Şimdi Ara

[PS3] PES 2012 MASTER LİG ONLİNE KONUSU (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.449
Cevap
8
Favori
189.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kralkrol12

quote:

Orijinalden alıntı: kahramanata-kocaelispor

quote:

Orijinalden alıntı: berkeozelsel

iyi günler benim bi problemim var resimdeki gibi bir kadrom var

fakat görüldüğü gibi enerjileri bitmiş durumda ben bu adamalara kontratları bittikçe 10 maçlık yapıyorum fakat enerjileri düşük olduğu için performans alamıyorum. Hiçbiri koşamıyor.

kenarda 5m um var ve az az artıyor eğer ben daha çok para kazanmak için 50 maçlık kontrat yapsam bu oyunculara iyice ölücekler. 50 maçta hiç verim alamayacağım bana ne önerirsiniz.

bir de bana kadrom la ilgili yorum yaparmısınız daha yeniyim mlo da kimleri satayım kimleri alayım kimler dursun

Şimdiden teşekkürler

dostum 2 tane 11'in olmalı...

biri resimdeki 11, diğeri de 900.000'lik 10 tane admın olsun...

as kadro ile 5 maç yaptıktan sonra hemen yedek 11 ile 1 tane anterenör modu oyna...

yani 5 as maça 1 yedek maç...

yorgunluk ile böyle baş edebilirsin...

para içinse 50 kontrat şart...

Bence okadar şaf şafa gerek yok ben öyle bir şeye hiç gerek duymadım tabi herkesin kendi taktiği ben şuana kadar her maçta 3 değişiklik yaparak hiç yorgun oyuncuyla oynamadan Yalnız bu 3 değişikliği yorgun olan oyuncular üstünde yaparsan etkili sonuç alırsın.

şaf şaf derken? ne ki bu yeni bir strateji mi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralkrol12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkeozelsel

iyi günler benim bi problemim var resimdeki gibi bir kadrom var

fakat görüldüğü gibi enerjileri bitmiş durumda ben bu adamalara kontratları bittikçe 10 maçlık yapıyorum fakat enerjileri düşük olduğu için performans alamıyorum. Hiçbiri koşamıyor.

kenarda 5m um var ve az az artıyor eğer ben daha çok para kazanmak için 50 maçlık kontrat yapsam bu oyunculara iyice ölücekler. 50 maçta hiç verim alamayacağım bana ne önerirsiniz.

bir de bana kadrom la ilgili yorum yaparmısınız daha yeniyim mlo da kimleri satayım kimleri alayım kimler dursun

Şimdiden teşekkürler

dostum 2 tane 11'in olmalı...

biri resimdeki 11, diğeri de 900.000'lik 10 tane admın olsun...

as kadro ile 5 maç yaptıktan sonra hemen yedek 11 ile 1 tane anterenör modu oyna...

yani 5 as maça 1 yedek maç...

yorgunluk ile böyle baş edebilirsin...

para içinse 50 kontrat şart...

Bence okadar şaf şafa gerek yok ben öyle bir şeye hiç gerek duymadım tabi herkesin kendi taktiği ben şuana kadar her maçta 3 değişiklik yaparak hiç yorgun oyuncuyla oynamadan Yalnız bu 3 değişikliği yorgun olan oyuncular üstünde yaparsan etkili sonuç alırsın.

şaf şaf derken? ne ki bu yeni bir strateji mi...

ooooo ortam sertleşiyor aman allahım :))) beyler beyler daha önce sırı vermiştim. tekrar ve arkadaşlardan gelenleride deneyerek geliştirdiğim son hal şudur.
    mümkün olduğunca pahalı oyuncular almaya bakın neden ne kadar iyi kadro o kadar fazla gişe geliri. 50 maçlık sözleşme şart ister formu düşük olsun iste yuksek 50 maç şart neden 20 maç bedava oynatıyorsun topçuyu yani harcamanı azaltmış oluyorsun 50 ye paran yetmiyorsa da sakın 10 maç imzalama ekonomik olarak hiç mantıklı değil çok zordaysan sat gitsin yerine dinlenmiş formu daha yüksek birini nasılsa 10 maçlık sözleşmeyle gelecek. müsabakaya katılın bol bol .kısa sürede daha çok maç ve sıralamana göre ekıstıra (ekstra :))) ) para demek. zırt pırt topçu alıp satmayın 18 kişilik bir kadro yapabilriseniz yorgunlukla ilintili bir sorunda yaşamazsınız. daha iyisini alıp direkt 11 topçusu yapmak için alım satım yapın. unutmayın hedef genel derecesi 90 üstü adamlara ulaşmak 90 üstü aldığınız anda kesinlikle satmayın artık o hep sizde kalsın 1 le başlayacaksınız elbet bende aynı başladım şu anda 9 tane var hepsiylede 50 maç sözleşme yapıyorum para arttırdıkça 90 üstü oyuncu sayımıda arttıracağım. haddin kolay gele gerginlik yok keyif var :)))

• arkadaşlar ben yaklaşık iki haftadır oynuyorum.. d3 deyim adamlar bi bakıyorum messi falan filan herkes var bende en iyi adam martins var adamlar hilemi yapıyor anlamış değilmi birde facebook olayını yaptım maç başına 300 bin dolar veriyor... oyunda başka para kazanma şekli varmı veya nasıl kazanabilirim yardımcı olursanız sevinirim...
  • @JUDASOLE

Kardeşim seninkisi en güzel taktik tabii ki fakat günde maksimum 15 maç yapabilen ve arada birkaç gün ps3'ü açma şansı bulamayan arkadaşlar için bu taktik fazla verimli olmuyor.

Mesela ben de ilk 11'i 89 üstü oyunculardan kurdum o gün süper geçti. 2 gün açamadım konsolu. bi baktım takım cenaze evinden çıkmış gibi moralsiz kalmış

Messi 60. dk'da öldü puyol koşamadı vs. vs.

Ama 1 hafta aralıksız kapansam dediğin şekilde her maçı kaybetsem bile kasa dolup taşar ondan da eminim.

öte yandan fazla açıp oynama imkanı bulamayanlar için şöyle birşey düşündüm:

diyelim sabit bir taktiğimiz var. bu dizilişteki her oyuncudan 3 er tane alacağız. kaleciden de 2 tane olacak. toplamda 32 (max. kadro sayısı zaten)

şimdi formu 8 üzerinden aynı değerde iki tane kaleci alacağız. fakat biri tam kırmızıdan düşecekken, diğeri mordan yukarı çıkmaya başlayacak

diğer mevkilerde de aynı mantık olacak form değeri aynı olan 3 er adam. biri tam kırmızıdan inerken diğeri tam mordan çıkmaya başlayacak.3. sü ise tam ortada yeşilde olacak.

bu şekilde olursa sanırım ne zaman açsak illa ki 20 civarinda oyuncunun form seviyesi iyi durumda olur.

o zaman da zaten tut adamla 50 + 50 maç yap sözleşmeni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: solemnomercy

@JUDASOLE

Kardeşim seninkisi en güzel taktik tabii ki fakat günde maksimum 15 maç yapabilen ve arada birkaç gün ps3'ü açma şansı bulamayan arkadaşlar için bu taktik fazla verimli olmuyor.

Mesela ben de ilk 11'i 89 üstü oyunculardan kurdum o gün süper geçti. 2 gün açamadım konsolu. bi baktım takım cenaze evinden çıkmış gibi moralsiz kalmış

Ama 1 hafta aralıksız kapansam dediğin şekilde her maçı kaybetsem bile kasa dolup taşar ondan da eminim.

diyelim sabit bir taktiğimiz var. bu dizilişteki her oyuncudan 3 er tane alacağız. kaleciden de 2 tane olacak. toplamda 32 (max. kadro sayısı zaten)

şimdi formu 8 üzerinden aynı değerde iki tane kaleci alacağız. fakat biri tam kırmızıdan düşecekken, diğeri mordan yukarı çıkmaya başlayacak

diğer mevkilerde de aynı mantık olacak form değeri aynı olan 3 er adam. biri tam kırmızıdan inerken diğeri tam mordan çıkmaya başlayacak.3. sü ise tam ortada yeşilde olacak.

bu şekilde olursa sanırım ne zaman açsak illa ki 20 civarinda oyuncunun form seviyesi iyi durumda olur.

calışan 6 aylık bebe sahibi bir kardeşinizim sizce günde 15 maç yapabilirmiyim. cevaplarınızı duyar gibiyim hayırrrr yapamazsın :)))
    şimdi bu pes bitti önümüzde 13 var mantık tam bir işletme mantığı olmalı bence masrafları minimuma indir kazancı maksimuma çıkart. yeni oyunu bilmem ama 12 de masraf transfer ve sözleşmeler, kazanç ise transfer (ucuz al pahalı sat bir ara uğraştım sıkı takip edersen çorba parası çıkıyor :))) ) ve maç başı primleri başkada bir hesap yok. (bence sponsorluk felanda koysalar fena olmaz hani.)

zaten sözleşmelerin 10 20 ve 50 olması ve fiyatlarının farklı olmasının sebebide bu sanırım yoksa sadece 10 maç sözleşme yapar geçerlerdi.
    tüm takım aynı anda düşük olamaz bazı topçuların formları düşük olsun öyle oynayın. En azından ben oynuyorum öyle full kırmızıykende yendiğimde oluyordu yenildiğimde bu şekilde oynarkende yendiğimde oluyor yenildiğimde ama size yine bir tüyo eğer çok zayıf bir rakip yakaladığınızı düşürnürseniz en pahalı kadronuzla çıkın maça daha fazla galibiyet primi eğer çok güçlü bir arkadaş denk geldiyese de ve as takımın dinlenmesi gerekiyorsa bu maçta daha hafif takımla mücadele edin ki aslar dinlensin.

işin kısası arkadaşlar özellikle yüksek puanlı adamlarınıza 50 maç kontrat yapmadan bu oyunda hızlı ilerlemenin matematiksel başka bir yolu yok gibi geliyor ama yeni fikirlere de açığım her zaman esenlikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judasole -- 29 Ağustos 2012; 16:29:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: judasole

quote:

Orijinalden alıntı: solemnomercy

@JUDASOLE

calışan 6 aylık bebe sahibi bir kardeşinizim sizce günde 15 maç yapabilirmiyim. cevaplarınızı duyar gibiyim hayırrrr yapamazsın :)))
    şimdi bu pes bitti önümüzde 13 var mantık tam bir işletme mantığı olmalı bence masrafları minimuma indir kazancı maksimuma çıkart. yeni oyunu bilmem ama 12 de masraf transfer ve sözleşmeler, kazanç ise transfer (ucuz al pahalı sat bir ara uğraştım sıkı takip edersen çorba parası çıkıyor :))) ) ve maç başı primleri başkada bir hesap yok. (bence sponsorluk felanda koysalar fena olmaz hani.)

zaten sözleşmelerin 10 20 ve 50 olması ve fiyatlarının farklı olmasının sebebide bu sanırım yoksa sadece 10 maç sözleşme yapar geçerlerdi.
    tüm takım aynı anda düşük olamaz bazı topçuların formları düşük olsun öyle oynayın. En azından ben oynuyorum öyle full kırmızıykende yendiğimde oluyordu yenildiğimde bu şekilde oynarkende yendiğimde oluyor yenildiğimde ama size yine bir tüyo eğer çok zayıf bir rakip yakaladığınızı düşürnürseniz en pahalı kadronuzla çıkın maça daha fazla galibiyet primi eğer çok güçlü bir arkadaş denk geldiyese de ve as takımın dinlenmesi gerekiyorsa bu maçta daha hafif takımla mücadele edin ki aslar dinlensin.

işin kısası arkadaşlar özellikle yüksek puanlı adamlarınıza 50 maç kontrat yapmadan bu oyunda hızlı ilerlemenin matematiksel başka bir yolu yok gibi geliyor ama yeni fikirlere de açığım her zaman esenlikler

Allah bağışlasın kaptan. Uyutmadığı zamanlarda bir iki maç iyi gidiyor olsa gerek

Şu yazdığın cevapla beraber tüm taşlar yerine oturdu.

50 maç olayına ben de gircem. son 2 haftada 80 m euro buhar oldu resmen.

• Dün D5 liginde finale kaldım....Yükleme yapmaya başladı,bayaa bir süre öyle durduktan sonra şampiyon olduğumu söyledi...Aklım karıştı skora bakıyorum oynanan maçlardan 0-0 gözüküyor...Hükmen değil yani...Final maçları böyle mi oluyor yoksa?

Para için de tavsiyem 11 iyi adam dışında 11 kırmızı formda üfürük adam...Onlarla menajer modda oynayın...Sonra satın...Ben bu şekilde son 2 haftada 150M da çakılı kalan kadro değerimi aşağı yukarı 280M 'a çıkarttım...
  • Arkadaşlar birşey soracağım. Maç sonu alınan gişe hasılatlarını tam olarak ne yada neler etkiliyor acaba?

Mesela,

Oyuncu Adı Pazar Değeri Sözleşme Ücreti (10 Maç) Transfer Maliyeti
    BALOTELLI 13.610.550 € 2.230.933 € 15.841.483 €
    WALCOTT 14.072.574 € 2.276.074 € 16.348.645 €
    MEXES 15.262.661 € 2.221.075 € 17.473.736 €

yukarıda görülen üç oyuncudan herhangi birisini ama sadece birisini ilk 11'e aldığınızda gişe hasılatı ne şekilde değişir.

Diğer 10 oyuncu hep aynı kabul edersek,

10 oyuncu + BALOTELLI olduğunda gişe hasılatı,

10 oyuncu + WALCOTT olduğunda gişe hasılatı,

10 oyuncu + MEXES olduğunda gişe hasılatı,

hangi daha fazla olur. Gişe hasılatını oyuncunun pazar değerimi, Sözleşme ücretimi, yoksa transfer maliyetimi belirliyor.

Mesela, Benim ilk 11 oyuncularımın 10 maçlık sözleşme ücreti 22.144.049 € yani maç başına 2.214.405 € iken

Mağlubiyette 1.600.000 € + MyPES 300.000 €

Beraberlikte 2.250.000 € + MyPES 300.000 €

Galibiyette 2.850.000 € + MyPES 300.000 €

Bu hesaba göre her bir yenilginin zararını çıkarmam için en az berabere kalmam gerekiyor. Arada bir galip gelirsem karlı oluyor.

MLO ilk başladığım kadroda yenilsemde kardaydım diye hatırlıyorum. Param sürekli artıyordu. Sözleşme yenilesemde param artıyordu.

Hangi etkiye bağlı olarak değiştiğini bulabilirsem transferde ona dikkat etmeyi düşünüyorum.

Eğer Pazar değeri tek etken ise, Maaşı aynı pazar değeri farklı iki oyuncudan pazar değeri yüksek olanı almayı,

Eğer Maaş tek başına etken ise, Pazar değeri aynı maaşı yüksek olanı almayı ,

Eğer her ikisinin toplamı olan transfer maliyeti etkili ise, pazar değeri yüksek olanı almayı düşünüyorum.

Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Bir de mesela,

PUYOL

Pazar Değeri: 47,098,136
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 3,705,238

Transfer Maliyeti: 50,803,374

OGERATHE

Pazar Değeri: 531,699
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 408,947

Transfer Maliyeti: 940,646

DROGBA

Pazar Değeri: 30,934,326
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 3,108,942

Transfer Maliyeti: 34,043,268

MEXÉS

Pazar Değeri: 15,270,513
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 2,211,712

Transfer Maliyeti: 17,482,225

yaklaşık olarak PUYOL + OGERATHE Transfer maliyeti = DROGBA + MEXÉS transfer maliyeti

PUYOL + OGERATHE Transfer Maliyeti: 51,744,020
    DROGBA + MEXÉS Transfer Maliyeti : 51,525,493

Sözleşme ücretleri açısından incelendiğinde

PUYOL + OGERATHE Sözleşme Ücreti (10 maç): 4,131,108
    DROGBA + MEXÉS Sözleşme Ücreti (10 maç): 5,320,654

niye bu örnekleri veriyorum derseniz eğer Sahaya mücadele eden 11'in pazar değeri gişe hasılatını etkiliyorsa,

Yani DANIEL ALVES'i oynatmak ile DROGBA + MEXÉS oynatmak aynı gişe hasılatını verecekse PUYOL + OGERATHE oynatmak daha karlı.

Tabi bu örnekte OGERATHE epey dandirik bir ouncu maça katkısı iyi olmayacaktır.

Ama anlatmak istediğim, elimizde biriken parayı iki iyi oyuncu almaya harcamak yerine 1 iyi diğeri orta seviye iki oyuncuya harcamak daha karlı olabilir gibi geliyor.

• Arkadaşlar daha önce hiçbir maçı yarıda bırakmış kapatmış yada kopmuş biri değilim.

acak son 3-4 gündür oyun sırasında

"bağlantı kalitesi belirgin ölçüde kötüleşti " veya benzeri bir ifade le maçtan turnuva menüsüne düşüyorum seviye puanında bi değişim olmuyor parada yook ancak maç tamamlama oranı düştü diiyor.

bu defalarca olunca tabi turnuvalardan yasaklanıyorum. hadi kurtul bakalım.

bu yasaklamadan kurtumak için 6-7 tane hızlı mç oynamak zorunda kalıyorum hemde 10 dk lık.

bunun bi kolay yolu yokmu?

PS3 wirelles ile kullanıyorum kablosuz.

ps3 ile modem ARASI 3 METRE

.
    ..
    ..

arkadaşlar kopmaları görebileceğim bir site falan varmı ttnet e ait bğlantı durumunu falan gösteren???

acaba hızdan kaynaklı bi sorun olbilirmi.

yada modemden kaynaklanma durumu olabilirmi?

4440375 i arıyorum modemin fişini çek zart zurt...

bi yardım eden olursa sevinirim.

• Arkadaşlar daha önce hiçbir maçı yarıda bırakmış kapatmış yada kopmuş biri değilim.

acak son 3-4 gündür oyun sırasında

"bağlantı kalitesi belirgin ölçüde kötüleşti " veya benzeri bir ifade le maçtan turnuva menüsüne düşüyorum seviye puanında bi değişim olmuyor parada yook ancak maç tamamlama oranı düştü diiyor.

bu defalarca olunca tabi turnuvalardan yasaklanıyorum. hadi kurtul bakalım.

bu yasaklamadan kurtumak için 6-7 tane hızlı mç oynamak zorunda kalıyorum hemde 10 dk lık.

bunun bi kolay yolu yokmu?

PS3 wirelles ile kullanıyorum kablosuz.

ps3 ile modem ARASI 3 METRE

.
    ..
    ..

arkadaşlar kopmaları görebileceğim bir site falan varmı ttnet e ait bğlantı durumunu falan gösteren???

acaba hızdan kaynaklı bi sorun olbilirmi.
    8 mbit e limitsiz paket

yada modemden kaynaklanma durumu olabilirmi?

4440375 i arıyorum modemin fişini çek zart zurt...

bi yardım eden olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: angastan

Bir de mesela,

PUYOL

Pazar Değeri: 47,098,136
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 3,705,238

Transfer Maliyeti: 50,803,374

OGERATHE

Pazar Değeri: 531,699
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 408,947

Transfer Maliyeti: 940,646

DROGBA

Pazar Değeri: 30,934,326
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 3,108,942

Transfer Maliyeti: 34,043,268

MEXÉS

Pazar Değeri: 15,270,513
    Sözleşme Ücreti (10 maç): 2,211,712

Transfer Maliyeti: 17,482,225

yaklaşık olarak PUYOL + OGERATHE Transfer maliyeti = DROGBA + MEXÉS transfer maliyeti

PUYOL + OGERATHE Transfer Maliyeti: 51,744,020
    DROGBA + MEXÉS Transfer Maliyeti : 51,525,493

Sözleşme ücretleri açısından incelendiğinde

PUYOL + OGERATHE Sözleşme Ücreti (10 maç): 4,131,108
    DROGBA + MEXÉS Sözleşme Ücreti (10 maç): 5,320,654

niye bu örnekleri veriyorum derseniz eğer Sahaya mücadele eden 11'in pazar değeri gişe hasılatını etkiliyorsa,

Yani DANIEL ALVES'i oynatmak ile DROGBA + MEXÉS oynatmak aynı gişe hasılatını verecekse PUYOL + OGERATHE oynatmak daha karlı.

Tabi bu örnekte OGERATHE epey dandirik bir ouncu maça katkısı iyi olmayacaktır.

Ama anlatmak istediğim, elimizde biriken parayı iki iyi oyuncu almaya harcamak yerine 1 iyi diğeri orta seviye iki oyuncuya harcamak daha karlı olabilir gibi geliyor.

kardeşim defalarca bu konu yazıldı ama bir kez daha tekrarlıyayım. yaptığın bu muhasebe hesaplarını 10 maç üzerinden değil 50 maçlık sözleşmeler üzerinden hesapla bakalım maç başına kaç liraya düşecek maliyetlerin bakarsın malubiyette bile kar edersin :))) .İmkanların çerçevesinde ama kademe kademe mümkün olduğunca GENEL PUANI yuksek oyuncular alamaya bak. kafana takılan her şeyi dene ve hatta sonuçlarını bizlerle de paylaşda bizde bilelim :))

• PS3 için PES 2013 MLO Ana konusu açılmasının vakti gelmiş geçiyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunbjk

PS3 için PES 2013 MLO Ana konusu açılmasının vakti gelmiş geçiyor bile.

PES 2013 Masterlig server'i açıldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the reaper

quote:

Benim oyun henüz gelmedi. PES 2013 ana konuda açıldı diyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the reaper

quote:

Benim oyun henüz gelmedi. PES 2013 ana konuda açıldı diyorlar.

o PC versiyonu için, yanlış anlamadıysam. ama PS3 için de açılmış olma ihtimali yüksek. neyse bu akşam alayım oyunu bulabilirsem, bakarım.
  • Evet PS3 için şu an itibariyle açık ben 3. maçımı yapıyorum o dereceki rakipler Wagner Love, Camara, Kuyt transfer bile yapmışlar müabaka modu ise 16.10'dan itibaren açık olacakmış...
  • cafhcas arkadaş adam sert oynuyorsa onun tarzı böyledir sen sakinligini korucaksın çocuk gibi düşünüyosun o sert oynarsa bende bglantıyı koparırım bir maçı hilesiz oynamıcakmısınız yaaa emege saygı biraz ben herdefasında rakime saygı duyarak maça başlıyorum önede geciyorum adam son dakka hileyle baglantı yavaşlatıyo kaçıyo ve maç hükümsüz sayılıyo bu nedir yaaaa çocukluk cocuksanız oynamıyın kardeşim zamanımızı çalıyosunuz konamide nakadar bu konuyla ilgileniyo yalan vallaa su hileden vaz gecin adam gibi oynumuzu oynayalım bu sene ilk defa online oynuyorum ama böyle insanlar karşıma cıkdıkca allah kahretsin üzülüyorum yapmayın hile kardeş
  • Form durumu niye hiç değişmiyor Mvilla yı aldım adam hep full iniş Montano var forvette hep full

değişmiyor hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: RahmanAkyar

Form durumu niye hiç değişmiyor Mvilla yı aldım adam hep full iniş Montano var forvette hep full

değişmiyor hiç

PES 2012 de form durumu oyuncunun formuna göre günden güne değişir. Form 7-8 ise 2-3 gün kırmızı kalabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.