Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kardeşlikten fifa14 almayı düşünüyorum benim için önemli olan online oynayabilmek. sec. mi almam gerekiyor yoksa primarymi almam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

2.bölge kutulu BF4 den, 1.bölge dijital BF4' e geçiş yapmayı düşünüyorum.

Şuana kadar oynadığım kutulu 2.bölge BF4' ümün kayıt dosyasını, USA PSN den alacağım 1. bölge BF4 tanır mı? 2. bölge BF4 den 1. bölge BF4' e geçince, eski oyun kaydını tanımazsa, BF4 de şuana kadar ki tüm birikimim gider değil mi?

Tanımaz maalesef.
    Kayıtlar aynı bölge olmalı diye biliyorum yıllardır.

someoneme

Secondary sahibi şifre ve e-maili değiştirebilir ama Primary sahibi oyunları, hesap silinene kadar oynayabilir.

Ama Secondary sahibi şifre ve e-maili değiştirdikten sonra internetten de deactivate yaparsa Primary sahibi acucunu yalar. (İnternetten deactivate 6 ayda 1 oluyor, rehberimde var.)

tesla1907

Oyunu aldığın hesabı arkadaşına vermelisin.

_kertmeyenkele_

PS4'ünde 1 adet Primary Psn Plus hesabı varsa her türlü online oynayabilirsin.

• Peki o durumda ben secondary hesapla oynayabiliyor muyum? Yani biz ikimiz tek bf4 ile iki kişi online oynayabilmemiz için ne yapmalıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ ol dostum. Sadece, single mod kaydım ve options ayarlarım etkileniyormuş, online kariyerim sunucuda kayıtlı olduğu için bir şey olmuyormuş, benim içinde online önemli, online da açtığım silahlar, eklentiler ve level' ım geri geleceği için sorun yok
  • quote:

Sağ ol dostum. Sadece, single mod kaydım ve options ayarlarım etkileniyormuş, online kariyerim sunucuda kayıtlı olduğu için bir şey olmuyormuş, benim içinde online önemli, online da açtığım silahlar, eklentiler ve level' ım geri geleceği için sorun yok

Rica ederim hacı İlker. Önemli olan online save tabii ki, ben de biliyorum online sunuculara kaydedildiğini. Ama online savede bölge fark etmemesi gayet güzel.

Daha önce bir online oyunu 2. bölge alıp, online kariyer yapıp elden çıkarıp akabinde 1. bölge alıp, eski savem ile online oynamayı denemedim.

Ama single mod savelerinde bölge farkı olunca görmüyor. Birde eski bazı oyunlar online savelerini servera değil, HDD'e kopyalıyor diye hatırlıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: tesla1907

Peki o durumda ben secondary hesapla oynayabiliyor muyum? Yani biz ikimiz tek bf4 ile iki kişi online oynayabilmemiz için ne yapmalıyız

Yapmanız gereken ilk sayfada "Daimi kardeşlik - Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma. " kısmında yazılı.

Tabii anlamadıysan tekrar açıklarım.

• Fena değil anladım gibi lakin, şimdi ben izah edeyim doğru anlamışmıyım 😂
    Şimdi benim ana hesabım psnde a@a.com arkadaşınki b@b.com
    Oyunları benim hesaptan ben alıyorum
    Arkadaşım benim hesabımı kendi ps4üne tanımlıyor ve ana ps4 sistemi etkinleştir diyor (primary yapmak bumu demek oluyor anlamadım ) bu sayede benimki ana makine olmuyor ama ben de o da oynuyoz :/ çok karışık ya 😂 en sonunda iki ps4 ü alıp neredeyseniz oraya geleceğim sanırım 😃

• quote:

Fena değil anladım gibi lakin, şimdi ben izah edeyim doğru anlamışmıyım 😂
    Şimdi benim ana hesabım psnde a@a.com arkadaşınki b@b.com
    Oyunları benim hesaptan ben alıyorum
    Arkadaşım benim hesabımı kendi ps4üne tanımlıyor ve ana ps4 sistemi etkinleştir diyor (primary yapmak bumu demek oluyor anlamadım ) bu sayede benimki ana makine olmuyor ama ben de o da oynuyoz :/ çok karışık ya 😂 en sonunda iki ps4 ü alıp neredeyseniz oraya geleceğim sanırım 😃

Bravo. Doğru anladın.

Sen kendi ana hesabından oyunu satın alacaksın. Sonra hesabı Primary (ana PS4 sistemi olarak etkinleştirme) yapması için arkadaşına vereceksin. (Vermeden hesabını kendi PS4'ünden devre dışı bırakmayı -deactivate etmek- unutma)

Senin hesabın arkadaşında Primary olduğu için oyunu indirip, kendi hesabına geçip oynayacak.
    Senin hesabın sende Secondary olduğundan oyunu bu hesaptan oynamak zorundasın ama problem değil. Çünkü ana hesabın.

• Sabrınız ve desteğiniz için çooook teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

2.bölge kutulu BF4 den, 1.bölge dijital BF4' e geçiş yapmayı düşünüyorum.

Şuana kadar oynadığım kutulu 2.bölge BF4' ümün kayıt dosyasını, USA PSN den alacağım 1. bölge BF4 tanır mı? 2. bölge BF4 den 1. bölge BF4' e geçince, eski oyun kaydını tanımazsa, BF4 de şuana kadar ki tüm birikimim gider değil mi?

Tanımaz maalesef.
    Kayıtlar aynı bölge olmalı diye biliyorum yıllardır.

someoneme

Secondary sahibi şifre ve e-maili değiştirebilir ama Primary sahibi oyunları, hesap silinene kadar oynayabilir.

Ama Secondary sahibi şifre ve e-maili değiştirdikten sonra internetten de deactivate yaparsa Primary sahibi acucunu yalar. (İnternetten deactivate 6 ayda 1 oluyor, rehberimde var.)

tesla1907

Oyunu aldığın hesabı arkadaşına vermelisin.

_kertmeyenkele_

PS4'ünde 1 adet Primary Psn Plus hesabı varsa her türlü online oynayabilirsin.

Hocam TR psnden satın aldığım last of us ın secondary hakkını satmayı düşünüyorum.
    Sürecin mnasıl işlediğini öğrenmek istedim.
    Forumdan biri ile anlaştıktan sonra ödeme işlemleri sanalpazar gibi diğer siteler üstünden mi yapılıyor?
    Ödeme işleminden sonra sadece psn mail ve şifreyi paylaşıyoruz. Bu aşamada almamız gereken bir güvenlik önlemi var mıdır?
    Teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

Hocam TR psnden satın aldığım last of us ın secondary hakkını satmayı düşünüyorum.
    Sürecin mnasıl işlediğini öğrenmek istedim.
    Forumdan biri ile anlaştıktan sonra ödeme işlemleri sanalpazar gibi diğer siteler üstünden mi yapılıyor?
    Ödeme işleminden sonra sadece psn mail ve şifreyi paylaşıyoruz. Bu aşamada almamız gereken bir güvenlik önlemi var mıdır?
    Teşekkürler...

Ödemeler tamamen satıcı ile alâkalı.

Banka hesabına havale / EFT (çoğunlukla bu ödeme şekli tercih edilir)
    PTT
    Kontör atma
    Sanalpazar vs

Evet, ödemeden sonra (veya önce -güven meselesi) Psn'in şifre ve e-mailini veriyorsun. O kadar. Yapılabilecek başka birşey yok.

quote:

Sabrınız ve desteğiniz için çooook teşekkürler

Ne demek, her zaman.

• Merhaba;

Benim konudan alakasız ama bir sorum olacak, PS4 alacağım, açacağım kullanıcı hesabı TR ya da US mi olmalı? Bu ikisinin arasındaki farklar neler olur?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGPiN20

Merhaba;

Benim konudan alakasız ama bir sorum olacak, PS4 alacağım, açacağım kullanıcı hesabı TR ya da US mi olmalı? Bu ikisinin arasındaki farklar neler olur?

Teşekkürler.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGPiN20

Merhaba;

Teşekkürler.

Aralarında fazla fark yok. Sadece US PSN'de oyunlar daha ucuz.

Eğer "Daimi Kardeşlik" yapma planlarınız yoksa (Yani "her oyunu bizzat alırım ya da DH'den felan hesap satın alırım" diyorsanız.) ana hesabınız Türkiye PSN olsun. Bir tane de US Psn açıp, oyunları onda alıp Türkiye Psn hesabında oynarsın.

Gerçi "Daimi Kardeşlik" yapacak olsanız bile ana hesap olarak Türkiye Psn kullanabilirsin ama malûm US Psn daha ucuz olduğundan sen de, ortağında US Psn istersiniz.

Bir gün Türkiye Psn'e Türkçe film, müzik, anime ve TV hizmetleri gelirse uzun vadede pişman olmayın diye "Türk, Türkçü, Göktürkçü PSN"i öneriyorum. Ayrıca Türkçe oyunlar US Psn'de olmaz, Türkiye Psn'de olur.

Amerika Psn daha ucuz ve Psn Store'u daha zengin, o kadar.
    Bu arada Türk kredi kartı Amerika Psn'de geçmez. Psn kodları almalısınız.

Türkiye Psn'de ise kredi kartları dahil, yaş ve statü gerektirmeyen herkesin sahip olabileceği İninal, Paybyme tarzı kartlarda kullanabilirsiniz.

• s.a
    Arkadaşım benim bi sorunum var benim cafem var 2 adet ps4 var bunlara kardeşlik nasıl yaparım 1 adet plus üyeligim var yardımcı olurmusun? ne yapmalıyım?
  • Hocam ben US PSN'den FIFA almistim. Sonra bunun secondarysini sattim. Simdi bir yakin arkadasima vermek istiyorum. Eger kendim hesabimi deactive yaparsam secondary sahibi activate yapabilir mi ? Bunu nasil engellerim ?
  • arkadaşlar ps3 konusu bulamadım buraya yazıyorum mazur görün. bir arkadaşla zamanında birlikte ps3 için fifa 14 aldık. ben onun hesabına yatırdım parayı o da kredi karıyla oyunu satın aldı.

şimdi ben fifa 14 ümü satmak istiyorum forumdan başka bir arkadaşa.

bu eski hesabı aldığım arkadaş şöyle dedi.

1 sene fifa 14 ü satamazsın ve yeni alacak kişi hesabı silebilir cart curt.

bu 1 sene mevzusu nedir ? ben fifa 14 ü satıp crysis 3 almak istiyorum baska birşey değil. ben kendime güveniyorum ilk alışveriş yaptıgım arkadasa da öyle şimdi yapacağım arkadasa da. sonuçta hepimiz 20 küsür yaşında adamlarız 30 liralık oyun için kalp kırmaya değmez ama alacak arkadaş fifa 14 istiyor ben de crysis 3. buuna engel olacak birşey var mı ? snuçta insanlar fifa oyunu alıp sonra satıyor ne de olsa senede 1 çıkıyor ben fifa 14 ü satıp 2 ay sonra 15 almak istiyorum satamıcaksam 1 sene olayı nedir saçma değil mi ? varsa tabi.

• Yaşlandım herhalde kafamda soru işaretleri var, teyit ettirmek istiyorum.

Şimdi benim kullandığım ana hesap A, kardeşimin kullandığı hesap B olsun. Bunların ikisi de Primary ve makinadaki bütün Primary hesapları bu ikisinde de oyayabiliyorum.

Kardeşlik ve daha sonra al-sat yapabilmek için C hesabı oluşturuyorum. Bunun Primary'si bende kalıyor, Secondary'i satıyorum. İki taraf da mutlu mesut oynuyor. Sonra ben bu Primary'i deaktive edip satıyorum, alan kişi ve Secondary mutlu mesut oynamaya devam ediyor.

Doğrudur değil mi efenim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tovbekar Hacker

arkadaşlar ps3 konusu bulamadım buraya yazıyorum mazur görün. bir arkadaşla zamanında birlikte ps3 için fifa 14 aldık. ben onun hesabına yatırdım parayı o da kredi karıyla oyunu satın aldı.

şimdi ben fifa 14 ümü satmak istiyorum forumdan başka bir arkadaşa.

bu eski hesabı aldığım arkadaş şöyle dedi.

1 sene fifa 14 ü satamazsın ve yeni alacak kişi hesabı silebilir cart curt.

bu 1 sene mevzusu nedir ? ben fifa 14 ü satıp crysis 3 almak istiyorum baska birşey değil. ben kendime güveniyorum ilk alışveriş yaptıgım arkadasa da öyle şimdi yapacağım arkadasa da. sonuçta hepimiz 20 küsür yaşında adamlarız 30 liralık oyun için kalp kırmaya değmez ama alacak arkadaş fifa 14 istiyor ben de crysis 3. buuna engel olacak birşey var mı ? snuçta insanlar fifa oyunu alıp sonra satıyor ne de olsa senede 1 çıkıyor ben fifa 14 ü satıp 2 ay sonra 15 almak istiyorum satamıcaksam 1 sene olayı nedir saçma değil mi ? varsa tabi.

1 sene olayı diye bir şey yok. Arkadaşın yanlış biliyor. Elindeki hesabı istediğin her an deactivate edip satabilirsin.

izzy76

Hesabı deactivate ettiğin gibi Secondary sahibi Primary yapamaz. Yani ancak doğru zamanda denemesi gerekir ki o da kafasına nereden esecek?

Önlem ancak şu olabilir: Hesabı deactivate ettiğinde arkadaşın hazır olup hemen kendi PS4'üne Primary yapsın.

berti53

Aleyküm selam.

Yapman gereken ilk sayfada yazan "Daimi Kardeşlik - Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma" bölümünde yazılı ama anlamadıysan tekrar anlatırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zdbrg

Yaşlandım herhalde kafamda soru işaretleri var, teyit ettirmek istiyorum.

Şimdi benim kullandığım ana hesap A, kardeşimin kullandığı hesap B olsun. Bunların ikisi de Primary ve makinadaki bütün Primary hesapları bu ikisinde de oyayabiliyorum.

Kardeşlik ve daha sonra al-sat yapabilmek için C hesabı oluşturuyorum. Bunun Primary'si bende kalıyor, Secondary'i satıyorum. İki taraf da mutlu mesut oynuyor. Sonra ben bu Primary'i deaktive edip satıyorum, alan kişi ve Secondary mutlu mesut oynamaya devam ediyor.

Mesajındaki kırmızı yaptığım yeri daimi kardeşlik için diyorsan ufak bir hata var.

Senin ana hesabın kardeşinde Primary olacak (dolayısıyla sende Secondary)

Ya da tam tersi de olabilir. Yani oyunları kardeşinin ana hesabından da alabilirsiniz. Öyle olunca ise kardeşinin ana hesabı sende Primary olacak. (dolayısıyla kardeşinde Secondary)

Ya da karşılıklı hesap da paylaşabilirsiniz. Senin ana hesabın kardeşinde Primary, kardeşinin ana hesabı ise sende Primary olur.

Turuncu yaptığım yer ise çok doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Orijinalden alıntı: zdbrg

Yaşlandım herhalde kafamda soru işaretleri var, teyit ettirmek istiyorum.

Mesajındaki kırmızı yaptığım yeri daimi kardeşlik için diyorsan ufak bir hata var.

Senin ana hesabın kardeşinde Primary olacak (dolayısıyla sende Secondary)

Ya da tam tersi de olabilir. Yani oyunları kardeşinin ana hesabından da alabilirsiniz. Öyle olunca ise kardeşinin ana hesabı sende Primary olacak. (dolayısıyla kardeşinde Secondary)

Ya da karşılıklı hesap da paylaşabilirsiniz. Senin ana hesabın kardeşinde Primary, kardeşinin ana hesabı ise sende Primary olur.

Turuncu yaptığım yer ise çok doğru.

Ben gerçek kardeşimden söz etmiştim orda aslında, eksik anlatım yapmışım :) Yani tek makinada 2 ayrı hesap kullanıyoruz ve o hesaplar başka kimseyle paylaşılmış durumda değil. Dolayısı ile aynı makinada bulunan C Primary hesabı ile oyunu A ve B hesaplarından oynayabiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.