Şimdi Ara

ps3 oyunlarda fiyat indirimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu yurtdışından alıyor diye hiç kimse kimseyi vatana ihanetle suçlayamaz. Böyle bir Suçlamada bulunmak hayal gücüyle desteklenmiş cahillikten başka birşey değildir.
  • türk bandrolüymüş bilmem neymiş jelatini açınca hepsi aynı vergi verelim desek ne faydası var bize sektöre fayda varmı yok maaşlara zam varmı var onun 2 katı zam var diğer ürünler o yüzden yemişim vergisini bilmem nesini oyun olsunda ne olursa olsun
  • Aral'ın bir oyunu ithal ederken verdiği en fazla 20 pound. Yani 50 TL.

50 TL için OTV ödeyecek %20 oranında maliyet 60 TL

İthalatçı olduğu ve oyunlara da her hangi mal muamelesi yaptığı için Liste fiyatı oluşturmak için 2,8-3 arası bir karlılık çarpanı ile çarpacak oyununa göre

Yaklaşık 170 TL bir ham fiyat oluşacak

Ekle KDV 200 TL bir fiyat oluşur...

Burada devletin kazancı KDV mahsup mantığı ile hesaplarsak OTV dahil 30 TL...
    Uç noktalar yaklaşık %30 kazanır 50 TL arası verdgiden önce
    Aral'ın kazandığı 60 TL vergiden önce
    Net karın yarısı maliyet olsa yarısı vergilendirse %30'dan

Yani bir oyundan Aral ve dağıtım kanalı 77 TL kazanır
    Devlet 63 TL alır

Burada sorun Devlet'te değil alınan vergi miktarı aşırı karlılıktan yüksek oluşacak.

Aral oyunlara sıradan ithal dayanıklı ürün muamelesi yapmamalı sorun çözülür.

Oyun fmcg üründür karlılık çarpanı maksimum 1,5 olmalıdır.

Kısaca sorun Devlet'te değil
    GÖZÜ AÇ OLAN ARAL

• Arkadaşlar bugün PSN'den Danimarka'dan bir arkadaşımla konuştum, orada da oyunlar 100$ civarıymış ve orada buradaki gibi spotçular da yokmuş
  • beyler devlet size 150euroya kadar belli kriterler dogrultusunda alabilirsiniz yurtdışı serbest diyor.al kullan doya doya. fakat bu oyunu alıp satmaya kalkarsan orda ensene binerler. ticari amaçlar dogrultusunda alındıgını söyle bakim gümrüğe napıyolar.

şu konuda hak verebilirim devlet bizi sömürüyor. herşeyin bir vergisi var. ama o vergiler olmasa bizim bir devletimiz olmazdı. olayı sadece oyuna baglamamak lazım.

aral da yurtdışından getiriyor oyunlarını. oyunların tanesi onlara 200milyondan mı geliyor sanıyorsunuz da 150 euroluk limit koymuş devlet baba alırım diyosunuz.

korsandan ve kaçakçılıkdan kaçırılan vergilerle neler yapılmaz da bakma yapacak hükümet yok. var olanı satıp savıyorlar özelleştiriyorlar kibarcası... fakat bu bize suç işleyebilirsin devlet görevini yapmıyor nasıl olsa diye bi hak tanımaz. tanısaydı senin benim o kötüledigimiz küfür ettigimiz 3kagıtcılardan farkımız kalmazdı.

• ya guzel kardeslerım ewıne esya almıosun ewladıyelık 3 5 sene kullansan tamam 200 lıra verıım oyuna senede kac tane oyun alıosun kac tane oyun cıkıo hepsını alıp kullanıp bı kenara koyuypsun bazı oyunlar harıc kusura bakmada 200 tl ten 10 tane oyun alsan senede 2 bın yapar zaten pahalı 100 tl bıle 2bın tlye 20 tane oyun alırım yapsınlar 75 yapsınlar kapıs kapıs sabıt fıyat kapıs kapıs gıder opzamn devletıme kazandırırm bu ne ya 63 tl bı oyundan kazanan devlet gormedım ben bugune kadar senın devletın akıllı olsaydıda devlet mallarını satmasaydı sımdı her seye zam gelıo turk telekjom gıbı devlete para basan bır kurulusu satarsan yuzde 51ını bunu ınsanlarda vergı olarak cıkaramassın kardesım kusura bakma adam gıbı yonetsınler adam gıbı vergı duzunlemesı yapsınlar alıım ama yok zaten kazandıgımızı vergıye verıoruz suya elektırge gıdıo kusura bakmasın tayyıp kardes benım 63 lıram yok oyundakı vergıye vercekı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertace

Aral'ın bir oyunu ithal ederken verdiği en fazla 20 pound. Yani 50 TL.

İthalatçı olduğu ve oyunlara da her hangi mal muamelesi yaptığı için Liste fiyatı oluşturmak için 2,8-3 arası bir karlılık çarpanı ile çarpacak oyununa göre

Devlet 63 TL alır

Burada sorun Devlet'te değil alınan vergi miktarı aşırı karlılıktan yüksek oluşacak.

GÖZÜ AÇ OLAN ARAL

şunu da belirtmekte yarar var. kdvyi aral alırken ödüyor fakat oyunu alırken biz arala kdvyi ayrıca ödüyoruz. yani aral kdvyi kendisi ödemiyor dolayısıyla maliyete girmez. bu yuzden fiyatlarda şu kadar +kdv yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emmyayla

ya guzel kardeslerım ewıne esya almıosun ewladıyelık 3 5 sene kullansan tamam 200 lıra verıım oyuna senede kac tane oyun alıosun kac tane oyun cıkıo hepsını alıp kullanıp bı kenara koyuypsun bazı oyunlar harıc kusura bakmada 200 tl ten 10 tane oyun alsan senede 2 bın yapar zaten pahalı 100 tl bıle 2bın tlye 20 tane oyun alırım yapsınlar 75 yapsınlar kapıs kapıs sabıt fıyat kapıs kapıs gıder opzamn devletıme kazandırırm bu ne ya 63 tl bı oyundan kazanan devlet gormedım ben bugune kadar senın devletın akıllı olsaydıda devlet mallarını satmasaydı sımdı her seye zam gelıo turk telekjom gıbı devlete para basan bır kurulusu satarsan yuzde 51ını bunu ınsanlarda vergı olarak cıkaramassın kardesım kusura bakma adam gıbı yonetsınler adam gıbı vergı duzunlemesı yapsınlar alıım ama yok zaten kazandıgımızı vergıye verıoruz suya elektırge gıdıo kusura bakmasın tayyıp kardes benım 63 lıram yok oyundakı vergıye vercekı

telekom satılmadan (ve digerleri de) önce durum farklı degildi. yine aynı şekildi olaylar. hükümeti savunmuyorum yanlış anlamayın ben de sizinle aynı noktadayım fakat bilinçli tüketici böyle olunmaz. sen vatandaşlık görevini yapmazsan vergini vermezsen devletten hesap soramazsın. ikinci nokta devlet olaya bir oyundur diye bakmıyor. fiyat üzerinden yapılır vergilendirme. o yuzden o senin için bir oyun devlet için ticari mal.

• Yarın öğleden sonra Pendik Pendorya Media Market ve Pendik Neomarin Bimeks e bakıcam PS3 oyun fiyatlarına eğer yarı yarıya bir düşüş ve iniş varsa gerçekten iyi olur ve sürekli fiyatlar yarı yarı oranda olucaksa shopto zavvi vs sitelerden alacağıma ve kargonun gelmesini bekleyeceğime giderim MM vs.. mağazalardan alırım daha iyi tabiki dediğim gibi %50 bir indirim varsa

fiyatların resimlerinide çekerim koyarım buralara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CekilmisFilm -- 10 Ocak 2010; 22:31:29 >
  • walla kusura bakmasın kımse ben bı oyun ıcın 63 tl vergı wermem acık konısıım evladıyelık almıorum ben opyunu oynuorum bıtıo ya 3 sene oynasam sesımı cıkarmma ama 200 tl bı oyun ıcın cok kardes enayı dıılım yanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyLess

quote:

Orijinalden alıntı: sertace

Aral'ın bir oyunu ithal ederken verdiği en fazla 20 pound. Yani 50 TL.

Devlet 63 TL alır

GÖZÜ AÇ OLAN ARAL

şunu da belirtmekte yarar var. kdvyi aral alırken ödüyor fakat oyunu alırken biz arala kdvyi ayrıca ödüyoruz. yani aral kdvyi kendisi ödemiyor dolayısıyla maliyete girmez. bu yuzden fiyatlarda şu kadar +kdv yazar.

Doğru o yüzden KDV'yi hesapta mahsup ettim
    Sadece OTV var maliyette.. ithalat sırasında KDV'yi ARAL devlete öder sonra satarken senden alır. Aradaki KDV farkını devlete öder... Hesaplarda bu tutar devlete gelir yazar..

• Siz neden oyun alıyorsunuz ki? Kiralasanıza.
  • Bazı. Arkadaşların iyimserliği beni deli ediyor. Nasıl bu kadar kör olabiliyor insanlar. Arkadaslar vergi olsun tabi. Ama sen vergilerle millete değil kendine yatırım yapıyorsan iste orda bir tuhaflık var demektir. Lüks villalarda yasıyorsan, hükumet yanlısı taraflara yediriyorsan parayı, krallar gibi yasıyorsan, o kadar imkanın varken işsizliğe care olacak yatırımlara değil de aptal bir Köşk'un dekorasyonuna harcıyorsan trilyonları...vb..., kusura bakma ama ben s.karım öyle vergiye. 100tllik Benzinin 60ylden fazlası vergi. Kabaca bir hesapla duşunun bir günde toplanan vergiyi. Ne diyelim. Kim gelse somurecek. Bizde koyun gibi oturup bunları birbirmize anlatırken tatmin olucaz. Su hayat para hırsı olmasa ne kadar güzel olurdu. Herkes sadece ihtiyacı ile yetinse, bu kadar ac gözlü olmasa ne kadar güzel bir hayatımız olurdu. Bir daha ki sefere artık...
  • kerizlikten başka bişey değil neymiş bandrolu varmış pöh. cidden merak ediyorum bi oyuna 180 lira veren var mıdır acaba ? pc de ps2 de korsan oyun oynuyorum evet. neden korsan oynamıyım ???? ps3de de korsan imkanı olsa kimse kalkıp da ben korsana yönelmem abi bandrollü olacak demez. kendimizi kandırmayalım
  • Arkadaşlar piyasa'da PS3 oyun sıkıntısı mevcut galiba.Tahtakale dahil birçok yerde oyun yok.Dükkanlar tam takır:)Allah'tan kimsede para yok:))

Vergiler konusuna gelirsek.Kimse kusura bakmasın maaşımın %40 daha cebime girmeden devlete vergi olarak gidiyor.Birde her aldığım üründe verdiğim vergileri katarsak %60 geçer.Hala devlet kazansın dersek eee ben ne kazanacam
  • Şimdi arkadaşlar vergi olaylarına şöyle bir bakalım;

Bu ülkede birkaç tane büyük isim var. Bu isimler televizyon ve beyaz eşya üretiyorlar ayrıca yabancı rakiplerine karşıda daha ucuza üretiyorlar çünkü arada kalite farkı var. Sen vergiyi düşürürsen ne olur bu ülkede kimse o yerli markaların ürününü almaz herkes Sony, Samsung ve benzeri dünya devi markalara yönelir bu saydıklarım içinde araba ve diğer tüketim ürünleride mevcut. Bu ülkede bir işadamı istiyor diye gümrük kanunundan tutunda vergi kanunu değişiyor.

Boğazdaki arsaların sahipleri hepsi milyoner ama onların arsalarına süper komik bir vergi çıkarıldı tabi aynı şekilde Allah'ın dağında bir arsaya ise tam tersi kazığın alası denilen vergileri çaktılar.

Arabalarda arabanın değerinin %80'i değerinde ÖTV var birde üstüne %18 KDV tamam iki araba parası çıkıyor.

Herşeye bu kadar vergi binmişken adam bunu zaten genele bir döküyor iş kopuyor. Senin en temel ihtiyaçlarında bile acımasız vergi koyan devlet büyüğü diye geçinenlerde kusura bakmayın ama gidipte oyunları mı önemseyecek ve onlarda vergi indirimi yapacak.

Millet olarakta koyun bir milletiz. Ne ses çıkarırız ne başka birşey. Arjantinde ekonomik nedenlerden dolayı isyan çıkmıştı hemde adamların yıllık geliri bizden o sırada bile fazlaydı

Amerika yada Avrupa ülkelerinde yaşayanlardan az kazanıyorum ama her ürünü onlardan pahalıya alıyorum.

Burası Türkiye bu ülkede iki alternatif var. Kazık yağlı mı olacak yağsız mı ?

• bence en iyisi 2.el. oyun piyasasını biraz geriden de takip etsen en azından 40-50 lira fazla para vermekten iyidir ha konuya gelirsek özel indirimler olmadığı sürece sanırım bu gidişle ölene kadar büyük elektronik marketlerden oyun almıcam
  • Bu hükümet kendi yandaşlarını zengin etmekten başka ne iş yaptiki ben bu hükümete destek olcam.....Dünyanın en pahalı benzini bu ülkede satılıyor...Fabrikadan x fiyata çıkan oto 2x fiyatina satılıyor....Oyunlar ve diğer şeyler desen öyle....Ne desteğinden bahsediyorsun sen...Milletin malina zorla el koy, amcanın oğluna, dayının oğluna sat ucuza....Oğluna gemicik al...Karına hastane al....OH NE ALA MEMLEKET YAA.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Bu hükümet kendi yandaşlarını zengin etmekten başka ne iş yaptiki ben bu hükümete destek olcam.....Dünyanın en pahalı benzini bu ülkede satılıyor...Fabrikadan x fiyata çıkan oto 2x fiyatina satılıyor....Oyunlar ve diğer şeyler desen öyle....Ne desteğinden bahsediyorsun sen...Milletin malina zorla el koy, amcanın oğluna, dayının oğluna sat ucuza....Oğluna gemicik al...Karına hastane al....OH NE ALA MEMLEKET YAA.....

Olayı siyaset ortamına çekmemek lazım
    Ülkemizin vergi sorunu hükümetle bağdaştırmak yanlış olur ezel'den beri gelen bir sorun olduğun'dan tüm hükümetler sorumlu.Yani devlet sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Bu hükümet kendi yandaşlarını zengin etmekten başka ne iş yaptiki ben bu hükümete destek olcam.....Dünyanın en pahalı benzini bu ülkede satılıyor...Fabrikadan x fiyata çıkan oto 2x fiyatina satılıyor....Oyunlar ve diğer şeyler desen öyle....Ne desteğinden bahsediyorsun sen...Milletin malina zorla el koy, amcanın oğluna, dayının oğluna sat ucuza....Oğluna gemicik al...Karına hastane al....OH NE ALA MEMLEKET YAA.....

ağzına sağlık hocam. ama hepsi aynı. bu yeşile yatırıyor başkası sola diğeri bıyığa :) fark etmiyor kimin geldiği. kim gelirse gelsin kendi yandaşlarını topluyor etrafında. olan hep millete oluyor. arkadaşında dediği gibi. kazık yağlı mı olsun yağsız mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.