Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Onu yapacaz da fifa zamani olacak su anlik bendeki plustan yararlanacaz. 1-2 ay sonra alacaz us plus ve onu kullanacaz. Yani benden girip inirecek kendinden oynayacak. Peki o indirirken ben de bende oynas sorun olur mu?

Sorun olmaz.

Kuzeninin senin hesabına girip tüm oyunları indir deyip kendi hesabına geçsin. Oyunlar inene kadar senin hesabında durmasına gerek yok.
  • Merhaba, kardesimede bir tane ps4 almayi düsünüyorum, benim suanda psn hesabim ve bir yillik psn+ üyeligim mevcut; ben kardesime ayit ps4 e direk kendi hesabimi girsem ordan oda bende faydalanabilirmiyiz mesela benim psn üzerinden aldigim oyunu o'da oynayabilirmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErTuFx

Merhaba, kardesimede bir tane ps4 almayi düsünüyorum, benim suanda psn hesabim ve bir yillik psn+ üyeligim mevcut; ben kardesime ayit ps4 e direk kendi hesabimi girsem ordan oda bende faydalanabilirmiyiz mesela benim psn üzerinden aldigim oyunu o'da oynayabilirmi.
    quote:

Orijinalden alinti: ErTuFx

Merhaba, kardesimede bir tane ps4 almayi düsünüyorum, benim suanda psn hesabim ve bir yillik psn+ üyeligim mevcut; ben kardesime ayit ps4 e direk kendi hesabimi girsem ordan oda bende faydalanabilirmiyiz mesela benim psn üzerinden aldigim oyunu o'da oynayabilirmi.

Merhaba.

Evet, hesabindan sen de, kardesin de faydalanabilirsiniz. Yapmanyz gereken "Yöntem 2: Bir kisinin ana hesabi üzerinden tüm oyunlari ortak alma. "

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Merhaba.

Evet, hesabindan sen de, kardesin de faydalanabilirsiniz. Yapmanyz gereken "Yöntem 2: Bir kisinin ana hesabi üzerinden tüm oyunlari ortak alma. "

cevap icin tesekkürler :)
    yöntem ikiyi simdi okudum Yani yapmam gereken suanda ps4 ümde kayitli olan hesabimi kardesimin yeni ps4 üne eklemek olacak, burda sistem primary ya da secundary olarak otomatikmen ayarliyor sanirim sonrasinda kardesimde online oyunlari oynaya biliyormu bu benim hesapta + üyeligi oldugu icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba.

yöntem ikiyi simdi okudum Yani yapmam gereken suanda ps4 ümde kayitli olan hesabimi kardesimin yeni ps4 üne eklemek olacak, burda sistem primary ya da secundary olarak otomatikmen ayarliyor sanirim sonrasinda kardesimde online oyunlari oynaya biliyormu bu benim hesapta + üyeligi oldugu icin.

Rica ederim.

Sen kendi ana hesabını kardeşinin PS4'üne Primary olarak ayarlayacaksın. Hesabın kardeşinde Primary olacağından doğal olarak sende Secondary olacak.
    Hesabın kardeşinde Primary olduğundan, kardeşin senin hesabındaki içerikleri, kendi hesabına geçerek kullanabilecek.

Sözün özü: Sen de, kardeşin de oyunları ve Plus'ı sorunsuzca mis gibi kullanabilirsiniz.

• Hocam benim sorularım olacak :)

Secondary hesabınızı elden çıkarmadan önce silmeniz yeterli. Çünkü bu hesaplar PS4'te aktif olmazlar. İsterse 10 kişi de Secondary hesabı PS4'üne kurabilir ama oyuna girecekleri zaman çakışacakları için hesap hepsini atar.
    Bu yüzden Secondary hesabınızı sadece bir kişiye verin.

böyle yazmışsınız buraya secondary i bir kişiye verin diye, primary'i istediğimiz kişiye verebiliyormuyuz?

ikincisi ise: hesap deaktif etmeyi bulamadım ben.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Rica ederim.

Sen kendi ana hesabını kardeşinin PS4'üne Primary olarak ayarlayacaksın. Hesabın kardeşinde Primary olacağından doğal olarak sende Secondary olacak.
    Hesabın kardeşinde Primary olduğundan, kardeşin senin hesabındaki içerikleri, kendi hesabına geçerek kullanabilecek.

Sözün özü: Sen de, kardeşin de oyunları ve Plus'ı sorunsuzca mis gibi kullanabilirsiniz.

Bunuda anladim simdi, genede kardesimin bir hesabi olmasi gerekiyor yani degilmi?

sirasiyla yapmam gerekenler söyle sanirim

-kardesime bir hesap acip onun ps4 ünde aktif etmek

- sonra benim hesabi onun ps4 üne kurup primary yapmak

- ve böylece benim hesabim onun ps4 ünde primary olacagi icin bende secundary oluyor

Bütün bunlar olunca satin alinan oyunlar onda'da bende'de görünüyor olup yüklenip oynanabiöecek.

Bu kadar basit ve kolaylastirilmis bir sistemin bu kadar kafa karistircani hic düsünmemistim dogrusu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MVP24

Hocam benim sorularım olacak :)

Secondary hesabınızı elden çıkarmadan önce silmeniz yeterli. Çünkü bu hesaplar PS4'te aktif olmazlar. İsterse 10 kişi de Secondary hesabı PS4'üne kurabilir ama oyuna girecekleri zaman çakışacakları için hesap hepsini atar.
    Bu yüzden Secondary hesabınızı sadece bir kişiye verin.

böyle yazmışsınız buraya secondary i bir kişiye verin diye, primary'i istediğimiz kişiye verebiliyormuyuz?

ikincisi ise: hesap deaktif etmeyi bulamadım ben.

Primary hak da, Secondary hak da birer PS4'te aktif olurlar.

Hesabı devre dışı bırakmak (deactivate etmek)

manuals.playstation.net
    Ana PS4 Sistemi Olarak Etkinleştir | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu
    http://manuals.playstation.net/document/tr/ps4/settings/activation.html

ErTuFx

Aynen öyle. Hepsi doğru.

• I-C-O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, cansınız :)

Edit: Hocam sizi sıkmazsam bir sorum daha olacak :)

Dün ben forumdan bir arkadaşla alışveriş yaptım. Arkadaş oyunu benden almadan önce, (NBA 2K14) daha önce arkadaşından başka bir hesapla almış ve indirmiş. Ve sonradan o hesabı geri iade etmiş alışveriş yaptığım arkadaş ama oyunu silmemiş. Şimdi benden alınca oyunu o eski 2k14'ü oynamaya çalışıyor ama kilit işareti çıkıyor. Burada ki sıkıntı nedir? Ben ona secondary'i verdim ve o arkadaşından daha önce primary almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVP24 -- 12 Ağustos 2014; 10:44:59 >
  • Merhaba,

Benim adım Sinan, kuzenimin adı Salih. Us Psn storeden FİFA15 alıp paylaşacağız(Online önemli değil).
    Sinan US hesap açıp bu hesapla oyunu satın alacak ve indirecek ardından bu hesabın mail ve şifresini Salih'e verecek oda aynı mail ve şifre ile giriş yapıp oyunu indirecek(Aynı anda 2 makina da aynı hesap açık olmasında bir sorun oluşturur mu acaba ?).
    Salih daha sonra kendine farklı bir kullanıcı adı açıp bu oyunu oynayacak(Us veya Tr hesap olması farkeder mi ?). Bende zaten mevcut kendi satın aldığım kullanıcı(Us Psn) adımla oynayacağım.
    Doğrumu anlamışım eksik var mı acaba ?
  • merhaba,

last of us remastered ps4 multiplayer oynamak için kesinlikle psnplus gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

merhaba,

last of us remastered ps4 multiplayer oynamak için kesinlikle psnplus gerekiyor mu?

Evet.

• peki last of usı us psn aldım.

plus'ı TR aldım. sonuç ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MVP24

Teşekkür ederim hocam, cansınız :)

Edit: Hocam sizi sıkmazsam bir sorum daha olacak :)

Dün ben forumdan bir arkadaşla alışveriş yaptım. Arkadaş oyunu benden almadan önce, (NBA 2K14) daha önce arkadaşından başka bir hesapla almış ve indirmiş. Ve sonradan o hesabı geri iade etmiş alışveriş yaptığım arkadaş ama oyunu silmemiş. Şimdi benden alınca oyunu o eski 2k14'ü oynamaya çalışıyor ama kilit işareti çıkıyor. Burada ki sıkıntı nedir? Ben ona secondary'i verdim ve o arkadaşından daha önce primary almış.

Eyvallah, bilmukabele can.

O eski hesaptan indirdiği oyunu silip, senden aldığı yeni hesaptan indirmeli.

qarakedi

Doğru anlamışsın ama eğer ikinizde kendi ana hesaplarınızda oyunu oynamak istiyorsanız daimi kardeşlik yapmalısınız. Daimi kardeşlik ise sadece oyun oynayıp, trophy kazanıp, arkadaş eklediğiniz hesap ile olur.

Sonuçta ikiniz aynı hesaba girmiyorsunuz. Primary hakkı alan oyunu indirip kendi ana hesabında oynar. Secondary hakkı alan ise bu hesaptan oynar.
    Psn'in Türkiye, Suudi Arabistan, Küba, Japonya, Arjantin, Amerika vs olması fark etmez. Sıkıntısız oynarsınız.

Razorback

Plus'ı aldığın hesap sende Primary ise, o Plus, PS4'ündeki tüm Psn hesaplarına yeter. Her Psn hesabın ile online oyun oynayabilirsin.

Yani 1 adet Primary Plus hesabı PS4'ünüzdeki tüm hesaplara yeter.

+

Last of Us Primary ise, istediğin her hesapta oynarsın.

• Arkadaşlar merhaba , neredeyse tüm sorulara cevap gelmiş ,belki benim sorum da daha önceden sorulmuştur ama kafamda soru işareti kalmaması için tekrar sormak istiyorum :) Daimi kardeşilik yapacağım bir arkadaşım var , kendi hesabımı -buna A hesabı diyelim- onun makinesinde primary , onunkini -bu da B hesabı- benim makinemde primary yaptık buraya kadar tamam . Oyunları benim hesabımdan (A) almayı düşünüyoruz , yani onun makinesinde primary olan hesaptan . Buna göre oyunun ödemesinin kendi makinemde secondary olan hesaptan (A) yapılmasının problemi var mıdır ? Oyun alındığında iki makineye de aynı anda ineceğini farzediyorum . İkinci bir soru olarak da benim makinemde iki primary hesap olsun . Bunlar Tr Psn olan (X) ve Us Psn olan (Y) hesapları . Daimi kardeşimle oyunların hepsini ortak olarak Y hesabından almak istiyoruz ucuz olması açısından . Y hesabı benim makinemde primary olduğu için doğal olarak oradan yüklü olan oyunları X hesabından da oynayabiliyorum . Y hesabını ise kardeşin makinesinde secondary olarak tanımlıyoruz . Oyunların hepsini Y hesabına yükledik , ben oyunları X hesabından online,offline oynarken o da benim sahip olduğum her şeyi kendi ortak olan secondary Y hesabından özgürce oynayabilecek midir (özellikle fifa ,nba ,battlefield gibi online oynanacak oyunları) ? Yoksa ilk yöntem daha mı uygundur ? Uzun bir yazı oldu , cevaplanabilirse şimdiden çok teşekkürler .

• Hocam öncelikle tebrik ediyorum sizi ve sabrınızı ardındanda teşekkür ediyorum.
    Benimde sormak istediğim birkaç sorum var. PS4ümü daha yeni aldım. Herzaman kullandığım ve kupalarımın kayıtlı olduğu bir TR PSNPLUS hesabım var. Ben eğer bi US PSN hesabı açıp burdan bi oyun alıp Premium olarak bu oyunu kurup eski TR hesabımdan oynayabilirim ve kupalarımda eski hesabıma kayıtlı olur fakat Secondary olarak alırsam bu aldığımız oyunu sadece yeni alınan US PSN ile mi oynayabiliyorum? Yani kupalarım benim eski kullandığım PSNye kaydedilemeyecek herhalde yanlış anlamadıysam?
    Bir diğer sormak istediğim olayda dediğim gibi yeni bir US PSN ile aldığım bir oyunu Primary olarak kendi makineme yükledim ve eski TR hesabımla oynadım bitirdim. Daha sonra bu US hesabımı Primary olarak satabiliyormuyum acaba? Yani ben oyunu hesabı felan sildikten sonra makinamdan başkasına satıp o faydalanabilirmi bundan acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysr13uslu

Arkadaşlar merhaba , neredeyse tüm sorulara cevap gelmiş ,belki benim sorum da daha önceden sorulmuştur ama kafamda soru işareti kalmaması için tekrar sormak istiyorum :) Daimi kardeşilik yapacağım bir arkadaşım var , kendi hesabımı -buna A hesabı diyelim- onun makinesinde primary , onunkini -bu da B hesabı- benim makinemde primary yaptık buraya kadar tamam . Oyunları benim hesabımdan (A) almayı düşünüyoruz , yani onun makinesinde primary olan hesaptan . Buna göre oyunun ödemesinin kendi makinemde secondary olan hesaptan (A) yapılmasının problemi var mıdır ? Oyun alındığında iki makineye de aynı anda ineceğini farzediyorum . İkinci bir soru olarak da benim makinemde iki primary hesap olsun . Bunlar Tr Psn olan (X) ve Us Psn olan (Y) hesapları . Daimi kardeşimle oyunların hepsini ortak olarak Y hesabından almak istiyoruz ucuz olması açısından . Y hesabı benim makinemde primary olduğu için doğal olarak oradan yüklü olan oyunları X hesabından da oynayabiliyorum . Y hesabını ise kardeşin makinesinde secondary olarak tanımlıyoruz . Oyunların hepsini Y hesabına yükledik , ben oyunları X hesabından online,offline oynarken o da benim sahip olduğum her şeyi kendi ortak olan secondary Y hesabından özgürce oynayabilecek midir (özellikle fifa ,nba ,battlefield gibi online oynanacak oyunları) ? Yoksa ilk yöntem daha mı uygundur ? Uzun bir yazı oldu , cevaplanabilirse şimdiden çok teşekkürler .
    quote:

Orijinalden alynty: ysr13uslu

Arkada?lar merhaba , neredeyse tüm sorulara cevap gelmi? ,belki benim sorum da daha önceden sorulmu?tur ama kafamda soru i?areti kalmamasy için tekrar sormak istiyorum :) Daimi karde?ilik yapaca?ym bir arkada?ym var , kendi hesabymy -buna A hesaby diyelim- onun makinesinde primary , onunkini -bu da B hesaby- benim makinemde primary yaptyk buraya kadar tamam . Oyunlary benim hesabymdan (A) almayy dü?ünüyoruz , yani onun makinesinde primary olan hesaptan . Buna göre oyunun ödemesinin kendi makinemde secondary olan hesaptan (A) yapylmasynyn problemi var mydyr ? Oyun alyndy?ynda iki makineye de ayny anda inece?ini farzediyorum . Ykinci bir soru olarak da benim makinemde iki primary hesap olsun . Bunlar Tr Psn olan (X) ve Us Psn olan (Y) hesaplary . Daimi karde?imle oyunlaryn hepsini ortak olarak Y hesabyndan almak istiyoruz ucuz olmasy açysyndan . Y hesaby benim makinemde primary oldu?u için do?al olarak oradan yüklü olan oyunlary X hesabyndan da oynayabiliyorum . Y hesabyny ise karde?in makinesinde secondary olarak tanymlyyoruz . Oyunlaryn hepsini Y hesabyna yükledik , ben oyunlary X hesabyndan online,offline oynarken o da benim sahip oldu?um her ?eyi kendi ortak olan secondary Y hesabyndan özgürce oynayabilecek midir (özellikle fifa ,nba ,battlefield gibi online oynanacak oyunlary) ? Yoksa ilk yöntem daha my uygundur ? Uzun bir yazy oldu , cevaplanabilirse ?imdiden çok te?ekkürler .

Merhaba.

Secondary hesaptan da ödeme yapylabilir.

Bu sondaki soruyu tam anlamadym. Söz konusu Us hesap senin ya da arkada?ynyn oyun oynayyp trophy kasty?ynyz ana hesabynyzsa, daimi karde?lik yapabilirsiniz. Daimi karde?lik sadece ana hesap ile olur.
    Böylece ikinizde oyunlary kendi ana hesaplarynyz üzerinden online / offline / lokal / coop oynayabilirsiniz.

Söz konusu Us hesap senin ya da arkada?ynyn oyun oynayyp trophy kasty?ynyz ana hesabynyz de?ilse:

Hesap birinizde Primary, di?erinizde Secondary olur.

Primary olan: Bu hesaptan indirdi?i oyunlary PS4'ündeki her hesap ile oynayabilir.

Secondary olan: Bu hesaptan indirdi?i oyunlary bu kolpa hesaptan oynamak zorunda kalyr. (Lokal coop oyunlardaki DS4 Yöntemi hariç.)

• quote:

Orijinalden alıntı: avedist

Hocam öncelikle tebrik ediyorum sizi ve sabrınızı ardındanda teşekkür ediyorum.
    Benimde sormak istediğim birkaç sorum var. PS4ümü daha yeni aldım. Herzaman kullandığım ve kupalarımın kayıtlı olduğu bir TR PSNPLUS hesabım var. Ben eğer bi US PSN hesabı açıp burdan bi oyun alıp Premium olarak bu oyunu kurup eski TR hesabımdan oynayabilirim ve kupalarımda eski hesabıma kayıtlı olur fakat Secondary olarak alırsam bu aldığımız oyunu sadece yeni alınan US PSN ile mi oynayabiliyorum? Yani kupalarım benim eski kullandığım PSNye kaydedilemeyecek herhalde yanlış anlamadıysam?
    Bir diğer sormak istediğim olayda dediğim gibi yeni bir US PSN ile aldığım bir oyunu Primary olarak kendi makineme yükledim ve eski TR hesabımla oynadım bitirdim. Daha sonra bu US hesabımı Primary olarak satabiliyormuyum acaba? Yani ben oyunu hesabı felan sildikten sonra makinamdan başkasına satıp o faydalanabilirmi bundan acaba?
    quote:

Orijinalden alinti: avedist

Hocam öncelikle tebrik ediyorum sizi ve sabrinizi ardindanda tesekkür ediyorum.
    Benimde sormak istedigim birkaç sorum var. PS4ümü daha yeni aldim. Herzaman kullandigim ve kupalarimin kayitli oldugu bir TR PSNPLUS hesabim var. Ben eger bi US PSN hesabi açip burdan bi oyun alip Premium olarak bu oyunu kurup eski TR hesabimdan oynayabilirim ve kupalarimda eski hesabima kayitli olur fakat Secondary olarak alirsam bu aldigimiz oyunu sadece yeni alinan US PSN ile mi oynayabiliyorum? Yani kupalarim benim eski kullandigim PSNye kaydedilemeyecek herhalde yanlis anlamadiysam?
    Bir diger sormak istedigim olayda dedigim gibi yeni bir US PSN ile aldigim bir oyunu Primary olarak kendi makineme yükledim ve eski TR hesabimla oynadim bitirdim. Daha sonra bu US hesabimi Primary olarak satabiliyormuyum acaba? Yani ben oyunu hesabi felan sildikten sonra makinamdan baskasina satip o faydalanabilirmi bundan acaba?

Ömrüm bazı şeyleri ya da kimseleri bekleyerek geçti. Sabrım gerçekten sağlamdır. Ben teşekkür ederim.

Evet, PS4'üne Primary olarak kurduğun hesaptan aldığın oyunları PS4'ündeki her hesaptan oynayabilirs.
    Yani Primary US hesabından aldığın oyunları Türkiye hesabından sorunsuzca oynarsın. Trophy kazanırsın.

Secondary olan hesaptaki oyunu bu hesaptan oynamak zorundasın. Böyle olunca da trophyler bu hesaba kaydolur.
    Ama bazı lokal coop oyunlarda (örnek: Fifa) DS4 Yöntemi sayesinde (ilk sayfada yazılı) oyunu, ana hesabından da oynayabilirsin.

Primary hesabı deactivate edip, silip başka birine Primary olarak satabilirsin.

• Üst üste oldu kusura bakmayyn ama di?er mesajdaki Türkçe karakterler bozuldu, düzelmedi de. Bu yüzden ba?tan yazyyorum.

Merhaba.

Bu sondaki soruyu tam anlamadym. Söz konusu Us hesap senin ya da arkada?ynyn oyun oynayyp trophy kasty?ynyz ana hesabynyzsa, daimi karde?lik yapabilirsiniz. Daimi karde?lik sadece ana hesap ile olur.
    Böylece ikinizde oyunlary kendi ana hesaplarynyz üzerinden online / offline / lokal / coop oynayabilirsiniz.

Söz konusu Us hesap senin ya da arkada?ynyn oyun oynayyp trophy kasty?ynyz ana hesabynyz de?ilse:

Primary olan: Bu hesaptan indirdi?i oyunlary PS4'ündeki her hesap ile oynayabilir.

Secondary olan: Bu hesaptan indirdi?i oyunlary bu kolpa hesaptan oynamak zorunda kalyr. (Lokal coop oyunlardaki DS4 Yöntemi hariç.)

• quote:

Üst üste oldu kusura bakmayyn ama di?er mesajdaki Türkçe karakterler bozuldu, düzelmedi de. Bu yüzden ba?tan yazyyorum.

Merhaba.

Cevabınız için teşekkürler , imdada hemen yetişiyorsunuz kolpa dediğimiz hesap secondary olacak evet arkadaşın hesabında , yani aslında bi kolpalığı yok yalnızca o hesaptan da online , local oynanabilir mi onu merak etmiştim .

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.