Şimdi Ara

Ps4'ümde kötü grafik, blur ve ışık sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, donanım haberde yeniyim, dh hesabını da aslında bu sorun için açtım: Ps4' ümde aldığım ilk günden beri (2015'te almıştım) oyunlarda çok kötü grafikler elde ediyorum. Tam olarak şöyle oluyor: Far Cry 4'te ağaçlar, çimler çok kötü görünüyor. Kamerayı çok hafif hareket ettirince bariz belli bir ışık kararması, blur karışımı bir şey oluyor. Daha sonra Battlefield Hardline'da siyah duvarlar berbat görünüyor. Pikselli görünüyor, ışıklar berbat, anti aliasing hiç yok sanki bu cihazda. Ama beni en çok rahatsız eden şey, kamerayı hareket ettirdiğinde sağ analog ile ışığın çok hafif kararması gibi bir şey olması.

Bu arada tv'min özellikleri:

FINLUX Full HD 1080p LED tv 50 Hz.

HDR desteği yok.

42 inch

TV'nin oyun modunda oynuyorum. Film izlerken her şey çok güzel, en ufak bir şikayetim yok. Şikayetime benzer bir şikayet için video buldum bir tane, göndereyim. Tam olarak aynı şikayet hem de:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Bickle 1976 -- 15 Haziran 2020; 23:0:55 >

• Hocam oyunda herhangi bir sorun göremedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerayı hareket ettirdiğinde çimler pikselleniyor, sırıtıyor sana böyle. Motion blur var aynı zamanda. Kendim ps4 oynarken video çekeyim, o videoyu atayım bir ara. Sınavlardan pek vakit bulamıyorum.
  • Travis Bickle 1976 kullanıcısına yanıt
    TV'dendir belki.
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Neden tv'den işte, ben de onu soruyorum. Tv'nin görüntü kalitesi, film izlerken gayet iyi. Tv, gayet iyi bir tv. Ps oynayanlara soruyorum bunu, oyun modunda mı oynuyorsunuz, siz de böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Tv'nin keskinlik ayarını mı düzeltmem gerekiyor?
    Son attığım videoda, problemi yaşayan kişi, tv'sinin samsung un55h7150 olduğunu belirtmiş. Merak ediyorum, ps4'ün gücünden mi kaynaklanıyor yoksa bu? Eğer öyleyse konsol kullanan biri olarak pc'nin yanından bile geçemez konsollar diyeceğim, zaten diyorum da 2015 yılında 1500 tl'ye almıştım konsolu, yanında Batman Arkham Knight hediyeli. Durumum olsa ben de oyun için pc alırım tabiki. Arada bir oynayayım diye almıştım zaten konsolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Bickle 1976 -- 17 Haziran 2020; 10:4:1 >
    TV’nin markasını yeni gördüm. TV’den dediğim bu sebepten. Markasından, modelinden.

• Tv'nin görüntü kalitesi, film izlerken gayet iyi. Tv, gayet iyi bir tv. Ps oynayanlara soruyorum bunu, oyun modunda mı oynuyorsunuz, siz de böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Tv'nin keskinlik ayarını mı düzeltmem gerekiyor?
    Son attığım videoda, problemi yaşayan kişi, tv'sinin samsung un55h7150 olduğunu belirtmiş. Merak ediyorum, ps4'ün gücünden mi kaynaklanıyor yoksa bu? Eğer öyleyse konsol kullanan biri olarak pc'nin yanından bile geçemez konsollar diyeceğim, zaten diyorum da 2015 yılında 1500 tl'ye almıştım konsolu, yanında Batman Arkham Knight hediyeli. Durumum olsa ben de oyun için pc alırım tabiki. Arada bir oynayayım diye almıştım zaten konsolu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia 2 Gölge Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, çeşitli yabancı videoları izledim. Kimileri keskinlik ayarının 0'a alınmasının, dinamik ışıklandırmanın ve input lag yaratabilecek tüm televizyon özelliklerinin kapatılması, bu sorunu çözeceğini söylemiş. Her şeyi yaptım ama olmadı. Evet, sharpness'i 0'a alınca bariz bir azalma oldu ama hala kamerayı hareket ettirirken çimlerin, ağaçların pixellerinin hafifçe parlaması beni çok rahatsız ediyor.
    Tv'min 50 Hz olması bu duruma sebep olur mu?
    Tv'min tam ismi: Finlux 42FD7440F Full HD Smart Led Televizyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Bickle 1976 -- 20 Haziran 2020; 21:39:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Travis Bickle 1976

Arkadaşlar, çeşitli yabancı videoları izledim. Kimileri keskinlik ayarının 0'a alınmasının, dinamik ışıklandırmanın ve input lag yaratabilecek tüm televizyon özelliklerinin kapatılması, bu sorunu çözeceğini söylemiş. Her şeyi yaptım ama olmadı. Evet, sharpness'i 0'a alınca bariz bir azalma oldu ama hala kamerayı hareket ettirirken çimlerin, ağaçların pixellerinin hafifçe parlaması beni çok rahatsız ediyor.
    Tv'min 50 Hz olması bu duruma sebep olur mu?
    Tv'min tam ismi: Finlux 42FD7440F Full HD Smart Led Televizyon
    Benimde tvim regal full hd smart tv aslinda bende memnun değilim ama videodan pek bisey belli olmuyor hocam yukaridada yazdim sen netlik keskinlik bunlari 0 ami aldin ps4 ü baska tvde deneme sansin oldumu peki

• quote:

Orijinalden alıntı: Bartınoğlu

Benimde tvim regal full hd smart tv aslinda bende memnun değilim ama videodan pek bisey belli olmuyor hocam yukaridada yazdim sen netlik keskinlik bunlari 0 ami aldin ps4 ü baska tvde deneme sansin oldumu peki

Alıntıları Göster
    Hocam, keskinliği 0'a alınca ekran biraz blurlandığı için yaşadığım sıkıntı çok az gidiyor, ama bir tarafı düzeltmeye çalışırken başka taraf bozuluyor. Yaşadığım sıkıntı tam olarak ne biliyor musun? Sağ analogu hareket ettirdiğin zaman, yani kamerayı hareket ettirdiğinde her şey pikselleşerek çok kötü parlıyor, özellikle bitkiler. Kaplamalar çök kötü, anti aliasing hiç yok sanki cihazda. Berbat, her şey berbat. Bu sorunu yaşayan çok fazla insan varmış. Samsung'un full HD tvlerinde, Sony'nin tvlerinde yaşayan çok fazla insan varmış. Ps'i gaming monitor'de oynayanlar hiç bir sıkıntı yaşamadıklarından bahsediyorlar. Ben 5 senedir kullanıyorum ps4'ümü. İlk aldığımda da beni çok rahatsız etmişti bu durum ama ailemin ekonomik durumu iyi değil, geçirdiğim ciddi bir kazadan sonra kırıklar içinde 3 ay yatakta yattım, sonra fizik tedaviye başladık. Beni mutlu etmek için ps4 ve tv'yi almışlardı. Sevinmek yerine üzülmüştüm bile diyebilirim bana böyle yüksek bütçeli bir hediye aldıkları için. Tamamen iyileştiğimde, oturabilmeye ve yürüyebilmeye başladığımda ps4 ile tv'yi kurduk, ps4'ün yanında Batman Arkham Knight'ı vermişlerdi. Oyunu biraz oynadığımda bu sıkıntıyı orada fark ettim. Kamerayı çevirdiğinde her şey parlıyor, siyah ve koyu renkli her şey, kamerayı hareket ettirdiğinde tırtıklanıyor, berbat görünüyor. O zamanlar ps4'ün gücünün bu olduğunu zannetmiştim. Pc yerine konsol tercih etmeyi sadece pc toplamanın çok pahalı olmasına vermek istedim ama 2020 yılındayız, ps4 de çok pahalı, PRO'ya hiç değinmiyorum bile. Ben de aileme asla böyle bir şeyden bahsetmedim, kim bilir nasıl hayallerle aldılar, benim bu hediyeyi gördüğümde nasıl mutlu olacağımı düşünerek. Lisede, YGS-LYS'ye hazırlık, üniversitede de kışın vizeler, finaller, yazın da bir mühendis kendini geliştirmeli derken bu cihazı senede sadece 2-3 ay ara ara oynamışımdır, o da yaz aylarında.

Kusura bakmayın, hikaye anlattım resmen. Youtubeden bu sorunla ilgili başka videolar da atayım sorun belli olmuyorsa:
    Stephen Kirkyoutube
    Fallout 4 pixel shimmering in diamond city when raining on XBOX ONE
    https://www.youtube.com/watch?v=pKdXUC2e1C0
    (0.18'de kapının yanındaki metal yüzeyin parlamasına bak kamerayı hareket ettirince, iğrenç değil mi? Hadi buna oyunun glitch'i diyelim)
    AL-HUSSAIN AL-KINDYyoutube
    Fallout 4 shimmering / flickering when moving camera
    https://www.youtube.com/watch?v=UtkEJ5lTYBs
    (Burada kızıl renkli çalıları görüyor musun, pixel pixel böyle. İğrenç. Kamerayı hareket ettirince bunlardan bir ışık parlıyor, sana anlatamam, led gibi. Bir de daha da kötü olan şey, asıl problemin bu olmaması. Kamerayı hareket ettirdiğinde ışık problemini fark ediyor musun? Dikkatli izle, bildiğin ışık kısılıp açılıyor.)
    Stephen Kirkyoutube
    Battlefield 4 xbox one pixel flickering on foliage
    https://www.youtube.com/watch?v=rYQB8141CAg
    (0.12'den sonrasını çok dikkatli izle. Özellikle ağaca bak. Nasıl da parlayıp azalıyor ağacın üzerindeki ışık değil mi kamera hareketiyle beraber? Ağacın yaprakları pixel pixel, metal olan her şeyin kenarları pürüzlü pürüzlü.)
    Slimecrazy234youtube
    Grand Theft Auto V PS4 ALIASING 2
    https://www.youtube.com/watch?v=iOM9XrRBroI&t=65s
    (1.33'ten sonra yürürken en yakın binalardaki pürüzlüklerin nasıl parladığını görüyorsun değil mi?)
    LordGwynyoutube
    Texture flicker/shimmer when moving camera
    https://www.youtube.com/watch?v=Uqfp35SY2qM
    (Asıl sorunumuz belki de en çok bu videoda belli oluyor. Kameranın yavaşça hareketiyle beraber ekranın tamamındaki ışık değişimini fark ediyor musun? Dayanılamayacak kadar kötü bir şey. Sıkıldığım zaman oyun oynamayacağım artık sırf bu problem yüzünden.)
    Mad Chieftainyoutube
    Skyrim Texture Shimmer When Moving
    https://www.youtube.com/watch?v=zn-DqpcMcCU
    (Bu da yine Skyrim'den. Hareket ile beraber otların pixel pixel parladığını görüyorsun değil mi?)
    Baturay Çağlasınyoutube
    PS4 / TV Flickering, Shimmering Problem!
    https://www.youtube.com/watch?v=iwQoUvAEKG4
    ( Daha önce attığım bu videoyu bir daha atayım dedim. Kapının nasıl pixel pixel parladığını görüyorsun değil mi?)

Valla canım annem ve canım babamın bana hediyesi olmasayı bu cihaz satmazdım bile bunu, atardım direk, kurtulurdum. Bunu oynayan nasıl oynuyor arkadaş? Tamam, kamerayı hareket ettirdiğinde oluşan son derece rahatsız edici ışık problemi bizim tv'nin screen/input lag'inden kaynaklanıyor, bu berbat anti aliasing problemleri de mi bizim tv'den?

Tv'm de bu:

Hocam inan bana bu bendede var ama bunu sorun etmedim hic bence cogu kiside vardir bu tvden olsa yerek imput lag a da benziyor tv gec isliyor bolelikle blurlasma oluyor

• Hocam farklı bir TV de deneyin durumu ayrıca konsolun TV çıkış ayarlarında RGB ayarını otomatik yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bartınoğlu

Hocam inan bana bu bendede var ama bunu sorun etmedim hic bence cogu kiside vardir bu tvden olsa yerek imput lag a da benziyor tv gec isliyor bolelikle blurlasma oluyor
    Doğru diyorsun, evet, çoğu kişide var. Bu sorunun ortadan kalkması için ya kaliteli tv ya da oyuncu monitörü gerekiyor, ikisine de yetecek maddi gücüm yok. Belki bir üni. biter, bir işte çalışmaya başlarsam o zaman alırım kendime. Ben de bırakayım ps4'ü oynamayı, hiç zevk almıyorum bu problem yüzünden. En iyisi sinema, tek tek indirip izleyeceksin dünya sineması için önemli, usta yönetmenlerin filmlerini, Nuri Bilge Ceylan filmlerini iki günde bir, bazen her gece yatmadan önce izliyorum mesela. Üç maymun bitti, sıradakine geçeceğim. Sanırım Bir Zamanlar Anadoluda'ydı sıradaki, indirmiştim, hazır bekliyor. Bu filmleri izledikten sonra sinema bloglarından ya da film inceleme, değerlendirme sitelerinden incelemeleri okumak, bu iğrenç görüntülü amaçsız oyunlardan çok daha fazla zevk veriyor.

• Televizyonların çoğunda oyun modu var eğer seçeneklerde varsa oyun moduna almayı deneyin. Ayrıca oyunlardaki modeller çok büyük olduğu icin daha küçük boyutlu modeller uzaktaki objelerde gösterilir yakınlaştıkça daha detaylı modelleri yükler oyun bu sayede limitli olan işlem gücüyle maksimum render yapılmaya çalışılır. Yeni jenerasyon konsollarda çok daha hızlı SSDler ve daha yüksek işlem gücü kullanılarak bu sorunun önüne geçilmeye çalışılıyor aslında tam sorun da değil geliştiricilerin kullandığı bir taktik. Daha göze batmayacak şekilde yapsalar iyi olurmus tabii ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.