Şimdi Ara

- PSU - KONDANSATÖR PÖRTLEDİ - ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar alttaki fotoğraftan görebileceğiniz üzere PSU daki kondansatör pörtlemiş.

Geçenlerde hafif bir yanık kokusu ve bir iki cıtırtı sesinden sonra kasayı açtığımda PSU'nun aşırı ısındığını gördüm.

İçini açıp baktım, kondansatörü görünce çok korktum, içi dışına çıkmıştı zavallının

PSU genel anlamda temiz zaten alınalı en fazla 1 yıl olmuş.

PSU, yeni oluşan cızırtı sesinin dışında, normal bir şekilde çalışmasına devam ediyor.

Şimdi ne yapmamı önerirsiniz?

PSU yu alıp çöpe mi atayım?

Yanan parçayı yenisiyle değiştirirsem sağlıklı sonuç alabilirmiyim?

Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı?

• Bu şekilde çalışıyor olabilir ancak bu hep böyle çalışabilecek anlamına gelmez ısınma dahada artabilir yangınada sebebiyet verebilir. Ayrıca Anakartınıda yakmana sebep olabilir bi garantiye gönder derim 1 yıl olmuş alalı garantisi devam ediyordur. Büyük ihtimallede yenisini gönderirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadranKatili

Bu şekilde çalışıyor olabilir ancak bu hep böyle çalışabilecek anlamına gelmez ısınma dahada artabilir yangınada sebebiyet verebilir. Ayrıca Anakartınıda yakmana sebep olabilir bi garantiye gönder derim 1 yıl olmuş alalı garantisi devam ediyordur. Büyük ihtimallede yenisini gönderirler.

Aynen kullanıcı hatası mevcut değil zaten
  • KadranKatili : Isınma sebebi , kendi fanını çıkartıp daha düşük devirde çalıştırdığım başka bir fan takmış olmam ve malum sıcaklar nedeniyle. Garantisi sanırım artık geçerli değil ayrıca "mavibilgisayar" denilen marketten almıştım oda kapandı gitti, garanti ve değişim hayal oldu.

Yalnız fanını değiştirmeme rağmen 1 yıldır böyle bir sorun çıkarmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 14 Ağustos 2010; 23:43:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cªn

KadranKatili : Isınma sebebi , kendi fanını çıkartıp daha düşük devirde çalıştırdığım başka bir fan takmış olmam ve malum sıcaklar nedeniyle. Garantisi sanırım artık geçerli değil ayrıca "mavibilgisayar" denilen marketten almıştım oda kapandı gitti, garanti ve değişim hayal oldu.

Yalnız fanını değiştirmeme rağmen 1 yıldır böyle bir sorun çıkarmamıştı.

O zaman bu durumda o psuyu takmamanı öneririm. Çöpe at kısacası çünkü bu şekilde çalışması aşırı riskli
  • Aynı parçayı bulmam mümkün mü?

Bulabilirsem kendim değiştirebilir miyim , bir sorun olur mu?
  • Aynı parçayı bulsan bile Montajı çok sağlıklı olmaz ve sorunun sadece bu kondansatörde değil diğerlerindede benzer sorunlar olabilir mesela bobinde ve senin sorunun aşırı ısınma olduğu için bu psu tekrar ısınacak ve yine benzer sorunlar çıkartacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa fanını adaptöre bağlama?
    13 yıl önce açıldı
    SMPS mi TRAFO Güç Kaynağımı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalitesi devam etmez. çünkü içi açılmış :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.