Şimdi Ara

ps3 servise gidecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ps3 slim 250 gb kullanıyorum alalı 4-5 ay olmuştur.fakat 2 aydır falan fifa10 oynarken çok fazla lag oluyor.hız 6 mbt civarı.modemde sorun olabilir diye bir üst katımdaki arkadaşımın modemini kullandım %100 çekiyor fakat değişen birşey olmadı.kablolu kablosuz farketmiyor.ps home da 35 mb lık bir şey indiriken bile acayip ağırdı.bazen normal oynuyorum fakat nadir, bi süre sonra yine ağırlaşıyor.hatta bazen maça başlıyorum bir şey yok maçın ortalarında oynanılmaz hale geliyor.yani sonunda modemde sorun olmadığına kanaat getirdim ve servise götürmeye karar verdim 1-2 gün içinde götürmeyi düşünüyorum.garantisi devam ediyor.böyle bir sorunla karşılaşan var mı daha önce?bir de makinenin neresinde olabilir arıza parça falan değişebilir mi ?

• Modemde gerekli portları açmayı denedinizmi veya modemin firewallunu kapatarak denediniz mi? NAT ayarlarına baktınız mı? PS3' te sorun olduğunu zannetmiyorum. Bu arada test sırasında download ve upload hızlarını kaç gösteriyor?
  • herşeyi deneyin son çare olarak götürün servise bence daha yepyeni cihaz bide swap falan yapıyolar yapmasalar çok bekletiyolar yazık olur cihaza gerçi son zamanlarda garanti işini hızlandırdılarmı onuda bilmiyorum foruma garantiyle ilgili sorun yazanda yok ama bana nedense servise vermek zulüm gibi geliyo bikere verdimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Modemde gerekli portları açmayı denedinizmi veya modemin firewallunu kapatarak denediniz mi? NAT ayarlarına baktınız mı? PS3' te sorun olduğunu zannetmiyorum. Bu arada test sırasında download ve upload hızlarını kaç gösteriyor?

evet hepsini denedim modemin firewallını kapadım arkadaşın modemindede denedim test yaptığımda genelde 6mbit civarında çıkıyor.aynı ayarlarla ilk 2 ayda hiçbir sorun yoktu. zaten makinede mgs4 ve gow 3 bitirdim.onun dışında sadece fifa10 oyunuyorum.ne bir demo indirme falan hiçbirşey yapmadım.ama gerçekten oynanacak gibi değil bazen maça başlıyorum maçın ortasın öyle bir ağırlaşıyorki oynanmayacak kadar.10 maçtan 1-2 si sorunsuz.yeşil çekenlerle oynarkende öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

herşeyi deneyin son çare olarak götürün servise bence daha yepyeni cihaz bide swap falan yapıyolar yapmasalar çok bekletiyolar yazık olur cihaza gerçi son zamanlarda garanti işini hızlandırdılarmı onuda bilmiyorum foruma garantiyle ilgili sorun yazanda yok ama bana nedense servise vermek zulüm gibi geliyo bikere verdimde.

denedim ama malesef yeter dedim artık.benden sonra alan bi arkadaş var hatta onun gidip ayarlarını da ben yaptım psn hesabını falan açtım.onun net hızıda benden düşük.soruyorum nasıl diye ağırlaşma falan varmı diye.hiç yok bende diyor normal offline maç gibiymiş.ben de en sonunda götürmeye karar verdim.yenisiyle değişme ihtimali nedir acaba bazen yapıyolarmış.
  • internet ile alakasız olarak media server olayını dene bilgisayar-ps3 arasında. alette bir sorun varsa direk dikkat çeker.
  • aLAKAsı yok senın ınternet saglıyıcınla konus bende aynı neden oldu net yawasladı lag olmaya basladı mw2 oyanrken aradım dedım 8mbıt net war bende ınternet yawasladı dedım sorun war hwerhalde ertesı gun aradılar ewet dedıler sorun warmıs duzelttık ve net hızlandı mw2 oynarkende hıc lag olmuo sen hangı ınternetı kullanıosan ara musterı hızmetlerını durumu ılet cunku aynı sorunu bende yasadım makınende bısı yok bosuna servıse verme zaten sorun makınende degıl ınternet saglıyıcında ttnet bırı net neyse hangısyse ara konus kardesım
  • Testlerde hız normal çıkıyorsa ps3' te sorun yok demektir. Bence şöyle yapın cihazı alın başka bir arkadaşınızın evinde internete bağlayarak deneyin mümkünse ps3' ü olan bir arkadaşınızda deneyin. Böylelikle ps3' te sorun olup olmadığını anlamış olursunuz. Bence sorun sizin internet sağlayıcınızdan kaynaklanıyor. Servise vermeden önce dediğimi mutlaka yapın. İndirme hızları normal görünsede servis sağlayıcıdan kaynaklı problemler yüzünden ping aşırı derecede yüksek çıkabiliyor. Daha önce başıma geldiği için söylüyorum (PS3' te değil PC de).
    NOT: Aynı zamanda @daemonville de bahsetmiş ethernette sorun olup olmadığını test etmek için media server üzerinden testte yapabilirsiniz bakalım veri aktarımı sırasında problem çıkıyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloud35 -- 4 Mayıs 2010; 1:44:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Testlerde hız normal çıkıyorsa ps3' te sorun yok demektir. Bence şöyle yapın cihazı alın başka bir arkadaşınızın evinde internete bağlayarak deneyin mümkünse ps3' ü olan bir arkadaşınızda deneyin. Böylelikle ps3' te sorun olup olmadığını anlamış olursunuz. Bence sorun sizin internet sağlayıcınızdan kaynaklanıyor. Servise vermeden önce dediğimi mutlaka yapın. İndirme hızları normal görünsede servis sağlayıcıdan kaynaklı problemler yüzünden ping aşırı derecede yüksek çıkabiliyor. Daha önce başıma geldiği için söylüyorum (PS3' te değil PC de).
    NOT: Aynı zamanda @daemonville de bahsetmiş ethernette sorun olup olmadığını test etmek için media server üzerinden testte yapabilirsiniz bakalım veri aktarımı sırasında problem çıkıyormu.

media server ı denedim bi şarkı attım sorun çıkmadı.ayrıca hızda şöyle çıkıyor. download = 6.6 mps upload=609.3 kps.genelde bu civarlarda çıkıyor ama bazen download hızı 1 mps nin altında da çıkabiliyor.bir üst katımda oturan arkadaş sorunsuz oynuyor onun modemine wireless la bağlandım fakat yine aynıydı.hatta onun modem ayarlarına girip firewall ı bile kapattım.yine de ttneti arayıp bir sorarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.