Şimdi Ara

ps3 e 4GB üzeri veri yüklemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
7.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PS3 e 4GB üzer veri yüklenme nasıl olur basitce anlatayım.

1080p yada 720p videolarınızı nasıl ps3 atıcağınızı göstericem . Gerçi uzun bir işlem değil. basit bir programla bunu gerçekleştirebiliyoruz.

15gb 1080/30p bir video attım biraz önce .

Bunun için ps3 Media server v1.04 kullanıyorum. Bu programı google de aratırsanız kolay bir şekilde bulup indirirsiniz.

Bu programı kurdukdan sonra yapmanız gereken " Enable transcoded video copy on PS3" yazan kutucuğu işaretlemek ve ardından programın üst tarafındaki save putonuna basıp yaptığınız değişiklikleri kaydetmek.

Bu programın doğru çalışabilmesi için ps3 ün sizin kullandığınız bir ağa bağlı olması gerekmekte. Bu program ile isterseniz pc üzerindeki ps3 ün desteklemediği videoları izliyebilirsiniz.

250 yada 500gb HDD varsa bu programla istediğiniz katar 1080p yada 4GB üzeri video atabilirsiniz. Bu arada ps3 fat32 dosya sistemi kullanmıyor ne kullandığını bilmyorum ama fat32 olmadığı kesin. Sadece fat32 haricinteki formatları dışardan görmüyor sadece fat 32 olan harici bir veri kaynağından dosya çekebiliyor. Ve fat32 kullanan harici bir veri kaynağınada 4GB üzeri tek dosya atamıyoruz ve böylece 4gb üzeri veri kaydedilemiyor. Ama dışarıdan bir ağ yardımı ile bu dosyaları atabiliyoruz.

Farklı bir yöntem ise bluray ile dosya atmak ki zaten blue ray yazıcılar malum çok pahalı . En ucuz yöntem bu 4GB üzeri veri atmak.

Şimdi inanmıyanlar olur yok efendim ps3 fat32 formatında 4gb üzeri veri kaydedemez gibilerinden. Bir deneyin görün. Bir kaç fotoğraf ve video koyucam inanmıyanlar için.

http://******.com/files/206031669/ps3.rar *** ra p i d s h a r e yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 6 Mart 2009; 16:13:16 >

• Teşekkürler yararlı kaynak.
  • O zaman bize yeni hdd alma yolu gözüktü, bir 4,5gb'lık filmi x264'e çevirip 4gb'lık bölümler haline getirmek bir zulümdü resmen. Hatta popcorn ve wd hd almakta mantıksız, ona vereceğim parayla 500gb hdd alırım ps3'e gömerim, filmleri olduğu gibi ps3'e atarım mis gibi. Şimdi bize sadece filmlere altyazı gömmek kalıyor, o da basit birşey zaten. Tşk bilgi için. Benim kullandığım server eski sanırım bende o seçenek yok, yenisini indiriyorum.
    Peki mp4'e çevirip attığında görüntü kalitesi değişmiyor değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Beyaz

O zaman bize yeni hdd alma yolu gözüktü, bir 4,5gb'lık filmi x264'e çevirip 4gb'lık bölümler haline getirmek bir zulümdü resmen. Hatta popcorn ve wd hd almakta mantıksız, ona vereceğim parayla 500gb hdd alırım ps3'e gömerim, filmleri olduğu gibi ps3'e atarım mis gibi. Şimdi bize sadece filmlere altyazı gömmek kalıyor, o da basit birşey zaten. Tşk bilgi için. Benim kullandığım server eski sanırım bende o seçenek yok, yenisini indiriyorum.
    Peki mp4'e çevirip attığında görüntü kalitesi değişmiyor değil mi?

mp4 e çevirmene gerek yok arkadaşım. wmv avi m2ts(1080p çevrilmemiş direk image) bunları rahatlıkla okuyabiliyor ps3 ve pc sistemim beni,m gayet iyi ama m2ts formatında 30kare bir videoyu açtıüımda diğer işlemler kasıyor kısaca mkv ile m2ts arasında çok fark var mkv sonuçta dönüşüme uğramış ama m2ts direk image olduğundan en net görüntüyü alırsın.

Sadece mkv uzantılı dosyalarda dönüştürme gereği duyarsınız. Ve google da mkv to wmv diye aratırsanız karşınıza ufak boyutlu bir program göreceksiniz burda dosyayı veremiyorum ama gayet iyi iş görüyor birebir değiştiriyor ve fazla görüntü kaybı olmuıyor çünkü hiçbir değişiklik yapmadan hiç bir özelliği kısıtlamdan değiştiriyor.

Birde internet üzerinden 1080p yada 720p paylaşımlar indirdiğinizde mkv uzantılı olmamasına dikkat edin yeter.

Ufak bir örnek vereyim. walle 1080p mkv yaklaşık 9 gb civarı indirmiştim aynı filim 1080p birebir m2ts formatlı 23 gb idi benim indirdiğim ve görüntü inanılmaz olmasada farkı alnlıyorsunuz mkv ile birebir image dosyaların.

Sonuçta mkv olsabile 1080p lk bir video görsel olarak tatmin eder heleki ps3 de izlediğiniz ayrıbir akıcılık ekleniyor sanki. Benim kişisel çektiğim 1080/25p videolarım bile ps3 de izlediğim görüntü akıcılığını pc de yakalıyamıyorum. Çok büyük fark olmuyor ama anlıyorsunuz hangi sistemde çalıştığını.

• Mp4'e çevirip atıyım demiyorum zaten, senin ps3'e attığın video, media server tarafından mp4'e çevirerek atıyor. İstersen kendi çektiğin videoya ya bak :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Beyaz

Mp4'e çevirip atıyım demiyorum zaten, senin ps3'e attığın video, media server tarafından mp4'e çevirerek atıyor. İstersen kendi çektiğin videoya ya bak :D

hayır arkadaşım sadece isim olarak öyle yazıyor sen hiç 10 dakikada 15gb 1080p lik videoyu çeviren program duydunmu. ps3 de gözüken format şekli o hiçbir çevirme işlemi yapmıyor program. Öyle olsaydı mkv dosyayı atardım çevirirdi. format m2ts 15gb olan ps3 üzerinde mp4 olarak gösteriliyor. nedenini bilmiyorum ama isim olarak mp4 yazıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 6 Mart 2009; 17:39:32 >
  • Şunu beceremeyen sadece benim sanırım. Bende hem laptop hemde ps3 wireless'la bağlı ama bir türlü birbirlerini görmüyorlar. Belkide doğru ayarı yapamıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline saglık güzel paylaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mw@ruw@ri

Şunu beceremeyen sadece benim sanırım. Bende hem laptop hemde ps3 wireless'la bağlı ama bir türlü birbirlerini görmüyorlar. Belkide doğru ayarı yapamıyorum..

xp de zor çalışıyor program vistada kolayca tanıyor. Birde wireless de denedim bende yapamadım. En iyisi routerlı modemde denemek.
  • programda dediğiniz kutucuğu ve seçeneği bulamadım,benim versiyonum daha yeni 1.10,ondan olabilir belki.tam olarak hangi ayarların altında ne yazdığını yazabilirmisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupe96

programda dediğiniz kutucuğu ve seçeneği bulamadım,benim versiyonum daha yeni 1.10,ondan olabilir belki.tam olarak hangi ayarların altında ne yazdığını yazabilirmisiniz.

http://ps3mediaserver.googlecode.com/files/pms-setup-windows-1.04.exe buradaki linki bir dene arkadaşım.
  • XP yüklü laptop ta wireless bağlantı ile programı kullanıyorum. Fakat bu havada transcode işleminin PS3 HDD ne kaydedildiğini bilmiyordum. Deneyelim bakalım öylemiymiş.
  • Deniyorum

Hata aldım bunun sebebi nedir acaba

Ps3 has been not found.You can also check traces and-or configuration,an also debug.log file

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 6 Mart 2009; 20:49:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

XP yüklü laptop ta wireless bağlantı ile programı kullanıyorum. Fakat bu havada transcode işleminin PS3 HDD ne kaydedildiğini bilmiyordum. Deneyelim bakalım öylemiymiş.

Bilmiyorum öylemiymiş değilmiymiş. Deneyince göreceksiniz.
  • bu şekilde attığında dosyada DTS'i koruyabiliyomusun yoksa dolby digital'a mı çevriliyo?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupe96

bu şekilde attığında dosyada DTS'i koruyabiliyomusun yoksa dolby digital'a mı çevriliyo?

Şöyle söyliyeyim. BU program aracılığıyla attığımız dosyaların hiçbirinde program bir değişiklik yapmıyor. Bu programın kullanmamızın amacı sadece büyük yada küçük çaptaki dosyaları atmak. Program atacağınız dosyalarda değişiklik yapmaz.

Eğer elinizdeki dosya5.1 i destekliyorsa ve ps3 desteklediği formattaysa 5.1 i dinlersiniz. VE diyelim mkv formatınında değişiklik yaptınız çevirdiniz diyelim eğer ps3 ün desteklemediği bir ses formatı ile dönüştürmüş olursanız videonuzdan hiç ses çıkmaz . ÇEvirme işlevini pc de yaparken bunlara dikkat edin yeter.

Yine yazıyorum program ps3 e kaydettiğiniz dosyalarda hiçbir değişiklik yapmamakta.

• Benim merak ettiğim bir nokta var. Bu media server programını modem üzerinden kurdugumuz ag baglantısıyla kullanamıyor muyuz? Okudugum her yerde pc ağ kartı ve ps3 ağ girişi arasındaki direkt bir baglantıdan söz ediliyor. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 7 Mart 2009; 16:12:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychomantis

Benim merak ettiğim bir nokta var. Bu media server programını modem üzerinden kurdugumuz ag baglantısıyla kullanamıyor muyuz? Okudugum her yerde pc ağ kartı ve ps3 ağ girişi arasındaki direkt bir baglantıdan söz ediliyor. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Bilgi vereyim. Benim kullandığım sistem şu. U.S Robotics ethernet modem kullanıyor 4 port lu. Buna pc ps3 bağlı. Ve bu programı pc ye kurdıkdan sonra hemen tanıyor ps3. Başka yaptığım bir işlem yok.

Bu sistem in avantajı ek ethernet kartı gerekmiyor yada direk pcden ps3 e ağ çekmeniz gerekmiyor.

PC ile ps3 ün ortak kullandığı bir router li bir modem işinizi görür. Dediğim gibi benim modemim 4 portlu router modem böylece hem pc m ips3 ümü bağlıyorum. Başka hiçbir şeye gerek yok

• quote:

Orjinalden alıntı: 1ses1

quote:

Benim merak ettiğim bir nokta var. Bu media server programını modem üzerinden kurdugumuz ag baglantısıyla kullanamıyor muyuz? Okudugum her yerde pc ağ kartı ve ps3 ağ girişi arasındaki direkt bir baglantıdan söz ediliyor. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Bilgi vereyim. Benim kullandığım sistem şu. U.S Robotics ethernet modem kullanıyor 4 port lu. Buna pc ps3 bağlı. Ve bu programı pc ye kurdıkdan sonra hemen tanıyor ps3. Başka yaptığım bir işlem yok.

Bu sistem in avantajı ek ethernet kartı gerekmiyor yada direk pcden ps3 e ağ çekmeniz gerekmiyor.

PC ile ps3 ün ortak kullandığı bir router li bir modem işinizi görür. Dediğim gibi benim modemim 4 portlu router modem böylece hem pc m ips3 ümü bağlıyorum. Başka hiçbir şeye gerek yok

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin cevabınızı okumadan önce aklıma port açmak ve virüs programını kapatmak geldi. Bu ikisini denedim ve şu an dosya alıp gönderebiliyorum. Şimdi başka bir sorum var yalnız. Filmlerime altyazı gömülü değil. Altyazılar başka bir klasorde programın içinde birçok altyazı seçeneği var ama hangisinin ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. Demek istediğim filmi ve altyazıyı ayrı ayrı ps3 e atıp filmi ps3 üzerinden altyazıyla izleme imkanımız var mı ?(Filme gömülü olmadan kısacası)

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum: Evet aynen dediğiniz gibi 4 GB ve üzeri dosyaları ps3'e atabiliyoruz fakat ps3'ün oynatamadığı bir formatsa yine açamıyoruz. Yoksa ben biyerde hata mı yapıyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 7 Mart 2009; 17:05:16 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 1ses1

quote:

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin cevabınızı okumadan önce aklıma port açmak ve virüs programını kapatmak geldi. Bu ikisini denedim ve şu an dosya alıp gönderebiliyorum. Şimdi başka bir sorum var yalnız. Filmlerime altyazı gömülü değil. Altyazılar başka bir klasorde programın içinde birçok altyazı seçeneği var ama hangisinin ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. Demek istediğim filmi ve altyazıyı ayrı ayrı ps3 e atıp filmi ps3 üzerinden altyazıyla izleme imkanımız var mı ?(Filme gömülü olmadan kısacası)

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum: Evet aynen dediğiniz gibi 4 GB ve üzeri dosyaları ps3'e atabiliyoruz fakat ps3'ün oynatamadığı bir formatsa yine açamıyoruz. Yoksa ben biyerde hata mı yapıyorum ?

Birşey değil.

Altyazı kesinlikle gömülü olmalı yoksa alt yazıyı ayrı atsanızda okumuyor. Birde ps3 ün desteklemediği bir dosya türünü atmayın okumaz. Özellikle mkv dosya türlerini okumaz. Divx türü çoğu dosyayı rahatlıkla okuyabiliyor ps3. Altyazı yada desteklediği format türevi dosyalar size bağlı. Siz ps3 ün desteklediği dosya türlerini kopyalıyabiliyorsunuz.

Kısaca ps3 desteklediği dosya ların hepsini ps3 atıp izliyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.