Şimdi Ara

PSU Hafif Cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 800w PSU sıfır. Hafif bir cız sesi var PSU altta ama normalde duyulmuyor kulağı PSU'ya yaklaştırınca geliyor. Fanı düzgün dönüyor gibi. Bu ses normal mi?

Şimdi tekrar baktımda fandan geliyor ses. 14mm fan o kadar seste normaldir heralde. Hafif helikopter sesini andırıyor ama fana baktıgımda gayet takılmadan dönüyor. Heralde büyük bir fan oldugundan ve hızlı döndüğünden o kadar seste normal. Zaten PSU'ya yaklaşınca duyluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 10 Nisan 2011; 17:47:23 >

• Büyük fanlar daha sessiz çalışır, psu fan devirleri otomatikman yükselir. Psu ısınıyorki fan devri yükseliyor. Önce psu ısı durumunu kontrol edin, sonra söylediğiniz tiz ses gerçekten psu'dan mı geliyor buna bakın. Yeni aldıysanız zaten iade/değişim şansınız var. Psu marka/model ve aldığınız yer neresi? Buna göre değişim için alternatif öneri yapılabilir.
  • Ya yeni ama fatura tarihi 1 ay öncesi. Şöyle diyim hocam tiz bir ses değil. Böyle helikopter sesi gibi. Ama kulağı yaklaştırınca duyuluyor. Bu kadarı normal değil mi? Fanın havayı içeriye çarptırmasından falan olamaz mı? Yani gayet düzgün çalışıyor gibi sadece dediğim ses var oda yaklaşınca duyuyorsun. Fan gayet takılmadan dönüyor sanki. Markası;

Gigabyte GE-M800A-D1 ODİN PRO 800W Aktif Pfc

Hani kuruntu yapıyorsam boşu boşuna garantiye falan gönderip beklemiyeyim. PSU'dan normalde hiç ses gelmemesi mi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 10 Nisan 2011; 18:51:33 >
  • Keşke bu olay olmadan önce power supply tavsiyesi almak için konu açsaymışsınız, o modelin fiyatına neler neler alınırdı, resmen paraya yazık etmişsiniz.

Power supply'den illaki ses gelecek ama 100 tl'lik FSP Saga 12m fanlı psu'dan bile ses gelmiyorsa oturup ben ne yaptım ya? diye kafanızı duvarlara vurabilirsiniz, ki aldığınız psu'nun fiyatıda fahiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 11 Nisan 2011; 0:56:34 >
  • Hocam anlatamadım ses bana gelmiyor. Hatta diğer fanların sesinden PSU'yu duymuyorum. Ben kasayı kurcalarken PSU'daki o ses dikkatmi çekti. Yani yaklaşınca ses var. Senin dediğin 100 TL'lik PSU'da kulağı yaklaştırınca bile mi duyulmuyor?

Neyse abi sesinn nasıl oldugunu anlatamıyorum. Yarın bir bilgisayarcıya götürüp sorayım ses normal mi diye. Sesi beni rahatsız etmiyor sadece bu ses bir arıza mı yoksa normal mi onu öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 10 Nisan 2011; 23:47:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.