Şimdi Ara

PS/2 mouse ve klavyeyi BIOS gormuyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldır çalışan bilgisayarda birden bire PS/2 mouse ve klavye çalışmamaya başladı..
    ikiside açılıştan iptal olduğu için ne BIOS'a girebiliyorum ne windows'a login olabiliyorum.
    Görüntüde mouse a elektrik akışı var ışıkları yanıyor.Klavye ise açılışta bütün ışıklarını yakıp söndürüyor.Klavyeye de elektrik akışı var ama BIOSu geçtikten sonra onlar da ölüyor.Portların bozuk olduğunu hiç zannetmiyorum 2 yıldır sorunsuz kullanıyodum. Bilgisayardan kabloları çıkarıp kasayı temizledim (hiçbişeyi çizmedim) ve hepsini geri taktım sonra oluşan sorun bu. Olay memtest'in arkasından geçrekleşmişti ve memtestte 641 hata bulundu.

Tamam ram lerde kesin bi sorun var ama biçok yerde ram in böyle bir soruna yol açmayacağı söyleniyor.

Nasıl çözebilirim? Dediğim gibi BIOS a veya windowsa girmem imkansız!

• başka klavye mouse la denedin mi?Eğer aynı sorunu yaparsa ram leri değiştirip dene.
  • başka klavye ve mouse la deniycem ama içimden bi ses olmayacak diyo.
    yani klavye çalışsa mouse çalışmasa yada tam tersi olsa diycem birinden birini görmüyo. PS/2 portlarını hiç görmüyo gibi bişey söz konusu sanırım.bir de usb klavye ve mouse la denerim hatta.

RAM leri değiştir derken slotlarını mı değiştirmemden bahsediyorsun? RAM lerin yerini değiştirmiştim zaten ama birde eski RAM leri (büyük ihtimalle hata verenler onlar) çıkarıp deniycem. Ama slotların yerini değiştirme konusunda çok fazla opsiyonum yok çünkü zaten dual çalıştırıyorum iki tane 512 yi yan yana takamam gibisinden. Ben eski ramleri söküp deniyim klavye ve mouse olayıda başarısız olursa.

Akşam 8 gibi fln yapabilirim ancak şu an iş yerindeyim =)
  • ram leri tek tek tak öyle dene.Değiştirden kastım başka ram varsa onlarla deneydi.Ayrıca usb klavye bulabilirsen bi dene.portlarda sorun olsa enerji vermezdi gerçi
  • Hocam çok matrak olcak ama yıllardır böyle boş bulunmamıştım....

Sorun mouse u klavye; klavyeyi de mouse çıkışına takmamdan kaynaklanmış o galeyanın ortasında şaşırmışım =) sorun fln yok yani.

Ama gel gelelim asıl sorun şimdi ortaya çıkıyor:

RAM lerin hata verdiğini söylemiştim. Genelde bu hiç hissedilmiyor. Ama çoğu oyunda mesela oyun zort diye kitleniyo ve hata mesajı verip desktopa dönüyor. İşte bu kısmının RAM lerle çok alakası var. Korsan program fln demeyin sakın cayır cayır oynayan arkadaşlarım var sorunsuz ve ilk başlarda bende sorunsuz oynuyodum.

Bir diğer sorun da ekran kartı (x800 GT) fanı bayaa ses yapmaya başladı. İçinden bir tomar pislik temizledim ama fan ses yapmaya devam ediyor. yavaşlayıp hızlanıyor gibisinden ara ara. Ama ekran kartı ısınıyo diye oyunun attığını zannetmiyorum. Özellikle RAM ler hata verdikten sonra en büyük ihtimali ramlere bağlıyorum. Ekran kartları ısındığı zaman ya kendini resetler yada ARTIFACT'ler oluşur ekranda. Öyle bi olay yok.

Sizce napmalıyım?RAM leri çıkarıp bozuk olduğunu düşündüklerimi bir daha deniycem ama sizce sorun RAM midir? Ekran kartı mıdır?Bu arada Windows XP service pack 2 kullanıyorum ve service pack 2 versiyonları oyunlarda çakılmasıyla meşhurdur gerçi.

2. sorum ise bununla ilgili: Service pack 1 windows kursam yeni nesil ana kart ve ramleri tanıtabilirmiyim? Updateleri yüklesem service pack 1 olanları. Mesela 64 bit işlemciyi yine tanır mı? Dual RAM muhabbetini tanır mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.