Şimdi Ara

PSN BİLGİ (UYARI:BU BÖLÜMDE BUNUNLA İLGİLİ İLK HABER OLABİLİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ps3 te psn de 3 ayrı profil yaratıyorsunuz. Avrupa Amerika ve Japonya bunlar 3 ayrı sistem ve değişik yüklemeler var içerisinde. Şimdi bu daha önce yazıldımı bilmem ama buraya dikkat ben her networkten oyun download ediyorum. Arkadaşlarımız dediki avrupa bir oyunun eklenti paketlerini amerikadan yüklersen o eklenti paketi ntsc olduğundan uyum sağlamadığı için çalışmıyor ve paran yanıyor.

Şimdi o uyarı noktasını deneyimime göre anlatıyorum Amerika psn den 6 oyun çektim 70 dolar civarı para verdim ilk önce şunu söyleyeyim avrupa pal sistemi psn de bu oyunlar (eklenti paketleri değil) hepsi çalıştı. Sadece psone oyunlarından satın almadım psone Amerika oyunlarının avrupa sisteminde çalışmadığı hakkında şu anda bilgim yok. Uyarı noktası şu Poker oyununu Amerikadan yükledim online bağlandığımda sadece Amerikalı oyuncular vardı (Avrupadan oyuncular yok serverda). Herhangi bir oyunu Amerika psn de çektiğinizde o oyunu bir daha yüklemeyin diye yüklediğiniz bölgeden resim leri ve download bilgisi kalkıyor. Aynı oyuna pal psn de girdiğimde oyunu tekrar satın alabilme olasılığım ortaya çıktı yani sanki bende kurulu değil ve downloada hazır resmi görünür şekilde bekliyordu bu bana göre şu demek avrupadan para ile satın alıp onlineına bağlanacağınız oyunlar avrupa serverlarında ve oyuncuları avrupalılar. Daha test etmedim ama bu oyunu para yansada bir ara avrupadanda test amaçlı full satın alacağım ve size o zaman tahminimice şu bilgiyi sunacağım oyun 2 adet hardiskte olacak tamamen aynı olacaklar ama online bağlandığınızda biri Amerikaya diğeri Avrupa kullanıcılarını bağlanacak. iki anyı oyunuda harddiskte farklı iki klasöre kuracak ama Avrupa psn sinden çekmiş olduğunuz oyun ile online bağlandığınızdada karşınıza avrupalı kullanıcılar çıkacak. Bu mantık aldığınız ntsc ve pal full oyunlarındada geçerli olacak diye düşünüyorum.

Bu bilgileri veremin nedeni hepsini bir konuda toplamak istedim psn nedir nasıl kullanılır yada networkler arası bir iletişim varmı diye.

iyi bayramlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxwell088 -- 20 Aralık 2007; 4:59:04 >

• En iyisi 3 Hesap açıp ona göre download veya yama yükleme yapmak
  • dostum verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. aklımızda bulunsun böylece. yalnız ben şunu anlamadım; eklenti paketini başka store dan indirdiğimizde çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Ki böyle bir şeye gerek kalıyor mu? Yani eklenti paketi aynı store a gelmiyor mu zaten? Ya da başka store a daha erken geldiği oluyor o zaman doğru mu? Aynı demolar gibi birine daha erken mi geliyor?
  • Eklenti paketlerinden çok full oyunları yurt dışından aldığımızda diğer bölgedeki serverlara bağlanıp bağlanamamak mesela ben ucuz diye amerikadan oyun aldıktan sonra avrupa serverlarında oynayamayacaksam neden alayım ki ?
  • dostum o önceden öyleydi. yani dediğin olay oyun yapımcılarının elinde olan birşey. mesela motorstorm da dediğin gibi sadece o bölgede ki insanlarla oynayabiliyorsun. Resistance da da öyleydi ilk baştan. Sonradan gelen update ile global oldu ve tüm dünya ile oynayabildik. Ondan sonra çıkan warhawk ve cod 4 de global şekilde çıktı. Yani oyun hangi bölge olursa olsun, tüm serverlar birbirini görebiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa982

dostum o önceden öyleydi. yani dediğin olay oyun yapımcılarının elinde olan birşey. mesela motorstorm da dediğin gibi sadece o bölgede ki insanlarla oynayabiliyorsun. Resistance da da öyleydi ilk baştan. Sonradan gelen update ile global oldu ve tüm dünya ile oynayabildik. Ondan sonra çıkan warhawk ve cod 4 de global şekilde çıktı. Yani oyun hangi bölge olursa olsun, tüm serverlar birbirini görebiliyor.

teşekkür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.