Şimdi Ara

PS3 ve PS4 ün 3. Yıllarının Exc Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Listeye daha sonra multi platformları ekleyeceğim.

PS3 dönemine baktığımız zaman hem çeşit olarak hemde kalite olarak konsola bir sürü exc yağarken PS4 e baktığımız zaman excler az ve ortalama olarak PS3 dönemine göre başarısızlar.
    Sizce bunun tam olarak sebebi nedir ? Bu nesilde baktığımız zaman çoğu zaman remastered ile geçiştirilen yıllar var çeşit az çıkan oyunlar ise DLC yuvası insanlara PS4 ve One almak için birkaç oyun dışında sebep gösterecek oyunlar yok ortada ama PS3 e baktığımız aman tonla alıp oynayabileceğimiz oyun var.

Sony bu nesil konsol pazarını ele geçirdi tek el desek yanlış olmaz bunun getirdiği rahatlık olabilir diye düşünüyorum. PS3 dönemine bakarsak Xbox dan geç çıkmak multi platform oyunlarda sorunlar satışlarda geri olmak altyapının ve gamepad in xbox a göre kötü olması gibi bir ton sebep varken mecburen oyunlara abanmak zorunda kaldılar ama bu nesilde rahatlık var ve 3. parti firmalar ile anlaşma yapıp remastered çıkartıp yelpazeyi geniş tutmaya çalışıyorlar fakat bu 3. parti oyunlar PC yede çıkıyor o yüzden PC sahibi bir insanın ilgisi çekmiyor PS4 almak o yüzden PS4 acaba PS3 gibi cazibeli bir cihaz olacak mı ?

Özellikle 3. seneye baktığımız aman PS3 ün ortaya koydukları ortada o yüzden artık hiçbir bahane kalmadı "konsollar yeni daha kaç yaşındaki" gibi bahaneler artık geçersiz olduğunu düşünüyorum.,
    O yüzden siz PS4 ün gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz PS3 kalitesinde bir cihaz olabilecek mi ? Yoksa nesilin yarısını tek tük oyunlarla mı geçiricez ?

PS3 ün ilk yaşına kadar çıkan oyunlar:

Resistance-86
    Motorstorm-84
    Heavenly Sword-79
    Warhawk-84
    Lair-53
    Uncharted: Drake's Fortune-88
    Folklore-75
    Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction-89

PS4 ün ilk yaşına kadar çıkan oyunlar:

Killzone Shadow Fall-73
    Knack-51
    Drive Club-71
    Infamous Second Son-80
    Little Big Planet 3-79

PS3 ün 2. yaşına kadar çıkan oyunlar:

Resistance 2-87
    MGS 4-94
    Motorstorm Pasific Rift-82
    LittleBigPlanet-95
    Ratchet & Clank Future: Quest for Booty-76
    Haze-55
    Naruto: Ultimate Ninja Storm-75

PS4 2. yaşına kadar çıkan oyunlar:

Bloodborne-92
    Order-63
    Until Dawn (Yıl sonu)

PS3 ün 3. yaşına kadar çıkan oyunlar:

Uncharted 2-96
    Demon's Souls-89
    Killzone 2-91
    Infamous-85
    Ratchet & Clank Future: A Crack in Time-87

PS4 ün 3. yaşında gelebilecek oyunlar:

Uncharted 4
    GT7
    Gow 4
    Horizon (Guerilla Games Yeni IP)
    Sucker Punch yeni IP
    Quantic Dream yeni IP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 30 Mayıs 2015; 17:58:18 >

• Ps4'e 1 yıl 7 ay içerisinde 7'ye AAA yakın exclusive çıktı. Sistem yeniydi ve bir çok oyun aceleye geldi dolayısıylada başarısız oldu. İplerin gevşemesi gibi bir durum söz konusunu olduğunu sanmıyorum kimbilir neler duyuracaklar daha.
  • Konuyu tutturamadık anlaşılan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben sadece exc. üzerinden değilde biraz daha genel konuşacağım. Bana sorarsan bu nesilde her iki konsolda bekleneni veremedi ve açıkçası verebilecek gibi de durmuyorlar.

Bunun en büyük sebebi PS4 ve XO'ın çok geç ve çok güçsüz çıkması. PS2'den PS3'e geçerken herkes OHA demişti ama PS3-PS4 geçişine bakarsak kimsenin oha demediğini görürüz.

Misal kendimden örnek vereyim, 2014 aralık ayında gittim Teknosa'dan PS3 aldım. İyi ki de PS3 almışım. Tolarca çok kaliteli oyun var, her şeyi geçtim daha PS4'de olmayan oyunlar var. Fight Night Champion ve Gran Turismo 6 benim için en önemlileri.

Bence,bu nesil ''ara nesil'' ve bu yüzden Sony ile MS'in kendileri bile çok fazla önemsemiyorlar bu konsolları. Doğal olarak da Exc. çıkarmak yerine boyuna ''remastered'' çıkarıyorlar.

• Ben arada büyük bir fark göremiyorum. Ps3 genel olarak bakıldığıanda daha iyi tabi. Resistance,Motorstorm,Uncharted,MGS 4 ama baktığın zaman ps4 cephesinde de Bloodborne, İSS, Order, DC,KZ gibi yabana atılmayacak oyunlar var.Ayrıca çok büyük beklentiler içine girdiğim Until Dawn oyunuda yine bu yıl geliyor. 3.Yılda ise Sony'nin yapı taşları hâline gelen oyunlar çıkıyor (Uncharted 4,GT7,Gow 4) ve illa yeni iplerde gelicektir. Benim gibi bazı oyunları Ps3 döneminde kaçırmış adamlar içinde Remastered oyunlar geliyor.Bir çok kişi için hayal kırıklığı olsada bu oyunlar, TLOU gibi bir yapımı oynamadan ps4 alan binlerce insan vardır benim gibi.Bazı Remasteredları hâlâ bekliyorum. Unc Col. gibi. Ps4'de Ps3'e sahip olmayan bir adamın kaybedeceği pek bir şey kalmıyor bu sayede.
    Yani söylediklerimi özetleyecek olursam ortada bir hüsran yok. Yeni ipler ben de görmek istiyorum tabiki ama şuanki gidişattanda çok şikayetçi değilim. 2016 yılının daha da bereketli olacağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnakinHendrix -- 30 Mayıs 2015; 22:08:56 >

• Daha yeni nesil adına 3.parti oyunlardanda hiçbir ağır top,hatta tam anlamiyla yeni nesil diyebileceğimiz oyun bile göremedik :D Ps3 ün 1.5 yılında gta 4 gibi bütün nesile damgasını vuran bir oyun bile çıkmıştı. Uncharted falan çıkmıştı. Düşünsenize şuan Gta 6,Uncharted 4 falan piyasada.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Respect***

Dostum ben sadece exc. üzerinden değilde biraz daha genel konuşacağım. Bana sorarsan bu nesilde her iki konsolda bekleneni veremedi ve açıkçası verebilecek gibi de durmuyorlar.

Bunun en büyük sebebi PS4 ve XO'ın çok geç ve çok güçsüz çıkması. PS2'den PS3'e geçerken herkes OHA demişti ama PS3-PS4 geçişine bakarsak kimsenin oha demediğini görürüz.

Misal kendimden örnek vereyim, 2014 aralık ayında gittim Teknosa'dan PS3 aldım. İyi ki de PS3 almışım. Tolarca çok kaliteli oyun var, her şeyi geçtim daha PS4'de olmayan oyunlar var. Fight Night Champion ve Gran Turismo 6 benim için en önemlileri.

Bence,bu nesil ''ara nesil'' ve bu yüzden Sony ile MS'in kendileri bile çok fazla önemsemiyorlar bu konsolları. Doğal olarak da Exc. çıkarmak yerine boyuna ''remastered'' çıkarıyorlar.

Doğru bi tespit olduğuna inanıyorum.

• quote:

Dostum ben sadece exc. üzerinden değilde biraz daha genel konuşacağım. Bana sorarsan bu nesilde her iki konsolda bekleneni veremedi ve açıkçası verebilecek gibi de durmuyorlar.

https://youtu.be/E9BFBlxyBKw

Oha dememizin sebebi daha çok buydu. Mesela bakarsanız karakter grafiksel olarak cok farkli değil ama fizikler yenilendi Ps3 nesilinde. Ondan çok güzel geliyordu.Ps2 nesilinde neredeyse hicbir oyunda ragdoll,Yurume animasyonlari falan yoktu. Insan hareketleri haliyle bize çok gerçekçi gelmeye başladı. Bu nesildede grafiksel olarak yeterince bence atlama oldu. Ama animasyonlari falan geçen nesildeki gibi devrimsel şekilde geliştirmeleri lazım. Mesela hala robotik robotik hareketler yapiyorlar oyun karakterleri,artik tamamen animaston film gibi akici olmalı.

• quote:

Hocam haklısınız, söyledikleriniz mantıklı. Özellikle geçiş nesili.

Fakat şöyle bir durum var ps2- den 3 e geçerken nasıl olay olduğunu kalitenin ne denli arttığını yani bize nasıl bir oha çektirdiğini hatırlıyoruz.
    3den 4'e geçerken oha demedik çünkü oha diyecek bir şey kalmadı.
    Yani ne olabilir ki ?
    İşlemci yükselir ram artar, çözünürlük artar. Yani bu nesilde olacak buydu zaten.
    Hologram falan beklemiyorduk sonuçta.
    Demek istediğim 3-4-5 bu böyle gider artık uzun bir süre daha oha demeyiz. Diyemeyiz.

Derseniz ki bana. Sen teknolojinin durduğunu mu sanıyorsun, ps2 çıktığında da aynısını demişlerdi...

Yeni teknoloji, yeni nesil oculus rift efendim. O cihaz olmasa bile o olay bize oha dedirtecek, belki gta 7 yi orada ,yaşayarak, oyanayacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 30 Mayıs 2015; 22:44:45 >

• Bombayı bırakmışsın, hem de dokümanlı.
  • Ps 4 de çoğu exc oyun aceleye geldi.

• Zamanla konsol kendine gelecektir bir şekilde; fakat oyun dünyası eskisi gibi değil. Konami gibi bir firma tutuyor; "Ben mobile platforma ağırlık vereceğim.." diyebiliyor. Gidiyor çok beklentisi olan bir oyunu iptal ediyor. Bazı oyunlar dizi şeklinde pazarlanıyor. Üzerimizdeki kıyafete kadar dlc adı altında micro ödemelerle oyuncuyu tabir yerinde ise soymaya kalkıyorlar. İçi boş, tüketim kültürüne uygun yapımlarla karşılaşıyoruz. Can sıkıcı, evet...
  • quote:

Hocam ara nesil demişsinizde burdan bu neslin daha kısa süreceğini anlayabilir miyiz?
    Özellikle xbox one çok sıkıntı adamlar hala 720p oyun cikariyor xbox360dan gecmek icin bence hic sebep yok hani yine bizim psde biraz grafik farki var

• ps3 ün ilk iki senesinde mgs 4 haricinde bence çok ağır top bir oyun yoktu. little big planet i ayrı bir klasmana koyarsak,

resistance 1-2
    motorstorm 1-2
    heavenly sword

bunlar kaliteli oyunlardı ama çok çok iyi oyunlar değildi. ilk uncharted da çok güzel görselli oldukça tekdüze bir oyundu. serinin ikinci ve üçüncü oyunu efsane olunca ilk oyun da çok güzelmiş izlenimi var çoğu kişide.

ratchet oyunları ps2 deki oyunların çok daha iyi grafikli halleriydi. kaliteli bir seri ama efsane değil. lair ve haze hakkında yorum yapmaya gerek yok.

işin özü ps3 ün ilk iki senesi ex oyun açısından vasat üstüydü. ps4 ün ise ex açısından ilk iki senesi vasat geçti.
  • Bana göre bu konsollar geç değil erken çıktılar. Birer sene geç çıksalardı şimdi herkes konsolun ilk yılında gelen yapımları konuşacaktı, 2. seneyi bekleyecekti.

Ne Naughty Dog hazır, ne Santa Monica ne de Quantic Dream. Bu yüzden remastered yapımlar ile arayı dolduruyorlar. Sony 2015'i maalesef bir Bloodborne ile kapadı o da konsol aldıracak oyun değil birçok kişi için. Uncharted ya da Gow etkisi yaratamaz. Sony ne yapıp edip 2015 içerisine ya yeni bir IP ya da mevcutların devamını koymalıydı.

Sony'nin bir eksiği de Halo'ya rakip hala getiremedi. Halo hiç sevmem, pembeli morlu uzaylılar ilgimi çekmiyor ancak multiplayer olarak oyun kendi kulvarında ilah gibi. Şu konsola efsane bir single + multi IP kazandırmak zorunda. Tatil sezonunda One sahipleri Halo + Forza + Tomb Raider oynayacak. 2. sezonun kapanışı için harika isimler.

Bir diğer konu da "konsol exc." oyunların hemen hemen piyasadan silinmesi. Artık konsola duyurulan bir oyun çok büyük ihtimalle PC'ye de geliyor. Mesela RDR gibi bir oyun konsol aldırır. MGS mesela PC'ye geliyor. Bu tarz büyük yapımların PC'ye gelmesi de konsolların etkisini önemli ölçüde azaltıyor.

"Yeni nesilde maliyetler arttı, daha iyi grafik sunabilmek için yapım süreleri uzadı" konusuna katılmıyorum. Teknoloji sürekli gelişiyor, oyun geliştirme araçları da aynı seviyede gelişiyor. 30-40 yıldır bu muhabbet yok, yeni türetti yapımcılar.

• bence ps3 den ps4 e geçerken bize oha dedirticek olay seneye project morpheus ile gelicek.Yani benim düşüncem bize ps2-ps3 farkını yaşatıcak olay seneye çıkıcak olan project morpheus.
  • Grafik tartışması veya oha dedirtecek olayları konuşmussunuz ama şuanda olan sıkıntı oyun yelpazesi çünkü excler yeni nesilin hakkını veriyor sıkıntı yok da sadece sony nin şirketleri hazır değil ortada az oyun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 31 Mayıs 2015; 4:22:55 >
  • benim goruşumde de ps4 ve xo aceleye geldi. ps2 ps3 çıkış aralığına bakın bide ps3 ps4 araşığına.

• Dağılın kullanıcısına yanıt
    Ps2-ps3 6 yıl,ps3-ps4 7 yıl. Neyi kastettin anlamadım?

• Erken falan ciktigi yok sadece biraz eksik cikti ve oyun firmalari da adapte olamadi o yuzden cogu oyunun teknik sikintilari var. THQ firmasi ps2'den 3'e gecildiginde adapte olamadigi icin batmisti ornek olarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.