Şimdi Ara

[PS3] ♦ Fc Turk Power ♦ FİFA 2012 [Her Bölgeye Alım Var!] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
1
Favori
27.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdii2307

gece oyundayım inş.

bu arada takımda belli değişiklikleri yapma zamanı geldi gibide geliyo bana aslında. bek olan arkadaş var tamam ama mesela ben defans yapmaktan çok çakmam. ama iyiede defans yapan adamlar var. onlarla karışık bi takım yapalım derim ben. defans sağlam olur atağı bilen adam olur ileridede.

Güzel söylüyorsun da atak oynamayı bilen (ya da seven dersek daha doğru olacak bence) daha çok takımda. kalecileri saymazsan berkay ve sercan dışında tam anlamıyla defans olan kim var başka?? eskiden tek forvet oynardım takımlarımda (asistci pivot forvet), şimdi CM oynuyorum (takımda atak oynamaktan daha çok keyif alan arkadaşlar var ve pas yapmayı seviyorum diye orta sahaya geçtim) hatta "tacklingin iyi abi rakibi iyi karşılıyorsun" diyo Cem bazen o CM oynasın diye CDM'ye de geçtiğim oluyor, senin durumun da benzer aslında sadece defans yapmak senin işine gelmiyor :)))

Mevkisinden memnun olmayan başka yerde daha başarılı olacağını düşünen varsa deneyelim bence. Buna kimse bozulmaz sanırım. Ben yerimden memnunum hatta CDM de oynayabilirim sürekli, Mehmet'le yer değiştirip. Ya da ara sıra yer değiştirebiliriz geride oynamaktan sıkılan olursa. Ayrıca öğrenilmeyecek bir şey de değil defans yapmak da sonuçta herkes h2h ya da exhibition match yapmıyor mu? O zaman nasıl her mevkiyi oynayabiliyorsak, proda da yapılabilir. "Ben yıllardır kanat oynarım, ben forvet oynarım defans beceremiyorum" gibi bişey bana komik geliyor, o yüzden. Ama kaleci için aynı şeyi söyleyemeyiz o hakkaten başka bir uzmanlık alanı ;)

Erdi'nin bu söylediği düşünülebilir, bence de. Ya herkesin en başarılı olduğu mevkiyi bulmak adına ya da ara sıra değişiklik olsun sıkılanlar için oyuna heyecan gelsin diye yer değişiklikleri yapılabilir

• -Yapamıyorum- Buna inanmıyorum. Beğenmiyorsanız beğenmiyorum , burası bana göre değil deyin. Yapamıyorum diye bişey yok yapmak istersen yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yımah

-Yapamıyorum- Buna inanmıyorum. Beğenmiyorsanız beğenmiyorum , burası bana göre değil deyin. Yapamıyorum diye bişey yok yapmak istersen yaparsın.

Biz anamızın karnından defans mı doğduk arkadaş ? Ben miyim günah keçisi

• ben oldum olası bu oyunu atak oynayarak geçirdim. benimle fifa oynayan insanlar benim oyun sistemimi çok daha iyi biliyolar. ben maçta 2-0 öne geçsem bile 1 saniye bile geride top tutmamak için uğraşan biriyim. geriye çekip gol yememeyide sağlarım ama yapamadığımı bildiğim için hep ileri oynuyorum. aslında düşüncem en iyi savunma hücum mantığı. ben bu akşam oynarkende bundan sonra oynarkende görürsünüz ki ben adamlardan topu sade hızımla yada araya atılan pas bana denk gelirse alabiliyorum. kareye basıp ayagından top almayı yapamıyorum. bundan dolayıda soldan hurra geliyo adamlar. benim kastım bu. herkesin oynadığı oynayacağı yerler iyi irdelenmeli ona göre karar verilmeli diyorum. defansı takımdaki en kötü adamlardan biriyim ama bitiricilikte hherkese kafa tutarım bundanda eminim. benim demek istediğim bu.

• takımdaki en önemli eksiklik kontraya çıkamamak ;

ortasahada kim top alırsa hurraaa defansın arkasına koşu .

kontraya nasıl çıkılır ?

1- x ile yerden hızlı paslar , tek pas ama .

2- defanstan ileriye r1+O iile uzun toplar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Déathklaat

takımdaki en önemli eksiklik kontraya çıkamamak ;

kontraya nasıl çıkılır ?

• quote:

kontraya nasıl çıkılır ?

bizde hiç tek pas yapılmıyor ki, hele de x'le... ne kontrası

her gün söylüyoruz; yanında, önünde boş adam varken top sürdüğümüz oluyor pas vermek yerine zaten önüm boş diye staminayı bitirene kadar topla dribbling yapmayı tercih ediyoruz... ne kontrası

forvetler de kanatlar dahil bir tanesi bile pas beklemek yerine hepsi birden koşu yapıyor ileriye önüne pas atılsın diye, biri de "ben durup pas alıyım da trafiği rahatlatıyım" demezken... ne kontrası

mani gibi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPeeR-

quote:

kontraya nasıl çıkılır ?

bizde hiç tek pas yapılmıyor ki, hele de x'le... ne kontrası

her gün söylüyoruz; yanında, önünde boş adam varken top sürdüğümüz oluyor pas vermek yerine zaten önüm boş diye staminayı bitirene kadar topla dribbling yapmayı tercih ediyoruz... ne kontrası

forvetler de kanatlar dahil bir tanesi bile pas beklemek yerine hepsi birden koşu yapıyor ileriye önüne pas atılsın diye, biri de "ben durup pas alıyım da trafiği rahatlatıyım" demezken... ne kontrası

mani gibi oldu

Ben arada bir adamımı park ettiriyorum

• Beyler Arda'yla konuştum az önce. 11 gibi gelicekmiş beni beklemeyin siz 10'da başlayın diyo. Herkes 10'da kulüpte olsun bi zahmet bu akşam sabaha kadar oynarız zaten.
  • ben yarın çalısıcam ama sabaha kadar dururum. nemo problemo
  • Millet gelmeyeceğiniz zaman yazın şu konuya.Dün akşam kaybettiğimiz puanları toparladık bu akşam yarın artık tam kadro olup oynayalım geç saatlere kadar.Özellikle kaleci öğlen uykusunu alsın gece erken yatıcam demesin kale gittimi kalıyoruz mal gibiPazar günüde iş güç var falan demezsiniz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReoxTR -- 17 Aralık 2011; 2:10:17 >
  • Bir sure cuma gunleri yokum arkadaslar.ekstra var her hafta.pazar gunleri de tv cekimi var ancak o etkilemiyo klubu.yani cumalari yokum ve konser izlemeye gittigim aksamlar
  • Dün akşam sadece bir mağlubiyet aldık (onda da şansızdık) ve yeni taktiğimiz bence gayet iyi... çok rahat paslaşıyoruz birbirimize yakın olduğumuz için... taktikte kanat yok belki ama zaten oyunu açmak için illa ki kenarlara kaçanlar oluyor o yüzden o konuda da eksiğimiz olmuyor... bu taktikle devam edersek alıştıkça çok daha iyi oynamaya başlarız bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALP 3R -- 17 Aralık 2011; 9:41:23 >
  • Nedir yeni taktik?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcnrugur

Nedir yeni taktik?

4-1-2-1-2 CDM - RCM - LCM - CAM
  • quote:

Nedir yeni taktik?

41212(2) kanatsız, CDM LCM RCM CAM var ortada
  • quote:

Nedir yeni taktik?

Yeni taktik bu.Kanatsız oynuyoruz orta alandan sürüyoruz.Bu taktikte orta alan birbirine yaışık nerdeyse paslaşması kolay oluyor.Kanada ihtiyacımız olursa alper abi yada ben kanatlara kaçıyoruz zaten.Forvetlerden biri uzun ve iri yapılı oluyor ona atıyruz topu ver kaç ile rakibin defans arkasına sarkarak gol buluyoruz.DAha tam anlamıyla oturmadı ama orta alan kalabalık olunca golde yemiyoruz çok artık.Dün toplasan 3 gol falan yedik toplamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReoxTR -- 17 Aralık 2011; 12:11:43 >

• E supermis.kanada gitmeyin demek yok daha yani.istesekte gidemeyiz allima gelmisken..ben top bende degilken L1e basili tutuyorum hep.bazen alakasiz tarafa yonleniyo adamim.lf isem rf tarafina gidiyo mesela..o gibi durumlarda napalim ? L1i kullanmayi mi birakayim yoksa L1in goturdugu yerde kalmayi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcnrugur -- 17 Aralık 2011; 12:13:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brky39

quote:

Nedir yeni taktik?

4-1-2-1-2 CDM - RCM - LCM - CAM

sen sus! cezalısın sen :P kırmızıyı görünce neden kapattın ps3'ü
  • quote:

E supermis.kanada gitmeyin demek yok daha yani.istesekte gidemeyiz allima gelmisken..ben top bende degilken L1e basili tutuyorum hep.bazen alakasiz tarafa yonleniyo adamim.lf isem rf tarafina gidiyo mesela..o gibi durumlarda napalim ? L1i kullanmayi mi birakayim yoksa L1in goturdugu yerde kalmayi mi?

L1, dizilime göre olman gereken pozisyonu belirliyor. RF yer değiştirerek alan açtıysa (mesela çapraz koşu) seni LF olsan bile RF'nin olması gereken yere götürür. Ona sen karar ver bence götürdüğü yer hakkaten boş ve pas aldığında gol pozisyonu olacaksa mantıklı yok 3-4 kişinin arasıysa saçma ama tabi sen L1'le giderken peşinden 1-2 defansı da çekiyorsan ve başka birine boş alan yaratıyorsan o da güzel. En mantıklısı anlık karar vermen o yüzden. L1 en çok defans yapanların işine yarıyor aslında CDM bile L1 kullanabilir mesela, defansta açılan boşluk olursa hemen orayı kapatması için.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.