Bildirim
Psu Fan'ıyla alakalı yardım lütfen
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
PSU fanı değiştirilebilir fakat yeterli bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız önermem. Bir de yaklaşık 2 yıldır kullanıyor olmanız PSU'nun artık eskimeye başladığını zorlandığında sıcak çalışabileceğini böylece fan devrinin artıp ses yapacağını göz önünde bulundurmanız gerekir.
Edit:İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 4 Eylül 2011; 4:49:10 > -
PSU ısınınca pc yavaşlar mı peki? -
yavaşlamaz, fakat psu'nun ömrünün azalma hızı artar.
fanı söküp temizleyip yağlarsan işini görür, eğer hala sorun geçmedi ise power'ını yanına al, aynı boyda fan bul ve bi elektronikçiden lehimlemesini rica et, tabi kendin de yapabilirsin. -
yeni PSU almiyim yani dimi bu arada eminsiniz dimi pc nin yavaşlamicağına ve PSU nun fan ını durdurursam fansız neyi etkiler beni 3-4 ay daha idare etse bu şekilde idare eder yani -
quote:
Orijinalden alıntı: Lethality
yeni PSU almiyim yani dimi bu arada eminsiniz dimi pc nin yavaşlamicağına ve PSU nun fan ını durdurursam fansız neyi etkiler beni 3-4 ay daha idare etse bu şekilde idare eder yani
fanı durdurursan sıcaktan erir :D
yanlış anlaşılma olmasın, psu eskidikçe verimi düşer, daha fazla ısınır. buna ek olarak fanı durdurursan aşırı ısınır ve bileşenler yanar, psu ölür.
fanı temizle, olmadı değiştir, olmadı psu'nun kendi fanını sök, dışardan 12-14 artık kaç cm fan var ise yapıştır lehimle uğraşmamak için. tabi kasan müsait ise.
ama öncelikle fanı sök, internette ara nasıl yağlandığını. hala ötüyorsa yeni fan tak. sorun sadece fan ise psu'yu çöpe çıkarma.
bendeki silverstone strider 2 yıllık hala sorun yok, bir kere söküp yağladım (birkaç ay evvel) biraz olan tıkırtısı da gitti.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X