Şimdi Ara

[PS3] ♦ Fc Turk Power ♦ FİFA 2012 [Her Bölgeye Alım Var!] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
1
Favori
27.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen şu yazıcaklarımı tüm klup üyeleri okusun ve uygulamaya geçelim artık.

Beyler çok ciddi bir konuda konuşmak istiyorum.3-4 aydır beraberiz.Ancak hala takımda birbirinizi tanımıyorsunuz.Şu ana kadar takımın oturmuş olması gerekyordu.Pozisyona çok giriyoruz evet doğru ama hala paslaşmasını öğrenemedik.Sıkıştığımızda defansa hiç dönmüyoruz,yanımızdaki adama pas atmak yerine en sıkışık adama pas atıoruz bazılarımız ezbere pas atıyor adam varmı bakmıyor bile.Kanatlara yıkmayın oyunu diye bin kez dedim hala inatla kanatlardan gidiyoruz.Olmuyor arkadaş işte zorlamaya ne gerek var.Ayrıca şu adamlarınızın her özelliğini açında demiyorum ama SPRİNT SPEED+ STAMİNA görevlerinin hepsini açın artık çok yavaş kalıyorsunuz.Toplanma saatlerine gelirsek 10'da klupte olalım artık çok geç başlıyoruz çok erken bitiriyoruz bir günde toplasan 1-1.5 saat oynuyoruz.Haftasonları tabiki işiniz olur ailenizle vakit harcayacak olursunuz dışarı çıkılır geç toplanabiliriz sorun olmaz geç saatlere kadar oynayabileceğimiz için ama haftaiçi geç toplanınca sıkıntı oluyor.Oyunda lag olduğu zaman problem yok kabulümdür ama topu kaybedince rica ediyorum bahane bulmayalım yok nereye attı yok elim diğer tuşa çarptı yok manuel kalmış ve oyuna girmeden settingslerinizi ayarlayın.Top kaybedin kimse birşey demez bu klupte herkez olgun insanlar ama lütfen bahane bulmayalım çok sinir oluyorum buna.Atamadım deyin önemli değil deriz zaten.Tabiki arada oyun saçmalıyor kime atıyorsunuz pası kime gidiyor bunları biliyoruz zaten ama süreklide bahane bulmayalım lütfen hoş olmuyor.Birşey diyorum mesela defans diyorumki sıkışık olursa defans vurun gitsin sıkışık değilse cdm ye atın Rb ye atın oyunu açın diyorum.Ne desem herşeyde uygulanıyor boş olsada ileri vuruyorlar sıkışık olsada.Bunları ayarlayın artık stres yapmayın oyunu okuyup oynayalım ezbere değil.Birde sağınız solunuz boş değilse glen pası tam ayağınıza beklemeyin topa doğru koşup alın pası yoksa kaptırıyoruz.Bu takımın artık bir klasik pas trafiğinin olması gerekiyor bunuda oluşturalım.Stilimizi yani.

Birde ceza sahası dışında topu kesinlikle selçuğa verin adam çok iyi giydiriyor oralardan tüm golleri oradan nerdeyse.Ben sağ kanattan arkalara çok koşu yapıyorum ama görmüyorsunuz çoğu zaman sağda çok boşsam atın bana zaten yetişemezler.Birde eğer sağ kanat çok boşsa arkaya koşu yapıp top aldıysam bilinki çizgiye kadar inip topu ceza sahası içine doğru koşan arkadaşa atıcam ona göre pozisyon alın.Sıkışık değilsem orta yapmam.

Benim derdim asla puan kasmak,ilk 100 e girmek falan değil.Ama oyun oynuyorsak bunu zevk almak için oynuyoruz.Bir akşam çok çok iyiyiz bir akşam çok kötü bunun ortasını bulmamız gerekiyor.Zevk almadığım geceler klupte zoraki duruyorum diyebilirim.Artık takımın kalitesini biliyoruz ve bunun altına düşmeyelim.Kendimizi ihanet etmeyelim.

İçimden ne geçiyorsa yazdım umarım kimse kırılmaz gücenmez herkez bu şekilde birbirini eleştirebilir.Takımdaki herkezin eleştiri alabilecek kadar olgun olduğunu düşünüyorum.

• ARkadaşlar birde şu takıma hep sabit olucak bir forma bulalım artık.Parma pek hoşuma gitmedi benim.Logosu güzel ve formaları güzel bir takım bulalım.Yalnız barça,madrid falan gibi çok kullanılan favori takımlar olmasın ve milli takımlarda.Önerilerinizi yazın ortak karar verip yapalım
  • Læ olm hs açıyorsunuz garı gız muhabbeti yapacağınıza() şu söylediklerini hs de sürekli tekrarla yarın gelip işte bu diyeceğinden eminim.

Benim oyum St. Pauli
  • Arda guzel yazmissin.

Takim onerim : marseille
  • Başkan döktürmüş yine Haklı da her kelimesinde. Bahane bulma olayına çok karşıyım sonuçta o adamı sen yönetiyosun her yaptığı hareketi sen yaptırıyosun. Yok ben vurdum atmadı verdim gitmedi bu tarz şeylerden nefret ediyorum. Bide şu geri pas konusunda bitek Özgür geri dönüp oyunu açıyor. Diğer arkadaşlar pek yanaşmıyor geri pasa hep ileriyi düşünüyor. Bu da genelde top kaybı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brky39

Başkan döktürmüş yine Haklı da her kelimesinde. Bahane bulma olayına çok karşıyım sonuçta o adamı sen yönetiyosun her yaptığı hareketi sen yaptırıyosun. Yok ben vurdum atmadı verdim gitmedi bu tarz şeylerden nefret ediyorum. Bide şu geri pas konusunda bitek Özgür geri dönüp oyunu açıyor. Diğer arkadaşlar pek yanaşmıyor geri pasa hep ileriyi düşünüyor. Bu da genelde top kaybı oluyor.

bu konuda hakkımı yemişsin genç
  • UK PSN almıştım fakat şimdi Fifa 12 ve Call of duty MW3 sipariş verdim, henüz elime ulaşmadı ama sormak istediğim tr psn açmam gerekir mi?yani türkiyeden oynamak için yada tavsiyeniz nedir bu topluluktaki herkez tr psn mi oynuyor?birde online kodu tr psnde aktifleştirince uk da kullanmak mümkün mü deaktif etmek gibi bir şey oluyor mu?Birde COD mw3 içinde farklı foruma yazıcam ama bilen olursa bir mesajla cvp almak için MW3 üde tr psn de mi oynayayım?
  • Sinavim var calisiyorum,bi ihtimal gelebilirim bir kac mac icin.
  • Tamam ben st oynarım. Uğuru aratmam. Eksiğim yok fazlam var.
  • Squad kismina gir de istatistiklerime bak sahada konusurum ben olm
  • Geç kaleye de göreyim istatistiğini sahanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeThaLeRRor

quote:

Orijinalden alıntı: Brky39

Başkan döktürmüş yine Haklı da her kelimesinde. Bahane bulma olayına çok karşıyım sonuçta o adamı sen yönetiyosun her yaptığı hareketi sen yaptırıyosun. Yok ben vurdum atmadı verdim gitmedi bu tarz şeylerden nefret ediyorum. Bide şu geri pas konusunda bitek Özgür geri dönüp oyunu açıyor. Diğer arkadaşlar pek yanaşmıyor geri pasa hep ileriyi düşünüyor. Bu da genelde top kaybı oluyor.

bu konuda hakkımı yemişsin genç

Aynen bi de seni unuttum abi haklısın

• kaleciniz yoksa 1-2 maçlıgına geçebilirim bu gece kaleye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReoxTR

ARkadaşlar birde şu takıma hep sabit olucak bir forma bulalım artık.Parma pek hoşuma gitmedi benim.Logosu güzel ve formaları güzel bir takım bulalım.Yalnız barça,madrid falan gibi çok kullanılan favori takımlar olmasın ve milli takımlarda.Önerilerinizi yazın ortak karar verip yapalım

Fc UNAM Fc Dallas önerilerim Celtic yada
  • Læ olm niye çıktınız ? O kadar sizi bekledim düştükten sonra.
  • Geç başladığımız için pek kalmak istemiyorum, sabah malum hastanede iş yoğun oluyor.

O süreç içerisinde katkı yapabildiysem dün için ne mutlu.

Genelde kısa paslar ile verkaça girmeye çalışmalıyız , zira her konuda dün meyvesini aldık bunun . 11-10 yaptığımız maçta şans yanımızda olmadı , benimle birlikte 1 arkadaşımızn topu direkte patladı, plase vurduğumuz halde!!

O tarz oynamaya devam edersek sıkıntı olmaz. Kanat ataklarına pek ihtiyacımız olmuyor çünkü kaleciler cpu çıkmıyor. O yüzden CM CAM bölgesinden RAM LAM ST'ler ile birlikte 5 kişi en az atağa kalkarsak yakın top kullanarak kaleyi görür , gerektiği yerde pası çıkarır golü buluruz. Defansımızda maşallah okadar topu biz yardım edemesekte çıkarıyor, tebrik ederim.

• bizim atak yaparken ki dizilişimize benzer bir diziliş
    Sonuç: ortada CM ve CDM yalnız kanatlardaki oyuncular çok kenarda o yüzden ne ortaya dönebiliyorlar ne de ST'lere güzel pozisyon yaratabiliyorlar o yüzden ST'ler de kenarlara açılıp pas almak zorunda kalıyor çoğu zaman ve ciddi bir pozisyon yaratamıyoruz. Top kaptırıldığı zaman bu kadar kenarlara yayıldığımız için defansa dönmemiz de zorlaşıyor. Halbuki aşağıdaki gibi bir dizilim yapmış olsaydık...

Muhtemelen bu dizilişle topu hemen geri kapardık ya da en azından rakibi karşılamamız daha kolay olurdu çünkü çok boş alan bırakmadığımız için rakibe beklerin ve CDM'nin durduğu yerden(CDM her zaman kontra atağa karşılık hazır olarak geride beklemeli) CM ve LM/RM nin geri koşarak boşlukları doldurmak için fırsatı daha çok olur. Ama asıl önemlisi kırmızı çizgileri görmeden sağ kanattan atağa çıkılmış bir dizilim olarak düşündüğünüzde bu dizilimle topu kaptırmadan ve çok rahat paslaşarak atağı sonuçlandırma ihtimalimiz çok yükselir. Çünkü aşağıdaki resimde de oyunun yönünü değiştirebilmemizin bir örneğini verdim

(Soldaki resimde mavi çizgiler pas ihtimallerini gösteriyor kırmızı çizgiler de atağın yönünü değiştirirken yer değiştirerek alabileceğimiz yeni pozisyonları) RM'den ST'lere ulaşamadı CM'ye döndü, CM de ST'lere pozisyon yaratamadı veya şut pozisyonu yok LM kanata açılmadığı için ortaya yakın oynadığı için LM'ye veya daha geride bekleyen CDM'ye pas verebilir ve CDM'nin ileri çıkması durumunda hemen geriye çıkarak CDM'nin yerini alır (olası bir kontra atak yememize karşılık önlem) CDM veya LM de LB'nin öne çıkmasını bekleyerek kanata aktarır gördüğünüz gibi şimdi LM (CM'nin boşalttığı bölgeye) veya CDM veya LB soldan veya merkezin sola yakın kısmından atağı devam ettirebilir. ayrıca RM de zaten önde olduğundan ST'lerin yanına katılabilir. Böylece oyunu karşı sahaya tamamen yıkmış oluruz. Aynı durumları tam tersi soldan başlamış bir atak için de düşünebiliriz. Buna benzer yer değişikliklerini ve paslaşmaları yapmıyoruz çünkü ilk resimdeki gibi herkes sadece mevkisininde ileri geri hareket ediyor merkeze yaklaşan yok kenaralara açılıyoruz ve pozisyon yaratamadığımız gibi rakibi de kaşılayamıyoruz. sol kanat atak yaparken RM, RCM gibi olmalı tam tersi LM de LCM gibi olmalı ataktayken CDM, CB'lere yakın olmalı (sadece biraz önde olmalı) LB ve RB'ler atağın yönüne göre ne kadar ileri çıkmları gerektiğine bakmalı. vs vs ama en önemlisi ortayı sadece CM ve CDM'ye bırakmamalı ST'lerden biri bile biraz ortaya gelip CAM gibi oynabilir pozisyona göre. Sağdaki resimdeki gibi top CM veya CDM'de iken kenar ve ileridekilerin yaklaşması kenarda(ilerde) boştayım diye pas beklemek yerine.. Böylece CM ve CDM'ye rahat pres yapılmasını engeller çünkü paslaşmayı kolaylaştırır, top bizde kaldığı için kolay yardımlaştığımız için de sürekli atak yapmaya devam ederiz, bazı rakipleri 90 dk izlediğimiz gibi biz başkalarını izletiriz. Ne bilim işte :)))

Başka şeyler de eklenebilir. Hatalı düşünüyor da olabilirim. Vaktim vardı uğraştım bunlarla vakit geçsin diye, belki size de mantıklı gelir ve uygularız ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALP 3R -- 14 Aralık 2011; 15:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPeeR-

bizim atak yaparken ki dizilişimize benzer bir diziliş
    Sonuç: ortada CM ve CDM yalnız kanatlardaki oyuncular çok kenarda o yüzden ne ortaya dönebiliyorlar ne de ST'lere güzel pozisyon yaratabiliyorlar o yüzden ST'ler de kenarlara açılıp pas almak zorunda kalıyor çoğu zaman ve ciddi bir pozisyon yaratamıyoruz. Top kaptırıldığı zaman bu kadar kenarlara yayıldığımız için defansa dönmemiz de zorlaşıyor. Halbuki aşağıdaki gibi bir dizilim yapmış olsaydık...

Muhtemelen bu dizilişle topu hemen geri kapardık ya da en azından rakibi karşılamamız daha kolay olurdu çünkü çok boş alan bırakmadığımız için rakibe beklerin ve CDM'nin durduğu yerden(CDM her zaman kontra atağa karşılık hazır olarak geride beklemeli) CM ve LM/RM nin geri koşarak boşlukları doldurmak için fırsatı daha çok olur. Ama asıl önemlisi kırmızı çizgileri görmeden sağ kanattan atağa çıkılmış bir dizilim olarak düşündüğünüzde bu dizilimle topu kaptırmadan ve çok rahat paslaşarak atağı sonuçlandırma ihtimalimiz çok yükselir. Çünkü aşağıdaki resimde de oyunun yönünü değiştirebilmemizin bir örneğini verdim

(Soldaki resimde mavi çizgiler pas ihtimallerini gösteriyor kırmızı çizgiler de atağın yönünü değiştirirken yer değiştirerek alabileceğimiz yeni pozisyonları) RM'den ST'lere ulaşamadı CM'ye döndü, CM de ST'lere pozisyon yaratamadı veya şut pozisyonu yok LM kanata açılmadığı için ortaya yakın oynadığı için LM'ye veya daha geride bekleyen CDM'ye pas verebilir ve CDM'nin ileri çıkması durumunda hemen geriye çıkarak CDM'nin yerini alır (olası bir kontra atak yememize karşılık önlem) CDM veya LM de LB'nin öne çıkmasını bekleyerek kanata aktarır gördüğünüz gibi şimdi LM (CM'nin boşalttığı bölgeye) veya CDM veya LB soldan veya merkezin sola yakın kısmından atağı devam ettirebilir. ayrıca RM de zaten önde olduğundan ST'lerin yanına katılabilir. Böylece oyunu karşı sahaya tamamen yıkmış oluruz. Aynı durumları tam tersi soldan başlamış bir atak için de düşünebiliriz. Buna benzer yer değişikliklerini ve paslaşmaları yapmıyoruz çünkü ilk resimdeki gibi herkes sadece mevkisininde ileri geri hareket ediyor merkeze yaklaşan yok kenaralara açılıyoruz ve pozisyon yaratamadığımız gibi rakibi de kaşılayamıyoruz. sol kanat atak yaparken RM, RCM gibi olmalı tam tersi LM de LCM gibi olmalı ataktayken CDM, CB'lere yakın olmalı (sadece biraz önde olmalı) LB ve RB'ler atağın yönüne göre ne kadar ileri çıkmları gerektiğine bakmalı. vs vs ama en önemlisi ortayı sadece CM ve CDM'ye bırakmamalı ST'lerden biri bile biraz ortaya gelip CAM gibi oynabilir pozisyona göre. Sağdaki resimdeki gibi top CM veya CDM'de iken kenar ve ileridekilerin yaklaşması kenarda(ilerde) boştayım diye pas beklemek yerine.. Böylece CM ve CDM'ye rahat pres yapılmasını engeller çünkü paslaşmayı kolaylaştırır, top bizde kaldığı için kolay yardımlaştığımız için de sürekli atak yapmaya devam ederiz, bazı rakipleri 90 dk izlediğimiz gibi biz başkalarını izletiriz. Ne bilim işte :)))

Başka şeyler de eklenebilir. Hatalı düşünüyor da olabilirim. Vaktim vardı uğraştım bunlarla vakit geçsin diye, belki size de mantıklı gelir ve uygularız ;)

Hayırlısı :D

• la erdi hayırlısı yazıp espri yapmak için niye alıntı yapıyosun koca mesajı :)))) ne adamsın ya... ama hayırlısı hakkaten, kısmet bu işler... :)))
  • O değil de takımda en iyi paslaşan ikili Serkan'la ikimiziz heralde
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.