Şimdi Ara

PS3 ses sistemi ve görüntü bağlantıları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,çok uygun fiyatlı bir ps3 fırsatı geçti elime ve şuan hiç aklımda olmamasına rağmen ben de bir ps3 sahibi oldum.Ancak hiç hesapta olmayan bir durum olduğu için hazırlıksız yakalandım diyebilirim,bu yüzden bazı konularda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Öncelikle şunu belirteyim Ps3 için ayrı bir tv/ses sistemi almak istemiyorum bu yüzden bu birimleri pc ile ortak kullanmayı düşünüyorum eğer mümkünse..

Elimdeki monitörün Analog ve DVI çıkışlarından birini pc'ye diğerini de ps3'e bağlayarak bu sorunu çözmeyi planlıyorum ancak Analog ile DVI arasında ne kadar bir kalite farkı olur bilemiyorum.Pc için görüntü kalitesi benim için önemli ve şu anda pc'ye DVI'dan bağlı monitör.Sizce ps3 için Analog yeterli olur mu yoksa aralarında ciddi bir kalite farkı var mı?

Asıl sorum ise ses sistemi bağlantısı hakkında.Açıkçası bu konuda fazla bilgim yok sorduğum soru umarım saçma değildir.Bende Creative T7900(7+1) ses sistemi var ve bilgisayara sarı,siyah,yeşil olmak üzere 3 kabloyla bağlı durumda.Bu sistemi hem pc için hem de ps3 için kullanabilmemi sağlayan 2 çıkışlı bir dönüştürücü var mıdır veya böyle bir şey mümkün müdür? Çünkü birinden diğerine geçerken kablo değiştirme işleriyle uğraşmak istemiyorum ki zaten bulundukları konum itibariyle kablo değiştirmek oldukça zahmetli olacak.

• Ps3 ü ayrı bir cihaz(forumda var) olmadan vga dan bağlayamazsım.ancak dvi olarak bağlayabilirsin onun içinde monitörün hdcp özelliği olması gerekir.
    Ses sisteminde optik giriş varsa ps3 ü ordan bağlarsın bilgisayarada şu anki konumuyla devam edersin sorun olmaz.ç
  • Ayrı bir cihaz derken dönüştürücüden farklı olarak mı? Ve kalite olarak çok fark olur mu dersiniz? HDCP mevcut monitörde..

Ses sisteminin bağlantılarının olduğu yerde hiç boş bir giriş yok,dediğim gibi fazla bir bilgim yok o konuda.Bilgisayara optik mi dijital mi bağlandığını bile bilmiyorum.Ama dediğim gibi arkasında boş bir giriş yok başka bir çözüm olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

HDCP mevcut monitörde..

Monitöründe HDCP özelliği varsa o zaman PS3'e DVI-HDMI kablo ile PC'ye de VGA-VGA kablo ile bağla.
  • cihaz bu
    http://forum.donanimhaber.com/m_24417679/tm.htm

ama bence boşa para verme bilgisayarı analogtan bağla ps3 ü dvi dan bağla pc de pek fazla fark olmaz.

ses sistemi içinde mecburen sarı,siyah,yeşil kabloları kullanacaksın istersen akşam nasıl bağlantı yapacağını resimli şekilde anlatırım
  • Bu arada ses sisteminde optic giriş olmadığı için 7+1 ses alamazsın sadece 2+1 ses alırsın
  • Evet o cihazın bulunması da zor sanırım biraz aşırı fark olmaz umarım.sarppy'nin dediği gibi bir DVI-HDMI kablo alsam görüntü sorunu çözülecek artık pc'yi de analog ile kullanırım.Aşırı fark olursa da kablo değişimi yaparım yine..

Hocam ses sistemi için yardımcı olursan çok makbule geçer yardımını bekliyorum.

2+1 olması önemli değil o kadar da ses sisteminde optik giriş olup olmadığını nasıl anlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 1 Ağustos 2008; 12:43:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses konusunda arkadasla aynı seyleri yasıyoruz...bende bu konuda fikir verebileceğinizi düşünüyorum...X-530 var ve pembe siyah yeşil 3 adet kabloyu(sanırım analog deniyor..) hem ps3 e hemde pc ye nasıl baglayabilirim...?? X-530 un içinden cıkan ceviriciyle (2 rca dan 3 jak a) ps3 e baglayabiliyorum...ama aynı anda hem pc hem ps3 olmuyor...nasıl bir çevirici daha kullanmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim..
  • Bu arada biraz önce farkettim benim ekran kartında VGA girişi yok 2 adet DVI girişi ve bir tane de TV-OUT var.Şimdi DVI to HDMI'ın yanında VGA to DVI mı almam gerekiyor pc için? İyice kafam karıştı daha ses sistemi var
  • quote:

Bu arada biraz önce farkettim benim ekran kartında VGA girişi yok 2 adet DVI girişi ve bir tane de TV-OUT var.Şimdi DVI to HDMI'ın yanında VGA to DVI mı almam gerekiyor pc için? İyice kafam karıştı daha ses sistemi var

vga to dvi kablo veya küçük adaptörler var onlardan alabilirsin genellikle ekran kartı kutularında çıkar arkadaşlarında bedavaya bulabilirsin.bir ucu vga bir ucu dvi şeklindedir.

ses sistemini araştırıyorum ama optic giriş yok galiba ama sistemin bağlantılarının olduğu yerin resmini koyarsan net cevap verebilirim.

• quote:

Bu arada biraz önce farkettim benim ekran kartında VGA girişi yok 2 adet DVI girişi ve bir tane de TV-OUT var.Şimdi DVI to HDMI'ın yanında VGA to DVI mı almam gerekiyor pc için? İyice kafam karıştı daha ses sistemi var

Ekran kartının kutu içeriğinde DVI-VGA dönüştürücü olması lazım. Şimdi monitörün HDCP destekli ise yapman gerekenleri sıralayayım:

PS3-monitör bağlantısı için DVI-HDMI kablo:

Ekran kartının arkasına DVI-VGA dönüştürücü:

PC-monitör bağlantısı için VGA-VGA kablo:

• Çok teşekkürler ekran kartının kutusunda varmış birkaç tane eskileri de oraya atmışım toplam 3 tane VGA-DVI varmış

DVI-HDMI kablo için öneriniz var mı peki? Kabloların görüntüyü etkilediğini duymuştum...

baron hocam resmi birazdan koyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 1 Ağustos 2008; 13:39:56 >
  • Bu ses sisteminin bağlantıları,

Bu da ses kartına gelen kablolar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.