Şimdi Ara

[PS3] ♦ Fc Turk Power ♦ FİFA 2012 [Her Bölgeye Alım Var!] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
1
Favori
27.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALPeeR-

quote:

Orijinalden alıntı: yımah

Defans hava toplarını alırsa sıkıntı olmaz. Gerisini bana bırakın.

Pas trafiğini arttırmak kolay.

Katılıyorum,
    Jumping ve Heading görevlerini yapmak lazım ve tabi ki boyu uzatmak lazım. LB'ler ile RB'ler ve de CDM çok kısa olmamalı; bir de CDM, CM'ler kadar ileri çıkmamalı ki rakip orta açacağı zaman CB'lerin arkasında veya önünde kademeye girebilsin veya kafa topuna çıkabilsin.

Arka sağlam olursa önde paslaşmak kolay dediğin gibi...

Dün iyi değildik gene ama geçen akşamlarla karşılaştırınca evet güzel paslaştık.Birde özgürün guizalığı üstünde olmasaydı siz yatın kalkın dua edin bana birde penaltı kaçırdım diye laf ettiniz o kadaryalnız takımda kimse penaltı özelliğini açmamış sırf penaltı için 5-6 görev var bildiğim kadarıyla.BU akşam biraz gecikebilirim 11'e doğru gelirim siz başlayın tabiki.

Ayrıca dedikleriniz doğru yer kaybetmemek gerekiyor.Mesela erdi güzel bindirme yapıyor ama hiç bek özellğini yapmıyor sanki LM/LW oynuyormuş gibi süreklide bindirme yapılmaz erdi arkası çok boş kalıyor sonra maç içinde 2-3 kere bindirme yapılacak pozisyon oluyor zaten senin en fazla normal ataklarda RDM pozisyonuna kadar gelmen gerekir.Defanstakilerde biz ataktayken defansı CB-CDM pozisyonu arasındaki çizgide kursa tamamdır.Sercan geli gibi defans yapıyor zaten.Berkayda iyiye gidiyor

Not:Uğur kulaklık al

• Bekler boyunu biraz uzatıp azcık defansı da düşünürlerse daha iyi olabilir. Mesela bazen duran toplarda stoperlerin ikisini birden ileri koyuyor boyumuz da uzun avantaj oluyor ilerde. Biz ilerdeyken 2 bek geride durursa hem kontra yememiş oluruz hem biraz daha rahat oluruz.

Arkadaşlar forma hakkında da bir önerim olucak ; Malaga'nın formaları çok güzel bi deneyelim derim.
  • Dün akşam aslına bakarsanız çok iyi değildik ancak pas trafiği açısından bir ilki başardık diyebilirim. İlk maçı hatırlayın, 4-0 yenildiğimiz hani... Adamların 2 golü kornerden dönen kontratak 1 golü penaltı, son golü de pozisyon hatamız. İlk yarı özellikle baktım istatistiklere, durum özetliyor: bizim takım 7 şut 4 isabet, karşı takım 3 şut 1 isabet o da gol. pas yüzdemiz 85, adamlarınki 72.

Yukarıdaki tablonun anlattığı gerçek şu, paslaşmayı öğrenmeye başlıyoruz. Dün akşam Mehmet'e anlattım, normal pas isterken, L2 tuşuna basılı tutarak futbolcunun yüzünü topa döndürün ve mümkün olduğunca rakiple aranızdaki mesafe duruma göre maksimum olsun. Yoksa arkadan yetişip topa müdahale ediyor. Özellikle kanatta, bekler kanat oyuncularına normal pas atacağı zaman, kanat oyuncuları yüzünü topa dönerse orta sahadaki oyuncuyu da kullanarak verkaç yapması kolay olacaktır.

Dikkat ederseniz yediğimiz gollerin çoğu kornerden dönen kontrataklar yüzünden. Bu durumda en az 4 kişinin bizim yarı saha civarında olması gerekiyor. Buna dikkat edersek sürekli tekrar eden sorunu da çözeriz. Bir diğer sorunumuz da, rakibin degajları sürekli tehlike oluşturuyor. Rakibi ilk karşılayacak olan bölgenin orta saha (CDM) olması gerekiyor. CB pozisyonundaki arkadaş zıplayıp ıskaladığı zaman arka bomboş kalıyor ve rakip futbolcu kaleciyle karşı karşıya geliyor. Bu yüzden, rakibin degaj ve aut atışlarında, en uçtaki adamı CDM pozisyonundaki arkadaş tutmalı, top sekerse CB müdahale etmeli.

Bir de mevki kaybetme sorunumuz var gibi. Kanatlardaki arkadaşlar ortaya giriyor, bekler kanatlara açılıyor, orta saha forvete açılıyor. Bu demek değil ki herkes yerine hapsolsun, ancak bizim kale önündeki karambol pozisyonlarında top uzaklaştırılmaya çalışıldığında bizim adamlar kümelenmiş şekilde bekliyor. Ne olursa olsun mevkimizi korumamız, bu anlamda alan savunması yapmamız gerekiyor.

Bir başka sorun aynı adama 3 kişi basıyoruz, alanı daraltmıyoruz. Bunu ben de yapıyorum. Bu durumda adam bir yanıltıcı hareket ile 3 kişiyi oyundan düşürüyor. Oyun mantalitesinin şu olması gerekiyor kanımca: yerini boşaltan bir arkadaşımız varsa onun önünde oynayan arkadaşın onun alanını devralması gerekiyor. Arda hep oklara bakıp pozisyon alın diyor ama bu durumda oklar yanıltıcı oluyor. Mesela Erdi'nin ileri çıktığını gören Uğur'un beke doğru yönelmesi, Erdi yerini alana kadar o alanda durması gerekiyor.

Takımın genel seyri bence iyiye gidiyor. Gitgide daha iyi oynamaya başlıyoruz. Dün bunun tohumlarını attık, artık topu alan dikine değil, paralel de oynamayı düşünüyor. En azından doldur boşalttan organizeye doğru yol almaya başlıyoruz, ne demişler başlamak bitirmenin yarısıdır. Dün gece hakikaten ps3ü kapatasım gelmedi, yenilsek bile zevk aldım oyundan. Hatta dün aksam 7binlik adamlara bile (her ne kadar adamlar süper paslaşsa da) kafa tuttuk gibi oldu. En son maçta 4binlik adamları elimizden kaçırdık.

Sonucun neticesinde şahsi kanaatim, takımdaki oyun vesaire hikaye, takımdaki muhabbet ve sohbetin üst düzey olduğu yönünde. Kim ne hata yaparsa yapsın bir iki "hadi beaa" falan deyip geçiştiriyoruz, takımın en sevdiğim özelliği bu. Bireysel hırs yok, zaten çoğu kimse yaşını başını almış abilerimiz, arkadaşlarımız. Bunun böyle sürmesi en büyük temennim. Ama Özgür bizim kaleye çaktığın gol de mükemmeldi hani :)

Akşam oyuna tek girme sebebim günün stresini vs. atmak. Hepimizin düşüncesinin bu yönde olduğunu düşünüyorum. Dün iyi güldük mehter marşı eşliğinde :)

Neyse, çok uzun yazdım.

Kalın sağlıcakla, hepinizi seviyorum.

not: Uğur kulaklık al

• Saygıdeğer arkadaşımız Uğur Büyükçınar'ın kulaklık alması için Pazar günü saat 2'de Taksim meydanında toplanıp organize bir şekilde Ankara'ya meclise gidicez. Eylemimiz meclisten Uğur'a kulaklık sözü almamızın ardından yavaş yavaş evlere dağılmamız ile son bulacaktır. Arkadaşlarımıza duyrulur.

• Herkes takım hakkında genel değerlendirmesini yapmış, bi kaç kelam da ben edeyim.

Önce kendi performansım hakkımda, dengesizleştim iyice, savunmam arttı, pas verebilir oldum bu sefer de gol atamıyorum ya. Birazınız giydirmiş :) birazınız övmüş, teşekkürlerimi iletirim. Ama hakikaten varsa bi püf noktası karşı karşıya da paylaşın agalar ya. Abandım olmadı, plase vurdum olmadı.

Ayrıca bi önerim daha var, sağ stoperi savunma kısmındayken özellikle ben oralardaysam beni kontrol etsin :D Edu Dracena laştım.

Takımın genel durumu ise aynı şekilde bende ps'i kapatmak istemedim. Paslaşmalar mükemmeldi, hele Uğur efsane oynadı, sol forvetti ve ben sol açık, hakikaten keyif aldım. Bu paslaşmaları arttırmaktan öte sıklaştırır, her maç bi ortalama yakalarsak değmeyin keyfimize :)
  • Allah kahretsin lan kahkaha atarak okudum yorumlari hauhauhja erdi cevahire yakinim ben kurtulusta oturuyorum
    Edit : Olm arda penalti ozelligi ekstra bir kuvvet,penalti atma becerisi eklemiyor ki adama.Sadece kosarken ikinci kez kareye basarsan duraksiyor.. onun kadar luzumsuz bir trait gormedim ben Bir de herkes kullandigi traitleri yazsa,mevkisine gore degistirmesi gerekenleri soylesek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcnrugur -- 5 Aralık 2011; 22:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcnrugur

Allah kahretsin lan kahkaha atarak okudum yorumlari hauhauhja erdi cevahire yakinim ben kurtulusta oturuyorum
    Edit : Olm arda penalti ozelligi ekstra bir kuvvet,penalti atma becerisi eklemiyor ki adama.Sadece kosarken ikinci kez kareye basarsan duraksiyor.. onun kadar luzumsuz bir trait gormedim ben Bir de herkes kullandigi traitleri yazsa,mevkisine gore degistirmesi gerekenleri soylesek ?

Yok olum o sağ alttaki yeşil bölgeyide büyütüyor o görevleri yapınca

+Olarak bu akşam çok iyiydik çok zevk altım orta sahayı kullanmanın faydalarını birkez daha gördükDefans çok çok iyiydi sercanı zaten çok beğeniyordum erdi ve özgürde defansif olarak çok iyiydi bugün oturdu beklerde sanırım.Kalecimiz tam bir panter zatenBundan sonra böyle devam edelim bol paslı,kanat değişim yaparak oynamak olayın özü bu

• Dün akşam katılamadım çok yorgundum saat 10 da uyuya kalmışım Bu akşam gelicem.
  • olm ben zincire bağlanmış köpek gibi kaldım. cemi koydunuz başıma ileri gidiyom erdi gel diyo direk

orta yuvarlagı gecemedım bunun yüzünden. orta alanda varyasyonlar yapalım bu cem bana uzak oynasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdii2307

olm ben zincire bağlanmış köpek gibi kaldım. cemi koydunuz başıma ileri gidiyom erdi gel diyo direk

orta yuvarlagı gecemedım bunun yüzünden. orta alanda varyasyonlar yapalım bu cem bana uzak oynasın

Sercan'a dokunma da aga böyle Cem'e falan herkese bulaş :P Ama bu akşam daha rahat olur Berkay da gelirse.
  • quote:

olm ben zincire bağlanmış köpek gibi kaldım. cemi koydunuz başıma ileri gidiyom erdi gel diyo direk

Olum dun aksam 1-0 yendigimiz maca bak, saglam defans yaptik. Yedigimiz goller hep kontrataklardan. Dikkat et ben senin pozisyonunu aldigimda ses etmedim, ben de ilerdeyken arkamda kal ki ani ataklarda kademeyi olusturabilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onu bunu bırakın da bizdeki kaleci ne öyle yahu.

Adam her gol tek başına seviniyor læ

• quote:

Orijinalden alıntı: javiflores

quote:

Olum dun aksam 1-0 yendigimiz maca bak, saglam defans yaptik. Yedigimiz goller hep kontrataklardan. Dikkat et ben senin pozisyonunu aldigimda ses etmedim, ben de ilerdeyken arkamda kal ki ani ataklarda kademeyi olusturabilelim.

olm işin şakası o. senle biraz arkalı önlü oynayalım anlaşırız. bak biz ugurla nasıl oynuyoruz sor söylesin.

not: ugur kulaklık al

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: javiflores

quote:

olm işin şakası o. senle biraz arkalı önlü oynayalım anlaşırız. bak biz ugurla nasıl oynuyoruz sor söylesin.

not: ugur kulaklık al

Uğur kulaklık al læ

Not: ERdi çok defanstan çıkıyorsun

• quote:

Onu bunu bırakın da bizdeki kaleci ne öyle yahu.

Sana gelene kadar oyun geçiyor sevinme işini,sende ortasahaya koş.Ortada buluşalım læ

• quote:

Orijinalden alıntı: ReoxTR

quote:

Sana gelene kadar oyun geçiyor sevinme işini,sende ortasahaya koş.Ortada buluşalım læ

Læ orta sahaya koşarsanız beni göreceksiniz zaten.

Not: Uğur kulaklık alma læ.

• quote:

quote:

quote:

Dun ben gec geldigim icin haberim yoktu sana kosacagimizdan bundan sonra sutu cektigim gibi geri kosarim :P

NOT: Ugur'a kulakligi takim olarak biz alalim, kombinelerin gelirlerinden fon ayir baskan :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dun ben gec geldigim icin haberim yoktu sana kosacagimizdan bundan sonra sutu cektigim gibi geri kosarim :P

NOT: Ugur'a kulakligi takim olarak biz alalim, kombinelerin gelirlerinden fon ayir baskan :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gol sevinclerinde hemen orta sahaya doğru koşuyoruz, kaleciyle kucaklaşıyoruz beyler.

Not: Erdi çok defanstan çıkıyorsun.

• Korner taktiği yapmamız lazım.

Kornerleri bana verin kalecisi varsa rakibin arka direğe atıcam hakan abiye,hakan abide topu cezasahasına indirsin bizden brinin önüne düşerse glişine vursun kaleye.Rakibin kalecisi yoksa direk penaltı noktasına kesicem topu.Birde muhakkak cezasahasının hemen dışına bir arkadaş beklesin top rakip defanstan geri dönüyor bazen
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.