Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Çok teşekkürler hocam.Konsolu bekleme moduna nasıl alıyoruz bu arada?

PS tuşuna basılı tuttuğunda kapatma seçeneğinin üstündeki seçenek. Benden önce aldın hala cahilsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

Çok teşekkürler hocam.Konsolu bekleme moduna nasıl alıyoruz bu arada?

PS tuşuna basılı tuttuğunda kapatma seçeneğinin üstündeki seçenek. Benden önce aldın hala cahilsin

• F355'ler kapışıyor.
  • Bnle daimi kardes olmak isteyen varmi beyler referanslar ortada cnku parca pincik bi onla bi bunla oyun almk istemiyrm..her oyunu alabrz zevkim kategorim yoktur lutfen guvenilir refersnsli arkadslar ulassin fifa 15 on sipars ile siftahi yapalim kart bnde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 16 Ağustos 2014; 21:08:42 >
  • arkadaşlar bende infamous second son var psn hesaplarıyla herhangi güzel bir oyunla takas yapabilirim .
  • Daimi kardes ariyorum arkadaslar.

Referansim yoktur. Sadece 2005 yilindan bu yana her zaman bu forumda aktif oldugumu bilen goren arkadaslar vardir. Ikinci el bolumunden de cok alim satim yaptim bu 9 yil icinde ama hic kimseyi referans olarak kaydetmedim, kaydetmelerini de istemedim.

Kisaca tek referansim forumda ufak tefek de olsa biliniyor goruluyor olmam, ve de eski olmam.

Kardes olacagimiz arkadas izmir'de olursa daha da iyi olur tabii. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Ağustos 2014; 11:23:30 >
  • Öncelikle konu için teşekkürler. Türkçe en sağlam kaynak olmuş burası.

Benim merak ettiğim iki şey var :

Birincisi; diyelim ki ben forumdan ya da internetten bir primary hesap satın aldım. Ben primary hesabımdan oynarken, secondary hesap sahibi benden habersiz hesabını başka birisine satsa, yeni alan kişi benden habersiz şifreyi değiştirebiliyor mu? Eğer değiştiriyorsa şifreyi bilemeyeceğim için benim oyunu oynama şansım kalmıyor mu?

İkincisi; primary ya da secodary bir oyunu hard diskimden sildiğimde, tekrar oynayabilmem için kullanıcı adı ve şifrelerini bir daha mı girmem gerek? Yoksa silmediğim sürece oynayabiliyor muyum?

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla en mantıklısı multiplayer oyunlarda hep primary hesap alıp, satmak. Single player oyunlarda ise riski göze alıp secondary hesapla oyunu oynayıp, bitirip satmak.

Konu dışı olarak, tecrübenize dayanarak bir soru daha sormak istiyorum. PS4'ü ilk aldığımızda kalıcı ana hesap olarak, TR PSN hesabı açmak mı daha mantıklı yoksa US PSN hesabı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ibarut8907

Öncelikle konu için teşekkürler. Türkçe en sağlam kaynak olmuş burası.

Benim merak ettiğim iki şey var :

Birincisi; diyelim ki ben forumdan ya da internetten bir primary hesap satın aldım. Ben primary hesabımdan oynarken, secondary hesap sahibi benden habersiz hesabını başka birisine satsa, yeni alan kişi benden habersiz şifreyi değiştirebiliyor mu? Eğer değiştiriyorsa şifreyi bilemeyeceğim için benim oyunu oynama şansım kalmıyor mu?

İkincisi; primary ya da secodary bir oyunu hard diskimden sildiğimde, tekrar oynayabilmem için kullanıcı adı ve şifrelerini bir daha mı girmem gerek? Yoksa silmediğim sürece oynayabiliyor muyum?

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla en mantıklısı multiplayer oyunlarda hep primary hesap alıp, satmak. Single player oyunlarda ise riski göze alıp secondary hesapla oyunu oynayıp, bitirip satmak.

Konu dışı olarak, tecrübenize dayanarak bir soru daha sormak istiyorum. PS4'ü ilk aldığımızda kalıcı ana hesap olarak, TR PSN hesabı açmak mı daha mantıklı yoksa US PSN hesabı mı?

Teşekkür ederim. Konuya artı olarak ek anlatımlarımı ve "özet geç"i eklemek istiyorum. En kısa zamanda güncellemeliyim.

1) Hesaba erişen herkes şifre ve e-maili değiştirebilir. Hesabın bilgileri değişse bile Primary olduğun için hesaptaki oyunları, hesap PS4'ünden silinene kadar oynayabilirsin.
    Ama e-mail ve şifre olmadığından hesaba giremezsin / satamazsın.

Ama şifreyi değiştiren kişi birde internetten deactivate yaparsa hesabı ebediyen kaybedersin.

2) Oyunu sildiğinde sadece PSN Store'a girip tekrar indirmen yeterli.

Amerika Psn'de oyunlar daha ucuz ama Türkiye Psn sonuçta "Anadolu insanı" ve ileride çok cazip (Türkçe film, müzik, tv ve anime servisleri vs) olabilir.
    Ayrıca istediğin Psn'i ana hesabın yapabilir, istediğin Psn'den oyun alıp, istediğin Psn'den oynayabilirsin. (Primary olma şartı ile)

• MErhaba, REhberinizi okudum ancak yinede sormak istediğim hususlar var.

Primary hesap mı avantajlı secondary mi? YOksa bir farkı yokmu bunu netleşltiremedim..

Birde bazı satış/takas mesajlarında şifre/mail vs değiştirilmeyecek aksi halde hesap sıfırlanır vs gibi cümleler kullanılıyor bu ne demek?
    Ben primary veya seconday hesabı şahıstan aldığımda şifresini falan değişltirmiyormuyum yani?

CEvaplarsanız memnun olurum sayg. @I-C-O
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

MErhaba, REhberinizi okudum ancak yinede sormak istediğim hususlar var.

Primary hesap mı avantajlı secondary mi? YOksa bir farkı yokmu bunu netleşltiremedim..

Birde bazı satış/takas mesajlarında şifre/mail vs değiştirilmeyecek aksi halde hesap sıfırlanır vs gibi cümleler kullanılıyor bu ne demek?
    Ben primary veya seconday hesabı şahıstan aldığımda şifresini falan değişltirmiyormuyum yani?

Primary hesap forumdan bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla daha avantajlıymış.Kendi ana hesabımdan da oyunu oynayabiliyor olmam bakımından.Şimdi bir oyun alıyorum,primary ben şifre değiştirisem seconday hesap oynayamazmış (kaldiki kim olduğunu bile bilmiyorum) değiştiremeycem yani.Bu durumda oyun nasıl benim olmuş oluyor.İstediği anda eski satıcılardan biri şifre değiştirerek fişi çekebilecek konumda değilmidir?

• Beyler merhabalar;

Daimi kardeş arıyorum.

Referansım yok. Zaten ilk playstation'ım. Eski pc oyuncusuyum. Bu işler nasıl oluyor onuda deneyimlemediğim için pek bilmiyorum, rehberden okuduğum kadarını biliyorum ya da anladığım kadarını diyelim.

Amacım şu pahallı Ps4 oyunlarını el yordamıyla daha ucuza getirmek istiyorum.
    İkamet Adana.
  • quote:

quote:

Primary hesap forumdan bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla daha avantajlıymış.Kendi ana hesabımdan da oyunu oynayabiliyor olmam bakımından.Şimdi bir oyun alıyorum,primary ben şifre değiştirisem seconday hesap oynayamazmış (kaldiki kim olduğunu bile bilmiyorum) değiştiremeycem yani.Bu durumda oyun nasıl benim olmuş oluyor.İstediği anda eski satıcılardan biri şifre değiştirerek fişi çekebilecek konumda değilmidir?

Secondary sahibini de bilmek gerekiyor bu yuzden. Zaten bu forumdan oluyor pri ve sec sahipleri. Haberleri veriliyor birbirlerine. Oyun ikinizin oluyor. Ikiniz de oynayabiliyorsunuz. Ama secondary olan ana hesabindan (trophy kastigi, arkadaslarinin oldugu ana hesaptan) degil, o satin aldiginiz hesabin icinden oynamak zorunda. Ve internete bagli olmak zorunda.

Sen ise satin aldigin hesaba giris yapiyorsun. ps4 ayarlar menusunden etkinlestir diyorsun. (Secondary sahibi bu islemi yapmiyor ve yapmamali. Pri ve sec arasindaki fark bu oluyor iste) Boylece o hesap senin ps4 unde artik primary oluyor. (16 farkli hesaba bu islemi yapabilir, yani 16 farkli hesabi ps4 unde primary yapabilirsin). Daha sonra kutuphaneye geliyorsun. O hesapla satin alinmis olan oyun orada gorunuyor. Downloadini baslattiktan sonra artik bir daha o hesapla hicbir isin, alakan yok bu noktadan sonra.(silmeyeceksin tabi) hesaptan cikis yapip kendi ana hesabina geri giriyorsun. O oyun senin hesabinda da gorunuyor artik. Indirmeye devam ediyor. Indirme bitince giriyorsun misler gibi oynuyorsun kendi hesabinda.

Satmak istediginde de, talip ciktiginda, hesap bilgilerini ona verip parani da aldiktan sonra, o hesaba geri giris yapiyorsun. Ayarlardan etkinlestirmeyi devre disi birakiyorsun. Boylece primary senden cikiyor. Artik oyunu oynayamiyorsun. Hesabin yeni sahibi ise bu mesajimin basindakileri yapmaya basliyor :)

Tane tane anlatmaya calistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Ağustos 2014; 11:12:58 >

• Benim sorum psn kardeşliği yaptıktan sonra 2 makineye birden indirmeye gerek oluyor mu yoksa usb bellek sayesinde 2.makineye oyunu atabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar bi sorum olacaktı.şimdi benim arkadaşım cod ghost dlc alı banada vermek istedi bnde onun hesabını kendi ps4ümden girdim ve ana hesap olarak etkinleştire bastım ama olmuyor dlc yi indirdim ama oynıyamıyorum
  • Secondary hesabında kullanıcı şifresini değiştirebilmesi kötü oldu..
  • quote:

Merhaba.

Primary'nin, Secondary'ye avantajı şudur:

Primary haklı hesaptaki oyunu ve Plus'ı PS4'ündeki istediğin hesaptan oynayabilirsin.
    Secondary haklı hesaptaki oyunu ve Plus'ı ise sadece bu hesaptan oynayabilirsin.

Maalesef hesaba erişen herkes şifre ve e-maili değiştirebilir. Kardeşlik Rus ruleti gibidir.
    Sen tek hak (Primary YA DA Secondary) aldığın hesabın şifre ve e-mailini değiştiremezsin. (Değiştirip insanları mağdur etmeye hakkın yok çünkü.)

Eğer hesabı komple satın alırsan (Primary + Secondary) hesap tamamen senin olur. Şifreyi ve e-maili kafana göre değiştirebilirsin.

Riv9

PS4'e harici disklerle oyun atılmaz. İndirmek zorundasınız.

anıl81

Muhtemelen bölge farkı olmuştur.
    Senin oyun ile DLC'yi indirdiğin hesap aynı bölge olmalı. Mesela:

Oyun 1. Bölge NTSC-U (Amerika) ise, DLC hesabı Amerika Psn olmalı.

• Metin*, uuuuuuuuuuu, Dante, TKK_13

Hayırlı kardeşler bulmanızı dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Metin*, uuuuuuuuuuu, Dante, TKK_13

Hayırlı kardeşler bulmanızı dilerim.

Ee hocam yapalim beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 29 Ağustos 2014; 11:42:23 >
  • Ben vazgectim daimi kardeslikten ya daha masrafli oluyor oyle.

Aldigin oyunu satamiyorsun ki. Hesaplar ortak ve ana hesaplar.

E satacagin oyunu baska hesaplardan al diyeceksiniz. Oyle de daimi kardesimin kafasina uymayacak. Ne zaman bitirecegi belli olmayacak.

Baskalarindan al oyle oyna sat desen, oyle yapacaksam o zaman neden daimi kardeslik yaptik?

Kisacasi guvenilir topluluklarda hesap alisverisi yapmak cok daha hesapli ve mantikli bence.

Can Yucel zamaninda bu psn kardesligi icin demis demek: "Baglanmayacaksin kimseye"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Ağustos 2014; 12:14:13 >
  • I-C-O kullanıcısına yanıt
    bölgeler aynı ama ben arkadaşımın hesabını kendimde ana hesap yapamıyorum arkadaşım önce kendi hesabını devre dışı bıraktı sonra bn onun hesabına girip ana hesap olarak tıkladığımda olmuyor nasıl yapabilirim lütfn yardmcı olun onun hesabından dlc leri oynıyabiliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.