Şimdi Ara

(PS3) FIFA 14 ü yalayıp yutmuş insanlar , acil yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Son 1 , 2 haftadır fifa 14' e sardım. Bundan öncesinde ne playstation nede futbol oyunu oynamışlığım var.
    Chelsea ile oynuyorum taktik 4-4-2 Flat. Sorun defans ve atak :D Ciddi problemler var yani :D
    Season da 5. sezon Division 7 deyim. Başlar çok sıkıntılıydı oyuna alışma vs ,vs. İlerledikçe yenmeye başladım. Dün 6 win streak falan yaptım. Ne zaman ki division 7 oldu sıkıntılar başladı.
    Özellikle defans yapmada. Hiç bi şekilde defans yapamıyorum. Ne ikili ne tekli :D Rakip topu öyle oynuyor ki tüm adamları bomboş. 4 pasta kaleyi karşı karşıya alıyor. Bende sadece ver kaç ve havadan ara pas yöntemi ile kanatlardan atak yapabiliyorum. Atabildiğim tek gol şekli orta kafa gol. Oyunu hiç ortaya taşıyamıyorum surekli kanatlardan oynuyorum. Rakip tüm adamlarımı tutuyor. Ara pas haricinde tüm paslarım tutuluyor. Acaba bilmem gereken bi tuş kombinasyonu falan mı var defans yaparken. Oyunu açamıyorum tabiri caizse. Acaba diziliş mi yanşıl takım mı yanlış takım benım tarzımı oynayamıyor mu nedir yani bu her maç 5-0 4-0 :D Kimi oynatıcağıma bile karar veremiyorum. Eto yumu oynatıyım torresi mi Ba'yı mı ? Bi chelsea setup ve konu hakkında bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• ben etoyla torresi beraber oynatıyorum defansta david luiz olsun mutlaka hücumda da hazardı etklili kullandınız mı tamamdır seasonsta sevmediğim şey herkes madrid alıyor bale ronaldo di maria tutulmuyor resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Passenger47

ben etoyla torresi beraber oynatıyorum defansta david luiz olsun mutlaka hücumda da hazardı etklili kullandınız mı tamamdır seasonsta sevmediğim şey herkes madrid alıyor bale ronaldo di maria tutulmuyor resmen
    bu işin taktikle falan ilgisi yok. bu iş bilek işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greatness Awaits

bu işin taktikle falan ilgisi yok. bu iş bilek işi.

Benim lafım
  • Taktiği şu aslında sende tores gibi hizli biri varsa taktigi defansif yapip contra ya alıcaksın yada presi guzel yapip ileri cıkmalarını engelleyeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: udolu1905

Taktiği şu aslında sende tores gibi hizli biri varsa taktigi defansif yapip contra ya alıcaksın yada presi guzel yapip ileri cıkmalarını engelleyeceksin
    Dün akşam dirty mike diye bi heriften chelsea setup buldum kendisi division 2.
    Şöyle ki;

Diziliş : 4-5-1(attack)

Squad;
    GK: Petr Cech
    RB: Azpillicueta
    RCB: G.Cahill
    LCB: David Luiz
    LB: Ashley Cole
    RM: Willian
    CM: Ramires
    LM: Eden Hazard
    RAM: Juan Mata ( Eski bi taktik olsa gerek. Juan Mata yı bulamadım :-) Yerine Frank Lampard abimizi oynatıyorum. Ne kadar iyidir bilemem ama bi sıkıntısını görmedim.
    LAM: A.Schürrle
    ST: S.Eto'o ( Eto'nun diğerlerinden daha hızlı olduğunu söylüyor. Hala formda olduğunu hala öküz gibi olduğunuda belirtmiş. )

Oyun taktiğini genelde Balanced kıvamında tutmalıymışız. Sakatlık haricinde , ikinci yarı falan oyuncu değiştirmemize gerek yok diyor.
    Dün akşam denedim. Real madrid karşısında 1-1 beraberlikle bitti. Yediğim gol zaten tamamen şanstı :D Bale geldi ordan biyerden vurdu takla attı gitti bişeyler yaptı bende anlamadım :D
    Benim gibi sıkıntıları olupta Chelsea oynayan veya denemek isteyen arkadaşlar varsa diye paylaşıyorum. Bu arada ikili defans yaparken , yani kendi adamımızdan birini press e yollarken bizde boşta olan bi adam ile muhtemel pas yollarını kapattığımızda savunmanın daha rahat olduğunada şait oldum dün gece.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. İyi forumlar.

Edit: Schürrle yerine torres veya Ba'yı da deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bazoski -- 10 Nisan 2014; 7:57:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bazoski

Selam arkadaşlar. Son 1 , 2 haftadır fifa 14' e sardım. Bundan öncesinde ne playstation nede futbol oyunu oynamışlığım var.
    Chelsea ile oynuyorum taktik 4-4-2 Flat. Sorun defans ve atak :D Ciddi problemler var yani :D
    Season da 5. sezon Division 7 deyim. Başlar çok sıkıntılıydı oyuna alışma vs ,vs. İlerledikçe yenmeye başladım. Dün 6 win streak falan yaptım. Ne zaman ki division 7 oldu sıkıntılar başladı.
    Özellikle defans yapmada. Hiç bi şekilde defans yapamıyorum. Ne ikili ne tekli :D Rakip topu öyle oynuyor ki tüm adamları bomboş. 4 pasta kaleyi karşı karşıya alıyor. Bende sadece ver kaç ve havadan ara pas yöntemi ile kanatlardan atak yapabiliyorum. Atabildiğim tek gol şekli orta kafa gol. Oyunu hiç ortaya taşıyamıyorum surekli kanatlardan oynuyorum. Rakip tüm adamlarımı tutuyor. Ara pas haricinde tüm paslarım tutuluyor. Acaba bilmem gereken bi tuş kombinasyonu falan mı var defans yaparken. Oyunu açamıyorum tabiri caizse. Acaba diziliş mi yanşıl takım mı yanlış takım benım tarzımı oynayamıyor mu nedir yani bu her maç 5-0 4-0 :D Kimi oynatıcağıma bile karar veremiyorum. Eto yumu oynatıyım torresi mi Ba'yı mı ? Bi chelsea setup ve konu hakkında bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam aslında sana taktik vermek ne haddimize, baksana:
    - "Öncesinde ne futbol ne playstation oynamışlığım var",
    - "Season da 5. sezon Division 7 deyim",
    - "Dün 6 win streak falan yaptım"
    Sen hiç futbol oyunu bilmeden online 5 sezonda div 7'ye çıkıp 6 win streak yapıyorsan, senin tüm fifacılara taktik öğretmen lazım. Bu gidişle 15-20 sezon sonunda div 1 title alıcaksın zaten belli
    Not: Hadi sana altın bir taktik vereyim: 5-4-1 ultra defans, kontra atak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fifaddict kullanıcısına yanıt
    Hahaha :-) Teşekkür ederim dostum taktik için. Deniycem birazdan kendime geliyim biraz :-)
  • Anlatacağım yöntem sade ve çok basit kombinasyon. devede kulak ama biraz seni rahatlatacaktır.

Defansı geliştirmek bana göre birinci önceliğin olmalıdır. Orta alanda top çalmak, fifada gol atmak için bir numaralı anahtarlardan .

Paslaşmalarda first touch özelliğini kullanmak oyunu kurmak için çok büyük önem taşımaktadır. 2 cdm kullan .

Pesteki ayarları yap . Koşma tuşu R1, Contain pres tuşun R2 olsun.

üçgen dense kısa pasları x le at.

olay şu ; X pAS yapılır topu alcak adamımıza top gelmeden SAĞ ANALOG gideceğimiz yöne itiyoruz +r2 (AZ BASILACAK) top ayağımıza değer değmez hemen R1 BASILACAK + Rakip biranda geçiliyor. gol pozisyonu ise ve kaleye yakınsa R1 e basıp koşarken arkamızdan yyetişmemesi için L1 e basmaya başlıyoruz (r1+l1 basılı tutuluyor) sonra şut veya boştaki adama pas .

Bu hamle seni marke eden rakiplerin defansı çok iyi bilmiyorsa kabus olur . buna first touch deniyor. bitirici bir hamledir. kontrolsüz basan kişileri pazara yollarsın. oyun hızlı paslaşmaya döndüğünde l1+üçgen yapmadan önce bu hamleyi yapıp defans arkasına koşu yapan adamlarına görerek paslarını ezberden değil rahat atarsın.

• Selam dostum, ben suan div2 deyim div1den title almıstım 2 sezon önce, sana yardımcı olmak isterim. Öncelikle chelsea takımında eto'o gibi bir dinamo varken torresin ve dembanın hızından bahsetmek saçma olur. Bence çift forvet oynamak yerine ortasahayı güçlendirmekte fayda var. Bu konuda 2şekil düşünmek lazım. Birincisi, oyunu defansif oynamak istiyorsan libero tercihini david luiz(ramires) ve maticten yana kullanmalısın. Eger ofansif bir oyun istiyorsan da ramires lampard tarzında. Eger defansif oynarsan oyunu zor yürütürsün onda da kanatlarını daha verimli ve ara paslarını daha verimli kullanmalısın. Eger ofansif oynarsan da 2liberoyu degişimli olarak ileriye cıkar kontra yememek için. Defans konusunda da, stoperlerinle ileride müdehaleden kaçın ve rakibi oldukça uzaktan şuta zorla. Önü çok boş kalmadıgı sürece gol atamayacaktır. Umarım işine yarar👍

• quote:

Orijinalden alıntı: onurr.611

Selam dostum, ben suan div2 deyim div1den title almıstım 2 sezon önce, sana yardımcı olmak isterim. Öncelikle chelsea takımında eto'o gibi bir dinamo varken torresin ve dembanın hızından bahsetmek saçma olur. Bence çift forvet oynamak yerine ortasahayı güçlendirmekte fayda var. Bu konuda 2şekil düşünmek lazım. Birincisi, oyunu defansif oynamak istiyorsan libero tercihini david luiz(ramires) ve maticten yana kullanmalısın. Eger ofansif bir oyun istiyorsan da ramires lampard tarzında. Eger defansif oynarsan oyunu zor yürütürsün onda da kanatlarını daha verimli ve ara paslarını daha verimli kullanmalısın. Eger ofansif oynarsan da 2liberoyu degişimli olarak ileriye cıkar kontra yememek için. Defans konusunda da, stoperlerinle ileride müdehaleden kaçın ve rakibi oldukça uzaktan şuta zorla. Önü çok boş kalmadıgı sürece gol atamayacaktır. Umarım işine yarar👍
    Hepsini deniyeceğim arkadaşlar çok yararlı bilgiler çok teşekkür ederim. En kısa zamanda tekrar bilgilendiricem sizi gelişmelere dair :)

• Ağzım sulandı

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

Anlatacağım yöntem sade ve çok basit kombinasyon. devede kulak ama biraz seni rahatlatacaktır.

Defansı geliştirmek bana göre birinci önceliğin olmalıdır. Orta alanda top çalmak, fifada gol atmak için bir numaralı anahtarlardan .

Paslaşmalarda first touch özelliğini kullanmak oyunu kurmak için çok büyük önem taşımaktadır. 2 cdm kullan .

Pesteki ayarları yap . Koşma tuşu R1, Contain pres tuşun R2 olsun.

üçgen dense kısa pasları x le at.

olay şu ; X pAS yapılır topu alcak adamımıza top gelmeden SAĞ ANALOG gideceğimiz yöne itiyoruz +r2 (AZ BASILACAK) top ayağımıza değer değmez hemen R1 BASILACAK + Rakip biranda geçiliyor. gol pozisyonu ise ve kaleye yakınsa R1 e basıp koşarken arkamızdan yyetişmemesi için L1 e basmaya başlıyoruz (r1+l1 basılı tutuluyor) sonra şut veya boştaki adama pas .

Bu hamle seni marke eden rakiplerin defansı çok iyi bilmiyorsa kabus olur . buna first touch deniyor. bitirici bir hamledir. kontrolsüz basan kişileri pazara yollarsın. oyun hızlı paslaşmaya döndüğünde l1+üçgen yapmadan önce bu hamleyi yapıp defans arkasına koşu yapan adamlarına görerek paslarını ezberden değil rahat atarsın.

Rica etsem aynı ayarları Xbox'ta nasıl yapabiliriz? Okurken bile kafam karıştı.

• dostum anlatım kötü kusura bakma hızlıca yazmışım .

daha basit yazayım elin hız tuşunda giderken takım arkadaşına pas at. top takım arkadaşına ulaşmadan sağ analog (yön tuşu olmayan diğer analog çubuğu) ile topun akış istikametine göre itekle. ardından r2+r1 yap .

r1 sende hız
    r2 de pres yaptırdığın tuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokiceki -- 11 Nisan 2014; 17:07:27 >
  • quote:

dostum anlatım kötü kusura bakma hızlıca yazmışım .

daha basit yazayım elin hız tuşunda giderken takım arkadaşına pas at. top takım arkadaşına ulaşmadan sağ analog (yön tuşu olmayan diğer analog çubuğu) ile topun akış istikametine göre itekle. ardından r2+r1 yap .

r1 sende hız

Sizin kontrolünüzde olmayan adamı mı defans arkasına kaçırıyorsunuz iki mesajınızıda okudum anlamadım
  • serhat_ps3 kullanıcısına yanıt
    Pas ı attığımız oyuncu için , top oyuncuya ulaşmadan sağ analog ile topun gidiş istikametine doğru analog çubuğunu haraket ettiricez ki top adama ulaşana kadar adam olduğu yerde beklemesin ve topumuz kesilmesin. Benim anladığım bu :-)
  • quote:

Pas ı attığımız oyuncu için , top oyuncuya ulaşmadan sağ analog ile topun gidiş istikametine doğru analog çubuğunu haraket ettiricez ki top adama ulaşana kadar adam olduğu yerde beklemesin ve topumuz kesilmesin. Benim anladığım bu :-)
    Bu arada taktikleri arkadaşım üstünde deneme fırsatım oldu. 4 kere üst üste yenmişti beni PS3 ü aldığım gün :) Bu kez ben 5 kere kazandım. Gerçekten çok iyi oldu bunları öğrendiğim. Resmen tek kale maç oynadık.
    Bide şu her ortadan sonra L2 (Rovaşata , uçan kafa , vole ) tuşuna basıp vurma alışkanlığımdan vazgeçersem çok iyi olucak diye düşünüyorum. Boş kaleye bile pozisyon kaçırdım ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

quote:

r1 sende hız

Sizin kontrolünüzde olmayan adamı mı defans arkasına kaçırıyorsunuz iki mesajınızıda okudum anlamadım

Yok bu hareket ile topu sikismadan saga sola cekip oyunu da yavaslatmadan toplari rakipten siyirmak icin kullaniyoruz.Cok abartilacak bisi degil ama duzgun ifade edemedim.kusura bakmayin. Adam degistirme tusu l1 e basarak pas atarsaniz ver kac yapiyor. ilk pasininizi boyle atip kontrolude anlatmaya calisip da beceremedigim sekilde kontrol ederseniz . ilk pasi atanla tekrar cok daha kalite sekilde bulusturabilirsiniz.

• Fifaddict kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o kadar da değil ben 12 sezonda divison 1 i almıştım 13 sezonda . Takımını bulmak lazım sadece bence. Geçen sene liverpool'du benim için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

quote:

r1 sende hız

Yok bu hareket ile topu sikismadan saga sola cekip oyunu da yavaslatmadan toplari rakipten siyirmak icin kullaniyoruz.Cok abartilacak bisi degil ama duzgun ifade edemedim.kusura bakmayin. Adam degistirme tusu l1 e basarak pas atarsaniz ver kac yapiyor. ilk pasininizi boyle atip kontrolude anlatmaya calisip da beceremedigim sekilde kontrol ederseniz . ilk pasi atanla tekrar cok daha kalite sekilde bulusturabilirsiniz.

quote:

anladım sağol. Denedim sonuç güzel ama ultimate team modunda benim 50-60 güç ortalamaları olan adamlarımda pek bir güzellik sağlamadı =)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.