< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Ben de 2 sene önce konsol yanında pc kullanmaya başladım ve 30 fps kilidi koyduğumda oyun kasıyor gibi gözükürken aynı oyun ps üzerinde akıcı geliyordu. Araştırdıktan sonra bunun hz değeri ile alakalı olduğunu öğrendim. Konsollarda 30 fps oyunlar aynı zamanda 30 hz değerinde çalışıyor. Bunu pcde de yapmanın yolu var hocam aşağıda yazdıklarımı deneyip dönüş yaparsan sevinirim.
Öncelikle nvidia inspector programını indirmen gerekiyor,https://www.guru3d.com/files-details/nvidia-inspector-download.html buradan indirebilirsin. Sonra programı aç, ingiliz anahtarı tarzı bir işaret var oraya bas, yukarıdaki boşluk kısmına Red Dea yaz devamı zaten listede çıkacak seç onu. Fps limit 30, triple buffering on, maximum pre rendered frames 1 ve vsynci 1/2 refresh rate olacak şekilde ayarla. Vsync type standart olsun. Oyuna girdikten sonra oyun içindeki vsync ve triple bufferingi kapat. Fullscreen yerine de borderless windowed yap. Ben 30 fps çoğu oyunu böyle oynuyorum doğru yaparsan konsoldan farksız oluyor, işe yaramadığı nadirdir. Bir de eğer pcyi açtıktan sonra herhangi bir video izlediysen Win+Ctrl+Shift+B yaparak gpu driverını resetle oyuna girmeden bunu yapmazsan bazen ayarlar işlemiyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |