Şimdi Ara

@PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada! (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.498
Cevap
165
Favori
1.062.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum senin ps vita alacağına gerçekten şaşırdım açıkçası

İpad konusuna gelirsek, katılmıyorum. Tabletler oyun için değildir, ama tablet aldıysan oyun da oynarsın fikrini destekliyorum. Ve şey, ipad 2'nin gücü vita'yla eşit değil malesef, vita eziyor. Ayrıca, dediğin gibi dokunmatikle bir yere kadar. Tuşlar lazım, açıkçası tablette oyun oynamaktaki en büyük engel tuş olmaması. OLED ekranlarda parmak izi kalıyor mu? Işığı yansıtması çokmuş, bsc'de okumuştum.

İşletim sistemi Apple iOS
    İşlemci türü Apple A5
    İşlemci hızı 1 GHz
    İşlemci çekirdek sayısı 2
    Ram boyutu 512 MB
    Dahili bellek boyutu 32 GB
    Bellek arttırma Hayır
    Ekran boyutu 9.7"

quote:

iPad 2′de A5 ismi verilen yeni çip ile hızı ikiye katlayan dual-core (çift çekirdek) sisteminin bulunacağı açıklanırken, grafik performansının da ilk modele oranla dokuz kat hızlı olacağı kaydedildi.

Şimdi buradan bile yola çıkabiliriz, vita'da A9 dört çekirdekli kullanılıyor. Hiçbir telefon ve tablette olmaması şaşırtıcı zaten. iPad 3 vita'yı geçecektir ama şüphesiz.

Kinect'e gelince, evet vita kinect olamaz. Gerçekten kinect harika bir alet. Ama vita ona benziyor, bu hareket algılayıcı sistem dediğin gibi 3ds'deki gibi olursa üzülürüm açıkçası, daha hassas,duyarlı bir sistem isterim.
    -ses tanıma teknolojisi baya eskiymiş yav, ben yeni sanıyordum

-dostum bu arada yüz tanıma teknolojisi olduğu önceden söylenmişti, vita'nın kamerası için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modernova

Kinect'e benzer bir çalışma sistemi asla yapamaz. Kinect ışınlar yolluyarak tarıyor. Resistance ve Uncharted'deki gibi basit şeyler yapılabilir ama asla Kinect gibi yapılamaz. 3DS'ten edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum bir süre sonra Gyro ile nişan almak kamera ayarlamak birşey zıplatmak eli ağrıtıyor. Dokunmatiğe gelirsek arkadakine lafım yok öndekine var. İnsan oynadığı ekranda parmak izi olunca bir sinir oluyor bazen nişan almayı zorluyor. Ve ön dokunmatiği tuşlarla beraber kullanıcaksa bir oyun hiç rahat olmuyor. 3DS'ten biliyorum. Uncharted'daki ışık olayı basit kameralarla bile olabiliyor. Tabi yazılım varsa. 3DS'te termometre var ona göre oyunlar etkilenebiliyor. Sesle oyun oynamaya gelirsek önceki nesildede vardı. DS yapıyordu, PSP'nin de yaptığı oyun var diye biliyorum. Şimdi 3DS'te yapıyor. Bence Rising asla Vita'ya çıkmaz. Hatta hiçbir el konsoluna çıkmaz. Son olarak ise alet über bir fiyata satılabilir her an hazır olun.
    Bu arada Vita duyurulduğundan beri almayı planlıyorum. Listeye yazabilirsiniz.
    Sonuç:
    iPad savaşın galibi. Evet şaka yapmıyorum ciddiyim. iPad sürekli güncellenen teknolojisiyle oyunları aynı Vita gibi çalıştırcak kapasiteye sahip. Zaten iPad 2 teknik özellikleri Vita ile aynı şuan. EA'de aynı bunu düşündü ve nerdeyse bütün oyunlarını iPad'e çıkarma kararı aldı. Bunlara Battlefield 3 dahil. Onlive Cloud Gaming Systemi ile high grafiklerde PC oyunlarını iPad'de oynamak mümkün.

*biz zaten kinectin aynısı oluyor demekin benzer özellikleri var dedik.mesela voice gaming özelliği.yazında psp,ds,3ds'de var demişsin, yalnız onlarda sadece üfleme olayı vardı yani konuşarak komut vermiyorduk.

*Gyro ile nişan almak yorar demişssin zaten bu bi uncharted'te var ve yalnız sniper silahında kullanıyor.(isteğe bağlı kapatabiliyorsun.)

*ekranda parmak izi ise o zaten olan birşey benim telefonda da var ama o kadar sorun yok

*biz zaten mgs rising vita ya gelecek demedik sadece gelse güzel olurdu dedik sen biraz kesin konuşmuşsun neye dayanarak söyledin bilmiyorum.

sonuçada kesinlikle katılmıyorum. ipadte ne fps ne tsp nede futbol oyunu oynanır. donanım olarakta eşit değil :
    ipad 2 çekirdek a8 kullanıyor,vita 4 çekirdek a9;ipad2 SGX543MP2 GPU kullanırken, vita SGX543MP4+ GPU kullnıyor, diğer detayları bilmiyorum açıklanmadığı için. onlive sisteme gelirsek onlive sanırım sadece amerikada çalışıyor ve onlive ayrı bir cihazı var.ipad2 ile onlive sistemi alacağıma giderim ps3 alırım birde monitor alırım daha iyi.onlive sisteminde amerikada başarılı oldğunu da sanmıyorum başarılı olsaydı hızlı bir şekilde avrupayada getirirdi.

ve son söz:kim hangi konsolu alır beni ilgilendirmez, ben vita'yı alır keyfime bakarım arkadaş
  • abi sert konuştun ama doğru söyledin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcnin yeni uzmanı

beyler vitada yüz tanıma algılama özelliği olacakmış buyrun iligili video ve haber linki :http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PlayStation_Vitadan_Yuz_Tanima_Ozelligi-17119.htm

Hareketleri çok iyi algılıyor, sadece ağız yapısını geliştirilerse harika olur çünkü iki hareket yapıyor, açma ve kapatma.

görüntülü konuşma varmış bunu bilmiyordum sadece sesli ve yazılı olduğunu biliyordum, görüntülü konuşma harika olmuş.

@avatar :sert konuşmadım ki araştırmadan gelmiş, burada yazıyor ipad daha iyi filan. ipade çıkan oyun psp'ye minis kategorisinde çıkıyordu örnek:nova,argry birds...
  • quote:

Orijinalden alıntı: masmari

quote:

beyler vitada yüz tanıma algılama özelliği olacakmış buyrun iligili video ve haber linki :http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PlayStation_Vitadan_Yuz_Tanima_Ozelligi-17119.htm

Hareketleri çok iyi algılıyor, sadece ağız yapısını geliştirilerse harika olur çünkü iki hareket yapıyor, açma ve kapatma.

görüntülü konuşma varmış bunu bilmiyordum sadece sesli ve yazılı olduğunu biliyordum, görüntülü konuşma harika olmuş.

@avatar :sert konuşmadım ki araştırmadan gelmiş, burada yazıyor ipad daha iyi filan. ipade çıkan oyun psp'ye minis kategorisinde çıkıyordu örnek:nova,argry birds...

görüntülü konuşma olayı iPhone'dan falan kopya çekilmiş sanırım belki skype desteği gelir de telefona falan ihtiyaç duymayız
  • bi bakmadım konu uçuyor vitanın yeni özellikleri bir anda beni heyecanlandırdı çok tutacak bu alet çokkk
  • quote:

quote:

Kinect'e benzer bir çalışma sistemi asla yapamaz. Kinect ışınlar yolluyarak tarıyor. Resistance ve Uncharted'deki gibi basit şeyler yapılabilir ama asla Kinect gibi yapılamaz. 3DS'ten edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum bir süre sonra Gyro ile nişan almak kamera ayarlamak birşey zıplatmak eli ağrıtıyor. Dokunmatiğe gelirsek arkadakine lafım yok öndekine var. İnsan oynadığı ekranda parmak izi olunca bir sinir oluyor bazen nişan almayı zorluyor. Ve ön dokunmatiği tuşlarla beraber kullanıcaksa bir oyun hiç rahat olmuyor. 3DS'ten biliyorum. Uncharted'daki ışık olayı basit kameralarla bile olabiliyor. Tabi yazılım varsa. 3DS'te termometre var ona göre oyunlar etkilenebiliyor. Sesle oyun oynamaya gelirsek önceki nesildede vardı. DS yapıyordu, PSP'nin de yaptığı oyun var diye biliyorum. Şimdi 3DS'te yapıyor. Bence Rising asla Vita'ya çıkmaz. Hatta hiçbir el konsoluna çıkmaz. Son olarak ise alet über bir fiyata satılabilir her an hazır olun.
    Bu arada Vita duyurulduğundan beri almayı planlıyorum. Listeye yazabilirsiniz.
    Sonuç:
    iPad savaşın galibi. Evet şaka yapmıyorum ciddiyim. iPad sürekli güncellenen teknolojisiyle oyunları aynı Vita gibi çalıştırcak kapasiteye sahip. Zaten iPad 2 teknik özellikleri Vita ile aynı şuan. EA'de aynı bunu düşündü ve nerdeyse bütün oyunlarını iPad'e çıkarma kararı aldı. Bunlara Battlefield 3 dahil. Onlive Cloud Gaming Systemi ile high grafiklerde PC oyunlarını iPad'de oynamak mümkün.

*biz zaten kinectin aynısı oluyor demekin benzer özellikleri var dedik.mesela voice gaming özelliği.yazında psp,ds,3ds'de var demişsin, yalnız onlarda sadece üfleme olayı vardı yani konuşarak komut vermiyorduk.

*Gyro ile nişan almak yorar demişssin zaten bu bi uncharted'te var ve yalnız sniper silahında kullanıyor.(isteğe bağlı kapatabiliyorsun.)

*ekranda parmak izi ise o zaten olan birşey benim telefonda da var ama o kadar sorun yok

*biz zaten mgs rising vita ya gelecek demedik sadece gelse güzel olurdu dedik sen biraz kesin konuşmuşsun neye dayanarak söyledin bilmiyorum.

sonuçada kesinlikle katılmıyorum. ipadte ne fps ne tsp nede futbol oyunu oynanır. donanım olarakta eşit değil :
    ipad 2 çekirdek a8 kullanıyor,vita 4 çekirdek a9;ipad2 SGX543MP2 GPU kullanırken, vita SGX543MP4+ GPU kullnıyor, diğer detayları bilmiyorum açıklanmadığı için. onlive sisteme gelirsek onlive sanırım sadece amerikada çalışıyor ve onlive ayrı bir cihazı var.ipad2 ile onlive sistemi alacağıma giderim ps3 alırım birde monitor alırım daha iyi.onlive sisteminde amerikada başarılı oldğunu da sanmıyorum başarılı olsaydı hızlı bir şekilde avrupayada getirirdi.

ve son söz:kim hangi konsolu alır beni ilgilendirmez, ben vita'yı alır keyfime bakarım arkadaş

1- Basit şeyler yapabilir dedim. Neden bu kadar sert giriştin. 3DS'te dediğin özellik var. Fotoğraf çekerken bile kullanılıyor. Neden kabul etmiyorsun?
    2- Gyro ile nişan almak dediğim gibi yoruyor ve 3DS'tede aynısı var bu nişan almanın. İsteğe bağlı kapatılıyorsa iyi de sadece yorumumu belirttim.
    3- Parmak izi bana çok kötü gözüküyor. Kişinin görüşüne bağlı.
    4- Bence dedim. Niye tam okumadan yazıyorsun?
    5- Sonuçta herşey fikir meselesi de sen tam okumadan bence, olmaz gibi terimleri böyle sert kelimeler kullanmışsın. Neye dayanarak söylediğime gelince hiçbirşeye. Çünkü bence dedim.
  • quote:

quote:

Araştırmadan gelmiş mi? Bu yorumunu görmeden yazdım o mesajı şimdi ben cevap veriyim.
    Senin kafana PS Vita kral daha iyisi yok diye yazdığın iPad'e çıkan oyun PSP'ye minis kategorisinde dediğin BF:BC2 demi minislere geldi?
    Düzgünce konuşmayı ve okumayı bilmezmisin bence yazdıklarımı? pcnin yeni uzmanı en azından demiş böyle böyle dedik bende kabul ettim tamam orayı tam anlamadım olabilir dedim.
    Onlive diye küçümsediğin Türkiye'de engellenmeden önce beni donanım yenilemekten kurtaran teknolojidir. Bir cihaza gerek duymaz. Tek programla açılır. Ki sadece oyunlara para verirsiniz. Avrupa serverları açılınca Türkiye'yede de kullanılabilcek. Ve ben gene tek bir programla oyunları ucuza oynayıp donanım yenileme derdinden kurtulcam.
    iPad de çok iyidir.

PS Vita Görüntülü Konuşmaya Yorumum:
    Çok iyi. Şimdiki haliyle bile.

dodomoco'nun uyarısıyla bir kelimeyi düzelttim. Umarım dodomoco'da dediğimi ulaştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoguzderin -- 1 Temmuz 2011; 19:21:12 >
  • İşte bu yüzden dedim kavga etmeyin diye, iki cihaz da iyi tamam İkisi de farklı kesime itaap ediyor, ikisi de teknolojik. Sadece vitanın donanımı daha güçlü. 3ds ile vita'yı karşılaştırdım. iPad ile vita'yı karşılaştırmak... Zor yav, anca grafik anlamında olabilir. Vita'ya yakın grafikler sunuyor. Ama vita daha güçlü

-sakince tartışalım arkadaşlar lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

quote:

quote:

görüntülü konuşma olayı iPhone'dan falan kopya çekilmiş sanırım belki skype desteği gelir de telefona falan ihtiyaç duymayız

AGA BSC DE OKUMUŞTUM SKYPE DESTEĞİ OLCAKMIŞ
  • quote:

quote:

quote:

Araştırmadan gelmiş mi? Bu yorumunu görmeden yazdım o mesajı şimdi ben cevap veriyim.
    Senin kafana PS Vita kral daha iyisi yok diye yazdığın iPad'e çıkan oyun PSP'ye minis kategorisinde dediğin BF:BC2 demi minislere geldi?
    Düzgünce konuşmayı ve okumayı bilmezmisin bence yazdıklarımı? pcnin yeni uzmanı en azından demiş böyle böyle dedik bende kabul ettim tamam orayı tam anlamadım olabilir dedim.
    Onlive diye küçümsediğin Türkiye'de engellenmeden önce beni donanım yenilemekten kurtaran teknolojidir. Bir cihaza gerek duymaz. Tek programla açılır. Ki sadece oyunlara para verirsiniz. Avrupa serverları açılınca Türkiye'yede de kullanılabilcek. Ve ben gene tek bir programla oyunları ucuza oynayıp donanım yenileme derdinden kurtulcam.
    iPad de çok iyidir.

PS Vita Görüntülü Konuşmaya Yorumum:
    Çok iyi. Şimdiki haliyle bile.

dodomoco'nun uyarısıyla bir kelimeyi düzelttim. Umarım dodomoco'da dediğimi ulaştırır.

OLAYIN OLUŞMASI ÇOK ZOR (ONLİVE İÇİN DİORUM) İDDALI Bİ TEKNOLOJİ AMA HAYATA GEÇİRİLMESİ Bİ KERE ZOR YILLAR İSTER ADAM AKILLI OLMASI İÇİN EKRANKARTI FALAN ÜRETEN BAYAĞI FİRMA VAR EĞER BUNU YAPARLARSA BÜYÜK Bİ PAZARA DARBE VURUR LAR YANİ BİRAZ SIKAR BU İŞ BİR İKİNCİSİ(KARDEŞ HER AY ORJİNALE PARMI YETER NASI KORSAN OYNICAZ)
  • @modernova
    araştırmadan gelmiş dediğim vitaydı.Sadece bu konuda ki mesajları takip etseydin vitada gryo senserun kapatılabileceğini görürdün.
    onlive içinde cihaz ve gamepad lazım ve buda ipadi taşınabilir bir platform olmaktan çıkarır ve ben avrupayada geleceğini düşünmüyorum.
    ben sana sert cevapda vermedim, sadece bilmediğin konulara açıklık getirdim.bu meseleninde fazla uzamasını istemiyorum.
  • quote:

@modernova
    araştırmadan gelmiş dediğim vitaydı.Sadece bu konuda ki mesajları takip etseydin vitada gryo senserun kapatılabileceğini görürdün.
    onlive içinde cihaz ve gamepad lazım ve buda ipadi taşınabilir bir platform olmaktan çıkarır ve ben avrupayada geleceğini düşünmüyorum.
    ben sana sert cevapda vermedim, sadece bilmediğin konulara açıklık getirdim.bu meseleninde fazla uzamasını istemiyorum.

tamam konu kapansın artık ikiside çok güzel aletler belkide arkadaşımızın gözünden kaçmıştır sonuçta sanırım 3ds kullanıyor onda böyle bir şey yoksa belkide vitadada olmadığını düşünmüştür

edit;onlive çok tutmaz çünki tutarsa milyarlarca dolarlık firmalar sadce notebook için basit ekran kartları yapmaya başlar oda biraz sıkar bu firmalar buna izin vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodomoco -- 1 Temmuz 2011; 22:14:15 >
  • quote:

@modernova

Ya bak gene okumadan yorum yapıyorsun. İsteğe göre kapatılabiliyorsa iyi dedim. OnLive avrupaya geliyor resmileşti. Onlive cihaz ve gamepad istemiyor niye kabullenmiyorsun? WiiU mantığı var iPad'de kullanınca.
  • Onlive nedir merak edip yazdım google'a. Gerçekten harika bir teknoloji. Yani, inanılmaz derecede "oha" diyebilecek kadar güzel. Her ne kadar pazarları alt üst etse de, gerçekten çok sevdim. Okumak isteyenler: Vikipedi'den alınmıştır.

quote:

Onlive oyunların uzak bir bilgisayarda saklandığı ve çalıştırıldığı bir bulut bilgisayar sistemidir. Görüntüler uzak sunuculardan internet aracılığıyla bilgisayarınıza aktarılır. Onlive Game System aracılığıyla çalışan sistem Microsoft Windows , İntel-merkezli OS X 10.5.8 ve sonrasında uyumludur. Onlive sistemi sayesinde, sadece video oynatabilecek derecede düşük sistemli bir bilgisayarda bile yüksek kalitede oyunları son ayarlarda sorunsuzca oynayabilirsiniz. Bu nedenle servis, konsol oyun sistemlerinin ciddi bir rakibi olarak görülmektedir. Oyunlar 720p çözünürlüğe kadar destek sağlar. Onlive hizmeti, 5 mbit/sn veya daha üstü internet hızını tavsiye ederken, minimum hız olarak da 3 mbit/sn istemektedir.
    Şu an, Take-Two, Ubisoft, Epic Games, Atari, Codemasters, THQ, Warner Bros., 2D Boy, Eidos Interactive gibi 20'den fazla yayımcı Onlive'i desteklemektedir.

iPad ekranının bile bunu yapabileceği söyleniyor. Açıkçası kıskandım

www.bolumsonucanavari.com
    "OnLive, Wii U'nun Yaptığı Her Şeyi Yapıyor"
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-OnLive_Wii_Unun_Yaptigi_Her_Seyi_Yapiyor-16551.htm

eğer çıkarsa biz de vita'ya bağlarız. iPad almam ama, vita'nın yine de farklı özellikleri var. Gerek argument reality olsun, veya hiç gamepad'e ihtiyaç duymayız vita'da.

@PS Vita Haber-Oyun-Tartışma Platformu -> Vita Aldıran Oyunlar Listesi İlk Sayfada!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 2 Temmuz 2011; 10:57:51 >
  • Beyler bu onlive sistemi Türkiye'ye falan gelirse ben vita almıyorum Şuna bakın yav, acayip!

Yanlız belki de sadece kontroller ve başka şeyler için vita+onlive yaparım. Tabi diyorsunuz ki bu gelmeyecek, zor bir teknoloji. Sağlık olsun, bilmem bile yeter. Hep böyle bir şey düşünürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 2 Temmuz 2011; 10:59:34 >
  • quote:

Beyler bu onlive sistemi Türkiye'ye falan gelirse ben vita almıyorum Şuna bakın yav, acayip!

Yanlız belki de sadece kontroller ve başka şeyler için vita+onlive yaparım. Tabi diyorsunuz ki bu gelmeyecek, zor bir teknoloji. Sağlık olsun, bilmem bile yeter. Hep böyle bir şey düşünürdüm.

aga bu tknoloji ilk önce güçlü bi interbet bağlantısı yüksek htta 100 mgb lik hız ister ama intel buna benzer bi reknolojiyi 2015 yılında yapacaklarını söledi bunun için en az 5 mb lazım dedi en az buysa yandık demektir çünkü en azı söle düşüne bilirsiniz crysis 2 nin en düşük oynnadığı minimum sistem gereksinimi buda hoş olmayacağına göre hem bize pahalı olur ayriyette bu sunucular paralı olur ayriyetten her istediğimiz oyna para akıtmaktan oyundan sğuruz ve intel desteklesede bunun ona zarar verceğini fark edince o bile soğuyacak bu işten yani aşırı büyük bi pazara zarar verir artık dünya devi ülkeler süper pc olsun istio demekki bu teknolijiinim büyümesini istiolar eğer amd,intel ve nvidia bunu yüzünden geliştiremezse teknolojilerini onlar için bu çok kötü olur yani bayağı zor bi olursa sunucular ucuz hatat ücretsiz olursa internet bağlantısı az bile olsa bağlana bilirse oyunlarda ucuz olursa fene olmaz ama inte,amad ve nvidia sadace zarar görme z tüm konsol ürtiileri tahmin edemiyeceği kadar zarar görür. yani bu teknoloji anca 2050de ozaman bile yapsalar bile izin vermezler o ayrı şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcnin yeni uzmanı -- 2 Temmuz 2011; 13:26:57 >
  • quote:

Beyler bu onlive sistemi Türkiye'ye falan gelirse ben vita almıyorum Şuna bakın yav, acayip!

abi ipadde bunu oynamak zor olur ada hiç aksiyon anaını göstermmeiş bir ikincisi ekranın çeyreğini o şeyler kaplıyınca pek hoş olmaz açıkcası bri ikincisi ps vitaya zaten on live ihtiyaç yok çünkü o cihazın ekran çözünürlüğü belli sadece aa falan eekstra ayarlar açık olur sonynin yapcağı oyunlarda zaten onlive le gelcek oyunlardan daha güzel gözükür yani anca ps3 te olabilir çünkü onu full hd tv ye bağlayabilirsin
  • Teknoloji Vita'yı desteklemiycek sanırsam. Ama Gaikai destekliycek. Motorola Xoom'a klavye ve fare takıp oynanılabiliyor Onlive. Çünkü Motorola Xoom'un USB girişi var. İnternet isteği ise en az 1.5 hız. 1.0'da yeterli oluyor.
  • quote:

Teknoloji Vita'yı desteklemiycek sanırsam. Ama Gaikai destekliycek. Motorola Xoom'a klavye ve fare takıp oynanılabiliyor Onlive. Çünkü Motorola Xoom'un USB girişi var. İnternet isteği ise en az 1.5 hız. 1.0'da yeterli oluyor.

abi valla onlive deki adamalar nedio bilmem ama 2015 deki yapacakları seye intel en az 5mgb diosa 1.0 biraz zor
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.