Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: purepain

quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ch0sen

quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Ben de dün Vatan indiriminden 320 gb 5400 RPM disk aldım taktım. Yedeklemiştim PS3 ü herşeyi sorunsuz attı.

Hocam hangi hdd'i aldınız acaba?

quote:

quote:

quote:

quote:

Benimde Hdd'de 2 adet oyun ve 1 kayıtlı psn hesabı var kardeşlik için, şimdi yeni hdd takarsam kardeşlikten aldığım oyunu tekrar mı indirmem gerekli ve farklı bir varyasyona gerek var mı yani sorunsuz indirebilir miyim tekrar?

iki seçeneğin var ya oyunları harici hard diske backup alıp yenisine yükleyecen yada indirdiğin hesabı deactive yapıp yeni hard diski takıp hesabı active edip yeniden indireceksin

direk backup seçeneğiyle oyunlarıda alıyor mu hocam yoksa özel bir işlem gerekli mi?

alıyor bende 30 küsür psn oyunu vardı kardeşlikle alınan hepsini backup yaptı diğer hdd ye geri yükledim

Tamam hocam çok sağolun..

Ya ben de aynısını sorucaktım. Bende 40 gb fat ps 3 var kardeşlik olayı falan olunca yetmemeye başladı doğal olarak. Makinada şu an sadece fifa 12 yüklü kardeşlikten alınma. Şimdi oyunu yeni hard diske aktarmam için backup almam gerekiyor anladığım kadarıyla ama bu işlemi nasıl yapacağımı anlamadım

Bilgisayarda kullandığım fat 32 harici hdd ye yedekleyebilirmiyim? Yedekleyebilirsem ne yapmam gerekiyor? Yeni hdd taktıktan sonra tekrar ona nasıl aktarıcam?

Bir de belki saçma olucak ama şu an online oynarken kullandığım psn hesabını tekrar nasıl kullanıcam yeni hdd de?

kardeşim ilk önce bitane harici hdd bulacaksın ps3 bağlayıp system ayarlarında system backup var ordan harici hdd ye backup alacaksın işlem bittikten sonra yeni aldığın hdd yi ps3 e takıp formatlayıp güncel sürümü yükleyeceksin daha sonra backup aldığın hdd yi ps3 e bağlayıp aynı menüde restore backup filan yazıyor ona basıp geri yüklenmesini bekleyeceksin işlem bu kadar

önemli : backup almadan trophlerini güncelle
    takacağın harici hdd ve ps3 e takacağın hdd fat32 formatlı olmak zorunda

backup işlemi bittikten sonra hesapların eskisi gibi yeni hdd ye yüklenir

Hocam çok teşekkürler son bir iki şey sorucam. Şimdi benim yeni hdd yi taktıktan sonra versiyon yüklemem gerekiyor mu yoksa backup olayı onu da kapsıyor mu? Bir de oyun savelerini ayrıca yedeklemem gerekmiyor değil mi ?

evet yeni hdd takınca mutlaka versiyon yüklemen lazım zaten işlem yapamazsın onuda flash bellekle yükleyebilirsin ps3 klasörü aç içine update klasörü daha sonra son versiyonu bu klasöre at ps3 e tak start select tuşuna aynı anda bas zaten yüklenilsinmi diye sorar sende yüklersin oyunların save dosyalarını mutlaka kopyala ne olur ne olmaz

• evet yeni hdd takınca mutlaka versiyon yüklemen lazım zaten işlem yapamazsın onuda flash bellekle yükleyebilirsin ps3 klasörü aç içine update klasörü daha sonra son versiyonu bu klasöre at ps3 e tak start select tuşuna aynı anda bas zaten yüklenilsinmi diye sorar sende yüklersin oyunların save dosyalarını mutlaka kopyala ne olur ne olmaz

Eyvallah hocam tamamdır. Peki hdd olarak şu
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/samsung-sam_nb_500gb_8mb-2,5-500gb-8mb-notebook-sata-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=35958
    nasıldır? Başka 500 gb 5400 rpm bulamadım.

• Orijinalden alıntı: purepain

evet yeni hdd takınca mutlaka versiyon yüklemen lazım zaten işlem yapamazsın onuda flash bellekle yükleyebilirsin ps3 klasörü aç içine update klasörü daha sonra son versiyonu bu klasöre at ps3 e tak start select tuşuna aynı anda bas zaten yüklenilsinmi diye sorar sende yüklersin oyunların save dosyalarını mutlaka kopyala ne olur ne olmaz

Eyvallah hocam tamamdır. Peki hdd olarak şu
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/samsung-sam_nb_500gb_8mb-2,5-500gb-8mb-notebook-sata-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=35958
    nasıldır? Başka 500 gb 5400 rpm bulamadım.

aynısını kullanıyorum daha bugüne kadar sorun yaşamadım

• @ kaan0101

Hocam şimdi bütün işlemleri tamamladım restore falan yaptım herşey iyiydi taaaaa ki fifa 12 licence sorunu yapana kadar

Kardeşlikten aldığım fifa 12 yeni harddiske aktarıldı ancak oyunu oynayamıyorum lisans hatası veriyor

Ne yapmam gerekiyor acaba bir fikriniz var mı ?

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 20 Ekim 2011; 1:31:36 >
  • quote:

@ kaan0101

Hocam şimdi bütün işlemleri tamamladım restore falan yaptım herşey iyiydi taaaaa ki fifa 12 licence sorunu yapana kadar

Kardeşlikten aldığım fifa 12 yeni harddiske aktarıldı ancak oyunu oynayamıyorum lisans hatası veriyor

indirdiğin hesap üzerinden ilk önce deactive sonra active et hocam
  • quote:

quote:

@ kaan0101

Hocam çok sağol söylediğini yapınca halloldu sorunum.

Bu arada hdd değiştirmeyi düşünen arkadaşlara da referans olsun backup yapılınca oyunları falan da alıyor sadece trophyleri servera yüklemek lazım sign in olup. Geri kalan herşey gerçekten çok basit. Yeni aldığım hdd yi direkt taktım ps 3 e ve kendisi formatladı. Daha sonra firmware güncellemesi istiyor onu da belirtildiği gibi usb bellekle yaptım şu an sorun yok. Sadece hdd de yüklü oyunlarda lisans sorunu olabiliyor onu da kaan0101 ' in dediği gibi oyunu indirdiğiniz hesaptan sign in olup account management tan ps 3 ü önce deactive daha sonra active etmek lazım.

• quote:

quote:

quote:

@ kaan0101

Bu arada hdd değiştirmeyi düşünen arkadaşlara da referans olsun backup yapılınca oyunları falan da alıyor sadece trophyleri servera yüklemek lazım sign in olup. Geri kalan herşey gerçekten çok basit. Yeni aldığım hdd yi direkt taktım ps 3 e ve kendisi formatladı. Daha sonra firmware güncellemesi istiyor onu da belirtildiği gibi usb bellekle yaptım şu an sorun yok. Sadece hdd de yüklü oyunlarda lisans sorunu olabiliyor onu da kaan0101 ' in dediği gibi oyunu indirdiğiniz hesaptan sign in olup account management tan ps 3 ü önce deactive daha sonra active etmek lazım.

sorunun çözüldüğüne sevndim yoksa bi fifa 12 borçlanacaktık aynı sorun bendede oldu aynı şekilde çözdüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ kaan0101

sorunun çözüldüğüne sevndim yoksa bi fifa 12 borçlanacaktık aynı sorun bendede oldu aynı şekilde çözdüm

Fifayı iki gün önce kurmuştum yalan olsaydı oyun çok gülerdim

Hdd yi değiştirdiğime göre uncharted 3 ve battlefield 3 kardeşlik olayına hazırım

• merhabalar
    Arkadaşlar ben 320 gb 2.5'' seagate aldım ve taktım ve ps3 ü açtım ''cannot start .the correct hard disk was not found'' diyor.Ne yapmam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes_enes

merhabalar
    Arkadaşlar ben 320 gb 2.5'' seagate aldım ve taktım ve ps3 ü açtım ''cannot start .the correct hard disk was not found'' diyor.Ne yapmam lazım.

Aynısı bana da olmuştu PS3 ü dokunmatik olan açma tuşuna basılı tutarak açtım iki kere bip leyene kadar çekmedim elimi. İki kere bipledikten sonra recovery menüsü açıldı. Restore file system var seçeneklerde ordan hallettim ben bir dene istersen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enes_enes

merhabalar

Aynısı bana da olmuştu PS3 ü dokunmatik olan açma tuşuna basılı tutarak açtım iki kere bip leyene kadar çekmedim elimi. İki kere bipledikten sonra recovery menüsü açıldı. Restore file system var seçeneklerde ordan hallettim ben bir dene istersen.

Hallettim.Saol yardımların için.
  • benim 1 tb 2.0 seagate hdd var ps3 e yeni 2tb 3.0 hdd lerden esata bağlantısıyla bağlanabilirmiyim.birde oyun yükleticem 2tb sıkıntı çıkarırmı.
  • Seagate 320gb 7200rpm 2.5 lük (16mb cache) hdd aldım. Güzelce taktım ve power düğmesine bastım. Ekrana " Başlatılamıyor. doğru HDD takın " diye bir uyarı geliyor (ingilizce çevirdim) Yapmam gereken nedir veya sorun. HDD'yi ayrı bi yerde fat32 formatlamam mı gerekiyordu? Usb hdd'imde backup ve update dosyaları var. onu takıp bidaha restart dedim aynı mesaj. bir tuş kombinasyonu mu yapmak gerek yoksa aldığım hdd mi bozuk?

Model: Fat PS3 CECHK04 80GB

TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSony -- 25 Ekim 2011; 13:06:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BestSony

Seagate 320gb 7200rpm 2.5 lük (16mb cache) hdd aldım. Güzelce taktım ve power düğmesine bastım. Ekrana " Başlatılamıyor. doğru HDD takın " diye bir uyarı geliyor (ingilizce çevirdim) Yapmam gereken nedir veya sorun. HDD'yi ayrı bi yerde fat32 formatlamam mı gerekiyordu? Usb hdd'imde backup ve update dosyaları var. onu takıp bidaha restart dedim aynı mesaj. bir tuş kombinasyonu mu yapmak gerek yoksa aldığım hdd mi bozuk?

TEŞEKKÜRLER

PS3'ü resetlersen sorunun düzelir. Format atmana gerek yok diske. PS3 ün üzerindeki açma kapama düğmesine 7-8 saniye basılı tut zaten sinyal sesi duyacaksın. Ondan sonra açıldığından sorunun düzelir.
  • Gördüğüm kadarıyla bazı dükkanlar fwli sistemlerin HDD'sini ücret karşılığı değiştiriyor, yani illaki fwli cihazların hddsi de bir şekilde değiştirilebilir. Bununla ilgili hiç bir gelişme yokmu acaba ?
  • quote:

quote:

Seagate 320gb 7200rpm 2.5 lük (16mb cache) hdd aldım. Güzelce taktım ve power düğmesine bastım. Ekrana " Başlatılamıyor. doğru HDD takın " diye bir uyarı geliyor (ingilizce çevirdim) Yapmam gereken nedir veya sorun. HDD'yi ayrı bi yerde fat32 formatlamam mı gerekiyordu? Usb hdd'imde backup ve update dosyaları var. onu takıp bidaha restart dedim aynı mesaj. bir tuş kombinasyonu mu yapmak gerek yoksa aldığım hdd mi bozuk?

TEŞEKKÜRLER

PS3'ü resetlersen sorunun düzelir. Format atmana gerek yok diske. PS3 ün üzerindeki açma kapama düğmesine 7-8 saniye basılı tut zaten sinyal sesi duyacaksın. Ondan sonra açıldığından sorunun düzelir.

Maalesef o şekilde de olmadı. Basılı tutup sinyal sesi gelidkten sonra bırakıyorum açılacağı yerde kapanıyor. Devamlı basılı tuttum yine kapanıyor sinyalden sonra..

• quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜRLER

Maalesef o şekilde de olmadı. Basılı tutup sinyal sesi gelidkten sonra bırakıyorum açılacağı yerde kapanıyor. Devamlı basılı tuttum yine kapanıyor sinyalden sonra..

Hocam basılı tutup iki kere bipledikten sonra makina kapanıcak sonra tekrar aynı işlemi yapıcaksınız o zaman birinci bipten sonra iki kere bipliycek ondan sonra elinizi çekince recovery menu geliyor. Bir daha deneyin isterseniz. Şunu bir deneyin
    http://www.youtube.com/watch?v=_2YnGGUOJks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 25 Ekim 2011; 19:08:12 >

• Teşekkür ederim "purepain" gönderdiğin video çok aydınlatıcı ve yapıcı oldu. Sayende başarmış bulunuyorum. Biraz zor oldu ama oldu. HDD bozuk diye iade edecektik az daha. Ancak restore yaptıktan sonra kullanıcı hesaplarının yanında yıldız işareti var? ne anlama geliyor acaba?. Eski HDD takıp kullancı hesaplarını de-aktif mi yapmamız gerekiyor. böyle bişey okumuştum bi yerde.

Aslında restore tam tamamlanamıyor %90 larda takılıyor ama sitem başlıyor. 4 hesabımdan 3'ü restore edilmiş. Oyun saveleri uçmuş. Eksik olan hesbaı ekleyebilirmiyiz aynı hesap adı altından. yanında yıldız olan hesabımdan store giriş izni vermiyor. Sanki yeni bir hesapmış gibi tekrardan sign up olmamı isitiyor. Yapmama gereken nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSony -- 25 Ekim 2011; 21:13:53 >
  • quote:

Teşekkür ederim "purepain" gönderdiğin video çok aydınlatıcı ve yapıcı oldu. Sayende başarmış bulunuyorum. Biraz zor oldu ama oldu. HDD bozuk diye iade edecektik az daha. Ancak restore yaptıktan sonra kullanıcı hesaplarının yanında yıldız işareti var? ne anlama geliyor acaba?. Eski HDD takıp kullancı hesaplarını de-aktif mi yapmamız gerekiyor. böyle bişey okumuştum bi yerde.

Aslında restore tam tamamlanamıyor %90 larda takılıyor ama sitem başlıyor. 4 hesabımdan 3'ü restore edilmiş. Oyun saveleri uçmuş. Eksik olan hesbaı ekleyebilirmiyiz aynı hesap adı altından. yanında yıldız olan hesabımdan store giriş izni vermiyor. Sanki yeni bir hesapmış gibi tekrardan sign up olmamı isitiyor. Yapmama gereken nedir?

Rica ederim yardımlaşmak için varız .

Diğer sorun hakkında; esasen ben hdd değiştirmeden yedek almıştım harici hdd ye, daha sonradan yenisine backup yapmıştım sorun kalmamıştı user lar falan aynen geçti yenisine. İsterseniz önce o hesaptan (yıldızlı olan) sıgn up diyin daha sonra use existing account dan eski mail adresinizle ve şifrenizle giriş yapmayı deneyin belki halledilebilir. Olmazsa en son çare olarak eski hdd nizi takıp ana menüde system settngs>backup utility backup diyip yedeğini alırsınız daha sonra yeniyi takıp aynı yerden restore edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 25 Ekim 2011; 21:55:19 >

• Konu günceldir. Bu harddisk değişimi konusunda bir sorunla karşılaşan yok değil mi ??
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.