Merhaba, ikinci el aldığım süper slim cihaza detaylı temizlik yaptım, içi hiç açılmamıştı. MX-4 termal macun kullandım. Cihaz boşta 58-60 derecelerde geziyor. Bu kadarı normal değil sanırım sorun ne olabilir? Olabildiğince normal uyguladım ne çok kalın ne çok ince. Fanı falan heryeri tertemiz. Bana göre 35-40 larda olması gerekiyor boşta. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PS3 Super Slim sıcaklık değerleri
-
-
Merhaba, PS3 unuz hayirli olsun oncelikle :)
Yabanci forumlarda 68c e kadar normal oldugunu okumustum. Ama Hen yukluyse eger makinayi costuruyor. Bunun icin fan ayarlarindan bir secim yapmistim, o secimden sonra fan eski donus hizina donuyor.
Anlatan kisi fan ayarini sectikten sonra hala cosmaya devam ediyorsa bu normal degil makinanin temizlenmesi gerekiyor diyordu.
Piyasa da MX-4 termal macununun replikalari mevcut, mesela ben PS4 pro ma uygulamistim, yine dediginiz gibi toz yok hic bir kirlilik yok ama fan cosmaya devam ediyordu tabi replika oldugunu yillar sonra ogrendim belki sizin olay da buna benzerdir.
ote yandan 6-7 aydir PS3 Super slim ile vakit geciriyorum zamaninda oynayamadigim ya da oynarken oyunu anlamadigim oyunlari yillara bolerek tek tek oynuyorum. 2006 yilindan basladim, su an 2011 yilindayim. 1TB HDD takip, 70 kusur oyun yukledim icine.
Benim PS3 ve PS4 pro nunda temizlige ve termal macuna ihtiyaci var ama yabanci yerlere pek guvenmedigimden yaptıramiyorum. Yapilirken basinda durmam lazim.
Gecen sene ben de Subat ayında PS3 super slim aldim, HDD aldim, bir de cronus max plus diye bir aparat aldim malum orjinal kol yok ve sixaxsis isteyen oyunlar da calismiyor. bu aparatta Dualshock4 kolunu PS3 kolu gibi gosteriyor.
PS3 un en yuksek oyunlarindan bir tanesi olan killzone3 ve resistance 3 (43GB) oyunlarda sixaxsis olmadan calismadigindan bu aparat olmazsa olmaz. Ama bu aparat dualsense si tanımıyor onun icin cronuszen almak gerekiyormus.
Gecen 2007 yapimi darkness oyununu oynarken makine overheat hatasi verdi, Benim makine 65-68 derece arasi calisiyor. 70 ustunu hic gormedim.
Siz tam olarak ne icin aldiniz konsolu ama Bu devirde spor ve dovus oyunlari haric normal oyunlari oynamak icin pek Ps3 onermem acikcasi.
2006-2009 arasi bazi hd collectionlar mesela Tomb raider, silent hill, splinter cell cok kotu calisiyor goruntu olarak. 22-27 fps arasi da performansa sahip. Ozellikle bethasta oyunlari skyrim, Oblivion, fallout Vegas 2 , fallout3 gibi oyunlar makinayi direk bricked ediyor. Ram yetersizliginden dolayi, oyun ilk basta normal calisiyor ama inventory niz zamanla doldugundan oyun sonlarina dogru frame droplar olup makinayi kapatiyormus.
Ayni sekilde Nier serisinin yaraticisi , ayni adamin Draken gard 3 oyunu da unreal engine 4 ile yapilmis ve sadece PS3 e cikmis oyun. Cok kotu calisiyor, makinayi direk bozar. frostbite 2 ile calisan Battlefield 3 te o ayni sekilde donuyor, (bugun bitirdim) 15 yıl once de ben de kutulu varken de donuyordu. Bu sekilde bir cok oyun var.
Benim PS3 Super slim i alma sebebim, Orijinal gow oyunlari ve Sly cooper serisiydi. ama anlattigim gibi bir seruvene donustu. Acikcasi makine icin, hem aparat hem de kol masrafim oldu ve bayaga bir pahaliya geldi.
Bir de temizleme ve macun masrafi da olacak, ayni zamanda guvensizlik durumu. Size tavsiyem, bu sekilde gittigi yere kadar kullanın, Bu devirde Killzone 3 u 4K 60 fps PC de oynamak varken, 28 fps de 720p dusuk ayarlarda oynamak hic keyifli degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X