Şimdi Ara

PSN Türkiye Fiyatlarını PROTESTO Ediyoruz !!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
4
Favori
34.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sp!deR

Düzenli aralıklarla böyle konular açılıyor ve bazı çok zekiler hep aynı yorumu "Hesabı Playstation'dan değil, ekonomiyi bu hale getirenlenlerden sorun" diyor. Her seferinde Steam'in fiyat politikasını gösteriyoruz fakat hala bitmediler. Bölgesel fiyatlandırma olmaması sizi rahatsız etmiyorsa konuyu rahat bırakın.

Adam ısrarla konunun iktidar partisine sövme konusu olması yönünde sapıtılması için elinden geleni yapıyor. Öyle ki şirketi savunup sanane isteyen istediği fiyata satar gibi değişik bir fikir savunuyorlar.

Beyinlerini kullanamayorlar. Bizde biliyoruz ekonomiyi ancak steam, epic gibi örnekler ortadayken suçu şirkette ararım kimse kusura bakmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her daim alışveriş yaptığınız market birden diğer marketlere göre aynı ürünü fahiş fiyata satsa, etinizi aldığınız kasap akıl almaz zamlar yapsa, her yıl gidip hizmet aldığınız tatil köyü fahiş zam yapsa bunların hepsinden vazgeçersiniz hatta belki sözlü olarak da tartışırsınız vazgeçerken. hayatın doğal akışında olması gereken budur, aynısı sony tarafından yapıldığında neden bunu savunanlar oluyor hala ben bunu anlamıyorum, çok çok ilginç bir durum. akılla mantıkla izan etmek çok zor.

45 liralık far cry 5, 790 lira'ya satılıyor. kim neyi savunuyor anlamadım. pazarlama departmanında işe alırken hadi bunu pazarla diye use case yapsalar bu kadar da olmaz diye salarlar yemin ederim. şaka falan derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 25 Haziran 2021; 12:26:10 >
  • Miex kullanıcısına yanıt

desteklenmesinin tek nedeninin insanların kendilerini zorlayarak playstation satın almış olmalarıdır. bu kadar ciddi "yatırım" yaptıkları bir aleti eleştirme lüksleri yok. araba gibi düşünürsek volkswagencilere benzetiyorum durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 25 Haziran 2021; 15:39:22 >
  • Maille olacak iş değil, seçimle olacak iş. Bu fiyatların sorumlusu sony değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSayer -- 25 Haziran 2021; 12:45:28 >
  • lextor L kullanıcısına yanıt
    Steam karşılaştırması çok yersiz çünkü Steam yerel fiyatlandırma yapmak zorunda.Hem pahalı donanım hem pahalı oyun derseniz."PC Master Race" tayfa dışında kimse PC'de oyun oynamaz bu kadar net.Ya ucuz donanımı yani konsolu seçer ya da Torrentspor.Yani Steam-Epic size o fiyatları kara kaşınıza kara gözünüze vermiyor.Hepsinin yegane amacı var pastalarını korumak ya da arttırmak.Dostunuz değil hiçbirisi bunun bir an önce farkına varmak gerek

Playstation cephesinde yerel fiyatlandırma görebilmek için pazar payında denge görmemiz gerekiyor.Ancak kısa vadede çok mümkün görünmüyor malesef.Çünkü Türkiye'de konsol:PS.Hatta konsol terimi de yok pleysteyşın var.Coca-Cola vs Pepsi rekabeti gibi durum.Pepsi isterse 10 Kr satsın yine Coca-Cola alacaktır bu vatandaş.Xbox-PS rekabeti de böyle Türkiye'de.Hatta düzelteyim burada rekabet diye birşey de yok.Ülkedeki tüm XBox sahipleri forumda zaten:)Bu arada Xbox kullanıcısı alınmasın söylediklerime durum tespiti bu.Yani böyle gelenekçiliği doğru bulmuyorum.İnsanlar diğer alternatifi de denemeliler hatta deniyorlar da ama hala dengeden çok uzak rekabet

Ha Yerel Fiyatlandırma olmasın mı?Tabi ki olsun.Ama kısa vadeli olarak hiç olmazsa PS Now daha etkin bir hale getirilebilir, indirimler daha yoğun ve güçlü olabilir.Hiç olmazsa 4 senelik oyunların 700 lira gibi saçma fiyatlandırılmalarına son verilebilir.

Benim en kızdığım durum ise şu.Far Cry 5'i sen binlerce kez 50 lira civarında sattın ve muhtemelen ilk indirimde yine satacaksin.Yani gerçek fiyat 50 aslında 700 ise arada keriz tokatlama fiyatı.Yani oyunun 50-700 arası dalgalanması abes.Yani 120 lira olur indirimsiz fiyat,indirimli 50 satarsın anlarım.Keza 1 sene mi geçti kardeşim oyunun çıkışı, düşür kardeşim indirimsiz halini 300 civarına,indirim dönemlerinde de satarsın 170-180 vatandaş alır.TLOU 2 gibi Tsushima gibi oyunlardan bahsediyorum.

Ezcümle, Microsoft'un nefesini ensesinde hissetmeden Sony'nin fiyat politikasından taviz vermesi malesef zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 25 Haziran 2021; 13:9:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Far cry 5 700 lira deniliyor. Alan yoktur umarım. Geçen sene Endonezya psn den 54 tl ye aldığımı hatırlıyorum. Türkçe olmadığı için yarıda bırakmıştım. Pc de malum sitelerddn indirip Türkçe oynuyorum şuan yine yarıya geldim. Ps den bişe almayın aldırmayın güzel ve makul indirim olmadıkça. Heleki ubisoft oyunları hiiiç almayın. Hem yüksek fiyat verecen hem de benim dilimi eklemiyeksin. 54 tl yi verdigime bile pişmanım.

• bilgin_yener kullanıcısına yanıt

Teşekkürler @bilgin_yener hocam. PS alan, almayan, almayıp XB alan herkese saygımız sonsuz.

Kimseye karışma hakkımız yok.

Biz halimizden memnunuz. Ama bizim gibi olan, bizim gibi düşünen, bizim gibi bilinçli tüketim yapan, yaptıran herkesi gördükçe daha da memnun oluyoruz.

Şahsım için; adama bak yıllarca PS almış sonra da XB a geçmiş bize artistlik yapıyor diyenler de olabilir. Herkesin canı sağ olsun.

Bunu ben demişim, bir başkası demiş. Lütfen alın kağıdı kalemi elinize, yazın artıları eksikleri bir kağıda öyle görün, öyle karar verin.

XB aldım.

Alır almaz bluetooth klavye mouse taktım. Kusursuz çalıştı. (Bu arada klavye mouse ile asla oyun oynamam. Yanlış anlaşılmasın)

Oyun oynarken haber mi okuyacağım. Hemen oyunu durdurup açıyorum Internet Explorer'ı giriyorum, bakacağıma bakıyorum, çıkıyorum.

Epostalarıma, sosyal medyalarıma bakıyorum. Hatta girip buraya yorum yazıyorum.

Konsolu bırak, telefondan gir, tabletten gir. Konsolun başından kalk bilgisayardan gir derdim yok.

Bildiğim kadarı ile PS de internet tarayıcı bile yok.

Daha nice örnekler de veririm.

Asıl kararı şöyle aldık zaten. Dördüncü jenerasyonda 160 kadar oyun almışız PS kardeşliği ile.

Bunların 20-30 tanesi PS EXC oyun. Gerisi hep multiplatform oyunlar. Fifa, Pes, COD, BF, GTA, RDR vs...

7-8 senede aldığım 10 oyundan 1 yada 2 tanesi PS EXC yani.

Ve bunların hiç birinin multiplayerı yok : The Order, God Of War, Horizon, Until Dawn, Detroit, The Last of Us, Days Gone vs.

Bir tek Uncharted multisi vardı. Onu da bir kere bile oynamamışız.

Şu şekilde planladık.

XSX alalım. 3 yıllık Gamepass Ultimate alalım. O kadar çok oyun hediye ediyor ki, buna kendi EXC oyunları da çıktığı ilk gün dahil.

Onları oynayalım. Arada bir COD çıkar, BF çıkarsa alırız dedik. Senede 2-3 oyun yani.

Ama 3 yıl dolu dolu oyun oynarız.

3-4 yıl sonra PS5 PRO çıkar mesela.

PS EXC oyunları çok mu oynamak istiyoruz.? PS5 PRO yu ya alırız yada XSX satar PS5 PRO ya geçeriz dedik.

Hem o zamana kadar çıkmış EXC oyunları da müthiş indirimlerle oynarız dedik.

Bu şekilde aldık.

Aldık ama XSX leri satacak gibi değiliz :)

Hakikatten hayatımda ilk kez kullanıyorum. Hem cihaz çok iyi hem de "MÜŞTERİYE HİZMET KALİTESİ" çok çok iyi. Asıl olay bu zaten.

Arkadaşın birinin XSX gamepadi bozulmuş. Aslında sadece PS tabiri ile L2 si aksaklık çıkartmaya başlamış.

Garantiye gönderdi. Kol siyah kol. Ellerinde siyah olmadığı için beyaz gönderdiler ve şu bilgiyi vermişler.

Stok sebebi ile size beyaz kol gönderiyoruz. Siyah elimize geçince onu da göndereceğiz. Beyaz kolu hediyemiz olarak kabul edersiniz demişler.

Ve siyah kolu da gönderdiler.

Söyleyecek başka sözüm yok.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 25 Haziran 2021; 13:13:39 >

• Hocam agzınıza sağlık polemikten uzak yarar sağlayacak paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Ciddi ciddi Xbox model ve kampanya fiyatlarını araştırmaya başladım. hayatımda forumda xbox konusuna girmemiştim şimi o konulara girip iyi kötü eleştirileri okuyacağım. Müşteri hizmetlerinin yaklaşımınada ayrıca hayran kaldım. Forumun gerçek amacına ulaşan ender paylaşımlardan oldu. Saygılar benden Sağlıcakla kalın hocam  

@ASKERTUNGA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 25 Haziran 2021; 13:34:16 >
  • Scarlet Nexus daha yeni çıkmış bir oyun

XBOX STORE 299 Türk Lirası

PS STORE 599 Türk Lirası

Steam 250 Türk Lirası

ben destek veriyordum ama bu işler mail ile olacak işler değilmiş onu anladım bana inanmayan olursa diye mağza linklerini bırakıyorum

https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP0700-PPSA02174_00-SCRLTNXS00000000

https://www.microsoft.com/tr-tr/p/scarlet-nexus/9n9rmhtjx41p?activetab=pivot:overviewtab

https://store.steampowered.com/app/775500/SCARLET_NEXUS/

• Sanirim bu gidisle sadece exleri alicaz gibi onlar da ucuzlayinca, xboxda oyun fiyatlari çok daha iyi ve daha da guclu bir alet yine de insan psden kopamiyor.

• Evet herkes ps5'lerini kırıp video atsın arkadaşlar

• Yahu şaka gibi konu herkes aynı maili kopyala/yapıştır yapıp gönderiyor spam’a düşüyor haberleri yok kimse bakmaz bile attıklarınıza.

Ayrıca asıl kendinize yaptığınız en büyük kötülüğü söyleyeyim; sizler danaya girer gibi fiyatı ne kadar yüksek olursa olsun 3-4 kişi ortaklaşa oyun aldığınız sürece daha çok zam gelir bu fiyatlara. Adamlar oyunu aldığınızı görüyor hiç fiyatını indirir mi? Siz almaya devam ettikçe daha çoook zam gelir beyler bu kafayla devam edin aferim. TR store da oyun almayacaksınız ki satışlar dibe vurunca zam yapabiliyorlar mı görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Bu arada mesajda bazı yazım hataları var ve anlam bazı yerlerde net değil. Kurumsal yerler böyle şeyleri önemser. Konu sahibine saygısızlık olmaması adına içeriğe elimden geldiğince müdahale etmeden düzeltmeye çalıştım. Düzelterek atmak isteyen olursa:

Dear PlayStation UK,

As everyone knows, value of Turkish Lira has decreased a lot in the last 2 years, and this leads to unaffordable increases in game prices.  Because of this, PlayStation community has started to shrink in Turkey. Unfortunately, game prices increased again yesterday. We can not afford games in PSN because minimum wage in Turkey is 3000 Turkish Lira. However, in PSN there are lots of games tagged between 600-700 Turkish Lira. Some other global companies have been implementing local price policy in order to maintain their community and customer range. To be clear, Steam and Epic Games are implementing local prices for Turkish gaming community. We, as Turkish PS Community, want local prices for PSN Turkey.

This e-mail is sent to the PSN UK because when Turkish players gave feedback for game prices to PlayStation Turkey, PS Turkey have said that PlayStation UK sets the game prices and they can not do arrangements. 

Turkish community wants from PSN UK to consider decreasing game prices. If Sony continues their price policy in PSN Turkey, we are afraid that Turkish PS Community will have to change platform. 

Sincerely,

psn:

Edit: Bu arada konu sahibine bir öneri: "This e-mail is sent to the PSN UK because when Turkish players gave feedback for game prices to PlayStation Turkey, PS Turkey have said that PlayStation UK sets the game prices and they can not do arrangements." şu kısmı mailin başına koyun. Yoksa okuyup kestirip atarlar.

merhaba.

aynısını ben yapmayı düşünüyordum ama siz benden önce yapmışsınız elinize sağlık.

ukalalık anlamında alınmayacağını umarak;

yabancı bir yere yazıyor bile olsak, bu tür kurallara uymak karşı tarafa verdiğimiz önemi ve saygıyı gösterir. böylelikle amaca ulaşmada bir adım daha atılmış olacaktır.  

• quote:

Orijinalden alıntı: cobainn

Çok müsait durumda olmadığım için biraz aceleye geldi düzeltme ama, haddim olmayarak mesajınızı düzenledim. Kurumsal firmalar genelde yazım dili sıkıntılı ve anlam kayması olunca ciddiye almamanın bahanesi olarak irdeliyorlar. Ana mesajınızı editlerseniz daha iyi olacağını düşünüyorum. Umarım az çok da olsa etkisi olur ve daha da büyür bu kampanya.

Dear relevant staff of PlayStation UK, 

As everyone knows, the value of Turkish currency has been decreasing critically for 2 years .This fact has led a severe increase in the price of games. Thus, PlayStation community has started to shrink in Turkey. Unfortunately, Yesterday some game prices increased noticeably again. Turkish gamers are not be able to afford to buy games anymore. The minimum wage of Turkey is 3000 Turkish Liras(apx 280 Euros) and in Psn, avarage game price is around 600-700 Turkish Liras. For example, firms like Steam and Epic Games do local pricing for Turkish community. We kindly need and ask for local pricing in Psn Turkey. When we had given feedback for game prices to PlayStation Turkey, they referred that PlayStation Uk has the authority to set game prices and thus they can not do any changes on the subject themselves.  Turkish community demands decrease in game prices. If this current price policy of yours countinues , Turkish community will eventually try to solve this issue by leaving PS platform.

Yours faithfully,

aynı şekilde sizin de elinize sağlık...  

• quote:

Orijinalden alıntı: TechVET

Yanlış anlaşılma olmazsa, biraz düzenledim yazıyı. Birkaç ufak tefek eksikliği gidermek amacım.

Dear PlayStation Uk,

As everyone knows, Turkish lira lost its value a lot in the last 2 years and this fact leads to incredibly  increased game prices.  Because of this, PlayStation community has started to shrink in Turkey. Unfortunately, Yesterday some games increased in price again. We can not afford to buy games anymore because minimum wage in Turkey is 3000 Turkish lira and in Psn, a lot games are priced as 600-700 Turkish lira. For instance, Steam and Epic games do local pricing for Turkish community. We want local pricing for Psn Turkey. When we give feedback for game prices to PlayStation Turkey, we were told that PlayStation Uk sets game prices and it’s not possible for them(PS Turkey) for any arrangement. 

Turkish community demands game prices to be decreased. If you continue such pricing policy, Turkish community will have to change platform. 

sizin de elinize sağlık...  

• Her yıl aynı şey :D Geçen yılda vardı böyle bir kampanya

• quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

PS bölümünde yıllardır bulunurum. Beni bilen bilir. Forumda PS sayesinde senelere dayanan iyi arkadaşlıklar kurdum.

PS1 sahibi olmadım. PS2 - PS3 - PS4 - PS4 PRO cihazlarını ya çıktığı gibi aldım yada 1 sene sonra aldım.

İlk kez radikal bir karar alarak 4 arkadaş yeni nesil ile birlikte Playstation'dan Xbox'a geçtik.

Her şey merakla beklediğimiz Playstation lansmanında cihazın tasarımını beğenmememizle başladı.

Bu ne ya, böyle tasarım mı olur falan derken şaka maka araştıra araştıra Xbox'a geçtik.

Şimdi olaya bakar mısınız?

XSX donanım olarak PS5'den güçlü (1.7 teraflops güç farkı var. Yani bir PS4 kadar daha güçlü)

Bunu geçtik...

1 yıllık PS PLUS üyeliği 239 TL

3 yıllık almaya kalksan ortalama 700 TL

Sana PS Collection ile birlikte 15 kadar PS EXC oyunu hediye ediyor ve sonrasında her ay 2 bilemedin 3 oyun hediye ediyor. Hepsi bu kadar.

Xbox tarafında 3 yıllık Gamepass Ultimate aldık.

İçinde hem Gamepass var hem EA Play.

Aldığın gibi Gamepass kütüphanesindeki 200 kadar oyun sana hediye geliyor ve EA Play tarafında 50 kadar oyun da extra geliyor.

Yetmiyor her ay 5 ila 7 oyun hediye ediyor.

Yetmiyor çıkan her Xbox Exc oyununu çıktığı gün ücretsiz hediye ediyor.

Yetmiyor anlaşma sağladığı 3. parti oyunları da (bunların arasında AAA yapımlar da var) çıktığı gün sana ücretsiz hediye ediyor.

Ve bu 3 yıllık hizmeti sadece 580 TL ye aldık.

Şaka gibi değil mi?

PS tarafında 120 TL fazla ödüyorsun. Ve sana 14 oyun veriyor ve ayda 2-3 oyun hediye ediyor.

XB tarafında 120 TL az ödüyorsun. Ve sana Gamepass ile 200+ oyun, EA Play ile 50 kadar oyun, ayda 5 ila 7 oyun, çıkan her Xbox Exc oyununu ve anlaşma sağladığı 3. parti bazı oyunları hediye ediyor.

Tek bir soru...

PS sana onca para verip aldığın PS PLUS sayesinde çıkan her EXC oyununu ilk gün bedava verebilir mi?

Mesela Uncharted çıktı, GOW çıktı, The Last Of Us çıktı. Çıkar çıkmaz al bu senin, güle güle oyna diyebilir mi?

Ve ne yazık ki benim bazı fanatik, hatta holigan arkadaşlarım hala PLAYSTATION diye diye kendini yırtıyor.

Bu zihniyeti anlamak mümkün değil.

Bu zamların tek suçlusu Sony değil Playstation değil.

Yarın bir gün bu zamlar Xbox tarafına da yapılır.

Çünkü memlekette zemin bunlara çok müsait.

Devletimizin ekonomimizi getirdiği nokta ortada. Euro olmuş 11 TL.

Devletimiz daha paramızın değerini koruyamıyor, insanımızın bütçesini koruyamıyor.

Elin gavur Sony'si Microsoft'u seni beni korur mu hiç? Sen ben almaya devam ettikçe de fiyatları indirmezler zaten.

Dediğim gibi şimdi Playstation'u eleştiriyoruz ama yarın Xbox tarafı da bu zamları görebilir. Bunda gülünecek bir şey yok.

Gülmek isteyen yukarıda yazdıklarımı bir kez daha okusun. Asıl komedi orada.

Ve asıl sorun ekonomidir.

İşte bu kısımda da ağlanacak halimize gülüyoruz ya zaten. Böyle gidersek bizden cacık olmaz.

İyi oyunlar.

Anlatamazsın hocam bu adamlar 15 senedir holiganlıktan vazgeçemediler. Burada hoca üstad dedikleri bir adam var ölümüne Xbox düşmanı. Ortalık karışınca piyasaya çıkmayan modellerden. Kardeşim hangi platform bana daha iyi daha hesaplı oynama imkanı veriyorsa ben orada oyun oynarım. Uzun yıllardır ana platformum Xbox, ama oyun oynamayı seven biri olarak exclusivleri kaçımamak için PS4'de aldım şimdi PS5'im de var. At gözlüklerinizde marka fanatizminizde sıyrılın artık. Tokat şaplak bunlar geride kaldı.

• Bir ise yaramayacagini bile bile gonderdim👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selam, gönderdim, hayırlısı olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konuya ps fiyatlarından şikayetçi olanlardan çok gamepass i övmeye gelen xboylar dolmuş yallah kendi konunuza!! bizi bizle bırakın bizde gamepass i biliyoruz xbox mağazasına şuan zam gelmediğinide biliyoruz gelip buraya boş boş ötmeyin eğer çok yazmak istiyorsun gidip ps vs xbox konusu açıldı oraya istediğinizi yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayakuk -- 25 Haziran 2021; 14:30:31 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.