Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zdbrg

Ben gerçek kardeşimden söz etmiştim orda aslında, eksik anlatım yapmışım :) Yani tek makinada 2 ayrı hesap kullanıyoruz ve o hesaplar başka kimseyle paylaşılmış durumda değil. Dolayısı ile aynı makinada bulunan C Primary hesabı ile oyunu A ve B hesaplarından oynayabiliyorum.

Doğrudur, aynen öyle. İkinizde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu arada amca, baba yarısıdır ya, PSN kardeşi de öz kardeş yarısıdır.

• I-C-O kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ben geçici olarak arkadaşıma Fifa Primarymi vermek istiyorum. Deactivate yapmam yeterli değil mi ? Silip tekrar yeniden indirmek hiç işime gelmez.

Birde deactivate yapınca benim hesap otomatik olarak secondary olmuş oluyor sanırım..o zaman oyunu secondary olarak oynamaya kalksam diğer arkadaş girince hesap atar birimizi sanırım...

Ban yeme olur mu bu durum da ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzy76

Hocam peki ben geçici olarak arkadaşıma Fifa Primarymi vermek istiyorum. Deactivate yapmam yeterli değil mi ? Silip tekrar yeniden indirmek hiç işime gelmez.

Birde deactivate yapınca benim hesap otomatik olarak secondary olmuş oluyor sanırım..o zaman oyunu secondary olarak oynamaya kalksam diğer arkadaş girince hesap atar birimizi sanırım...

Ban yeme olur mu bu durum da ?

Sonuçta hesabı komple elden çıkarmıyorsun, sadece ödünç veriyorsun. Bu yüzden hesabı / oyunu silmen gerekmiyor. Sadece deactivate yapman yeterli.

Evet, Secondary oluyorsun ve öbür Secondary sahibiyle karşılaşırsanız çakışıp düşersiniz.

Ban yok, Psn kolay kolay ota bota çoraba adam banlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Orijinalden alıntı: erdogan_cicik

Aga bolge farki dlc muhabbetleei ne oluo peki millet bi ton konusuodu

DLC - oyun arasındaki bölge kilidi mevzusuna bakmadım ama PS3 ile aynı mantık ile işliyor diye biliyorum.

Yani:

1. Bölge NTSC-U (Amerika) oyuna, Amerika PSN'den DLC alınmalı
    2. Bölge PAL (Avrupa) oyuna, Avrupa (Türkiye) PSN'lerden DLC alınmalı.
    3. Bölge NTSC-J (Asya) oyuna, Asya PSN'lerden DLC alınmalı.

Ben japonyadan aldım ps4 ü türkiye psn plusum var.Bt4 dlc paketini nerden almam lazım bir japon psn si açıp ordanmı alcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: en-ata

Ben japonyadan aldım ps4 ü türkiye psn plusum var.Bt4 dlc paketini nerden almam lazım bir japon psn si açıp ordanmı alcam.

Hayır.
    Oyun ile DLC aynı bölge olmalı.

Örnek: Elindeki oyun 2. Bölge PAL ise DLC'yi Türkiye - Avrupa Psn'den almalısın.
    Oyun 1. Bölge NTSC-U ise DLC'yi Amerika Psn'den almalısın.
  • quote:

quote:

Hayır.

Örnek: Elindeki oyun 2. Bölge PAL ise DLC'yi Türkiye - Avrupa Psn'den almalısın.

Elimdeki oyun orjinal kutulu türküyeden aldığım oyun.Benim anladığım oyun ile dlc aynı bölgeden olacak iyişallah doğru anlamışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en-ata -- 8 Ağustos 2014; 18:05:21 >

• quote:

quote:

quote:

Hayır.

Elimdeki oyun orjinal kutulu türküyeden aldığım oyun.Benim anladığım oyun ile dlc aynı bölgeden olacak iyişallah doğru anlamışımdır.

Doğru anladın.

Oyunun kutusunun arkasında siyah bir dünya kutucuğunda hangi bölge olduğu yazar.

1 yazıyorsa = NTSC-U (Amerika)
    2 yazıyorsa = PAL (Türkiye-Avrupa)
    3 yazıyorsa = NTSC-J (Asya)
    ALL yazıyorsa = her bölgeyle uyumlu. (ortam çocuğu resmen)

Örnek olarak şunda siyah dünya kutucuğunda ALL yazıyor:

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi)

• I-C-O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekürler
  • quote:

Eyvallah hocam teşekürler

Ne demek.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Şimdi ben gerçekten arkadaşım olan biriyle kardeşlik yapacağım. Ben hikayemi anlatayım ve anladıklarım ile anlamadıklarımı ekleyeyim. Arkadaşımın adı seyhan net olsun diye isim vererek yazacağım.

Şu anki durumda bende plus var.Seyhan yeni aldı PS4'ü. Biz FİFA15 çıkınca US psn açıcaz ikimizde ve ve bir Plus alıp kardeşlik yapacaz.Ancak o zamana kadar Benim Plus'u kullanarak takılıcaz.Şu ankive ileride yapıcağımız şeyleri yazıyorum.

1-Şu anki(TR Plus Bende varken)

Ben kendi hesabımı Seyhanın PS4'e girip Primary yapıcam.
    Seyhanın hesabı da kendime giricem ve Ana Hesap Yapıcam.(Şu durumda neden yapıcam anlamadım onda oyun yok ve olmayacak TR hesabında )
    Seyahn benim plusı ve ve benim PLUS ile aldığım oyunları indirebilecek.
    Benim birde kardeşim (gerçek) var Serkan.O benim Plusla aldığım oyunları oynayamayacak.

Benim merak ettiğim bu durumda ben internet bağlantısız oyun oynayabilecek miyim?
    Yani Daimi kardeşlikte 1 ve 2 numaralı yöntemler arasında offline oyun oynama açısından bir fark var mı?

Aynı durum USPSN açınca da olacak.Ancak sıkıntıarım;

1-Benim kardeşim olduğu için o aldığımız oyunları oynamalı.
    2-İnternet bağlantısız da oyun oynamak olmalı.
    3-FİFA aldığımız zaman kardeşimle Localde oynamada sıkıntı olur mu?

Bu nedenle USPSN sırasında ne çeşit(Daimi Kardeşlik 1 mi 2 mi?) bir kardeşlik yapılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Merhaba arkadaşlar,
    Şimdi ben gerçekten arkadaşım olan biriyle kardeşlik yapacağım. Ben hikayemi anlatayım ve anladıklarım ile anlamadıklarımı ekleyeyim. Arkadaşımın adı seyhan net olsun diye isim vererek yazacağım.

Şu anki durumda bende plus var.Seyhan yeni aldı PS4'ü. Biz FİFA15 çıkınca US psn açıcaz ikimizde ve ve bir Plus alıp kardeşlik yapacaz.Ancak o zamana kadar Benim Plus'u kullanarak takılıcaz.Şu ankive ileride yapıcağımız şeyleri yazıyorum.

Seyhanın hesabı da kendime giricem ve Ana Hesap Yapıcam.(Şu durumda neden yapıcam anlamadım onda oyun yok ve olmayacak TR hesabında )
    Benim birde kardeşim (gerçek) var Serkan.O benim Plusla aldığım oyunları oynayamayacak.

Benim merak ettiğim bu durumda ben internet bağlantısız oyun oynayabilecek miyim?
    Yani Daimi kardeşlikte 1 ve 2 numaralı yöntemler arasında offline oyun oynama açısından bir fark var mı?

Bu nedenle USPSN sırasında ne çeşit(Daimi Kardeşlik 1 mi 2 mi?) bir kardeşlik yapılmalı

Merhaba.

Öncelikle "US Psn açacağız" diyorsun ya, daimi kardeşlik sadece senin ya da Psn kardeşinin oyun oynayıp - trophy kazandığınız ana hesabınızda olur. Yani o US Psn senin ya da Seyhan'ın ana hesabı olmayacaksa daimi kardeşliği unutun.

Daimi Kardeşlik Yöntem 1 ve Yöntem 2 sık sık karıştılmaya başlandı.

Yöntem 1: Yani karşılık hesap paylaşma, eğer Psn kardeşinizde de oyun varsa ondan faydalanmak için. O kadar.

Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma. Asıl önerdiğim, pratik ve olması gereken budur.
    Yöntem 1'in tek farkı Psn kardeşinizin ana hesabında da oyun varsa isterseniz faydalanmak için.

Senin hesap senin PS4'ünde Secondary olacağından kardeşin Serkan, senin hesabındaki içerikleri kendi hesabında kullanamaz.

Secondary hesapta ise internet şart.

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba.

Öncelikle "US Psn açacağız" diyorsun ya, daimi kardeşlik sadece senin ya da Psn kardeşinin oyun oynayıp - trophy kazandığınız ana hesabınızda olur. Yani o US Psn senin ya da Seyhan'ın ana hesabı olmayacaksa daimi kardeşliği unutun.

Daimi Kardeşlik Yöntem 1 ve Yöntem 2 sık sık karıştılmaya başlandı.

Yöntem 1: Yani karşılık hesap paylaşma, eğer Psn kardeşinizde de oyun varsa ondan faydalanmak için. O kadar.

Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma. Asıl önerdiğim, pratik ve olması gereken budur.
    Yöntem 1'in tek farkı Psn kardeşinizin ana hesabında da oyun varsa isterseniz faydalanmak için.

Senin hesap senin PS4'ünde Secondary olacağından kardeşin Serkan, senin hesabındaki içerikleri kendi hesabında kullanamaz.

Secondary hesapta ise internet şart.

Hocam zaten us psn acarsak artik o heaaplardan ilerleriz. Diger yandan ise 1 ve 2. Yontemlerde sanirim internet baglantisi sart. Simdi benim kardesim oldugu icin seyhana us psn acip plus almak ve onu bende ana hesap yapmak en mantiklisi herhalde. Boylece hem seyhan hem ben hemse serkan oyunlari oynayabilecek. Diger yandan da ben serkanla fifa oynayabilecegim. Bana en mantikli bu senaryo geldi sizce?

Bir diger sorum da ben su anki turk pan devam etsem Seyhan us acsa ve oradan plus alip oyunlari ortak kullansak sorun olur mu?

Sizin oneriniz ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam zaten us psn acarsak artik o heaaplardan ilerleriz. Diger yandan ise 1 ve 2. Yontemlerde sanirim internet baglantisi sart. Simdi benim kardesim oldugu icin seyhana us psn acip plus almak ve onu bende ana hesap yapmak en mantiklisi herhalde. Boylece hem seyhan hem ben hemse serkan oyunlari oynayabilecek. Diger yandan da ben serkanla fifa oynayabilecegim. Bana en mantikli bu senaryo geldi sizce?

Bir diger sorum da ben su anki turk pan devam etsem Seyhan us acsa ve oradan plus alip oyunlari ortak kullansak sorun olur mu?

Sizin oneriniz ne olur?

Evet, 1. ve 2. yöntemde de Secondary'de internet şart.

Çok haklısın, en mantıklı senaryo kuzenin Seyhan'ın kendine ana hesap olarak Usa Psn açması ve bu hesabı senin kendi PS4'üne Primary diye kaydetmendir.
    (Kendi senaryonu kendin yazdın. Hani senarist bendim? Ola ola konsept danışmanı oldum. )

quote:

Hiç bir sorun olmaz.

• quote:

quote:

Sizin oneriniz ne olur?

Evet, 1. ve 2. yöntemde de Secondary'de internet şart.

Çok haklısın, en mantıklı senaryo kuzenin Seyhan'ın kendine ana hesap olarak Usa Psn açması ve bu hesabı senin kendi PS4'üne Primary diye kaydetmendir.
    (Kendi senaryonu kendin yazdın. Hani senarist bendim? Ola ola konsept danışmanı oldum. )

quote:

Hiç bir sorun olmaz.

Cevaplar icin tesekkurler. Merak ettigim husus seyhanla fifa alsak ben serkanla local olarak oynyabilir miyim. Veya ayni sekilde seyhan kardesi ile local oynayablir mi ds4 yontemi ile. Bu konuda da az anlatabilir misin?

• quote:

Cevaplar icin tesekkurler. Merak ettigim husus seyhanla fifa alsak ben serkanla local olarak oynyabilir miyim. Veya ayni sekilde seyhan kardesi ile local oynayablir mi ds4 yontemi ile. Bu konuda da az anlatabilir misin?

Rica ederim.

Tabii ki, kollarınızı takıp keyfiyen local coop oynayabilirsiniz. Ama DS4 Yöntemi size gereken bir yöntem değil.

Ancak DS4 Yöntemi şöyle işinize yarar: Daimi kardeşliği kuzenin Seyhan'ın hesabından yapacaksınız ya, bu durumda kuzenin Seyhan'ın hesabı sende Primary, kendisinde Secondary olacak.

Hesap sende Primary olduğundan dolayı o hesaptaki tüm içerikleri PS4'ündeki tüm Psn hesaplarında kullanabilirsin.

Kuzeninde ise Secondary olduğundan malûm: tüm içerikleri bu hesapta kullanmak zorunda.
    Ama local coop oyunlarda "DS4 Yöntemi" olduğunu da biliyorsunuz.

Sadet: Yani kuzenin Seyhan'ın da evinde kardeşi varsa, local coop oyunları "DS4 Yöntemi" ile kendi ana hesabında oynayabilir.

• quote:

quote:

Rica ederim.

Tabii ki, kollarınızı takıp keyfiyen local coop oynayabilirsiniz. Ama DS4 Yöntemi size gereken bir yöntem değil.

Ancak DS4 Yöntemi şöyle işinize yarar: Daimi kardeşliği kuzenin Seyhan'ın hesabından yapacaksınız ya, bu durumda kuzenin Seyhan'ın hesabı sende Primary, kendisinde Secondary olacak.

Hesap sende Primary olduğundan dolayı o hesaptaki tüm içerikleri PS4'ündeki tüm Psn hesaplarında kullanabilirsin.

Kuzeninde ise Secondary olduğundan malûm: tüm içerikleri bu hesapta kullanmak zorunda.
    Ama local coop oyunlarda "DS4 Yöntemi" olduğunu da biliyorsunuz.

Sadet: Yani kuzenin Seyhan'ın da evinde kardeşi varsa, local coop oyunları "DS4 Yöntemi" ile kendi ana hesabında oynayabilir.

Emin olmak icin soyluyorum.
    Bize uygun yontemde her ikimizde iki kolla fifa oynayabilecegiz degil mi kendi evimizde?

• quote:

Bize uygun yontemde her ikimizde iki kolla fifa oynayabilecegiz degil mi kendi evimizde?

Evet, oynayabilirsiniz.
    />

Kardeşlikte "şu modu oynayabilirsiniz ama şu modu oynayamazsınız" gibi saçma kısıtlamalar yok.

Oyunda ne varsa faydalanabilirsiniz.

Coop
    Lokal

Bunların hepsi emrinize amade.
    />

• quote:

quote:

Evet, oynayabilirsiniz.
    />

Kardeşlikte "şu modu oynayabilirsiniz ama şu modu oynayamazsınız" gibi saçma kısıtlamalar yok.

Oyunda ne varsa faydalanabilirsiniz.

Coop
    Lokal

Bunların hepsi emrinize amade.
    />

Hocam simdi benim hesabi onda ana heaap yaptik. O oyunlari kendi hesabindan mi indirecek yoksa benden indirip kendinden mi oynayacak

• quote:

Hocam simdi benim hesabi onda ana heaap yaptik. O oyunlari kendi hesabindan mi indirecek yoksa benden indirip kendinden mi oynayacak

Hani ona Usa Psn açıp daimi kardeşliği o hesapta yapacaktınız?
    Şimdi öz kardeşin alınan oyunlardan kendi hesabı üzerinden faydalanamayacak.

Oyunları senin hesaptan alacaksanız doğal olarak senin hesaptan indirip kendi hesabından oynayacak.
  • Onu yapacaz da fifa zamani olacak su anlik bendeki plustan yararlanacaz. 1-2 ay sonra alacaz us plus ve onu kullanacaz. Yani benden girip inirecek kendinden oynayacak. Peki o indirirken ben de bende oynas sorun olur mu?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.