Şimdi Ara

Psikoloji bölümü isteyenler için psikologtan tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sonuçlarınız hayırlı olsun. Umarım hayallerinize kavuşursunuz geçmiş olsun. Mezuna kalan arkadaşlar da sıkmasınlar canını. Onlar da hayallerine ulaşacaktır eminim seneye.

Psikoloji isteyenler için bir iki kelam edeceğim. Top üniversiteler hariç psikoloji yazmayın, forumdakilerin çoğu biliyordur bunu zaten. Bitireli 2 sene olmuş kpss belası ile uğraşmış psikolog bir ablanız olarak konuşuyorum. Zenginseniz yazın bölümü. Ticarete döndü bölüm. Bölümü bitirince klinik açamazsınız danışmanlık ofisi açabiliyorsunuz terapi vermeniz yüksek lisans yapmadan, bdt ya da farklı bir terapi ekolü eğitimi almadan etik değil. Tabi terapi veren psikologlar var. Bu eğitimler ücretli. 26 bin liraya terapi eğitimi aldım mezun olunca. Bunun dışında özel sektör tam bir felaket. En iyi özel üniversitelerden tam burslu bitir istersen verecekleri ücret asgari ücret yine özel sektörde. Psikoteknik merkezlerinde çalışmak için test uygulamak için eğitim alman gerekiyor. Rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirsin. Ama kullanıyorlar mezunları maalesef.

Kamu için konuşursak kpss de 80 puana kadar atananlar oldu geçen sene. Kpss'de aşırı rekabet var. Hastane gibi iyi yerlere atanmak için yüksek puanlar almak gerekiyor. Herkes hastane adalet bakanlığı için kasıyor. Şu an en iyi maaş buralarda.

Yüksek lisans yapmak devlette çok zor. Bölümün bugı burada başlıyor. Mezun olunca klinik yapmanı şart koşuyorlar ama kontenjan yetersizliğinden yapamıyorsun. Boşuna mı okuduk diyorsun. Devlette yapman için çok iyi ales yds ortalama lazım. Ki o da garanti değil. Bilim sınavı var. Mülakatı var. Özel üniversitelerde 600 bindi yüksek lisans. Buradan rant sağlayan özel üniversiteler var. Ticari mantık tamamen.

Yurt dışına gitmek kolay değil. Para lazım takdir edersiniz ki. Burs bulup gitme imkanı var ama herkes burs alamaz. Aileniz zenginse yazın. Psikoloji bölümü aşırı teorik bir bölüm. Pratik bir beceri kazandırmıyor. Okuyacaksanız bu bölümü ingilizce okumanızı tavsiye ederim. Çünkü makalelerin çoğu ingilizce. Daha önce psikoloji bölümü ile tavsiye veren bir konu açmıştım bilmiyorum o konuya ulaşabilir misiniz profilimden. Kabaca söylenmesi gerekenler bunlar. Psikolog arkadaşlar varsa onlar da konunun altına eksik yazdığımı düşündüklerini bıraksınlar. Gençler bu bölüme gelerek geleceğini yakmasın. Gerçekleri bilerek gelsin ona göre randımanlı olsunlar. Hepinize tercih döneminde başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxkkk -- 16 Temmuz 2024; 9:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meslek kanunu yok
    Meslek odası yok
    Kendi yerini klinik yl de yapsa açamaz
    Klinik yl yapanlar da danışmanlık merkezi olarak açıyor zaten
    Belediye ruhsatı ile işyerir açıp ruh sağlığı çalışanı olunmaz bana göre, eğer ruh sağlığı çalışanıysan sağlık bakanlığı ruhsatı ile açarsın eczacı gibi.
    Bu bölüm serbest meslek değil yani. O bakımdan nerede kaç para ile çalışıyor iyi öğrenin. Rehabilitasyonda özel eğitim öğretmeni gibi çalışıyorlar diye biliyorum
    Bu kadar kuralları oturmamış bir bölüm neden yüksel sıralama ile alıyor anlamıyorum. Bazı mezunları ik cı oluyor. Bölümde ik ya dair hiçbir şey yok iibf okuyun o zaman ik olmak için

Pdr de yazmayın o da kötü

Psikoloji yazar devlete atanırım diyorsanız da 2 yıllık dağlık bölümlerinden atananlar sizden daha fazla gelir edecek devlette. Çünkü ek mesai ve nöbet çıkıyor onlara. Gecenin 4ünde hastanede psikolog fizyoterapist diyetisyen durmasına gerek yok tahmin edersiniz ki. Ama hemşire röntgen sekreter att labaratuvar 24 saat bulunması lazımdır.

Bence psikoloji bölümü kontenjanı max 2bin olması lazım şu anda mesela 13bin. Bu kadar mezun ne yapıyor gerçekten merak ediyorum

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt

bir şey sorabilir miyim ?

• Hocam peki Okan üniversitesi, doğuş Üniversitesi tam burslu psikoloji mi Boğaziçi Tarih , TDE veya Okul öncesi mi?

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hocam. Apartman üniversiteleri şişirdi bölümü. Bu sene kontenjan azaltmayı yök akıl edebildi bakalım napacaklar. 19 yaşıma dönsem ne yazardım bilmiyorum şimdiki gençlerin işi daha zor herkes çok çalışıyor rekabet fazla. Siz de mi psikologsunuz

• *sharku* kullanıcısına yanıt

Özelde tam burslu okursunuz ama bitirdiğinizde dediğim gibi şartlar belli ülkede. Okurken para biriktirip yurt dışına yüksek lisans ya da çalışmak için gidebilirsiniz diyeceğim ama euro kuru ne olacak meçhul. Psikolojiye ilginiz varsa bunları düşünürek yazın. Tarih okul öncesi önermem. Ama şey duymuştum aöften okul öncesi çocuk gelişimi kapandı sanırım, bu yüzden okul öncesi değerlenecekmiş diye. Boğaziçi tarih bitirsen kpss ile atanmak istersen sıkıntılı. Çok mezun var. Adam yozgat bozok tarih bitiriyor senle aynı sınava hazırlanıyor. Akademisyenlik desen kadro bulamazsın hocam. Psikoloji yine en mantıklı seçenek bunların arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxkkk -- 16 Temmuz 2024; 12:42:35 >
  • Xxkkk X kullanıcısına yanıt

Boğaziçi tarih, tde bitirirsem hedefim 3 dil öğrenmiş olmak zaten İngilizce kesin öğreneceğim, yanına da bir Arapça , Farsça gibi bir dil bir tanede İspanyolca gibi bir dil öğrenmek amacım var. Zaten tarih bitirsem en kötü turizm rehberliği yaparım diye düşünüyorum. Psikoloji bölümü ise çok şişte binlerce kişi var okuyan. 1.5 milyonuncu kişi şuan psikolog olabiliyor ve parası barsa klinik psikolog oluyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Valla hocam bu sözel bölümleri boun'da odtü'de okusanız da burada iş bulamazsanız akademi derseniz torpil yuvası olmuş rekabet çok. Yurt dışına gidebilirseniz tarih ile ilgili çalışabilirsiniz onun dışında kpss den atanmak çok zor öğretmenlik branşlarında. Öğretmen olmayı iyice zorlaştırdılar zaten. Akademi cart curt geldi. Şu an sözelden iş garantili bölüm gastronomi. Oteller de parayı kırıyormuş aşçılar. Psikoloji için maalesef durum öyle. Kendinizi akademi düşünüyorsanız okurken geliştirmeniz lazım hocaların yanında staj kovalamak gerekiyor ki network yapılabilsin. Yurt dışı her şekilde parana bakıyor burs bulmak da sıkıntılı

• Xxkkk X kullanıcısına yanıt

Ülkenin haline bak psikoloji bölümü bitmiş hukuk bitmiş sözelde her bölüm sıkıntılı ne yapacağız

Hocam euro sıkıntı olmasa para biriktirip yurt dışına yerleşirsiniz istediğiniz bölümü okuyun diyeceğim ama ekonomik olarak çok kötü durumda yız bir kesim ultra zengin. Memur işçi çocuğu çoğumuz. Yurt dışında aranan bie bölüm okuyun para biriktirip gidin. Ben Almanya yolcusuyum gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.