Şimdi Ara

RAM SLOTLARININ RENGİ NE İFADE EDER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba önce sistemimi yazıyım sizlere bu aşağıda bahsettiğim sisteme 2 tane hi-level 4gb 1600 mhz ram ekliycem fakat anakart üzerinde iki mavi ikide beyaz ram slotu var mavi olanlar ramleri 16x hızında beyaz olanları 2x hızında çalışıtırıyo gibi bir söylenti duydum doğrumudur ayrıca toplam 12 gb ram olcak win 7 hepsini görür mü ? sistemim beklediğim kadar hızlanır mı ?

işlemci : amd phenom II x4 3.40 ghz
    anakart : gigabyte (tam olarak kodunu hatırlamyırom )
    ram : hi - level 4 gb (2x2) 1600 mhz
    ekran kartı : atı radeon hd5770 1 gb
    power : ocz 600w psu
    kasa : dark falcon atx siyah kasa
    hdd : seagate 1 tb 7200 rpm
    dvdrom : asus dwd-rw
    işletim : win7 ultimate 64 bit

• O renk farklılıkları RAM leri Dual Channel kullanabileceğin anlamına geliyor. Dual Kit olarak falan RAM ler satılır... 1 ve 3 - 2 ve 4 e takıcan Dual kullanmak istersen. Tabi aynı marka aynı chip olması gerekiyor ram lerin... 2x256 DDR400 bitane 512 DDR400 den daha performanslı çalışıyor deniliyor.
  • dual channel kullandığım zaman performans artıyor yani peki 4 gb 2 tane aynı bellekten taksam toplam 12 gb a ulaşcam bunun hepsini aynı performansta kullanabilcekmiyim ? yade 2tane 4 gb değil 2 tane 2gb mı taksam ?
  • Ulasirsin. sıkıntısız kullanirsin ama soyle soyleyeyim hi-level ile su anda win7 puani olarak ne aliyorsun ben kingston hyperX ler ile 7.4 puan aliyorum...
    Ayrica duydugun mavi ve beyaz muhabbeti ramlerinde degil ekran karti yuvasi icin gecerli. ramlerin hepsinin veriyolu tek.
  • şuan iş yerindeyim eve gidince bakıyım pc den peki diyelim ki kingston daha performanslı gidip 2 tane kingston alsam bi sıkıntı çıkar mı? sistemde 2 hi-level 2 tanede kingston olcak ikiside 1600 mhz olcak ? Birde hi-leveli seçmemin sebebi soğutuculu ve ömür boyu garanti kapsamında olmasıydı birde fiyatı kingstona göre daha maküldü 2 sene önce kadıköy exadan almıştım sistemi
  • Bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum fakat , garantide vermiyorum..
  • 2x2 gb şeklinde 4gb raminiz var onları mavi-mavi veya beyaz-beyaz yuvalara takarsanız dual olarak çalışır
    ramleri aynı renklere takarsan dual olarak çalışır yani 2 kat daha performanslı gibi düşün
    Anakartının Modelini cpu-z programıyla öğren buraya yaz ona göre ram tavsiye edelim

dediğin 16x ve 2x 4x 8x gibi hızlar ekran kartı için geçerlidir crossfire veya sli durumunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartım ANakART : GIGABYTE GA-MA785GT-UDH3 benim merak ettiğim 8gb ram takmakla cihazın oyun / program hızının gerçekten hissedilir derecede değişicekmi yoksa bu sistem için toplam 12 gb ram saçmalık mı ? ayrıca hi-level için 2tane 4gb 1600 mhz e 105 tl fiyat aldım ömür boyu garantili ?
  • 4 tane ram yuvası varsa:

amd de çift ram modülünü yan yana,
    intel de ise yan yana değil arada bir boş kalacak şekilde takacaksın.

dört tane takacaksan zaten farketmiyo hepsini dolduracağı için.
  • PEKI FIYAT / PERFORMANS OLARAK NE ONERIRSINIZ ? VE ARKADAS FARKLI RAM KULLANIRSAM BELKI SORUN OLABILIR DEMISTI DE ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.