlarıdır. Ancak, bazen PS/2 klavyelerle ilgili sorunlar yaşanabilir. Bu sorunları gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Standart PS/2 Klavye Sürücüsünü Kontrol Et: Klavyen düzgün çalışmıyorsa, öncelikle standart PS/2 klavye sürücüsünün yüklü ve güncel olduğundan emin ol. Sürücüyü bilgisayarının üreticisinin web sitesinden indirebilirsin.

• PS/2 Klavye Çalışmıyor: Eğer klavyen hiç çalışmıyorsa, sorun klavyenin kendisinde, kablosunda veya bilgisayarın PS/2 portunda olabilir. Farklı bir klavye denmeyi veya klavyen ile kablonun bağlantısını kontrol etmeyi dene.

• Standart PS/2 Klavye Bazı Tuşlar Çalışmıyor: Bazı tuşlar çalışmıyorsa, bu sorun tuşların altındaki temassızlık nedeniyle olabilir. Klavyeyi ters çevirerek silkelemeyi veya basınçlı hava ile temizlemeyi dene. Tuşlar hala çalışmıyorsa, klavyeyi değiştirmen gerekebilir.

• PC/AT Geliştirilmiş PS/2 Klavye (101/102 Tuşlu): Bu tip klavyeler, standart PS/2 klavyelerden daha fazla tuşa sahiptir. Eğer bu tip bir klavye kullanıyorsan, özel bir sürücü gerekebilir. Klavyenin üreticisinin web sitesinden sürücüyü indirmeyi dene.

Sonuç:

Yukarıdaki adımları uygulayarak çoğu PS/2 klavye sorununu giderebilirsin. Sorun devam ederse, klavyeni değiştirmeyi veya bir bilgisayar teknisyeninden yardım almayı düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çalıştıra ''control main.cpl keyboard'' yazıp deneyin olmazsa driver zarar görmüş olabilir bence
  • Yazdım ama birşey çıkmadı malesef .s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K I R T E -- 5 Eylül 2011; 23:21:09 >
  • Yardım arkadaşlar..Bu arada pc açılırken No Keyboard Detected yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K I R T E -- 6 Eylül 2011; 17:55:19 >
  • Klavye ile biosa girebiliyormusun yada windows açılırken f8 e basınca tepki veriyormu bak. Büyük ihtimal verir çünkü sorun yazılımsal gibi. güvenli mod da açmayı dene windows açılırken sürekli f8 e basıp çek o listeden güvenli moda gir.Ordada çalışmayabilir Bi ihtimal sistem geri yükleme fayda saglayabilir. Olmaz ise cd yi takıp sistemi onarmayı dene. En son çare olarak format atman gerekebilir. Ayrıca elinde cd den çalışan bi işletim sistemin var ise pc yi onunla açıp kontrol et. Son yazdıgınız geç okudum Daha açılmadan sistem klavye yok diyorsa biosa reset atın ama onluk bi şey degildir bence. Ayrıca pc açıldıktan sonra usb klavyeyi takmayı deneyin bi tepki veriyormu bakın. Ps/2 klavye çalışmasa port bozulmuş denirdi ama usb de çalışmıyor. Sizin pc klavye düşmanı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Eagle -- 6 Eylül 2011; 18:14:08 >

• Güvenli mod veya biosta çalıştıramadım.Klavye tepki vermiyor.Windows 7 kullanıyorum nasıl onarabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K I R T E -- 6 Eylül 2011; 18:19:27 >
  • Selam
    Geçici olarak bir yerden Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye bulacak ve bu klavye ile @Bios'a girip USB Klavye konumunu Enable yapacaksınız.
    Normal şartlarda USB Klavye bu şekilde çalışması lâzım.
    Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    2 ay önce açıldı
    dualshock 4 tuş sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usb klavyeyi çalıştırdım evet ama PS/2 klavyem çalışmıyor malesef .s
  • Şu an usb klavyeniz düzeldiyse ps/2 takılıyken biosa girip bakın ayarlara bi şey hatalıdır belki. ps/2 klavyenin ışıkları çalışıyor mu onada bakın. o klavyeyi sonradan aldım demiştiniz belki bozuktur garanti olması için bi arkadaşınızda test edin. Ps/2 portundada sorun olabilir. Kullanılmadıgı için belki toz falan kaçmıştır yada tam oturmuyordur. Bide merak ettim usb klavyeyi ne yapınca düzeldi?
  • PS/2 klavyede herhangi ışık felan yanmıyor.Hiçbirşeye tepki vermiyor.Bios'a girip hangi ayarlara bakıcam detaylandırırsanız sevinirim.USB klavyeyi bende anlamadım tekrar bir deniyeyim dedim bu sefer ön porta taktım halbüki daha önce denemiştim ön portu ama bu sefer çalıştı.
  • windows 7-8-10 standart ps2 giriş klavye ve mouse çalıştırma

1-regedit aç

2-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\i8042prt tıkla

3-varsayılan degeri 1 yap kapat

4-bilgisayarı yaniden başlat

artık klavyen çalışır.

• firari19 F kullanıcısına yanıt

Hooorrttt  

• Teşekkürler firari19

• firari19 F kullanıcısına yanıt

kankam çok sağol bunun için çok araştırdım ve seninki işe yaradı tekrardan sağol bildigin bilgiyi paylaştığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenne -- 12 Temmuz 2023; 22:11:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.