Şimdi Ara

ps3 oyunlarda fiyat indirimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunların tamamının tek bir çözümü var; EĞİTİM. Kendisi için neyin iyi olacağına karar veremeyen bir milletle ancak bu kadar olur.
  • Devlet vergi alsa başımızın üstünde yeri var vergi almıyor resmen canımızı alıyor. Burada hiç boşuna yok devlet şöyle kazanıyor bu bize yol su elektrik bilmemne olarak geri dönüyor gibi saçmalamayın. Bize dönen birşey varsa oda vergilerin dahada artmış bir şekilde geri gelmesidir. Mesela Singapur o kadar yaşam seviyesi ve geliri yüksek bir ülkedir vergi oranı %5 gelin işin içinden siz çıkın.
  • Bimeks in yaptigini yapabilen bir firma goremedim suana kadar. Oda nasil yaptiysa artik. Resistance 2, LTBP gibi 2-3 oyunu 49 TL den vermisti. Millet ihya olmuş, elinde olmayan herkes aalmisti. Hani indirim filan olackasa boyle birsey olmali. Avrupadaki oyunun TR karsiligi.

Bu arada kim diyor vergi odemiyoruz diye yurtdisindan aldigimzi oyunlara Shopto olsun Thehut olsun efendi gibi ingiliz hukumetine aldigimiz oyunun vergisinide ( VAT ) oduyoruz vesselam.. Onlar insanini bizimkilerden cok dusunuyorlar, insanina verdikleri deger ortada. Bizimkilerinde verdigi deger ortada.

MM bana gore oncu olmus umarim gerisi diger firmalar tarafindan gelir. Aral ile rekabet yapacak birileri olsa bu is keyif veriri oyuncuya ama rakibi yok adamların. İstedigi gibi at kosturuyor. Bestbuy dan umutluyum ben Türkiye ye yayıldıkca, oyunlardada guzel indirimler goruruz gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

adamlara bak ya yok devlet kazanıyormuş yok vergiymiş yok kaçakçılarla iş yapmammış ben alıyorum arkadaşım başlarım bandrolüne beyfendilerin tuzu kuru para ishali olmuşlar utanmasalar bizi vatan haini ilan edicekler

Katılmamak elde, değil. Millet vergi vermiyor, bunlarda o vergileri oyunlardan çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

Yurt dışından cd almak ne zaman korsanlık olmuş? tamamen yasalar dahilinde geliyor Türkiyenin gümrüğünden geçiyor.
    Almayın yurt içinden, dışarıdan alınki ithalatçılar sizi yolunacak kaz olarak görmesin ve fiyatlarında indirime gitsin..
    Hiç biriniz soruyormu "neden dünyanın en pahalı oyunu ülkemde satılıyor" diye? Acaba oyunları dışarıdan alanlara korsan diyen kişiler dünyanın en pahalı benzinini satın almaktanda memnunmu? dibimizdeki ülkenin vatandaşı evini 10 tlye ısıtırken ben 300 tl ye ısıtıyorsam kızmayayım devletmi kazanıyor diyeyim? devlet vatandaşını düşünsün sonra bakarız.. Ezbere korsan demek kolay tabi..
    Ebayde 15 yaşındaki sermayesiz çocuk bile bana bu oyunları daha ucuza satabiliyorsa ortada bir hırsızlık var.
    Kendinizi ülkeme katkı sağlıyorum diye avutmayın arkadaşlar, sizi yolanın tarafını nasıl tutarsınız.
    Yurt dışından oyun alanlar sonuna kadar haklı.
    Ülkemizdeki paranın dışarıya kaçmasına göz yuman devletin ve ithalatçının hatasını cebini düşünen tüketiciye maledemezsiniz.

@mcbtrcs dediği gibi.. 10 tl için yurt dışından alıyorsanız hatalısınız ben yazımı bunun dışındaki durumlar için yazdım.

cok guzel soylemissin. bi oyun oynayalim eglenelim diyosun ama devletin kolu oraya bile uzanmis. size Candan Erçetin'den Ninni adli sarkiyi dinlemenizi tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duna

quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Bu hükümet kendi yandaşlarını zengin etmekten başka ne iş yaptiki ben bu hükümete destek olcam.....Dünyanın en pahalı benzini bu ülkede satılıyor...Fabrikadan x fiyata çıkan oto 2x fiyatina satılıyor....Oyunlar ve diğer şeyler desen öyle....Ne desteğinden bahsediyorsun sen...Milletin malina zorla el koy, amcanın oğluna, dayının oğluna sat ucuza....Oğluna gemicik al...Karına hastane al....OH NE ALA MEMLEKET YAA.....

ağzına sağlık hocam. ama hepsi aynı. bu yeşile yatırıyor başkası sola diğeri bıyığa :) fark etmiyor kimin geldiği. kim gelirse gelsin kendi yandaşlarını topluyor etrafında. olan hep millete oluyor. arkadaşında dediği gibi. kazık yağlı mı olsun yağsız mı?

+1
    gercekleri gorebilen insanlar gormek guzel
    umuyorum gunun birinde durust vatandaslarin da hakkini kollayan biri oturur o meshur koltuga..

• hayır ısın ılngınc yanı otv alıolar bu oyunlardan neyın otvsı bu ozel tuketım vergısı sankı araba alıoruz bukadarda ozelımız olmasınmı arkadas
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Orijinalden alıntı: burnubuyuk

bence media markt da fiyatlar uygun taksit seçeneginide ekleyince çok avantajlı

arkadaşım nickname'in le uyumlu bir yorum yazmışsın.. para saçmak isteyen varsa gitsin 180-190 ytl versin o oyunlara.. örneğin resistance 2 bu oyun 30 ytl bile etmezken adamlar 199ytl ye satmaya çalışıyorlar.. düpe düz soygun aral çakallığı, biraz zor satarlar.. sermayen yoksa girme kardeşim bu gidişle bi karış öteye gidemeyeceksin.. senin gibi ibiş şirketler yüzünden hiçbir oyuna türkçe dil desteği gelmiyor zaten..

Arkadaşım kendinle çelişiosn. Sen oyunu türkiye'den almazsan adamlara Türkiye'den gelen satışlar düşük gözükücek, o zaman adam Türkiye'yi pazar olarak görmeyecek ve dil seçeneği koymayacak. Şimdiye kadar böyle oldu biz bu mantıkla gidersekte böyle olur. Neden XBOX bu zamana kadar Türkiye'de yoktu? Korsan oyun satımı ve alımı Türkiye'de çok fazla olduğu için Microsoft pazar olarak görmüyordu ki bence haklılar. Devletin koyduğu vergiyi Aral napsın, adamlar mecbur üstüne ekliyolar parayı. Ayrıca oyun 30tl bile etmez diyosun, sen bi oyun ne kadar zor hazırlanıyor kaç kişi çalışıyor emek veriyor biliyormusun?

PS: Evet bir bilgisayar mühendisi gözüyle yazmış olablirim çünkü öyleyim. Bilgisayarımda da bir tane bile korsan program da yok. Biz korsana yöneldikçe adamlar bizi takmamaya devam edicek.

• Guitar Hero World Tour Band Kit şu an Amazon.com'da 120$.Güncel kura göre 175TL.
    Türkiye'de satış fiyatı ise 600TL.
    Bu ülkede asgari ücret ise 700TL.

Böyle olduğu sürece pazar falan olamaz zaten.Bu uçurum olduktan sonra,dil seçeneğiymiş,pazarmış,bir önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Jail^

quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Orijinalden alıntı: burnubuyuk

bence media markt da fiyatlar uygun taksit seçeneginide ekleyince çok avantajlı

arkadaşım nickname'in le uyumlu bir yorum yazmışsın.. para saçmak isteyen varsa gitsin 180-190 ytl versin o oyunlara.. örneğin resistance 2 bu oyun 30 ytl bile etmezken adamlar 199ytl ye satmaya çalışıyorlar.. düpe düz soygun aral çakallığı, biraz zor satarlar.. sermayen yoksa girme kardeşim bu gidişle bi karış öteye gidemeyeceksin.. senin gibi ibiş şirketler yüzünden hiçbir oyuna türkçe dil desteği gelmiyor zaten..

Arkadaşım kendinle çelişiosn. Sen oyunu türkiye'den almazsan adamlara Türkiye'den gelen satışlar düşük gözükücek, o zaman adam Türkiye'yi pazar olarak görmeyecek ve dil seçeneği koymayacak. Şimdiye kadar böyle oldu biz bu mantıkla gidersekte böyle olur. Neden XBOX bu zamana kadar Türkiye'de yoktu? Korsan oyun satımı ve alımı Türkiye'de çok fazla olduğu için Microsoft pazar olarak görmüyordu ki bence haklılar. Devletin koyduğu vergiyi Aral napsın, adamlar mecbur üstüne ekliyolar parayı. Ayrıca oyun 30tl bile etmez diyosun, sen bi oyun ne kadar zor hazırlanıyor kaç kişi çalışıyor emek veriyor biliyormusun?

PS: Evet bir bilgisayar mühendisi gözüyle yazmış olablirim çünkü öyleyim. Bilgisayarımda da bir tane bile korsan program da yok. Biz korsana yöneldikçe adamlar bizi takmamaya devam edicek.

xbox satılan ülkelerin hiçbirinde korsan yok sadece türkiyedemi var.microsoftun ülkesi amerikada bile korsan sayısı fazla..

• bırıncısı bız burda korsan olayını konusmuoruz olay vergı olayı ve yurtdısından oyun almak ozamn psn turkıye acsınlar fıyatlarıda yurtdısı fıyatı yapsınlar bak bakıım turkıyede nasıl bı pazar war gorurler ozaman olay korsan olayı dııl ben yurtdısından alırım arkakadas oyunumu 2 tane alacagım fıyata neden turkıyeden 1 tane alıım
  • Eski oyunlar bile pahalıya satılıyor.
  • Aral'a rekabet edecek bir firma çıkmassa bu ömür boyu böyle gidecek.
    Aral'ı günahım kadar sevmem. Türkiye'de oyunculuğu bitirdiler. Umarım iflas eder.

Vergiye gelince; imkanım olsa bu ülkede 5 dakika durmam. Ama elimiz mahkum. Yapacak bir şey yok.
    Vergiden bile vergi alan tek ülkeyiz. Maaşın %70'i vergiye gidiyor.
    'Vergi Hukuku' diye bir ders var, hocanın anlattığı vergi rakamlarını duysanız ağlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Jail^

Kendimle çeliştiğimi iddaa etmeniz ya yazımı idrek edememenizden ya da durumdan bir haber olduğunuzu gösterir.. Çünkü; Türkiyeden alınmamasının sebebi , ithalatçı değil de nedir? adamlar 190 ytl'den satıyorlar oyunları.. Mesajımı dikkatle okusaydınız,sermayesi yoksa bu işi yapmasın dedim, oyunların pahalı olmasının tek sebebi vergilermiş hikayesi düpedüz yalandır. Hatırlayın crysis serisi 45-55 ytl'den nasıl satıldı? crysis dan vergi alınmıyor muydu? adamlar kârı düşük tutup sürümden kazanmaya çalıştılar,Aral bunu yapmıyorsa ve ya yapamıyorsa,bunun cezasını niye biz çekelim.. Sanırım onların beklediği herkes 190 ytl'den almaya razı olsun belli bir dönem alsınlar 1-2 yıl sonra biz o paraları sermaye yapıp fiyatları düşürelim.. böyle saçmalık mı olur? Böyle distrübitör yüzünden sony bizi sallamıyorsa biz tüketicilerde mi suç yoksa çözüm üretmesi gereken distribütörde mi? Sonuçta tüketici kendine cazip olan yere yönelir.. Bu engellenbilir birşey değil ki.. Adam gibi bir distribütör olsaydı oyunları hakkı olan bir fiyatta satsaydı, hiç kimse yurtdışından 10-15 yok oyunum geldi mi gelmedi mi işkencesiyle uğraşmazdı.. Ayrıca yurtdışından 150 euro'ya kadar mal getirme şansım varsa istediğimi getiririm bu benim yasal hakkımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 11 Ocak 2010; 19:54:28 >

• girip bakan varmı arkadaşlar MM'e fiyatları aynımı dibimde var ama gidemedim bugün..
  • Yahu adam demiş ki MediaMarkt 180 190 liralık oyunları 99 109 a satıyor her türlü yasal işlemden geçmiş bir şekilde, kaçak getirtenlerden veya yurtdışından (Bir arkadaş da İngiltere'ye vergi veriyoruz ya onlar vatandaşlarına daha iyi bakıyor filan demiş, o para İngiliz vatandaşına da gidiyor, Irak'a mermi olarak da gidiyor İngiltere'nin Askeri ve savunma harcamalarına yaptığı paralar nerden geliyor ? Bu kadar saçma yorum görmedim VAT veriyormuş!) aldığınız oyunlar yerine devletin de yerel legal satıcıların da kazanacağı oyuna 5-10 TL fazla verip ordan alırsak daha iyi olur demiş.

Maşallah herkeste lafı bitarafından anlamış tutturmuşsunuz bir 180 TL'ye oyun mu olur...Kardeşim okumuyor musunuz okuduğunuzu mu anlayamıyorsunuz ? Adam 180 TL'ye oyun alın dememiş ki, 99-109 diliminde olursa almışken küçük bir farkla bandrollü alın demiş.

Yok vatan haini miyiz yok bilmem ne birsürü alakası olmayan şey söylemişsiniz.Şu kadar iyi niyetli bir konuyu açan insana bile saçma sapan anlamadan dinlemeden yükleniyorsunuz ya pes.

Biraz makroekonomi, biraz iktisat okuyun da o vereceğiniz 10 TL'lik farkın(yine 180 diye tutturmayın) ülke ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacağını anlayın.Ha anlamıyorsanız, bilmiyorsanız bari şurada niyeti doğru düzgün birşey söylemek olan bir insanı sanki 180 liraya oyun almayan vatan haini demiş gibi suçlamayın, komik oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: marquess

Yahu adam demiş ki MediaMarkt 180 190 liralık oyunları 99 109 a satıyor her türlü yasal işlemden geçmiş bir şekilde, kaçak getirtenlerden veya yurtdışından (Bir arkadaş da İngiltere'ye vergi veriyoruz ya onlar vatandaşlarına daha iyi bakıyor filan demiş, o para İngiliz vatandaşına da gidiyor, Irak'a mermi olarak da gidiyor İngiltere'nin Askeri ve savunma harcamalarına yaptığı paralar nerden geliyor ? Bu kadar saçma yorum görmedim VAT veriyormuş!) aldığınız oyunlar yerine devletin de yerel legal satıcıların da kazanacağı oyuna 5-10 TL fazla verip ordan alırsak daha iyi olur demiş.

Maşallah herkeste lafı bitarafından anlamış tutturmuşsunuz bir 180 TL'ye oyun mu olur...Kardeşim okumuyor musunuz okuduğunuzu mu anlayamıyorsunuz ? Adam 180 TL'ye oyun alın dememiş ki, 99-109 diliminde olursa almışken küçük bir farkla bandrollü alın demiş.

Yok vatan haini miyiz yok bilmem ne birsürü alakası olmayan şey söylemişsiniz.Şu kadar iyi niyetli bir konuyu açan insana bile saçma sapan anlamadan dinlemeden yükleniyorsunuz ya pes.

Biraz makroekonomi, biraz iktisat okuyun da o vereceğiniz 10 TL'lik farkın(yine 180 diye tutturmayın) ülke ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacağını anlayın.Ha anlamıyorsanız, bilmiyorsanız bari şurada niyeti doğru düzgün birşey söylemek olan bir insanı sanki 180 liraya oyun almayan vatan haini demiş gibi suçlamayın, komik oluyorsunuz.

Makroyu da verdim, mikroyu da 10 lira konusunda sana katılıyorum ama bu ülkede 1 tane vergi gösterebilir misin bana geçici koyulup da kalıcı olmayan?

Ötv ne için çıktı? Deprem yaraları sarılsın, arkadaş tekrar deprem olacak 2xÖtv yapacaklar ondan korkuyorum...

Ha tahtakalede 89'dur faturalı oyun bimekste 99'dur gider bimeksten alırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Makroyu da verdim, mikroyu da 10 lira konusunda sana katılıyorum ama bu ülkede 1 tane vergi gösterebilir misin bana geçici koyulup da kalıcı olmayan?

Ötv ne için çıktı? Deprem yaraları sarılsın, arkadaş tekrar deprem olacak 2xÖtv yapacaklar ondan korkuyorum...

Ha tahtakalede 89'dur faturalı oyun bimekste 99'dur gider bimeksten alırım...

Sana katılıyorum kardeşim, vergi adaletsizliği, gelir dağılımı adaletsizliği var bu ülkede, o çok başka bir konu, mesela temel ihtiyaçlardan bile KDV alınıyor trilyoneri de asgari ücretli de aynı vergiyi ödüyor bu adaletsiz.

Ayrıca bir ülkedeki vergi adaletini ölçmenin basit bir yolu dolaylı vergilerle dolaysız vergilerin oranına bakmak...Malesef ülkemizde vergi gelirlerinin (en son bildiğim rakam, kesin değildir) %60 civarı dolaylı vergi, yani KDV, ÖTV gibi herkesten alınan vergiler, fakir de zengin de aynı parayı ödüyor.Doğrudan dediğimiz gelir vergisi vb gibi vergiler ise dolaylının altında kaldığından, bu ülkenin asıl vergi yükü herkesten eşit alınan ama adil olmayan dolaylı vergiden geliyor.Buraya kadar hemfikiriz.

Ve fakat ben PS3 oyunları alan insanların orta sınıf(tabi üst de olabilir ama genelde orta ve orta üst) olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla ÖTV vb bir lüks vergisi, bu tip oyunlara uygulanabilir, tabi makul olmak kaydıyla.Bu da hem devletin hem biz oyunseverlerin daha çok kazanmasına yardım eder.Ki bu sözü geçen 99-109 luk fiyat dilimi u konuda çok da güzel bir örnek olmuş.

Benim itirazım konuyu açan ve sonra başta vergi konusunun altını çizen birkaç arkadaşa hep birlikte yüklenen arkadaşlara.Hem de çok dayanaksız desteksizce insanları eleştiriyorlar.Burada mantıklı birşey dile getiren insanlara tamamen alakasız bir şekilde 180 liraya oyun mu alacağız diyip isyan etmenin mantığını da ben anlamıyorum, tabi ki almayacağız, ben de almam, o paraya iki tane almak varken.Ama burada anlamadan dinlemeden ve hepsinden önemlisi bilmeden konuşulması ve bu yolla birkaç arkadaşa yüklenilmesi de zoruma gitti.

• herkes haklı aslında ama illa haksız biri aranıcaksa oda devlettir..
    tabiki devlet vergi almalı hatta bazı mallardan yüksek vergi almalı ama bi adalet olsun..
    devlet bazı üçkağıtçılardan, vergi kaçıranlardan vergi alamıyor die bunu başkasına yansıtmamalı..
    vergi kaçıranın vergi vermeyenin peşine düşmeli, gerekirse çok büyük cezalar vermeli..
    ama malesef bizim devletimiz "aman ne uğraşıcam ben tuttugumu s.....m" mantığıyla yaklaştığı için
    sonuç bu oluyor.. olanda parası olmayana oluyor tabi... zengin adam oyun alırken vericeği
    100tl ye bakarmı? yada araba alırken vericeği 50-60binlık vergiye bakarmı? adam trilyonluk vergi kaçırıyor
    ve bu sistem onun işine geliyor.. zengin daha çok zengin oluyor fakir daha çok fakir oluyor...
    vergi sistemini kuramayan çok sevgili devletimizde zenginle fakirin arasındaki uçurumu git gide açıyor..

bikeresinde babam bi evin iç tadilatıyla ilgili inşaat malzemesi alıcaktı bundan 7-8 sene öncemi neydi..
    yanlış hatırlamıyorsam adam makbuz kesmezse 170tlmi ne ucuza alıcaktık.. babam "hayır kes makbuzu vericem ben farkı" dedi
    sonra babama enayimiyiz biz nie makbuz kestirdin okadar parayı fazladan verdik dedim..
    babamda "oğlum sen vergi vermezsen ben vermezsem kim vericek,nasıl
    dönücek bu devletin çarkı" dedi..
    keşke herkes bu mantıkla yaklaşssa o 180tl lik oyunlarıda mağazalardan 80-90 a alırdık eminimki!!!!

saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: marquess

Yahu adam demiş ki MediaMarkt 180 190 liralık oyunları 99 109 a satıyor her türlü yasal işlemden geçmiş bir şekilde, kaçak getirtenlerden veya yurtdışından (Bir arkadaş da İngiltere'ye vergi veriyoruz ya onlar vatandaşlarına daha iyi bakıyor filan demiş, o para İngiliz vatandaşına da gidiyor, Irak'a mermi olarak da gidiyor İngiltere'nin Askeri ve savunma harcamalarına yaptığı paralar nerden geliyor ? Bu kadar saçma yorum görmedim VAT veriyormuş!) aldığınız oyunlar yerine devletin de yerel legal satıcıların da kazanacağı oyuna 5-10 TL fazla verip ordan alırsak daha iyi olur demiş.

iyide yeni oyunları 99 tlye satmıyolarki eski oyunlardır onlar 40 50 tl ye en fazla arada yine 50 60 tl fark var 10 tl değil yani

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.