Şimdi Ara

Ps3'e Hacker'lardan Büyük Darbe/ SADECE BİLGİ PAYLAŞIM BAŞLIĞI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
0
Favori
84.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gran turismo 5 ve ntfs hp bile şu anda çoğu kişi tarafından oynanılıyormuş,bu sefer ps3 biraz fena darbe aldı.Tamda hit oyunlarının çıktığı bir dönemde
  • 3.55 jailbreak olursa zaten ebootlarla ugrasmaz kimse . belkide 3.55 jailbreak ile ugrasmadan direk 3.55 cfw cikarabilirler. ama cfw uzun süreceginden bir 3.55 jb cikarsalar ya bu ara.
  • edit

sanıım bu CFW değil, 3,55 jb olmuş. şaşırdım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 5 Ocak 2011; 5:19:13 >
  • kakaroto 3.55 cfw cikardi, ama backup manager calistiramiyor su anda.
  • lütfen korsan oyunlar hakkında paylaşım yapmayalım zaten zor açtırdık konuyu.... biraz dikkat edelim.
  • Bu KaKaRoTo denen herif biraz sabikali onun icin pek acele etmeyin. Sonra pisman olmayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

quote:

Orijinalden alıntı: SuMMerMaN
    Bana birisi bu resimdeki methodu pm den açıklayabilir mi?Rastgele oluşturulan değere neden direk "4" gibi tek bir değer return ettiriliyor?

Adam random number generator yazmış, bunu yaparken de zar atmış ve zarda gelen değeri return ettiriyor. Random olduğu garanti. Programcılar arasında geyiği vardır. Direk ps3 le alakalı bir şey değil. Alakalı olan kısım ps3 keylerin kolaylıkla generate edilebliyor olması ve hackerların bu yolu bulması / çözmesi.

benim anlamadığım 4 yıldır kırılamayan konsolun nasıl bir anda böyle rahatça kırıldığı.çünkü hacker bir kişinin muhtemelen ilk saldıracağı alan burasıdır. bunca zaman bu saldırılara direnmiş olan konsolun darbeyi en güvenli olması beklenilern yerinden yemesi ilginç

ben sony nin de bu işte parmağı olduğunu düşünüyorum. çünkü konsol satışlarını arttırmak gibi bir karı olacaktır bu işten

• Sony nin nasıl parmağı olur böyle şeyde ? Hele bu kadar önemli key leri verirmi bir şirket ? Biraz mantıklı olalım
    Kaldıki makina satışından şirketler çok para kazanmaz. Oyundan kazanır..
    Hiçbir şirket mahremiyeti sayılacak bu derece önemli anahtarları bilerek vermez.
  • e peki 4 yıldır kırılamayan şey bir anda nasıl kırıldı

madem bu kadar basit bi şekilde kırılabiliyodu neden buna yıl bu yöntem denenmedi

işin içinde hackerların dışında bi parmak var bence.
  • Konsolu yapanların korsana izin verdiği şehir efsanesi ama bence de doğruluk payı olabilir. Sonuçta ps2 de en kral dönemini korsan ile beraber yaşadı. Tek ters durum PS3 sony tarafından başından beri korsana karşı ciddi manada korunuyor. Evet zor kırıldı, bir arkadaşın dediği gibi flawless victory - fatality oldu sony için. Prestij kaybı bile olarak düşünülebilir. Ama tabloya bakınca Sony bu işten karlı çıkacak gibi gözüküyor. Sony den yanıt bekliyordum ama gecikti. Eğer yamaması zor bir hack ise hiçbirşey yapmayabilirler. Ama dediğin gibi bu kadar kolaysa 4 senedir neden kırılmadı, bir anda nasıl bu kadar kolay olduğu ortaya çıktı anlam vermek güç. Komplo teorisi üretmek için gayet uygun bir ortam var şu anda, Sony nin hamlesi beklenebilir. Kendi açımdan orjinale aynen devam ama gelişmeleri çok yakından takip ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilkerk
    e peki 4 yıldır kırılamayan şey bir anda nasıl kırıldı

madem bu kadar basit bi şekilde kırılabiliyodu neden buna yıl bu yöntem denenmedi

işin içinde hackerların dışında bi parmak var bence.

Şirketlerde güvenlik konusunda en büyük açık yine şirketin kendisidir. Sorumsuz, dikkatsiz veya işten ayrılan bir çalışan bu tarz açıklara sebeiyet verebilir. Bu işte direk Sony nin parmağı olduğuna inanmıyorum. Ama olmadığına da inanmam. :)
  • birden kırıldı diye bir şey yok .

4 yıl sonra kırıldı birden kırıldı diyorsunuz:) yavaş yavaş kırılma nasıl oluyor ? bir şey kırılırsa kırılır bunun birden anideni yavaş yavaşı falan olmaz. bu kadarda şüpheci olmayalım lütfen. konsoldan ne kadar para kazanacakki bunu yaptırsın.. yurt dışındaki konsol fiyatları belli, o kadar işçi, fabrika, üretim tesisi pazarlama , dağıtım , teknoloji yatırımı , vs. vs. saymakla bitmez bu kadar masraf yapıp yılda 1-2 milyon fazla konsol satacam diye böyle bir şey yapabilirmi bir firma? hele de dünya dei bir firma? bizlerin genel yapısında var komplo teorilerini severiz..

adamlar sağlam bir oyun yapıyor 5 milyon satıyor asıl parayı buradan kazanıyorlar,
  • anlatmak istediğim şu.okuduğum ve anladığım kadarıyla çok kolay bir şekilde kırılmış.demek istediğim bu kırılma metodunun neden 4 yıl boyunca denenmediği.

bu gehot mıdır nedir o bebe baya bi uğraştı sonra sesi sedası kesildi. yani hackerlar muhtemelen bu koda erişmek için bişeyler denedi.neden o denemelerden sonuç çıkmadı da şimdi çatank diye herşeye eriştik dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: oddysseus

Kartele karşı anarşist bir duruş olarak bu tip işleri desteklesem de bu kisve altına yasa dışı yazılım sektörü finanse ediliyor. Ben buna karşıyım. Bari "homebrew" oyunlarınızı, uygulamalarınızı download edin, parayla almayın şunlara para vermeyin. Yasadışı para, yasadışı işleri finanse eder...

Bu işler sonunda Blizzard'ın Battle.net sistemine dönüşecek, kopya oyun işi bir şekilde işlevsiz kalacak. Peki bu yolla beslenen ve büyütülen yasadışı işler yeni kaynağı nerden bulacak ? Sakın evladınızın okulunda uyuşturucu satma işine girmesinler.

sen hangi şarkıyı söylüyorsun hafız ?
  • Konu buradan devam ediyor gibi. Mesajım bulunsun.
  • Zorla kaşınıyosunuz yani.Güç bela kitlenen konu açıldı ve siz hala link sayılabilecek illegal bilgiler veriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilksav

Evet biraz önce kakaroto internete salmış CFW 3,55 sürümü indirip deneyeceğim ... PS3UPDAT.355Cfw.KaKaRoTo.pup

3.55 ile imzalanmis PKG dosyalarini calistiriyor diyor. Yok oyle bir pkg dosyasi suan icin. Yani manager ler calismiyor. Kurmaya niyetleniyorsun da neyi kurdugunuzu bir okuyun arastirin. Sonra elinde hicbirise yaramayan bir ps3 le ortada kalirsin.

Daha oncede soyledim bu CFW yi yayinlayan herif sabikali daha oncede atip tuttugu seyler yanlis cikmisti. Birseyler yapiyor ama kesinligi bircok kisi tarafindan onaylanmadan deneme tahtasina cevirmeyin kendinizi

CFW sadece PSN ye giriyormus. Sony nin ilk banlama deneyimlerinede kurban gidebilirsiniz. CFW yi yaparsaniz PSN ye girmeyin derim.

Ozeti: henuz erken yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 5 Ocak 2011; 11:28:00 >

• Bencede. Aceleci olmaya gerek yok

Sorunsuz bir CFW haberi ortaligi yikar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

quote:

Orijinalden alıntı: ilksav

Evet biraz önce kakaroto internete salmış CFW 3,55 sürümü indirip deneyeceğim ... PS3UPDAT.355Cfw.KaKaRoTo.pup

3.55 ile imzalanmis PKG dosyalarini calistiriyor diyor. Yok oyle bir pkg dosyasi suan icin. Yani manager ler calismiyor. Kurmaya niyetleniyorsun da neyi kurdugunuzu bir okuyun arastirin. Sonra elinde hicbirise yaramayan bir ps3 le ortada kalirsin.

Daha oncede soyledim bu CFW yi yayinlayan herif sabikali daha oncede atip tuttugu seyler yanlis cikmisti. Birseyler yapiyor ama kesinligi bircok kisi tarafindan onaylanmadan deneme tahtasina cevirmeyin kendinizi

CFW sadece PSN ye giriyormus. Sony nin ilk banlama deneyimlerinede kurban gidebilirsiniz. CFW yi yaparsaniz PSN ye girmeyin derim.

Ozet gecersek henuz erken yapmayin.

Haklısın ustad kaşınmayalım durduk yere beklemekte yarar var, teşekkür ederim bilgi için...

• Cfw nin işlevini yazmışlar zaten.

"you can install homebrew and Psn , but no Backup manager
    and you dont need a dongle to jailbreak it"

Homebrew uygulamalar yüklenebiliyor ve psn kullanılabiliyor.Fakat backup manager içermiyormuş.
    Yazılmış homebrew uygulama da olmadığından gereksiz yani.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.