Şimdi Ara

Ps2 Chip modelini öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasayı açtım hiçbirşeyi ellemedim.Bu chip dvd döndürücüsünün tam altındaki dikdörgen aparat mı?Üstünde birşey yazmıyor altına bakacağım onun için sökecem bir yardımcı olun

• Çip anakartın üzerindedir. Komple sökmen gerekiyor anakarta ulaşana kadar.

Örneğin:

Ps2 Chip modelini öğrenme

Beyaz olan modchip oluyor (resimdeki Slim PS2 anakartı. Kalın PS2 dede aynı şekilde anakart üzerine bakmalısın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 25 Temmuz 2010; 14:10:12 >
  • Hmm sağ tarafla alakası yok demek sökeyim bakalım
  • Sökerken adımları aklında tutmanı öneririm.

Benim kalın kasa PS2 yi söktükten sonra zor toplamıştım Çok ince vidalardan kullanılmış bazı bölümlerde.
  • Anca söküp kapatabildim.Ne kadar çok vida çıktı şaşırdım valla.Özellikle metal kısımı çıkarmakta çok uğraştım neyse;yukardaki resimdeki gibi 2 tane işlemciye benzer şey var.Biri küçük diğeri büyük.Üstleri mavi yapışkan jelatin ile kaplı.Soldaki küçük olanda graphic ... Bilmem ne yazıyor.Ortadakinde ise engine... Birşey yazıyor ama büyük harfle EE yazıyor.Her ikisininde üstünde Sony computer ent. Yazıyor.Şimdi hangisi chip anlayamadım.Markası ne :)
  • Bilen ???
  • Onlar PS2 nin kendi orjinal çipleri. EE (Emotin Engine) PS2 nin işlemcisi, GS (Graphics Synthesizer) ise PS2 nin grafik işlemcisi. Senin aradığın çip anakart üzerine sonradan konmuş olmalı. Yanlarından birsürü kablo çıkıp anakartın farklı bölgelerine lehimlenmiş olması gerekiyor.

Tam emin değilim ama anakartın altında olması lazım (Senin söylediğin çiplerin olduğu kısım değil, anakartın diğer tarafı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 26 Temmuz 2010; 14:15:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım gözün tarafları.Bir daha bakayım.
  • Buldum :) Anakartın arka yüzeyinde kalıyor.Ve üzerinde yazan m-7 gp-688L iyi midir acep?
  • Çip modelleri hakkında bilgim yok malesef. Bendeki PS2 nin çipi neydi onu bile hatırlamıyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.