Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam hocam PS4 aldim, Dubaiden. Yaninda 90 gunluk Plus hediye ettiler ama plus UAE hesabi oldugundan simdilik primary olarak UAE hesabi actim.

Ikinci hesap olarak da TR bir PSN hesabim var. Ben bu 90 gunluk Plus bittikten sonra oyunlari ucuza almak icin ( UAE de ucuz fakat GTA Watchdogs gibi oyunlar
    burada yasak oldugundan online olarak da satilmiyor) US hesabi acmak istiyorum. 90 gun bitince onu primary olarak atayabilirim sanirim di mi bir sorun olmaz diye dusunuyorum. :)
  • I-C-O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum yardımların için. Peki Primary hesabı deactivite edince oyun yine makinemde yüklü kalıyor herhalde. Yani US hesaptan bi oyun alıp makineme yükleyip satabilirim hemen herhalde. Gerçek TR hesabımdanda oynamaya trophyleri kazanmaya devam edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

Selam hocam PS4 aldim, Dubaiden. Yaninda 90 gunluk Plus hediye ettiler ama plus UAE hesabi oldugundan simdilik primary olarak UAE hesabi actim.

Ikinci hesap olarak da TR bir PSN hesabim var. Ben bu 90 gunluk Plus bittikten sonra oyunlari ucuza almak icin ( UAE de ucuz fakat GTA Watchdogs gibi oyunlar
    burada yasak oldugundan online olarak da satilmiyor) US hesabi acmak istiyorum. 90 gun bitince onu primary olarak atayabilirim sanirim di mi bir sorun olmaz diye dusunuyorum. :)

Merhaba.

UAE hesap, ana hesabın (oyun oynayıp, trophy kazandığın hesap) olmasın derim. Türkiye ya da Amerika Psn ana hesabın olsun.
    Sırf Plus UAE hesapta diye onu ana hesap olarak kullanmak zorunda değilsin. Plus hesabı Primary ise PS4'ündeki her hesap ile online oyun oynayabilirsin.

Bir PS4'e aynı anda 16 farklı hesabı Primary olarak kaydedebilirsin.

ysr13uslu

Rica ederim. Evet, Secondary hesapta da online /offline / lokal / coop her türlü oynanır.

avedist

Rica ederim.

Yanlış.

Eğer Primary'yi sattıktan sonra hesabın Secondary'isi sadece sendeyse, Secondary olarak oynayabilirsin.

Ama Secondary hakkı da başkasındaysa, Primary hakkı satıncada oyunu oynayamazsın.
    Oyunu oynamak için hesaba ihtiyaç var çünkü.

Ayrıca sattığın hesaba girmeye çalışma yoksa alıcıyla çok sorun / kavga yaşarsınız.

Anladım hocam ama niye olmuyor çözemedim. US PSNyi girip oyunu makinama yükliycem ve tekrar TR PSNden girip oyunu burdan oyniycam artık. Yani US yi kullanmiycamki bidaha onu anlayamadım. Yada bu oyunu oynarken makine USnin hesabını hafızada mı tutuyor TR ile login olupta bu oyunu oynasam bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avedist

Anladım hocam ama niye olmuyor çözemedim. US PSNyi girip oyunu makinama yükliycem ve tekrar TR PSNden girip oyunu burdan oyniycam artık. Yani US yi kullanmiycamki bidaha onu anlayamadım. Yada bu oyunu oynarken makine USnin hesabını hafızada mı tutuyor TR ile login olupta bu oyunu oynasam bile.

Oyunun çalışması için hesabın PS4'te olması gerekir.

Yoksa senin dediğin gibi olsaydı bir kişi oyunu alırdı, yüzlerce kişi oyunu indirip hesabı silip oynardı.

Eskiden kardeşlik 5 kişilikti. Yapımcıların karı düşüyordu. Sony buna tahammül edemeyip kardeşliği iki kişiye düşürdü.
    Sony senin dediğin şeye asla izin vermez. Öyle olsa yapımcılar bir şey kazanamazdı.

Eyvallah hocam zamanla öğrenicez inşallah detaylarıda. Tekrardan sağol yardımların için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avedist

Eyvallah hocam zamanla öğrenicez inşallah detaylarıda. Tekrardan sağol yardımların için.

Ne demek. Her soru ve sorununuzda Hızırİko'ya ulaşabilirsiniz.
    />

• Orijinalden alıntı: I-C-O

Selam hocam PS4 aldim, Dubaiden. Yaninda 90 gunluk Plus hediye ettiler ama plus UAE hesabi oldugundan simdilik primary olarak UAE hesabi actim.

Merhaba.

UAE hesap, ana hesabın (oyun oynayıp, trophy kazandığın hesap) olmasın derim. Türkiye ya da Amerika Psn ana hesabın olsun.
    Sırf Plus UAE hesapta diye onu ana hesap olarak kullanmak zorunda değilsin. Plus hesabı Primary ise PS4'ündeki her hesap ile online oyun oynayabilirsin.

Bir PS4'e aynı anda 16 farklı hesabı Primary olarak kaydedebilirsin.
    Anlamadim hocam simdi, UAE hesabi plus oldugundan dolayi 3 ay primary kalacak ben oyunlari TR hesabindan online oynayabilmek icin, ama diyorsunuz ki ben US hesabi acip onu da primary yapsam bir sorun teskil etmez yani. 2 primary hesabim olacak birinde plus olacak digerinden oyunlari alacagim ve secondary TR hesabimdan da oyunlari gonul rahatligiyla oynayacagim oyle mi :) 3 ay sonra da UAE ile isim kalmaz US ten plus alip tamamen onu primary olarak kullanabilecegim...?? :)

• quote:

Anlamadim hocam simdi, UAE hesabi plus oldugundan dolayi 3 ay primary kalacak ben oyunlari TR hesabindan online oynayabilmek icin, ama diyorsunuz ki ben US hesabi acip onu da primary yapsam bir sorun teskil etmez yani. 2 primary hesabim olacak birinde plus olacak digerinden oyunlari alacagim ve secondary TR hesabimdan da oyunlari gonul rahatligiyla oynayacagim oyle mi :) 3 ay sonra da UAE ile isim kalmaz US ten plus alip tamamen onu primary olarak kullanabilecegim...?? :)

Evet, doğru.

Tekrar edeyim yine (parti için) PS4'üne 16 farklı Psn hesabını aynı anda Primary olarak kaydedebilirsin.

Yani ikisi Primary iken, birini Secondary yapman gereksiz.

Öncelikle oyunları hangi hesaptan oynayıp, arkadaş ekleyip, trophy kazanmayı düşünüyorsun?
    Yani en başta ana hesabında karar kıl.

Örneğin Türkiye hesabı ana hesabın yaptın diyelim. Dubai Psn'deki Plus sayesinde PS4'ündeki tüm hesaplar ile online oynayabilirsin. Amerika Psn'den de aldığın oyunları PS4'ündeki tüm hesaplar ile oynayabilirsin.

Mis gibi. Dikkat etmen gereken tek şey hesapların Primary olması.

• merhaba

psn plus ile bir oyunu indirimli fiyattan satın alıp oynuyorum diyelim.

süre dolar ve plusı yenilemessem indirimli fiyattan satın aldığım oyunu oynamaya devam edebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

merhaba

psn plus ile bir oyunu indirimli fiyattan satın alıp oynuyorum diyelim.

süre dolar ve plusı yenilemessem indirimli fiyattan satın aldığım oyunu oynamaya devam edebilir miyim?

Merhaba.

Evet, Plus üyeliğin bitse de oynamaya devam edebilirsin. Plus indirimi ile satın aldığın oyun ebediyen senin olur.
    Bir uzmanlık sorusu daha..

TR plus aldik. Aynı hesaptan indirimli oyun satın aldım.

Baska bir TR veya us hesap açıp indirimli oyun alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I-C-O hocam selamlar,saygılar.internet üzerinden psn hesabı deaktif etmek nasıl olur diye resimli olarak rehberine eklemeyi düşünür müsün?veya bunla ilgili açtığın konu varsa rica edeceğim,ps4 psn kardeşlik konusunda paylaşılacak,zaman bulamazsan bir ara ben yaparım.
  • Şimdi ben kardeşimin yeni ps4 üne benim hesabı primary olarak kurdum , benim hesap onda primary oldu bende secondary.

O benim hesaptan tüm oyunları indirdi.
    Benim kurulu oyunları tekrar indirmeme gerek olacakmı, çünkü hesap bende primarylikten çıktı.

2mizde online olarak oynayabilmemiz için 2 ayrı psn plus mi gerekiyor.
    Son soru seconday hesap auto login oluyor mu her sefer birde login işitle uğraşmayalım.

• Hocam bir şey soracağım, diyelim kardeşlik yaptık. Mesela çok yakınımızla mesela kuzenimizle. Diyelim bir oyun aldık ve parasını bölüştük. Ben kendi konsolumda kendi hesabımla online, o da kendi konsolunda kendi hesabıyla online oynayabilecek mi? Aynı anda...

Bir de hocam, benim hesap Türkiye hesabı ve yıllardır PS+'dan oyun geliyor. Ps4 aldığımda Us hesap açar ve onu PS+ üyesi yaparsam eğer, PS3'de Türkiye hesabımla indirmiş olduğum PS+ oyunlarını oynayabilir miyim yoksa 2 tane mi PS+ üyeliği almam gerekir? Yada Türkiye hesabımla edindiğim PS4 PS+ oyunlarını Amerika hesabımla oynayabilir miyim eğer yeni hesabıma PS+ üyeliği alırsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CHARLOTTE_ -- 13 Ağustos 2014; 20:18:07 >
  • Ps4 1.75 update sonrası DS4 yönteminde bir bozulma oldu mu?fifayi acıyorum,dil seçme ekranında ds4u kapatıyorum,tekrar acmak için ps düğmesine basıyorum,User seçme ekranı gelmeden otomatik kendi yine aynı useri seciyor ,User secme ekranı gelmesi gerekmez mi?

• phantom_coal kullanıcısına yanıt
    Oyunları sizin tekrar indirmenize gerek yok, sadece sizin makinede başka bir hesap var ise bu hesaplardan o younları oynayamazsınız. Örneğin sizin hesaptan satın alınmış Fifa 14 vardı, bu oyunu ps4teki diğer hesaplar, sizin hesap artık primary olmadığı için oynayamazlar.

Primary olarak aktif ettiğiniz hesaplarda plus var ise, bu 2tane plus demek sorun olmadan oynarsanız. Yok 2 tane istemiyoruz 1 tane diyor iseniz, hesaplardan bir tanesi için örneğin sizin hesap için plus satın alın. siz hesabınızdan normal oalrak oynarken kardeşiniz de sizin hesap primary olduğu için online oynar. Her sene 1 adet plus alark 2 kişi oynamış olursunuz.

İstediğiniz hesabı auto login oalrak ayarlayabilirsiniz. DS4 ün tuşuna baştığınızda hem ps4 açılır hemde ayarladığınız hesap otomatik oalrak açılmış olur.

Umarım, anlaşılır şekilde anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Ps4 1.75 update sonrası DS4 yönteminde bir bozulma oldu mu?fifayi acıyorum,dil seçme ekranında ds4u kapatıyorum,tekrar acmak için ps düğmesine basıyorum,User seçme ekranı gelmeden otomatik kendi yine aynı useri seciyor ,User secme ekranı gelmesi gerekmez mi?

Kapatmadan "Kullanıcı Değiştir" seçeneğini neden kullanmıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: matai

I-C-O hocam selamlar,saygılar.internet üzerinden psn hesabı deaktif etmek nasıl olur diye resimli olarak rehberine eklemeyi düşünür müsün?veya bunla ilgili açtığın konu varsa rica edeceğim,ps4 psn kardeşlik konusunda paylaşılacak,zaman bulamazsan bir ara ben yaparım.

Merhaba.

İko yıllara yayılmış sek bir şaraptır. 2011'de açmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_51968422/f_//tm.htm#51968422

Razorback

Maalesef bir Psn hesabın Plus diye başka Psn'lerin Plus indirimlerinden faydalanamazsın.
    Faydalanmak istiyorsan o Psn'e de Plus almalısın.

phantom_coal

Oyunları tekrar indirmek gerekmez.

Hayır, sadece 1 Plus yeter. Şöyle ki; Senin hesabın kardeşinde Primary olacak. Sonra kardeşin kendi hesabına geçip oyunları ve Plus'ı kendi hesabında kullanabilecek. Primary hakkın nimetleri.

Senin hesabın sende Secondary olacağından sen oyunları da, Plus'ı da bu hesaptan kullanacaksın ama problem yok. Çünkü zaten senin ana hesabın hacı.

• quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Hocam bir şey soracağım, diyelim kardeşlik yaptık. Mesela çok yakınımızla mesela kuzenimizle. Diyelim bir oyun aldık ve parasını bölüştük. Ben kendi konsolumda kendi hesabımla online, o da kendi konsolunda kendi hesabıyla online oynayabilecek mi? Aynı anda...

Bir de hocam, benim hesap Türkiye hesabı ve yıllardır PS+'dan oyun geliyor. Ps4 aldığımda Us hesap açar ve onu PS+ üyesi yaparsam eğer, PS3'de Türkiye hesabımla indirmiş olduğum PS+ oyunlarını oynayabilir miyim yoksa 2 tane mi PS+ üyeliği almam gerekir? Yada Türkiye hesabımla edindiğim PS4 PS+ oyunlarını Amerika hesabımla oynayabilir miyim eğer yeni hesabıma PS+ üyeliği alırsam?
    @_CHARLOTTE_

Evet, tabii ki online - offline her türlü oynayabilirsiniz. Zaten "daimi kardeşlik" bu yüzden var; herkes oyunu kendi ana hesabında oynasın diye.

PS4'te de Türkiye hesabınla Plus almaya devam edebilirsin. Amerika hesap açman şart değil.
    Bir hesabında Plus varsa; PS4, PS3 ve Vita, her platformda bedava oyunları indirip oynayabilirsin.

gsirin

1.5 saattir DH sayfası açık ama yoğun olduğumdan PC başında değildim. Mesajlarını yeni gördüm, ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-C-O -- 14 Ağustos 2014; 14:34:12 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.