Şimdi Ara

Psu da tek kanal kavramı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: neronidas Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran kartlarını tek kalandan beslemek nedir?12v den atıyorum 70a diyor..

12v1 var 12v2 v3 ve v4 var... nedir bunlar bir psu nun tek kanaldan bilmem kaç amper verdiğini nasıl anlarım yani tek kanal mı yoksa 4 kanal mı artık neyse?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 28 Ocak 2011; 22:07:50 >

• Benim bildigim yanlisim varsa arkadaslar duzeltsin, tek 12v1 35a 12v3 35a ise 70 amper eder ekran kartina 840w guc verebiliyor demektir.
  • Yerine göre değişebilecek bir konudur..

Düzgün bir şekilde hazırlanmış güvenilir markanın çoklu rail güç kaynaklarını almak daha mantıklıdır..

Saphire Pure 625W bu konuda güvenilir bir güç kaynağıdır çünkü çoklu rail güç kaynağı üretiminde hatta güç kaynağı üretiminde 1 numara olan firmanın üretimidir.. (Enermax)

Bazende toplam gücü hem tek kanaldan hemde çift kanaldan verebilen psularda mevcut.. Seasonic 520W kanal başına 20amper toplam 40amper verebiliyor isterse tek kanaldanda 40amper verebiliyor..

Bütçenizi söyleyin biz size yardımcı olalım..
  • Çok kanal yapılmasının amacı; akımı kanallara bölerek kanalın ısınması engellemek, ömrünü yükseltmek, sağlıklı bir iletim yapmayı sağlar. Bu durum güç kaynağının içindeki elektronik malzemelerin akım dayanımı ile alakalıdır.

Tek kanalda yüksek akım sağlayan güç kaynakları ise pahalı güç kaynaklarıdır. Çünkü tek kanal güç kaynağı üretmek için daha dayanıklı elektronik malzemeler, daha kalın kablolar kullanmanız gerekir.

Peki neden çok kanal gibi güvenli bir yöntem varken, pahalı olan tek kanal yoluna gidiyorlar derseniz; tek kanal kullanıcılar açısından daha kullanışlıdır. Çünkü ekran kartım hangi kanaldan ne kadar akım çekiyor, işlemcim acaba kullandığı kanalı zorlar mı derdinden kurtarıyor kullanıcıları.

erescan'ın söylediği mevzu ise her zaman doğru değil. Çoğu güç kaynağı, her kanal için maksimum vaadettiği amper değerini tüm kanallara maksimum yüklenildiği zaman taşıyamaz. Firmalar bu durum için o kanallardan toplam olarak ne kadar akım çekebileceğiniz bilgisini size verirler. Tabi sadece tek kanal maksimum yükleniyorsanız, diğer kanal düşük düzeydeyse o zaman sorun yok.

• Bir Psu nun tek kanal üzerinden kaç A verdiğini nasıl anlarım?

bütün 12V1 V2 V3 V4 değerlerini toplayarak mı?

montaj yaparken mesela ekran kartına hangi kablonun tek kanaldan vereceğini nasıl anlarım
  • üstünde yazar..

çoklu raillerdede toplayamazsın mesela bende 25-25-25 amper verebilen 3kanallı güç kaynağı var toplamda 75amper değil 50amper verebiliyor..

onu güç kaynağı tabloda gösterir altta toplam verebildiği W cinsinden değeri yazar onuda 12ye bölersen amperi bulursun..

Bu konuları dediğim gibi çok önemsemeyin üreticisine göre değişiyor..

Bütçeniz nedir ona göre bir tavsiye verelim..
  • hocam bütçem 350tl gibi birşey vatan bilgisayardan alıcam.worldcarda taksit yaparken yuzde 12 indirim uygulanıyor o yüzden ve birebir bir sorun olduğunda muhattap olabiliyoruz..

mesela aklımda şu var örnekler üzerinden gidersek daha iyi anlayabilirim sanırım..

tt tougpower xt 850 watt

corsair 850 hx ve tx var ikisi arasındaki fark nedir biri moduler diğeri modüler değilmidir?

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-750hx-cmpsu-750hx-750w-120mm-fanli-80-plus-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44732#divDigerResimler

bu linkte resimdeki tek kanalmıdır değilmidir nasıl anlarız bakarak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O fiyatta alabileceğiniz en iyi psu Seasonic x750dir..

Türkiyeden alabileceğin en iyi psu diyebilirim.. Birde thermaltake Grand serisi var tabi..

Nasıl bir sistem kuracaksınız bilmiyorum ama forumda 2 tane 6950 kullanan var imzamdaki psu ile..

yani güç kaynağına o kadar vermenize gerek yok ama verdinizmide Seasonic x750 gibi bişey alın..

vatandan alacam diyorsanızda bi bakıp bişeyler öneriyim..
  • birde hocam o A değerlerinin verildiği resimlerden anlatabilirseniz ordan anlamaya çalışayım tek ray olayını
  • Güvenli kaliteli bir psu üretmek zordur..

Tek kanalda zordur çok kanalda zordur..

yani tek kanalda olsa çok kanalda olsa güç kaynağı kalitesizse kalitesizdir..

onun için güvenilir üreticilerin ürünlerini almalısın..

corsair Xılınce ocz gibi markalar psularını farklı firmalara ürettirip satarlar ürünleri arasında büyük farklar olabilir bu nedenle..

Seasonic Enermax markaları türkiyede ürünleri bulunan en kaliteli iki üreticidir..

Size Saphire Pure 625W her türlü yetecektir ve sonuna kadar güvenebileceğiniz bir güç kaynağıdır..

350lirayada Seasonic x750 aynı zamanda Corsair 750Ax psusunu almanızı tavsiye ederim..(corsair her zaman en prestijli firmalara güç kaynağı ürettirir..)

Thermaltake Grandların fiyatlarıda düşerse alabilirsiniz..

dediğim gibi o fiyatta en iyileri arayın en fazla W verenleri değil..

• peki hocam o kutu arkasındaki değerlerin verildiği resimden nasıl anlıycam ben tek railde işte atıyorum 70a verdiğini?
  • Dostum tek railde ne verdiğinden çok hangi parçaları kullandığına bakacaksın. Sistem özelliklerini yazar mısın?
  • i7 920 4.2ghz

5870

6gb ram

x58 extreme anakart

3 hdd 5-6 fan kasa fanı

benim bu psu derdim ekran kartım occt programında kitlenmeye başladı servise verdim servis manuel fan ayarında 3 saatir test ediyoruz birşey yok diye aradılar beni psu nuzu değiştirin dediler bende 6 ay sorunsuz kullandığımı belirttim sonradan neden psuya ihtiyaç duyayım falan dedim..

neyse fan ayarını otomatik yapıp denemelerini söyledim çünkü bende bu şekilde hata veriyordu..

şimdi ekran kartının güç htiyacı karşılanmadığında mavi ekrana düşüp restart attırırmı pc ye?yani bneim kullandıgım cooler master kasanın içinden çıkan 650wattlık psu..
  • İsterseniz önce işlemciyi ve ekran kartını default ayarlarına çekerek deneyin. Sorunun devam etmesi durumunda; deneme şansınız varsa arkadaşınızından bir güç kaynağı alıp deneyin, boşuna para vermiş olmazsınız hem. Çünkü 650 Watt normalde gayet yeterli bir değer, kalitesini bilmiyorum tabi o güç kaynağının. Bu arada sorunun yazılımsal bir nedenden olma ihtimalini de göz önünde bulundurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imploser

İsterseniz önce işlemciyi ve ekran kartını default ayarlarına çekerek deneyin. Sorunun devam etmesi durumunda; deneme şansınız varsa arkadaşınızından bir güç kaynağı alıp deneyin, boşuna para vermiş olmazsınız hem. Çünkü 650 Watt normalde gayet yeterli bir değer, kalitesini bilmiyorum tabi o güç kaynağının. Bu arada sorunun yazılımsal bir nedenden olma ihtimalini de göz önünde bulundurun.

+1

bende 850W modellere neden bakıyor Gtx580 Slı falanmı kuracak dedim :)
  • hocam walla ne yapacağımı şaşırdım...çevremde denicek psuda yok..

maskomdan aradılar beni fanı manuel yapıp yüzde 50 de test ediyolar ve sorun çıkmamış dedim otomatıkte test edin tamam dediler.görüşmede bana sordular güç kaynağını söledim.adam bana en az bir 1000watt lık gerekir dedi.

ne yapacağımı bilmiyorum herşeyim bu arada default halde..yedekte ekran kartımda var oc li iken onunlada denedim 8800gt sorun yok.yazılımsal olarakta 4 adet driver denedim 10.7 10.11 10.12 diğeri aklımda deil..olmadı
  • 1000w gerekir dedi öylemi :)

Bidahaki konuşmadan donanımhaberin selamınıda söylersin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_nino_09

hocam walla ne yapacağımı şaşırdım...çevremde denicek psuda yok..

maskomdan aradılar beni fanı manuel yapıp yüzde 50 de test ediyolar ve sorun çıkmamış dedim otomatıkte test edin tamam dediler.görüşmede bana sordular güç kaynağını söledim.adam bana en az bir 1000watt lık gerekir dedi.

ne yapacağımı bilmiyorum herşeyim bu arada default halde..yedekte ekran kartımda var oc li iken onunlada denedim 8800gt sorun yok.yazılımsal olarakta 4 adet driver denedim 10.7 10.11 10.12 diğeri aklımda deil..olmadı

Oda güzelmiş hocam. Ben imzamdaki sistemi Enermax Modu82+ 525 watt ile kullanıyorum. 600 watt'lık PSU olsa daha iyi olacaktı fakat, şuan için durumumu fazla zorlayamıyorum Malum sadece bilgisayara para harcamıyoruz

600 watt'tan sonrası rahatça yetecektir sisteme. 1000 wattla 3lü Crossfire düzeneği kurarsınız yani Hatta extra neler bağlarsınız diye düşünüyorum şimdi

• hocam adamı telefonda bozmakta istemedim..sonuçta kart onun elinde suyuna gidip amacıma ulaşmaya çalışıuyorum kartı değiştirseler süper olacak..kesinlikle kartta bir sıkıntı var..ben zaten güç kaynağını değiştirmek istiyordum buda bahane oldu gibi ama gerçekten canımı çok sıkıyor..6 ay ben bunu sorunsuz kullandım.anakartım garantiye gitti kasayla beraber vermiştim anakart geldi sıfırı değişti sonra bu patlak verdi..yani ekran kartı gitmeden önce sorunsuzdu

valla hocam olayın akibeti şöyle video izlerken web sayfasından bi anda görüntü yeşil oldu gitti geldi..sonra görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu hatası geldi..ondan sonra testlere soktum occt testinde kart oto fan hızında yuzde 33 civarında 83-84 derecede dolaşıyor ve 400 snaıye sonra goruntu bozulmaya baslıyor mavı ekran gelıyor ve reset..fanı hızlı çalıştırıp densem bile yemiyor..donanımsal bir arıza var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 29 Ocak 2011; 17:11:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: el_nino_09

hocam adamı telefonda bozmakta istemedim..sonuçta kart onun elinde suyuna gidip amacıma ulaşmaya çalışıuyorum kartı değiştirseler süper olacak..kesinlikle kartta bir sıkıntı var..ben zaten güç kaynağını değiştirmek istiyordum buda bahane oldu gibi ama gerçekten canımı çok sıkıyor..6 ay ben bunu sorunsuz kullandım.anakartım garantiye gitti kasayla beraber vermiştim anakart geldi sıfırı değişti sonra bu patlak verdi..yani ekran kartı gitmeden önce sorunsuzdu

valla hocam olayın akibeti şöyle video izlerken web sayfasından bi anda görüntü yeşil oldu gitti geldi..sonra görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu hatası geldi..ondan sonra testlere soktum occt testinde kart oto fan hızında yuzde 33 civarında 83-84 derecede dolaşıyor ve 400 snaıye sonra goruntu bozulmaya baslıyor mavı ekran gelıyor ve reset..fanı hızlı çalıştırıp densem bile yemiyor..donanımsal bir arıza var gibi

Dediklerinize göre donanımsal arıza var hocam. Haklısınız zaten, ben sadece telefondaki konuşan kişinin yanlış düşündüğünü belirttim. Yoksa bunları ona söyleyip, kartı ellerinde rehin bırakmanızı istemem tabiki Sizde bu sorunlar çıkarken onlarda neden sorun çıkmıyor ilginç. Ayrıca video izlerken bile görüntüde sorun oluyorsa, problemin PSU'da olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta birazcık yükte sorun çıkmaması lazım; çünkü OCCT'de bile 400 sn. dayandığından bahsetmişsiniz

Umarım sonuca ulaşırsınız hocam. Ama elinizden geleni ardınıza koymayın, sonuçta mal sizin ve haklısınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.