< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PSN Türkiye Fiyatlarını PROTESTO Ediyoruz !!! (21. sayfa)
-
-
Valla okadırını bilemeyecem artık.Burası Türkiye 3. Dünya Ülkesinden beter bir yer artık TL değer kaybettikce fiyatlara habire zam geliyor.Ben ps Storeden kardeşlikle bile almıyorum artık bitti bunun için psn kardeşim olan arakadaşlada ortaklığı bitirdim dedim artık ben bu fiyatları bir Oyuna veremem.Allahtan şu anda takas mevzusu var oda olmasa napıcaz kim bilir.Yani çok umrumda değil benim yapacak birşey bu Ülkeye dahir bütün umutlarım yok oldu seneler önce.Alabiliyorsam oynuyorum alamıyorsamda yapacak birşey yok diyorum kardeşim.Ratchat And Clank Rift Apartı 100₺ aldım takas yaparak.Sonuç odaklı olmak lazım.Yani şu fiyata kalkıpta alan varsada helal olsun derim.Çalışan adamın mümkün değil storedan oyun alması.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ***Respect***Akıllarını kaybettikleri falan yok. Hem PSTR hem PSUK şeyimizde değilsiniz diyor açık açık.
Alıntıları GösterCiddimisin
-
Ortalama 20 senelik playstation oyunculugum türkiye psn yuzunden bitti ve xboxa gectim
Allah geride kalanlara sabir versin
Bu kadar basiretsiz islevsiz ne yaptigi belli olmayan ne yaptigida bilinmeyen bi kurum daha yoktur heralde
İsleri gucleri şakşakci yayincilarla 2 video cekip biz burdayiz mesaji vermeleri
Goruntu var icraat sıfır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximum54 -- 25 Haziran 2021; 0:2:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Protestoyu Sony'e yapacağınıza Türk lirasını bu hale getirenlere yapın. Kimse size yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değil. "Yapan yapıyor bak Microsoft'a" çok sığ bir savunma. Kaldı ki gamepass dışında Microsoft store hiç de ucuz değil
Fiyat lokalizasyonu, uluslararası ticareti yapılan sektörlerin yüzde 90inda yapılması mümkün olay bir şey değil. Lokalizasyonu hizmet sektöründe yapabilirsiniz. O da şöyle olur; gerekli alt yapıyı o ülkede kurarsınız, o ülkeden personel çalıştırırsınız orada ayrı bir pazar olusturursunuz. Mesela gamepass, geforce now, netflix gibi abonelik odaklı hizmet sektörü ürünlerinde bunu yapmak mümkün. Ancak Amerika'da veya Japonya'daki yüksek maliyetle geliştirdiğiniz bir ürünü maliyetinin altına satamayacaginiz için lokalizasyon pek mümkün değil.
Firma çalıştırdığı developera dolarla maaş veriyor, e doğal olarak ondan çıkan ürünü de dolarla satacak.
Ürünün fiyatını müşterinin alım gücü değil maliyeti belirler. "Nasılsa satılıyor niye indirim yapsınlar" da saçma bir savunma. Yahu ürünün maliyeti belli, satılmazsa adam gider başka pazar arar, zararına ürün mü satacak? Bu kadar kolaysa bir yıl araba almayalim, bir yıl telefon almayalim hepsinin fiyatı yarıya düşsün. Bir yıl telefon almasan olacak olan tek şey firmaların teker teker TR ofislerini kapaması olur.
Sony 150-200 milyon dolarlık dev bütçeli oyunlar yapıyor, her yıl goty'a oynuyor, devasa reklam harcamaları yapıyor. Bu oyunları abonelik sistemiyle satma şansı yok. Dünya nüfusunun yarısini abone mi yapacak?
Sony'yi sevmem, yere göre sığmayan exclusivelerin de çoğunun balon olduğunu düşünüyorum. Ama fiyat konusunda hiçbir şekilde suclayamam. Adamlar maliyeti yüksek, binlerce kişinin yıllarca çalıştığı oyunlar yapıyor, tabii ki fiyatı da ona göre belirleyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 25 Haziran 2021; 0:17:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrT4ngoBelki sizde benim gibi saksiyi çaliştirip kendinizi enayi yerine koydurmazsaniz ülke düzelir ne dersin. Gidip xbox alsana. Store daha ucuz. Aylik 300 bedava oyun var. Hemde ps5 yari fiyatina. Microsoft seni adam yerine koymus butun dunyada 2 katina satilan gamepassi yari fiyatina vermis.
Ne diye gelip burda agliyorsun. Milletide pesine takiyorsun o zaman ?
Alıntıları GösterÇok Değil 1 2 yıl öncesi Xbox Live ücretini 450 ye çıkardığını hatırlatmak isterim Gelen tepkiler Pardon senin deyiminle (Ağlama) ile fiyatlarda düzeltme yaptı hocam, ki yakın Zamanda Gamepass in zamlanma ihtimali çok yüksek. Burda hepimiz birlik olmak zorundayız Bakın Mic şuan Sessizce olayı izlemekte ve Zam yapma ihtimali çok yüksek, Bana kimse Global firmalar için oyuncu dostu filan demesin Mic sadece Pazarda yer tutmaya çalışıyor Sonrası malum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 25 Haziran 2021; 0:11:40 >
-
Özgür kirazcı zamani trye ozel ex oyun fiyatlarinida gorduk yerellestirme calismalarinida oyuncu dostu haberlerinide
Eskiler iyi bilir kimse kur mur hikaye anlatmasin
Bu tr psn denen rezil kurulusa soylecek daha agir seyler varda ortam musait deil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximum54 -- 25 Haziran 2021; 0:11:5 >
Hem e-mail atıyorsunuz, hem de her oyunu Day 1 yapıyorsunuz. :P
Protestoyu Sony'e yapacağınıza Türk lirasını bu hale getirenlere yapın.
şunu söyleyenlerde bir sorun var. ona da tepkimizi gösteriyoruz nerden biliyorsun yapmadığımızı ? bir oyunu 800tl yaparsan o oyunu 2 kişi almaz 400 tl yaparsan 100 kişi alır sonynin burada kaybedeceği bir şey yok . win win olacak gerekirse bölge kilidi koysun türkiye psne böylelikle başka ülkelerden gelip trden oyun alamasınlar. çözümü çok ama uğraşmıyorlar .
-
Yaz beni de dostum. Gönderdim biraz önce..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ChelseaSmileProtestoyu Sony'e yapacağınıza Türk lirasını bu hale getirenlere yapın. Kimse size yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değil. "Yapan yapıyor bak Microsoft'a" çok sığ bir savunma. Kaldı ki gamepass dışında Microsoft store hiç de ucuz değil
Fiyat lokalizasyonu, uluslararası ticareti yapılan sektörlerin yüzde 90inda yapılması mümkün olay bir şey değil. Lokalizasyonu hizmet sektöründe yapabilirsiniz. O da şöyle olur; gerekli alt yapıyı o ülkede kurarsınız, o ülkeden personel çalıştırırsınız orada ayrı bir pazar olusturursunuz. Mesela gamepass, geforce now, netflix gibi abonelik odaklı hizmet sektörü ürünlerinde bunu yapmak mümkün. Ancak Amerika'da veya Japonya'daki yüksek maliyetle geliştirdiğiniz bir ürünü maliyetinin altına satamayacaginiz için lokalizasyon pek mümkün değil.
Firma çalıştırdığı developera dolarla maaş veriyor, e doğal olarak ondan çıkan ürünü de dolarla satacak.
Ürünün fiyatını müşterinin alım gücü değil maliyeti belirler. "Nasılsa satılıyor niye indirim yapsınlar" da saçma bir savunma. Yahu ürünün maliyeti belli, satılmazsa adam gider başka pazar arar, zararına ürün mü satacak? Bu kadar kolaysa bir yıl araba almayalim, bir yıl telefon almayalim hepsinin fiyatı yarıya düşsün. Bir yıl telefon almasan olacak olan tek şey firmaların teker teker TR ofislerini kapaması olur.
Sony 150-200 milyon dolarlık dev bütçeli oyunlar yapıyor, her yıl goty'a oynuyor, devasa reklam harcamaları yapıyor. Bu oyunları abonelik sistemiyle satma şansı yok. Dünya nüfusunun yarısini abone mi yapacak?
Sony'yi sevmem, yere göre sığmayan exclusivelerin de çoğunun balon olduğunu düşünüyorum. Ama fiyat konusunda hiçbir şekilde suclayamam. Adamlar maliyeti yüksek, binlerce kişinin yıllarca çalıştığı oyunlar yapıyor, tabii ki fiyatı da ona göre belirleyecek.
"Ürünün fiyatını müşterinin alım gücü değil maliyeti belirler"
Burda Dijital sınırsız milyonlarca Tek tuşla Keyi üretilebilen üründen bahsediyoruz. Maliyeti çok fazlamı dır. Ha derseniz ki Dijitalde olsa bir emek var üretim var tabiki buna saygımız var. Ancaak Netflix Amazon prime Gamepass Sportify geforce now daha dünün firmaları Lokalize oluyorda 1997 de Resmi olarak Tr ye giren Playstation mı olamıyor?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zooe"Ürünün fiyatını müşterinin alım gücü değil maliyeti belirler"
Burda Dijital sınırsız milyonlarca Tek tuşla Keyi üretilebilen üründen bahsediyoruz. Maliyeti çok fazlamı dır. Ha derseniz ki Dijitalde olsa bir emek var üretim var tabiki buna saygımız var. Ancaak Netflix Amazon prime Gamepass Sportify geforce now daha dünün firmaları Lokalize oluyorda 1997 de Resmi olarak Tr ye giren Playstation mı olamıyor?
Alıntıları GösterOyunların geliştirme sürecinde harcanan paralardan , reklam faaliyetlerine yapılan harcamalardan, marketlerde kesilen paydan, vergilerden, server upkeep maliyetlerinden haberin yok sanırım.
Adamlar bu işi "yav herkes oynasın be" diyerek yapmıyor ki, şirketler para kazanmak için bu işin içindeler. Sürümden mi yoksa satış başına mı kâr etmek istedikleri onların keyfine kalmış birşey.
Hem "aga, bu oyunlar exclusive, kaç sene geliştiriliyo biliyon mu sen, PS kraldır" gibi söylemlerde bulunmak ( yüzde 90 PS kullanıcısı bu şekilde ) hem de " yauv oyunlar key değil mi kardo, bir tuşa bakar üretmesi" demek...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***Oyunların geliştirme sürecinde harcanan paralardan , reklam faaliyetlerine yapılan harcamalardan, marketlerde kesilen paydan, vergilerden, server upkeep maliyetlerinden haberin yok sanırım.
Adamlar bu işi "yav herkes oynasın be" diyerek yapmıyor ki, şirketler para kazanmak için bu işin içindeler. Sürümden mi yoksa satış başına mı kâr etmek istedikleri onların keyfine kalmış birşey.
Hem "aga, bu oyunlar exclusive, kaç sene geliştiriliyo biliyon mu sen, PS kraldır" gibi söylemlerde bulunmak ( yüzde 90 PS kullanıcısı bu şekilde ) hem de " yauv oyunlar key değil mi kardo, bir tuşa bakar üretmesi" demek...
Alıntıları GösterDiğer verdiğim örneklere değinmeden kendince yaw muav bişeyler söylemişsin. Bir daha oku
Aynı Oyun Mic niye daha uygun Bana daha iyi argümanla Gel geçiniz
Aga buga ımı mılıyıt la gelme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 25 Haziran 2021; 0:43:22 >
-
Sizce bu basit hesabı binlerce çalışanı olan Sony yapamıyor mu? Demek ki adamlar pazar talebini yetersiz görüyor. Turkiyede satın alınan pslerin yarısı pes, fifa, nba oynamak için alınıyor. Firma bir önceki nesile bakar. En çok konsol sattığı dönemde hangi exclusive oyundan kaç adet sattığını analiz eder, ekonometri modelleriyle bir sonraki oyunun talebini tahmin eder.
Zaten kardeşlik ve ikinci el olayı ülkemizdeki ps oyunculuğunu temeli. 6 ay öncesine kadar ben de ps sahibiydim,. Her psde yaptığım gibi cok övülen exclusivelrri oynamak için nesil biterken ikinci el ps aldım. storedan tek başıma bir tane oyun almadım, kutulu oyunları da hep ikinci el aldım. E herkes aşağı yukarı böyle yapıyor. Çıktığı gibi cat diye storedan oyun alan kullanıcı TRde %5i geçmez.
Satılan pslerin yarısı pes, fifa, nba, cod için alınıyor. Diğer exclusive seven yarısı da danaya girer gibi 7 kişi bir oyun alıyor. Cdler ikinci elde kırk kere el değiştiriyor. Bu Sony nereden para kazanıyor ki lokalizasyon yapsın? Şu an 800tlye çıkmış oyunlar 400 lira olsa, yine herkes kardeşlik ile alacak ya da letgoda 50 liraya Cd kovalayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 25 Haziran 2021; 0:50:6 >
-
Protestoyu Sony'e yapacağınıza Türk lirasını bu hale getirenlere yapın.
Bu ne kadar tuhaf bir cümle.. emin olun Sony'i protesto etmek ve sonuç almak daha kolay.
Burada insanlar en doğal ve yasal haklarını kullanıyor. Size saçma gelebilir, katılmayabilirsiniz. Fikrinizi de yazabilirsiniz ancak insanların burada yaptıkları yanlış bir şey yok. Sonuç alınır ya da alınmaz o ayrı bir konu. Burada Sony'den çok, umursamaz, sadece aldığı paraya bakan, yaptıkları tek şeyin sosyal medyada saçma sapan video paylaşmak olan, kendi ülkesi için hiç bir şeyi savunmayıp kendi oyuncu gençlerine hiç bir yararı dokunmayan Ps Türkiye'ye bir öfke var.
Kurmuş, maliyetmiş, lokalizasyonmuş geçiniz bu işleri lütfen.. aynı oyun Microsoft tarafında 50 liraya satılırken Sony tarafında 700 liraya satılıyorsa ortada bir sıkıntı var demektir. Steam'de bulunan oyun fiyatlarını söylemiyorum bile... bi firma bi oyunu yaparken bilgisayar tarafı için az maliyet yapıp, ps tarafı için çok maliyet mi yapıyor? Geçin bunları.. Steam, Epic yapıyorsa Sony'de yapacak bu kadar basit. Yapmak zorunda evet. Benim oyun almamam belki ona koymaz, Türkiye'de bulunan hiç birimizi belki önemsemiyor ama boş boş oturmaktansa insanlar bir şeye çabalıyor. Belki bu çaba dikkat çeker.
Ben müşteriyim. Talep etmek en doğal hakkım. Ayrıca evet mal gibi gidip araba, telefon almasak emin ol düşer fiyatlar. Kimse öyle kolay kolay çıkamaz 80 milyonluk ülkeden...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben de mail attım, umarım bir sonuç alırız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zooe"Ürünün fiyatını müşterinin alım gücü değil maliyeti belirler"
Alıntıları GösterHocam bunu mesajda açıkladım aslında. Hizmet sektöründe nasıl yerleştirme yapilabildigini anlatmıştım.
Mesela netflixi ele alalım. Netflix Turkiyede makul fiyatlarla bir hizmet veriyor.
İlk başta deginmemiz gereken konu içerik. Netflix Trnin verdiği içerik Amerika netflixinin yarısı bile değil. Friends bile daha yeni eklendi :) Netflix ülkedeki fiyata göre içerik kisitlayarak başta maliyeti azaltıyor zaten. Telifi yüksek dizileri koymuyor. Mesela The Office TR Netflixte hala yok. Netflix'in en yüksek hak ücreti ödediği dizidir The office.
Netflix geldiğinden beri aboneyim, ilk geldiğinde originals dışında neredeyse içerik yoktu. Abone sayısı artışı ile biraz içerik yüzü gördük son zamanlarda.
Bunun dışında netflix Türkiye'de de içerik çekiyor. Yani buradaki düşük maliyetle çıkardığı ürünü yüksek fiyatla hizmet sattığı Amerika, Avrupa pazarında satabiliyor. Böylece maliyeti dengelemis oluyor. Cardi B sayesinde bir sürü Amerikali Muhteşem Süleyman izledi :) Hakan Muhafız da ilk çıktığında globalde oldukça begenilmisdi. Bu dizilerin maliyeti netflix için Çerez parası bile değil m
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 25 Haziran 2021; 0:55:14 >
-
Store dan sony exc oyunlarıdan bir tane bile almadıysan o senin ayıbın. Tüm exc (Türkçe) oyunları store dan aldım, hepsi de hesabımda duruyor.
Her şeye rağmen Türkçe oyunlara her zaman desteğimi verdim. Ama belli bir süredir oyun almıyorum,Türkçe de olsa almayacağım. (Zaten yeni nesil konsolu da almadım, şu şartlar altında almam da) ne konsol ne oyun almayacağız ki bu fiyatlara karşı tepkimiz olsun. Email ile olmaz bu işler.
quote:
Orijinalden alıntı: volkimjjStore dan sony exc oyunlarıdan bir tane bile almadıysan o senin ayıbın. Tüm exc (Türkçe) oyunları store dan aldım, hepsi de hesabımda duruyor.
Her şeye rağmen Türkçe oyunlara her zaman desteğimi verdim. Ama belli bir süredir oyun almıyorum,Türkçe de olsa almayacağım. (Zaten yeni nesil konsolu da almadım, şu şartlar altında almam da) ne konsol ne oyun almayacağız ki bu fiyatlara karşı tepkimiz olsun. Email ile olmaz bu işler.
Tek başıma almadım dedim hocam. Yeni sayılabilecekleri GoW, Ghost of Tshusima vs onları kardeşlikle aldım. Eski exlucisiveleri de ikinci el Cd olarak aldım.
Eger siz sırf faydanız olsun diye tüm exclusiveleri bu fiyatlardan, tek kişi alıp arşiv yapıyorsanız tebrik ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 25 Haziran 2021; 0:48:52 >
Protesto yapsak nolur yapmasak nolur insanlar hala bizi ciddiye alacaklarınımı sanıyorlar ben anlamıyorum tamamen boşa çaba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X