Şimdi Ara

PSU değerleri ne ifade eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar alacağım güç kaynağı için araştırmalar yaparken bi şey dikkatimi çekti. Xilence markasının 580W ürününde çıkış değerleri aşağıdaki gibi iken neredeyse diğer tüm markalarda 2. resimdeki gibi. Yani 12V değer çıkışları 18A gibi değerlerde ve 3.3V değerleri 30A civarlarında. Ancak Xilence'de bu durum 12V için 22A gibi yüksek ve değişik bi değerdeyken 3.3V değeri ise 25A. Hangi olay daha önemli. Ya da hangi koşul daha iyi?

(Diğer markaların 600W değerleriyle karşılaştırma.)

XILENCE

DİĞER MARKA

Diğer markanın 12V3 ve 12V4 çıkışını önemsemeyin lütfen. Bulduğum marka iyi marka. TT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Zoidberg -- 20 Haziran 2009; 21:25:02 >

• Önemli olan her zaman +12V değerleridir. Ekran kartı içindir bu değer. Ne kadar yüksek olursa PSU'nun o kadar verimli olduğu anlamına gelir. Bazı markalarda birden fazla +12V değeri olur. CF-SLI için önemlidir bu da. Bazılarında ise bu ayrı +12V'ler birleştirilip tek bir ray halinde daha fazla güç elde edilebiliyor.

Yukarıdaki 2 PSU içinde Xilence daha verimli gördüğün gibi. Çok yüksek verimli PSU'lara örnek ise:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850519

Gördüğün gibi tek ray üzerinden 52A verebiliyor :) Fiyatı da hoştur tabi.

• Evet baya hoşmuş. Cevabınız için çok teşekkürler. Aydınlandım bu konuda. Kesin kararımı da vermiş oldum Xilence 580W konusunda.
  • iki etikettede 12v için belirtilen değerler OCP (aşırı akım koruma) devresinin sınırlandırma değerleridir, PSU nun verebileceği değer değildir. Asıl önemli olan hemen bu değerlerin altında belirtilen (belirtilmiş olması gereken) çekilebilecek maksimum kombine akım değeridir. Bu iki örnektede bu değer belirtilmemiş.

Aşağıdaki örnek etikete bakarsanız 12v1, 12v2, 12v3 şeklinde belirtilen 25er amperlik değerlerin dışında ikinci satırda 50A (600w) şeklinde ikinci bir ifade var. 12v1, 12v2, 12v3 değerleri akım sınırlandırma değerleridir, PSU nun gücü ile değil daha çok güvenlik sistemi ile ilgili ifadelerdir. İkinci satırdaki değer ise PSU dan çekilebilecek net değerleri (akım ve güç) belirtir. Çoğu üretici bu değerleri belirtir. Bazıları güvenilirdir, doğru değerleri yazar (hatta öyle ki aslında PSU daha güçlü olduğu halde bu değerleri düşük tutarlar), bazıları biraz abartır, bazıları ise belirtme gereği görmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 20 Haziran 2009; 23:02:14 >

• @HexfeT
    Peki Xilence 580W önerir misiniz?
  • Sorun yaşayacağını sanmam fakat, bütçeyi biraz daha zorlayıp Aktif PFC si olan, 80+ sertifikalı ve en az iki adet PCIexpress çıkışı olan bir PSU almanı öneririm. Daha öncede defalarca belirttim Aktif PFC si ve 80+ sertifikası olmayan hiçbir PSU 350W dan fazla sürekli güç veremez. Durum şu ki zaten donanımlar sanıldığı kadar güç tüketmediğinden sorun çıkmıyor. Sorun çıkmayacağını bilen üreticiler etiketleri abartmaktan çekinmiyorlar. Eğer söylediğim koşulları sağlamayan bir PSU yu 350W dan fazla güç çekecek bir düzeneğe bağlarsanız 10dk da patlar. Ama dedim ya zaten donanımlar o kdar güç çekmediğinden sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 20 Haziran 2009; 23:30:11 >
  • 80+ sertifikası hakkında bilgi olmasa da bu ürün diğer belirttiğiniz özelliklere uyuyor. Sizce nasıldır? 4850 Vapor-X'i yeteri kadar besler mi?

http://www.exa.com.tr/asus/power_supply_kategorisinde/asus_p55ga-343-6064.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ohm değeri neyi ifade ediyor ?
    16 yıl önce açıldı
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçin rahat olsun güç konusunda problem çıkmayacağından eminim. Forumda ürünü kullanmış olan diğer arkadaşlardan sessizlik vs. gibi konularda da bilgi alarak karar verebilirsin.
  • Linkini verdiğin asus bence kesinlikle daha üstün ve fiyat farkı küçük. CPU konnektörü 8pin, iki adet PCIexpress çıkışı var, aktif pfc var. Kısaca araştırdım incelemesinide buldum linki aşağıda. 80+ olmasada tablolara bakılırsa verimlilik ve sessizlik konusunda başarılı bir PSU.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/asus-psu-roundup_3.html

(bu arada bir önceki postum XILENCE içindi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 20 Haziran 2009; 23:51:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

Linkini verdiğin asus bence kesinlikle daha üstün ve fiyat farkı küçük. CPU konnektörü 8pin, iki adet PCIexpress çıkışı var, aktif pfc var. Kısaca araştırdım incelemesinide buldum linki aşağıda. 80+ olmasada tablolara bakılırsa verimlilik ve sessizlik konusunda başarılı bir PSU.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/asus-psu-roundup_3.html

Yardımınız için teşekkür ederim. Düşününce arada 30W gibi bir değer olmasına rağmen ASUS kalitesi daha ağır basacak galiba.

• Bunlar da V/A değerleri. Bir bakıp yorumlarsanız sevinirim.

• alacağın powersupply glacialpower olsun 550 yada 650 watt 550 135tl 650 olanı 160tl sitesine girip bakabilirsin özelliklerine ben 650 olanını öneririm sana bende 550 var buda süper bir power ancak aeadaki farka kıyıp 650 almak daha mantıklı sessiz aktif pfc var 80 plus sertifikası var 2 tane 6+2 ekran kartı çıkışı 8 pin anakart için çıkış 6 molex 6 sata çıkışı var her şeye yeter pclabsda testleride vardı övgü ile bahsediliyor 650 olanı 10 dakika boyunca 750watt çıkış verebilmiş testlerde senelerce işini görür
  • Asus glacialpower 550W dan daha iyi bir seçim. glacialpower 650W dersen bütçe yetiyorsa al çünkü hem 550W olan modelden hemde asus dan üstün, sadece güç olarak değil yapı olarak da farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 21 Haziran 2009; 0:43:31 >
  • Ben ekran kartı, ram falan da alacağım için psu yanında hepsini elden alayım ayrı ayrı uğraşmayayım diyorum. Glacial Power sadece internet satışı olarak var. Her ne kadar iyi bir ürün olsa da ilk cümledeki olay nedeniyle ASUS 550W ve Xilence 580W üzerinde yoğunlaştım. Ancak Xilence 580W verdiği değerler nedeniyle çok anlamamama rağmen güven verdi niyeyse.
  • glacialpower 650w > ASUS P-55GA (550W) > glacialpower 550w > XILENCE 580w

Adı geçen PSU lar arasında tercih sıralamam bu olurdu.
  • Aslında direk 3'ünü (ASUS 550W + 4850 + Ram) de EXA'dan alıp çıkabilirim. P.tesi bi EXA'ya uğrayayım. Bilgi alayım o PSU konusunda. Üçünüze de çok teşekkür ederim ilginiz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Zoidberg -- 21 Haziran 2009; 0:49:46 >
  • Arkadaşlar bu 12v amper değeri vs takılmayın bu kadar...

T.Take 500w TR2 serisi ile ben 2 sene boyunca 3.8ghz'de 7/24 o.c ve 2 tane x1950 pro (80nm) kullandım tık demedi yani hem sessizdi hemde stabildi.

Ama verdiği değerlere bakarsak 20A 'in altındaydı ama ne oldu bir sorun mu yaşadım, sistemim mi yandı, makine sürekli reset mi attı HAYIR.

UPS'im de yoktu bu ürünü kullanırken, cidden bu power işi çok abartılıyor ben bu ürünle sorun yaşamadan kullanıysam sistemi, şuan ki yeni çıkan ürünlerle sorunsuz kullanırsınız. Kaldı ki TR2 500w modeli eski bir ürün ve %70 civarında verimliliği vardı.

Çizgi Elektronik'te M.Uğur Arat tarafından gözümün önünde 2 saat power test makinesine bağlanarak test edildi ve başarı ile geçti.

XILENCE 580w kaliteli ve f/p oranını en iyi veren ürünlerden birtanesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 21 Haziran 2009; 0:56:53 >

• ben 300 watt ile e2160 2.5ghz 945 anakart 2gb ram 4850 ekran kartını kullandım 21 amper veriyordu toplam korka korka bağlamıştım ekran kartını ama sonuçta takıt takır çalıştı senin işini 400 bile görür ancak aradaki fiyat farkı uçuk değil o yüzden 500-600 gibi birşey alman senin için karlı asus iyidir ancak alınca eski seri olup olmadığına dikkat et 3 kanal var gözüküyor sitesinde ama bazı yerlerde 2 kanal var gözüküyor 12 v çıkışları üretim tarihi önemli 2009'mu bak yada 2008 anladığım kadarıyla bu powersupplydede eski ve yeni versiyonlar var revize edilmiş olabilir güme gitme sonra
  • Evet ASUS'un kendi sitesinde model 3 kanallı gözüküyor ancak exa'da 2 kanal olarak belirtilmiş. Bunların hepsini almadan önce sorucam. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar 4+4 Pin diye belirtilen çıkış değeri EPS olan 8 Pinlik çıkış mıdır? Emin olmak için sorayım dedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.