Şimdi Ara

PS3'e Windows Yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumun bu bölümüne ilk kez yazıyorum arkadaşlar. Merak ettiğim husus Linux yüklenerek bilgisayar haline getirildiğini duyduğum PS3 cihaza Windows yüklemenin de olanaklı olup olmadığıdır. Olursa nasıl olur, olmazsa niye olmaz ? Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar.

• Daha Microsoft un Xbox unda böyle bir özellik yok.PS ye gelmesi olanaksız.Anca bi çeşit hackerlar,usta yazılımcılar filan ps3 de windows çalıştırdık demek için çalıştırabilir.öylesine yani gelecek vaad etmeyen zar zor çalıştırabilirler

Zaten olsa bile ben Japon makinama Amerikan yazılımı yüklemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 25 Nisan 2008; 22:20:57 >
  • vista kur o daha iyi oluyo!
  • windows farklı bir mimariye hitap ediyor.ps3 işlemcisi ve yapısı windows tarafından desteklenmiyor.linuxda hala pentium 2 kıvamında ne yazıkki.sony işlemci ve rsx(grafik işlemcisi) kısıtlamaları ile o yönü katletmekte.bence herhangi bir hack gerçekleştiğinde sony insanların homebrew e geçmesini engellemek için linux kısıtlamalarını kaldıracak.ellerindeki kozu o zmana kadar saklı tutacaklar.yani o zmana kadar linux çok yavaş kalacak.tabi bu benim teorim.windows u linux üzerinden emule ettiler.ama linux u yavaş çalıştıran ps3 windows u yaklaşık 15 dakikalık bir boot sonucunda çok yavaş şekilde çalıştırabildi.yani şu an ps3 te linux yavaş windows ise işkence.
    ne zman ki sony bütün spu ları ve rsx i kullanıma açar yada birileri sony i yerle bir eder hypervisor ü gömer o zaman ps3 ünü çok hızlı bir pc olarak kullanbilirsin.

eklemeden edemedim.tabi şuan ps3 ünü birçok temel faaliyetler için kullanbilirsin.linux üzerinden msn icq bilimum diğer chat programı,office word excel,firefox bir sürü açık kaynak yazılımı...aklına gelebilecek diğer bütün temel pc işlerini gerçekleştirebilirsin.ama yukarıda dediğim gibi,şu an ki durum geleceğin sadece silik bir gölgesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aftermath666 -- 25 Nisan 2008; 22:51:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aftermath666

windows farklı bir mimariye hitap ediyor.ps3 işlemcisi ve yapısı windows tarafından desteklenmiyor.linuxda hala pentium 2 kıvamında ne yazıkki.sony işlemci ve rsx(grafik işlemcisi) kısıtlamaları ile o yönü katletmekte.bence herhangi bir hack gerçekleştiğinde sony insanların homebrew e geçmesini engellemek için linux kısıtlamalarını kaldıracak.ellerindeki kozu o zmana kadar saklı tutacaklar.yani o zmana kadar linux çok yavaş kalacak.tabi bu benim teorim.windows u linux üzerinden emule ettiler.ama linux u yavaş çalıştıran ps3 windows u yaklaşık 15 dakikalık bir boot sonucunda çok yavaş şekilde çalıştırabildi.yani şu an ps3 te linux yavaş windows ise işkence.
    ne zman ki sony bütün spu ları ve rsx i kullanıma açar yada birileri sony i yerle bir eder hypervisor ü gömer o zaman ps3 ünü çok hızlı bir pc olarak kullanbilirsin.

eklemeden edemedim.tabi şuan ps3 ünü birçok temel faaliyetler için kullanbilirsin.linux üzerinden msn icq bilimum diğer chat programı,office word excel,firefox bir sürü açık kaynak yazılımı...aklına gelebilecek diğer bütün temel pc işlerini gerçekleştirebilirsin.ama yukarıda dediğim gibi,şu an ki durum geleceğin sadece silik bir gölgesi.

BU soruya bu cevap noktayı koyar.

• Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
  • Windows açık kaynak bir yazılım olmadığı için ps3 üzerine kurmak mümkün değil.Sonuçta ps3 bir power pc klasmanında olan makine.10 sene de geçse windows kurmak mümkün olmayacak.
  • aslında ps3 e uygun bir linux dağıtımı kurduktan sonra vmware vasıtasıyla windows kullanmak mümkün ama performansı sizi tatmin eder mi tartışılır.
  • playstation 3'te toplamda 9 tane işlemci bulunmaktadır. bu işlemcilerden bir tanesi engellenmiştir, diğer bir tanesi ise sistem için rezerve edilmiştir. yani programcıya 7 işlemciye erişim verir.

işlemcilerden biri Power Processing Element (PPE) adındadır. bu işlemci sıradan bir çift thread işlemci gibidir. Bu işlemci sistem ram'ine direk erişime sahiptir. diğer işlemcilere ise Synergistic Processing Element (SPE) adı verilmiştir. bu işlemcilerin ise sistem ram'ine direk erişimleri yoktur. herbirinin kendine ait 256k hafıza alanları vardır. SPE'ler normalde beklendiği gibi sistem ram'ine erişime sahip olmadığı için PPE'yi her SPE'ye sistem ram'indeki veriyi 256k'lar halinde dağıtacak şekilde, SPE'leri ise gelen verileri işleyecek şekilde programlamak gerekmektedir.

bu mimariden dolayı özellikle bu sistem için yazılmamış bütün işletim sistemleri sadece PPE işlemcisini kullanabilmektedir. bu mimariye göre yazılan tek bir linux dağıtımı vardır o da Yellow Dog Linux'tır (YDL). YDL daha önceleri para ile satılmasına karşın artık bedava bu adresten indirilebilir. YDL sadece bu mimariye göre yazılmış bir işletim sistemidir. sony ve işlemciyi üreten ibm ile ortak çalışarak oluşturmuşlardır. işlemcileri kullanabilmek ve onlara uygun program yazabilmek için ihtiyaç duyulan CELL SDK paketin içinde standart olarak gelmektedir. Bu şekilde yüksek performans uygulamalar yazılabilmektedir.

linuxte program yazmaya aşina olanlar gcc'ı bilirler. burda dikkat edilmesi gereken c kodunu derlerken -m64 seçeneğini kullanmanız. programınızı 64 bit derlemeniz gerekmektedir. gcc ile PPE için yazdığınız kodu derleyebilirsiniz. SPE için yazılan kodun derlenmesi için ise spu-gcc kullanılmalıdır. bir de SPE için yazılanla PPE için yazılan programların birbirine bağlanmaları için embedspu linker'ı kullanılır.

bu kadar anlattıktan sonra konuya gelelim. wine veya vmware gibi uygulamalar sıradan işlemciler için yazılmışlardır ve Yellow Dog Linux dağıtımında kullanılsalar bile sadece PPE işlemcisini kullanabileceklerdir. bu da üzerine yüklenen sanal işletim sistemlerinin forumda daha önce söylenenler gibi pc'lerimizden daha yavaş çalışacağını gösterir. ama eğer biri çıkar ve bütün işlemcileri kullanan bir emülator yazarsa sistemin bütün performansını kullanmış olur. bu da sanal makine üzerinde bile olsa performanslı bir windowsa sahip olmak anlamına gelir.

bütün bunların yanında, soruyu soran arkadaşın muhtemelen playstationda windows oyunlarını oynayabilmek için bu soruyu sorduğunu düşünerek şunu da söyleyeyim. sony playstation 3'e ne kadar işletim sistemi yüklenmesine izin vermişse de donanımsal grafik hızlandırması üçüncü parti yazılımların hiçbirinde kullanılamamaktadır. bu yüzden ps3 üzerinde 3d linux veya windows oyunlarını oynayamazsınız. bunun için kendiniz directx veya opengl komutlarını alıp SPE'lerde işleten bir arabirim yazmanız gerekir ki. neredeyse imkansızdır.

• Şuan durumlar nedir??
  • Bilen yazmış aga
  • şu anda yapılır ama oldukça mantıksız.
  • Şimdi ben şöyle bir şey istiyorum, evde sony 40" led tv var + logitech z5500 ses sistemi + dell studio 1535 serisi bir laptop.
    Evde yatağıma uzanıp kablosuz klavye mouse ile müzik dinlemek, kaliteli film izlemek (donmadan görüntü kaybı olmadan).. maillerime bakmak, internete girmek, download vs. Bunun için laptop yetersiz kalıyor çok ısınıyor donma oluyor... Elimde masaüstü pc den kalma p4 3 ghz işlemci 2 gb ram energy marka bir anakart tabi hdmi çıkışı yok.. dvd rw kasa fanı felan var, bana iyi bir ekran kartı, pc kasası + ses kartı lazım... tüm bunları tamamladığım da istediklerimi alabilir miyim?

örneğin;
    70 -80 tl lik ekran kartı:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah5450sltdi1gd3lp-hd5450-gddr3-1gb-64bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54923#allImages

50 - 60 tl lik ses kartı:
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-live_7.1_value-sb-audigy-value-7.1-pci-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=20253

80 - 90 tl lil kasa:
    http://www.vatanbilgisayar.com/feel-fs35a-fs35a-350w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46863
    ya da:
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-6808bk-350w-fc-6808bk-350w-kulplu-minit-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=51815

ortalama 240 tl yapıyor.
    + kablosuz klavye mouse da almalıyım...

sizce böyle bir sistem ile istediklerimi yapabilir miyim? yoksa ps3 mü alsam.. ps3 de internete giriliyor ama download yapabilir miyim? maillere bakma, pc gibi kullanmak istiyorum ikinci el bir ps3 alsam ihtiyaclarımı karşılar mı?

+++ kablosuz klavye mouse kullanabilir miyim? ps3 de, ps3 e windows kurulduğunu duydum ama işlemciyi kullanamadığı için performansı düşük bir pc elde ediliyormuş, linux nasıl bilmiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper -- 19 Temmuz 2011; 15:51:37 >

• İnternetim hayırlı olsun :)
  • Bazı gruplar Windows yüklemişti açılması 2 saat bir not defterini açmak yarım saat sürüyordu sonra vazgeçtiler.
  • jailbreaklı cihazlara win 3.1 yüklenilebiliyor açılması bikaç saniye sürüyor ama gel gelelim win 3.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper

Şimdi ben şöyle bir şey istiyorum, evde sony 40" led tv var + logitech z5500 ses sistemi + dell studio 1535 serisi bir laptop.
    Evde yatağıma uzanıp kablosuz klavye mouse ile müzik dinlemek, kaliteli film izlemek (donmadan görüntü kaybı olmadan).. maillerime bakmak, internete girmek, download vs. Bunun için laptop yetersiz kalıyor çok ısınıyor donma oluyor... Elimde masaüstü pc den kalma p4 3 ghz işlemci 2 gb ram energy marka bir anakart tabi hdmi çıkışı yok.. dvd rw kasa fanı felan var, bana iyi bir ekran kartı, pc kasası + ses kartı lazım... tüm bunları tamamladığım da istediklerimi alabilir miyim?

örneğin;
    70 -80 tl lik ekran kartı:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah5450sltdi1gd3lp-hd5450-gddr3-1gb-64bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54923#allImages

50 - 60 tl lik ses kartı:
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-live_7.1_value-sb-audigy-value-7.1-pci-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=20253

80 - 90 tl lil kasa:
    http://www.vatanbilgisayar.com/feel-fs35a-fs35a-350w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46863
    ya da:
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-6808bk-350w-fc-6808bk-350w-kulplu-minit-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=51815

ortalama 240 tl yapıyor.
    + kablosuz klavye mouse da almalıyım...

sizce böyle bir sistem ile istediklerimi yapabilir miyim? yoksa ps3 mü alsam.. ps3 de internete giriliyor ama download yapabilir miyim? maillere bakma, pc gibi kullanmak istiyorum ikinci el bir ps3 alsam ihtiyaclarımı karşılar mı?

+++ kablosuz klavye mouse kullanabilir miyim? ps3 de, ps3 e windows kurulduğunu duydum ama işlemciyi kullanamadığı için performansı düşük bir pc elde ediliyormuş, linux nasıl bilmiyorum....

hocam dediklerini ps3 te yapabilirsin ben ps3 te bim den 25 liraya almış olduğum kablosuz klavye mouse u kullanabiliyorum showtime media player sayesinde full hd mkv bile rahatça oynatabiliyor

• peki ps3 u farkli bir isletim sistemi yaptiktan sonra istedigin ps3 surumune cevirilebilirmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.