Bios kendi açılışta overclock yapamıyorum diye hata verdi. (O.C. Derken Ramlerin default overclock'u ramlar öyle çalışıyor zaten. X.M.P. Ram)
Sonuç olarak, halen bu port hataları devam etmekte. Ama 1-2 gündür bios hatası veya kapanma sorunu yaşamıyorum.
Yük altındayken ve değilken (oyun oynamak gibi bir yük - Mad Max) 6 saatlik elektrik değerlerini Asus AI Suite ile log tuttum. Ve voltajlarda olsun ısınmada olsun hiç bir sorun ile karşılaşmadım. (loglar öyle söylüyor). Speedfan ile log tutamadım çünkü değerleri yanlış gösteriyor.
USB portlarda sürekli olarak: 1 Adet Harici WD Elements 3,5' HDD 1 Adet Focusrite Scarlet 2i2 Ses kartı 1 Adet Epson SX 130 Yazıcı 1 Adet XBox Controller 1 Adet Logitech M185 Mouse (wireless) 1 Adet Logitech G510 Klavye takılı
Hatta şimdi bu yazıyı yazarken mouse çıktı geri geldi. Bu sorun ne olabilir sizce? PSU'mu, ana kart olabilr mi? Ya da sistemdeki bir eleman fazla güç çekmeye mi çalışıyor? Bir şekilde sorunu tespit etmemin bir yolu var mıdır?
Aklıma gelen bilgileri yazdım.
Teşekkür ediyorum.
Hocam overclock olayı bende ani elektrik kesintilerinde pc yi hemen açınca oluyo.Usb portlara takılı olanlardan olacağını zannetmiyorum ama,xbox controller ve yazıcı gibi sürekli kullanmadığımız şeyleri çıkarıp deneyin.Anakartin bios update ini de yapın mümkünse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bios'un güncel olduğunu söylemeyi unutmuşum. (En sondan bir önceki versioın en son versiyonda sadece 64 GB ram desteği gelmiş. O yüzden yüklemedim.)
Bir de USB'ler takılı olmadan zaten bir sorun olmuyor. Yani aslında sorun olsa da usb'ler takılı olmazsa ben sorun olup olmadığını anlayamam.
Ayrıca bu sorun bazen şu şekilde oluşuyor: Bir USB aygıt taktığımda bir başkası çıkıyor. çıkanı söküp geri taktığımda ikisi de çalışıyor. Video Edit yaparken daha çok görülüyor. Çünkü hem CPU, hem GPU'ya yükleniyor, hem de (genelde harici) diskten ciddi veri okumaya çalışıyor.
Aslında bir ara şöyle bir sorunum olmuştu. 1 tane 500 GB disk takmıştım bilgisayara (dahili), o zaman USB 3.0'lar 3.0 aygıtları tanımamaya başladı ama 2.0'ları tanıyordu. O diski sökünce problem düzeldi. Daha sonra zaman içinde bu tip sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Geçen gün PSU'nun rail'ini değiştirdim ekran kartı için. GPU 5-6'ya taktım. (GPU 3-4-5-6) 12 voltun 2'nci kanalıymış. Ama çok bir şey düzelmedi.
Bana büyük olasılıkla PSU gibi geliyor, ama değilse 1200w modüler power supply'i boşuna değiştirmiş olacağım.
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: EgoluAdc
Hocam overclock olayı bende ani elektrik kesintilerinde pc yi hemen açınca oluyo.
Buradan yola çıkarsak, benim sorun sanki PSU sorunu gibi geliyor bana.... Sanırım PSU miadını doldurdu. :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme