PC de bircok firma valve nin tavsiyesine kulak asmiyor (valve, TR icin dolar kurunu 1.6tl den aliyor) o yuzden oyunlar 260 ila 430 tl arasinda cikar PC de bu firmalar steam de az da olsa yerel fiyatlandirma yapabiliryorlarsa (steam hicbir sekilde karismiyor fiyatlara, yerel fiyatlandirmayi yapan sirketler) konsolda da yapabilmeleri lazim. burada su devreye giriyor xbox ve ps butun paralarini %30 kesintiden kazandiklari icin kendi paylarini dusurmek istemedikleri icin firmalarin yerel fiyatlandirma yapmasina musade etmiyordur. eminim ubisoft a kalsa far cry 270tl olur konsolda da (uplay de 270tl) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 25 Haziran 2021; 15:5:5 > |
PSN Türkiye Fiyatlarını PROTESTO Ediyoruz !!! (25. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bonobo643
Steam karşılaştırması çok yersiz çünkü Steam yerel fiyatlandırma yapmak zorunda.Hem pahalı donanım hem pahalı oyun derseniz."PC Master Race" tayfa dışında kimse PC'de oyun oynamaz bu kadar net.Ya ucuz donanımı yani konsolu seçer ya da Torrentspor.Yani Steam-Epic size o fiyatları kara kaşınıza kara gözünüze vermiyor.Hepsinin yegane amacı var pastalarını korumak ya da arttırmak.Dostunuz değil hiçbirisi bunun bir an önce farkına varmak gerek
Playstation cephesinde yerel fiyatlandırma görebilmek için pazar payında denge görmemiz gerekiyor.Ancak kısa vadede çok mümkün görünmüyor malesef.Çünkü Türkiye'de konsol:PS.Hatta konsol terimi de yok pleysteyşın var.Coca-Cola vs Pepsi rekabeti gibi durum.Pepsi isterse 10 Kr satsın yine Coca-Cola alacaktır bu vatandaş.Xbox-PS rekabeti de böyle Türkiye'de.Hatta düzelteyim burada rekabet diye birşey de yok.Ülkedeki tüm XBox sahipleri forumda zaten:)Bu arada Xbox kullanıcısı alınmasın söylediklerime durum tespiti bu.Yani böyle gelenekçiliği doğru bulmuyorum.İnsanlar diğer alternatifi de denemeliler hatta deniyorlar da ama hala dengeden çok uzak rekabet
Ha Yerel Fiyatlandırma olmasın mı?Tabi ki olsun.Ama kısa vadeli olarak hiç olmazsa PS Now daha etkin bir hale getirilebilir, indirimler daha yoğun ve güçlü olabilir.Hiç olmazsa 4 senelik oyunların 700 lira gibi saçma fiyatlandırılmalarına son verilebilir.
Benim en kızdığım durum ise şu.Far Cry 5'i sen binlerce kez 50 lira civarında sattın ve muhtemelen ilk indirimde yine satacaksin.Yani gerçek fiyat 50 aslında 700 ise arada keriz tokatlama fiyatı.Yani oyunun 50-700 arası dalgalanması abes.Yani 120 lira olur indirimsiz fiyat,indirimli 50 satarsın anlarım.Keza 1 sene mi geçti kardeşim oyunun çıkışı, düşür kardeşim indirimsiz halini 300 civarına,indirim dönemlerinde de satarsın 170-180 vatandaş alır.TLOU 2 gibi Tsushima gibi oyunlardan bahsediyorum.
Ezcümle, Microsoft'un nefesini ensesinde hissetmeden Sony'nin fiyat politikasından taviz vermesi malesef zor.Haklısınız hocam.
Açıkçası aklımın almadığı mesele PS NOW meselesi. Sadece indirilebilir halde Game Pass sistemine rakip olabilecek bir sistem yapabilecekken bir girişim yok ortada.
Her neyse. Bu hamur çok su götürür, on senedir her zamda sinirleniyoruz sonra geçip gidiyor. İki seneye oyun fiyatları 1099₺ olursa şaşırmamak gerek. Düzgün bir ekonomik ortamda kur yüksek olsa dahi etkilenmezdik ama durum ortada işte. Boş ümitle özel fiyatlandırma şöyle böyle konuşuyoruz işte.
Üzücü. Son beş yılda, Ghost Tsushima ve TLOU II hariç oyun almadım - alamadım zaten. Plus'ta olmasa oyun göremeyeceğim arkadaş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheSayer
Maille olacak iş değil, seçimle olacak iş. Bu fiyatların sorumlusu sony değil.Konuyu başka yerlere çekmenin alemi yok seçim olsa bu fiyatların düşeceğinin garantisi hiç yok.
-
Nasıl düşecek? Maille sony’e ağlayarak mı? Yoksa ekonominin bir nebze düzelmesiyle mi?
-
Biraz geç kalmadınız mı ya Yeni çıkan oyunlar 200 TLyi geçtiği zaman yapacaktınız. İyidir iyidir müstahak bize.
-
Bu yazdiklariniz, yazımda bir noktaya deginmeyi unuttuğumu hatırlattı bana."Konsol üreticileri konsollardan değil, sattıkları servis ve oyunlardan para kazanır"Hatta daha ileri gidip,ürettikleri donanımlardan zarar ettiklerini söyleyenlerde var.Tabi bu önerme ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemeyiz.Ama önerme doğru ise konsol tarafında oyun fiyatlarının "hayatta kalma"" derecesinde önemli olduğu anlamına gelir bu.Yerel Fiyatlandırma önündeki en büyük engellerden biri haline gelir bu durum. -
Benim de çok kızdığım konu bu.PS Now nasıl böyle atıl halde bırakılabilir?Neden gelistirilmez? anlamış değilim -
Bunlar sözde karantina başladığında herkes indirim yaparken PSN tr zam yaptığında da protesto ediyorlardı. Sonra Ghost of Tsushima konusuna girdim, maşallah oyunu almayan kalmamış.
-
1.6 değilde 4.8 den alıyor diye biliyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: waltran1.6 değilde 4.8 den alıyor diye biliyorum
valve 1.6 i tavsiye ediyor, zaten half life alyx vs. 1.6 dan aliyordu, hatta ms de 1.6 civarindan aliyordu. fakat onlarda guncelledi.
dedigim gibi valve sadece fiyat tavsiyesinde bulunuyor, sirketler kafalarina gore kur belirliyorlar steamde. keske herkes valve nin dedigi fiyattan alsa. ya da 3-4 tl den alsalar bile yeter bize
-
Euro 10 lirayı geçmişken ithal bir üründe nereye çekilecek konu? Komik olmayalım. 60 euroluk oyun şu an zaten 600 liranın üstünde. Sony'nin tabi ki inisiyatifi var, yerel fiyatlandırmayla bu uçuk fiyatlar kırılabilir ama bizim ekonomik durumumuz Sony'nin bölgesel fiyatlandırma politikasından daha kötü.
-
her sene aynı muhabbet ya
-
Sony hiç bir şey yapamaz, isteyen istediği ülkenin hesabını kullanabiliyor. Burada oyun fiyatlarını ucuzlattığı vakit adamlar değerli Dolar ve Euro ları ile bunları neredeyse bizim hesaplardan bedavaya almış olurlar.
Benim anlamadığım tek bir şey var PS NOW nasıl olurda hangi akla hizmet Türkiye'ye getirilmez. Bu kadar mı halktan kopuk adamlarla iş yapıyor Sony Türkiye'de bunu anlayamıyorum.
Birde özellikle EA ve Ubisoft resmen fiyatlarla alay ediyor bizimle, bunu kasıtlı yaptıkları çok açık bir şekilde ortada Xbox ile anlaşıp Sony üstünde oyunlarını pahalıya verip orada ucuza veriyorlar gibi.
-
Oraya mail atip ikna etmeye calisacaginiza
Hukumeye oy veren dedelerinizi ikna etme yontemi deneseniz daha yararli olur.
Islamcilikta bu fiyatlar normal -
Niye herkesin tahammül sınırı bu kadar düşük yahu ? E-posta ile düzeleceğini bende zannetmiyorum, atanlara da bir şey demeyin bari sanki hiç bir şey bilmiyorlar gibi... Herkes her şeyin farkında, döviz kurununda, oyunların bölgesel fiyatlandırma politikalarında sorun olduğunu vs vs. Ne yapsınlar şimdi ? Belki elinde ki bilgisayarı sattı konsolu almak için ya da başka bir şeyini ya da borca girdi, istiyor çünkü. Ben PS 3'e kadar kullandım xbox 360 arcade'de kaldım. Elbette çok şey değişmiştir ama yeni bir konsol/bilgisayar almak için hiç mi biriniz hayal kurmadınız ya da heveslenmediniz ? Firmalar zaten insanların duygularıyla ve akıl sağlığı ile oynuyor bari siz yapmayın lütfen.
Bilgisayar kullanıyorum şuan aktif şekilde yarın bir gün steam'de ya da diğer platformlarda ki oyunlara zam gelince pc kullananlar ne diyeceksiniz ? Burada dalga geçip insanları küçük görüyorsunuz o zaman ne diyeceksiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bonobo643
Benim de çok kızdığım konu bu.PS Now nasıl böyle atıl halde bırakılabilir?Neden gelistirilmez? anlamış değilimPS4’de 31 Temmuz 2014’te kullanıma sunulmuş bu sistem kaç yıllık sistem olduğu ortada onca yılda hiç mi ilerleme kat etmez bir sistem anlamıyorum ufak adımlar atılıyor ama çok ufak yerelleştirme yapmayı sever sözde sony ama bu konularda hiç istekli değil ülkeyi görmezden geliyorlar kaç yıldır bu sistem yasal şekilde Türkiye topraklarına gelse sistem 70-80 lira olsa da aylık ben satın alır kullanırdım sonuçta sony yerel fiyat yapmıyor yüksek bir şey beklemek lazım istediğim oyunlar geldiğinde alırdım fiyatı yüksek diye üzülmeden ama getirmemek üzerine yemin etmişler anlaşılan
-
Eski bilgisayar zevk vermiyor dedik sattık ps4 pro aldık bunda da oyun almaya maaş yetmiyor geri satalım ücretsiz veya ucuz oyun için pc alalım diyoruz onda da ekran kartları uçmuş gitmiş yaklaşılmıyor bile, resmen kapitalizmin kucağına oturmuşuz. İki arada bir derede kaldık.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SerdarS.Sony hiç bir şey yapamaz, isteyen istediği ülkenin hesabını kullanabiliyor. Burada oyun fiyatlarını ucuzlattığı vakit adamlar değerli Dolar ve Euro ları ile bunları neredeyse bizim hesaplardan bedavaya almış olurlar.
Benim anlamadığım tek bir şey var PS NOW nasıl olurda hangi akla hizmet Türkiye'ye getirilmez. Bu kadar mı halktan kopuk adamlarla iş yapıyor Sony Türkiye'de bunu anlayamıyorum.
Birde özellikle EA ve Ubisoft resmen fiyatlarla alay ediyor bizimle, bunu kasıtlı yaptıkları çok açık bir şekilde ortada Xbox ile anlaşıp Sony üstünde oyunlarını pahalıya verip orada ucuza veriyorlar gibi.
ps now kısmında size katılırım ama hayatımda duyduğum en saçma yazıya da siz imza atmışsınız
'' EA ve Ubisoft resmen fiyatlarla alay ediyor bizimle, bunu kasıtlı yaptıkları çok açık bir şekilde ortada Xbox ile anlaşıp Sony üstünde oyunlarını pahalıya verip orada ucuza veriyorlar gibi.''
bu nasıl bir kafa hocam yapmayın bunlar çok büyük şirketler böyle bir şey yaptıkları an rekabet kurulu kafalarına bir biner sizin aklınızın hayalinizin almayacağı cezalar gelir hem xbox'a hem ea hem ubisoft'a çocuk oyuncağı değil böyle saçma suçlamalar yapmayın demek indie veya 2A olarak söylediğimiz oyunların fiyat karşılaştırmasını görseniz bunlar xbox'a satılmış şerefsizler diyeceksiniz ufak bir örnek subnautica below zero xbox'ta 85 türk lirası iken ps sotre'da 250 türk lirası xbox' kuru daha aşşağıdan alıyor ve ülkemizde satış yapacaklara bu fiyatı öneriyor bu öneriyi kabul eden daha düşük fiyattan satıyor sadece yerel fiyatlandırma yapılıyor komplo teroileri kurup bunlar anlaşmalı şirketler falan demeyim gülerler ortamlarda size
-
Hocam kafada sıkıntı filan yok, şu EA oyunun fiyat grafiğine sadece iki dakika bak. Bu resmen dalga geçmektir, bu fiyatı EA yapıyor, Ubisoftta yapıyor aynısını. Xbox kısmında yapmıyorlar bunu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X