Arkadaşlar ben 2 ay önce 2 ci el gitti gidiyor aracılığıyla ps3 80 gb fat modelini aldım aldığım kişi 1 kere bile tamire gitmediğini sadece 2 defa fanının temizlenmesi için açıldığını söyledi ve almayandan aldığını söyledi gerçektende makina aldığımda tertemizdi üstündeki bir kaç küçük çizikten başka bişeyi yoktu fan sesi çok az denecek seviyede donma internett gittiği zaman oluyor nadiren yani hiç bir sıkıntısı yok ve hala öyle ama bugün hiç karşılaşmadığım bi sorunla karşılaştım 2 gün önce aldığım 2 oyun gta liberty city ve read dead redemption game of the year edition u denemek için açtım ilk önce readı denedim benim ps3 pal formatlı olduğu için read da ntsc olduğu için bi sorun çıkarmı diye ardından liberty city açtım yüklemesini yaptım oyuna girdim 1 2 bölüm geçtikten sonra bölümü kaydettim ve onlineye geçiş yaptım yaklaşık 1 bucuk saat oynadım oyun sırasında birden makina kendiliğinden kapandı ve kırmızı ışığa geçti makineyi açınca bozuk veriler olduğunu sistemi geri yükleyeceğini sonrada restar olucağını yazdı restart olduktan sonra pes 2010 açtım 3ü maçın ortalarındaydım tekrar aynı şekil kapandı bozuk veri falan yazdı tekrar restart olduktan sonra bende libert city ve read dead dosyaları yüzünden olabileceğini düşündüm bütün dosyalarını sildim sonra makine tekrar aynı şeyi yaptı 3 kez restart olduktan sonra internett veya psnde bir sıkıntı olabilir diye düşündüğüm için onları kapattım ve kardeşimle yaklaşık yarım saate kadar uncharted 3 oynadık bi sıkıntı olmadı
*Acaba İnternet kablosuz olduğu için sürekli gidip geldiği için mi bişey oldu yoksa
*Read dead veya gta liberty city yüzünden mi oldu
İlerde Sarı veya kırmızı ışık hatası almaktan korkuyorum
Almadan Önce Bi Araştırma Yaptım Hata Bir yerde Yazısını Okumuştum Fat Kasalarda Sarı Ve Kırmızı Işık Hatası Hangi Modellerde Görülür diye
CECH A B C D E F modellerinde Grafik ve mimarısı 90nm olduğu için yüksek enerji tükettiği ve fanının dandik kalitesiz olması sebebiyle &/80 bu arıza görülürmüş
CECH H I J K L M N O P Q modellerinde ise grafik mimarisi 65nm olduğu ve fanı sağlam kaliteli olduğu için soğutması başarılı olduğundan bu arıza kolay kolay görülmezmiş