merhaba arkadaşlar ps3 ümden 5.1 ses sistemine bağlantı yapmak istiyorum,aslında konu daha öncede birkaç kez konuşulmuş ancak kafama takılan bazı konulara cevap alamadım.Öncelikle ses sistemim vestel ht tube 11 ve analog bir sistem tv ise philips 3000 serisi.ps3 ün av kablosu ile direkt aux bağlantısı yaptığımda sanırım sadece 2.1 ses alabiliyorum(denemedim) buradan öğrendiğim kadarıyla 5.1 surround ses alabilmem için sanırım harici bir decoder gerekiyor,creative ddts100 modeli bir zamanlar çok popülermiş ancak şimdi bulunmuyor ancak geçenlerde yine creative in dts610 modelinden 1 adet bulmayı başardım fakat o cihaz için decoder değil encoder olduğu söylenmiş bu cihaz benim işimi görür mü acaba ? birde şimdi uzak doğu üretimi 70-80usd lik cihazlar var ebay de çok satılıyor bu cihazlar hakkında bilgisi olan var mı ve son olarak bir adaptör buldum optikten coaxial e sinyal dönüştüren bu cihaz bana yardımcı olur mu ?en sağlıklı yöntem hangisi olur acaba ? ses sisteminin ve tv nin çıkışları,bahsettiğim aletlerin linklerinide buraya ekliyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler....
Dediğiniz gibi PS3'ünüzü analog bir ses sistemine bağlamak için harici Decoder'e ihtiyacınız var. Dts610 isismli cihaz ise sizin istediğinizin tam tersini yapıyor. Yani analog sinyalleri optik veya koaksiyal den alınacak şekilde dijital sinyallere çeviriyor. Dolayısı ile işe yaramaz.
Linkini vermiş olduğunuz Dijital Audio Sinyal Dönüştürücü ise dijital olan optik sinyali yine dijital olan koaksiyale dönüştürür. Dolayısı ile yine işinizi görmez.
Dediğiniz gibi PS3'ünüzü analog bir ses sistemine bağlamak için harici Decoder'e ihtiyacınız var. Dts610 isismli cihaz ise sizin istediğinizin tam tersini yapıyor. Yani analog sinyalleri optik veya koaksiyal den alınacak şekilde dijital sinyallere çeviriyor. Dolayısı ile işe yaramaz.
Linkini vermiş olduğunuz Dijital Audio Sinyal Dönüştürücü ise dijital olan optik sinyali yine dijital olan koaksiyale dönüştürür. Dolayısı ile yine işinizi görmez.