Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman Secondary oyun almak çok kötü değil mi? Primary Secondary fiyat oranları %90 - %10 kadar bile olmalı bence. Kendi ana profilimde oynayamayacak olmak iğrenç bişey bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Ağustos 2014; 21:04:39 >
  • I-C-O kullanıcısına yanıt
    Simdi kardesimin makineye yeni psn hesabimi tanitip aktive ettim, bu makinede hesap primary oldu degil mi?

1. Simdi satin alacagim bir primary hesabi add userdan ekleyip icindeki oyunlari indirip oynayabilecegim kendi actigim hesaptan dagil mi?

2. Kendi actigim hesabi secondary olarak kendi makineme nasil kuracagim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

O zaman Secondary oyun almak çok kötü değil mi? Primary Secondary fiyat oranları %90 - %10 kadar bile olmalı bence. Kendi ana profilimde oynayamayacak olmak iğrenç bişey bence :)

Oyuna "oyun" demem, kendi hesabımdan oynayamadıkça.
    Şahsi fikrimce de Secondary pek tercih edilecek bir şey değil.

Ama DS4 Yöntemi sayesinde Secondary hesaptaki lokal coop oyunlar ana hesaptan oynanabiliyor. O kadar. Geriye kalan her şey için Secondary'de kullanmaya mahkûmuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Simdi kardesimin makineye yeni psn hesabimi tanitip aktive ettim, bu makinede hesap primary oldu degil mi?

1. Simdi satin alacagim bir primary hesabi add userdan ekleyip icindeki oyunlari indirip oynayabilecegim kendi actigim hesaptan dagil mi?

2. Kendi actigim hesabi secondary olarak kendi makineme nasil kuracagim?

Burada alttaki "Sistem Etkinleştirme" başlığında hesabı PS4'teki hangi menüden Primary yapabileceğin yazıyor:

manuals.playstation.net
    Ana PS4 Sistemi Olarak Etkinleştir | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu
    http://manuals.playstation.net/document/tr/ps4/settings/activation.html

1) Aynen öyle.

2) Eğer hesabı Primary diye kurmazsan ya da kurmuşsan bile deactivate edersen Secondary olur.
    Nereden deactivate edeceğin de üstteki linkte yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

O zaman Secondary oyun almak çok kötü değil mi? Primary Secondary fiyat oranları %90 - %10 kadar bile olmalı bence. Kendi ana profilimde oynayamayacak olmak iğrenç bişey bence :)

Oyuna "oyun" demem, kendi hesabımdan oynayamadıkça.
    Şahsi fikrimce de Secondary pek tercih edilecek bir şey değil.

Ama DS4 Yöntemi sayesinde Secondary hesaptaki lokal coop oyunlar ana hesaptan oynanabiliyor. O kadar. Geriye kalan her şey için Secondary'de kullanmaya mahkûmuz.

Aynen hocam secondary işi çok vasatmış ya. Primary akar

• Bir sorum daha var
    Bir hesabımız var ve primary hakkı benim elimde.Ben bu hesabı deaktive etmeden satsam bile satın alan kullanıcı hesabı primary yaptığında benim hesabım otomatik olara secondary olmaz mı?Yani deactivate etmenin mantığı nedir tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: necroph

Bir sorum daha var
    Bir hesabımız var ve primary hakkı benim elimde.Ben bu hesabı deaktive etmeden satsam bile satın alan kullanıcı hesabı primary yaptığında benim hesabım otomatik olara secondary olmaz mı?Yani deactivate etmenin mantığı nedir tam olarak?

Hesap sende Primary iken, deactivate etmeden satarsan alan kişi kendi PS4'üne Primary yapamaz ki.

"Bu hesap başka cihazda aktif" gibi bir uyarı çıkar.

Yani Primary hesabı satmadan evvel deactivate etmen şart.
    />

quote:

Aynen hocam secondary işi çok vasatmış ya. Primary akar

"Secondarylere yer yok"
    "Secondary'ye selam, Primary'ye devam"
    "Primary akar Secondary bakar"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-C-O -- 3 Ağustos 2014; 22:53:52 >

Türk hesabında plus yok, US_PSN'de plus var. Ve bu psn plus'ı kuzenle paylaşmam için benim plus'li hesabı kuzenin makineye ana hesap yapacağım, kendi makineme secondary yapacağım öyle mi? benim makinedeki benim kullandığım TR_PSN'i(Plussız) ana hesap yapacağım. bu sayede üçümüzde(ben,kardeşim, kuzen) plus'ın nimetlerinden faydalanacağız doğru mudur?

Ps: US_PSN'i kendi makinemde primary, kuzende secondary yapsam yine olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicMac1905

Türk hesabında plus yok, US_PSN'de plus var. Ve bu psn plus'ı kuzenle paylaşmam için benim plus'li hesabı kuzenin makineye ana hesap yapacağım, kendi makineme secondary yapacağım öyle mi? benim makinedeki benim kullandığım TR_PSN'i(Plussız) ana hesap yapacağım. bu sayede üçümüzde(ben,kardeşim, kuzen) plus'ın nimetlerinden faydalanacağız doğru mudur?

Ps: US_PSN'i kendi makinemde primary, kuzende secondary yapsam yine olur mu?

Evet. Plus'ı kuzeninle paylaşmak için Plus'lı hesabı kuzenine Primary yapmalısın.

Ama şu var: Bu Plus'lı hesap kardeşinin. Sen bu hesabı kuzeninin PS4'üne Primary yaparsan, hesap sizde Secondary olur. Tamam, kardeşin ve kuzenin her türlü Plus'tan yararlanır. Sonuçta yapılan yöntem "daimi kardeşlik"
    Ama Plus'tan sen kendi hesabından yararlanamazsın. Çünkü Plus hesabı sizde Secondary oldu. Sadece kardeşinin hesabında çalışır.

Bence kuzenin kendine Plus üyeliği alsın. 1 Plus-3 kişi olmaz.

Kardeşlikte de aynı anda 3 kişi, 3 hesabın nimetinden faydalanmanız zor.
    Örnek vereyim: Senin Türk hesabın kuzende Primary, kuzenin hesabı da sende Primary.
    Senin Türk hesabın kuzende Primary, sende Secondary olduğundan, kardeşin senin Türk hesabındaki oyunları kendi ana hesabından oynayamaz.

Ha bire onu deactivate et, onu Primary yap, bunu Secondary yap diye uğraşmanız gerekir ki böyle yapınca da yine 1 kişi devre dışı kalır. Yani bir nevi "sırayla oynama" Değmez.

eyvallah şu an anladım. aynen alsın plus başka bir arkadaşıyla yapar kardeşlik napalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicMac1905

eyvallah şu an anladım. aynen alsın plus başka bir arkadaşıyla yapar kardeşlik napalım :)

Rica ederim.

En iyisi bu. Çünkü kardeşlik 2 kişinin arasında olur. 3 kişinin yaptığı kardeşlik değildir. (Polat'a selam, Kurtlar'a devam.)

• Hocam selamlar :) baya bir kişiye yardımcı olmuşsunuz kusura bakmayın yarıya kadar okuyabildim, az çok bir fikir edindim sizlere ilk sayfada yazdığınız rehber üzerinden bir kaç sorum olacak kusura bakmayın;

İlk olarak amacım kardeşlik yapan iki kişinin de aynı anda online oyunu oynayabilmesi,
    bu durumu ancak daimi kardeşlik olarak belirlediğiniz yöntem 1 ile mi yapmak zorundayız bunu merak ediyorum...

Çünkü şöyle bir düşüncem oldu yazılanlardan; online oynamak için plus gerekiyor ve sanırım plus primary hesap gerektiriyor böyle olunca da
    yöntem 1 deki iki primary hesabın karşılıklı paylaşımı üzerine 1 oyun (dijital olarak) alınıp online oynanabiliyor.
    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Anladığım kadarı ile Yöntem iki de tek bir kişinin primary hesabını paylaşıyoruz :) kusura bakmayın o ikinci yöntem i tam anlayamadım.
    Bir primary hesap var ortada diyelimki A ve B kişisi. A primary hesap ve tüm oyunlar oradan alınıyor ve B kişisinde A'nın hesabı secondary olarak bulunuyor,
    ve oyunları paylaşabiliyorlar. Doğru mu anlamışım acaba Yöntem 2 'yi :)

Dediğim üzere benim amacım arkadaşımla birlikte tek oyun almak hem single hem online olsun aynı anda oyanabilmek. Tek plus hesabı ile olmayacağını düşünerek Yöntem 1 buna uygundur diye düşünüyorum.

15 gün sonra Dubai den PS4 almayı planlıyorum ve o yüzden şimdiden bu işi araştırmaya başladım.

Bazı arkadaşlar bu trophy olsun DLC ler olsun nasıl çalıştığını sormuş ve cevaplamışsınız, yine Yöntem 1 ile herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor sanırım sadece oyun hangi hesaptan alındıysa DLC de o hesaptan olması gerekiyor ve oynanan oyun hep o hesaba işliyor sanırım.

Bir diğer sorum ise Konsol u nereden aldığım farketmiyor ancak hesabın US veya TR olması farkediyor sanırım, ucuz oyun alabilmek için US PSN hesabı açtık onu mecburen primary mi yapacağız oyunları beraber kullanabilmek için?

Böyle yaparsak da bunun dezavantajı ne olur acaba oyunu US serverlarda mı oynayacak oluyoruz? Yoksa Secondary hesabı primary den farklı olarak TR açarsam sorunlarım çözülüyor mu?

Kusura bakmayın kafam karıştı bu konuda daha DS4 yöntemine girmedim bile :)) ama Yöntem 1 yapıldıktan sonra ona ihtiyaç duyulmuyor sanırsam :)

Yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin...

Furkan Bozkurt

@I-C-O

• Merhaba.

Öncelikle daimi kardeşlik yapabilmek için ya senin, ya da ortağının oyun oynayıp, trophy kazandığınız ana hesabınızı kullanmanız gerekir. Daimi kardeşlik sadece ana hesap ile olur.

"Daimi kardeşlik"teki 'Yöntem 1' ve 'Yöntem 2' aynı sayılır.

Yöntem 1: Ana hesaplarınızı birbirinize veriyorsunuz ve hesaplarınızdaki içeriklerden ikinizde faydalanabiliyorsunuz.

Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma. Tavsiye ettiğim bu. Ya senin, ya da ortağının ana hesabından tüm oyunları alma en güzeli.

Ve kimin ana hesabından daimi kardeşlik yapacaksanız, ona Plus almanız yeterli. Böylece 1 Plus ikinize de yeter.

Amerika PSN'in ise bir eksisi yok. Batı, Doğu, Asya server olayı oyunların bölgesi ile ilgili ama artık o bile çoğu kez "unisex" (Kelime uyduramadım.)

Anlamadığın her noktayı sor lütfen.

-Sheikh VI. Murat Han. (Tamam, tamam; çok Osmanlıcılık oynuyorum bu aralar)

• quote:

Merhaba.

Öncelikle daimi kardeşlik yapabilmek için ya senin, ya da ortağının oyun oynayıp, trophy kazandığınız ana hesabınızı kullanmanız gerekir. Daimi kardeşlik sadece ana hesap ile olur.

"Daimi kardeşlik"teki 'Yöntem 1' ve 'Yöntem 2' aynı sayılır.

Yöntem 1: Ana hesaplarınızı birbirinize veriyorsunuz ve hesaplarınızdaki içeriklerden ikinizde faydalanabiliyorsunuz.

Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma. Tavsiye ettiğim bu. Ya senin, ya da ortağının ana hesabından tüm oyunları alma en güzeli.

Ve kimin ana hesabından daimi kardeşlik yapacaksanız, ona Plus almanız yeterli. Böylece 1 Plus ikinize de yeter.

Amerika PSN'in ise bir eksisi yok. Batı, Doğu, Asya server olayı oyunların bölgesi ile ilgili ama artık o bile çoğu kez "unisex" (Kelime uyduramadım.)

Anlamadığın her noktayı sor lütfen.

-Sheikh VI. Murat Han. (Tamam, tamam; çok Osmanlıcılık oynuyorum bu aralar)

Hocam şimdi doğru mu anladım :) ikinci yöntem biraz karmaşık gelmişti çünkü bana;

Arkadaşım plus üyelik alacak ve oyunları alacağız. Diyelim ki BF4 aldık o hesaba.

Ben onun hesabını primary olarak çalıştıracağım kendi PS4 ümde. O ise kendi hesabını secondary olarak çalıştıracak.

Ve ikimiz aynı anda BF4 ü açabilecek ve single multi farketmez aynı anda oynayabilecek miyiz?

Bence yanlış anladım ama :)

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

Hocam şimdi doğru mu anladım :) ikinci yöntem biraz karmaşık gelmişti çünkü bana;

Arkadaşım plus üyelik alacak ve oyunları alacağız. Diyelim ki BF4 aldık o hesaba.

Ben onun hesabını primary olarak çalıştıracağım kendi PS4 ümde. O ise kendi hesabını secondary olarak çalıştıracak.

Ve ikimiz aynı anda BF4 ü açabilecek ve single multi farketmez aynı anda oynayabilecek miyiz?

Bence yanlış anladım ama :)

Aynen öyle, doğru anladın.

• Çok teşekkürler hocam, konsol u alır almaz deneyeceğim,

Yöntem 2 nin tek olayı o zaman çok daha güvendiğiniz bir kişiyle yapmak :) yöntem 1 de karşılıklı güven gerekiyor sadece :)

Tekrar teşekkür ederim bu rehber için ellerinize sağlık...

• quote:

Çok teşekkürler hocam, konsol u alır almaz deneyeceğim,

Yöntem 2 nin tek olayı o zaman çok daha güvendiğiniz bir kişiyle yapmak :) yöntem 1 de karşılıklı güven gerekiyor sadece :)

Ne demek, ben teşekkür ederim.
  • Allahını seven bilgisi olan ve bunu gören yardım etsin
    Şimdi bugün tr psn hesabımla bf4 aldım, bir arkadaş ile beraber kullanmak için alt hesap oluşturdum. Arkadaş ps4 ünü açtı, kendi normal hesabıyla. Kullanıcı ekle dedi, benim oluşturduğum alt hesabın bilgileriyle psne girdi, ama oyunu göremiyor. Hata nerede olabilir?

• quote:

quote:

Çok teşekkürler hocam, konsol u alır almaz deneyeceğim,

Ne demek, ben teşekkür ederim.

Hocam secondary hesap sahibi hesabın şifresini değiştirip primary oyun sahibini oyundan edebilir mi? Ps4 her girişte primary hesaplar icin şifre kontrolümu yapiyor? Ya da ps4 de primary hesap deactive olmadigi için şifre değişse bile oynamaya devam edebilir miyiz?

• 2.bölge kutulu BF4 den, 1.bölge dijital BF4' e geçiş yapmayı düşünüyorum.

Şuana kadar oynadığım kutulu 2.bölge BF4' ümün kayıt dosyasını, USA PSN den alacağım 1. bölge BF4 tanır mı? 2. bölge BF4 den 1. bölge BF4' e geçince, eski oyun kaydını tanımazsa, BF4 de şuana kadar ki tüm birikimim gider değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.