Şimdi Ara

Psu konusunda yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkaşlar önce sistemimi verek başlamak istiyorum
    Quad 9400 max tdp 95 watt
    anakart:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p43t-es3g_10/
    4gb 1333 mhz ram
    1HD 1dwd ekranakrtı olark gt210(oc yaptık) birane 12 cm fan 2 tanede ufak 8 cm fanvar.
    arkadşlar teknik kısım bu ben bilgisiyarımı alırken asusu dandik 350 watt bir kasa aldım psu güzel fena değilde ama yetmiyor işte psu bu

Psu  konusunda yardıma ihtiyacım var

ben 5770 almayı düşünüyorum sanırım bu psu yetiyor ama ucu ucu na ama paramda çok yok 250 tl param var bunu 200 tl ekrankartı 50 tl psu parası kalıyor.
    50 tl psu yok ama burda bir bilgisiyarcı abi var şu psu 50 tl felan veririrm diyor ben pazarlık yaparım ama psu çok yeni değil sanırım.Garantisi felan var dedi ama bilmiyorum.
     Psu  konusunda yardıma ihtiyacım var

bu psunun 2. eli 50 tl edermi ben tabi fiyatı biraz daha aşağıya çekmeye çalışıcam ama siz değerli forum üyleride bir yorum atarsanız çok sevinirim.Saygılarımla

http://www.cizgi.com.tr/product/product.aspx?id=315

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbaron66 -- 18 Ocak 2012; 14:42:47 >

• Eder.Al.
    Madem bütçe sıkışık en mantıklısı bu olur.
    5770 ve 450 watt 2.el asus power.
  • A-45GA yı 50 ye bulursan hiç kaçırma!misal ben 70 e satıyorum ve kuruş inmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Eder.Al.

Metin abi 6850 gibi bir ekrankartıda var aklımda bir sorun ayratırmı 5770 ve 6850 çok yakın kartlar birbirine
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickbaron66

quote:

Eder.Al.

Metin abi 6850 gibi bir ekrankartıda var aklımda bir sorun ayratırmı 5770 ve 6850 çok yakın kartlar birbirine

Alıntıları Göster
    Ona da yeter.Aralarında 20-25 WATT fark var,iki ekran kartı arasında.
    Fakat overclock yapmıyacaksın.

• quote:

quote:

Eder.Al.

Q9400 ve hd6950 ile kullandığıma göre yeterlilik konusunda zerre kaygı duymamalısın dediğim gibi 50 ye bulduysan kesinlikle kaçırma! mutlu mesut kullanırsın

• quote:

Svideoz knkamsınya 9400 çok güzel bir işlemci.Bu arada eğer kullanıyorsan bir işlemci fanı önerebilirsen çok pahalı olmıyacak koşulda güzel olur .Metin abi cpu damı oc olmaz ekrnaakrtını geçtim cpu 3.0 ghz felan çekmeyi planlıyorum ilerde cpu fanı alıp
  • quote:

quote:

Svideoz knkamsınya 9400 çok güzel bir işlemci.Bu arada eğer kullanıyorsan bir işlemci fanı önerebilirsen çok pahalı olmıyacak koşulda güzel olur .Metin abi cpu damı oc olmaz ekrnaakrtını geçtim cpu 3.0 ghz felan çekmeyi planlıyorum ilerde cpu fanı alıp

Alıntıları Göster
    3.0 için çok az bir voltaj vereceğinden sorun olmaz.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    50 tl verilmez 80 tl'ye 0 Fsp 500w psu satılıyor.

o güç kaynağı 12 v kanalından 264w veriyor 6850 düşünebilen ve 9400 gibi bir işlemcisi olan insan 30-40 liranın lafını yapmamalı özellikle güç kaynağı konusunda.

bu arada güç kaynağı yeteceği kadar alınmaz kaliteli alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

o güç kaynağı 12 v kanalından 264w veriyor 6850 düşünebilen ve 9400 gibi bir işlemcisi olan insan 30-40 liranın lafını yapmamalı özellikle güç kaynağı konusunda.

senin hesabına göre q9400 ve hd6950 ile oc yapamamak yada crysis 2 oynayamamak lazım işin teknik kısmına o kadar kafa yoracağına pratiğe bak teoriyle bu kadar kafayı bozmayın!

asus un fsp den kaliteli olmadığını ispatla forumu bırakırım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 18 Ocak 2012; 17:24:51 >
  • quote:

quote:

zalman cnps10x performa kullanıyorum 3.6ghz de 1.33v ısı 55 dereceyi geçmiyor tavsiye ederim !

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

quote:

senin hesabına göre q9400 ve hd6950 ile oc yapamamak yada crysis 2 oynayamamak lazım işin teknik kısmına o kadar kafa yoracağına pratiğe bak teoriyle bu kadar kafayı bozmayın!

asus un fsp den kaliteli olmadığını ispatla forumu bırakırım!!!

Alıntıları Göster
    ben fsp önermedim psu önerdim.

burada markaya göre konuşan insanla teknik konuda tartışmam.

iyi forumlar

• quote:

iyi forumlar

"50 tl verilmez 80 tl'ye 0 Fsp 500w psu satılıyor."marka belriten sensin bu bir öneridir!

konu psu olduğuna göre bahsim elbette psu dur! birde bunu detaylıca mı yazalım. kağıt üstünde o 295 watt veriyor bu 328 watt söylemlerinide bırakın artık.
  • quote:

quote:

iyi forumlar

"50 tl verilmez 80 tl'ye 0 Fsp 500w psu satılıyor."marka belriten sensin bu bir öneridir!

konu psu olduğuna göre bahsim elbette psu dur! birde bunu detaylıca mı yazalım. kağıt üstünde o 295 watt veriyor bu 328 watt söylemlerinide bırakın artık.

Alıntıları Göster
    arkadşalr kavaga gerek yok 80 tl 500 wat psu var linkini at alayım kardeş birde kargoyu ekle lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbaron66 -- 18 Ocak 2012; 18:02:03 >

• quote:

arkadşalr kavaga gerek yok 80 tl 500 wat psu var linkini at alayım kardeş birde kargoyu ekle lütfen

Alıntıları Göster
    2. el olarakta bakabilirsin psu'yu. Forumun 2. el bölümünü bir göz gezdir.

Bilgisayarcanın sana önerdiği psu'nun 12v değerlerini buraya yazarsan fena olmaz.
  • quote:

quote:

iyi forumlar

Alıntıları Göster
    yanlış anlaşılma olmasın tabloda verilen güç kaynağı için 264w demiştim.

a-45ga kalitesiz bir güç kaynağı değildir fakat vurgulamak istediğim nokta güç kaynağını 2.el almamanız yönündedir.

6950 düşünen bir insan fsp500w bile değil Seasonic 620w gibi bir psu almalıdır sonuçta ömürlük alıyorsunuz bilgisayarınızı emanet ediyorsunuz.

verimlilik farkıda düşünüldüğünde zaman içinde kendini amorti eder.

200 lria 5770'e verilmez alacaksanız 5850 alın kaç ay önce 210 liraya 5850 bulmuştum 2.el.

neredeyse 2 kat performans farkı olan 2 ekran kartı arasında 2.elde 20-30 lira oynuyor.

elinizdeki güç kaynağı bile 5850-6850 çalıştırabilir ancak sıkıntılı olur güç kaynağı zorlanır.

http://www.anandtech.com/bench/Product/295?vs=296

oyun performansını hemen halletmek istiyorsanız 5770 yerine 10-20 lira fazla verip 2.el 5850 alın olmadı 0 6850 bile alsanız yine daha mantıklı olur.

hemen sonrasında para bulup güç kaynağına sağlam bir değişiklik yapın derim.

yani 200 lira civarında 5850 yanınada benim güç kaynağımın muadilinden bir tane almanız en mantıklısı olacaktır.

svideoz@

size açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyorum yorumlarımı alıntı yapıp post kasmanıza gerek yok.
    ayrıca tanımadığınız insanlarla sen-benli şekilde seviyesiz konuşmayın ters birine denk gelebilirsiniz..

herkese hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 18 Ocak 2012; 19:13:03 >

• quote:

a-45ga kalitesiz bir güç kaynağı değildir fakat vurgulamak istediğim nokta güç kaynağını 2.el almamanız yönündedir.

6950 düşünen bir insan fsp500w bile değil Seasonic 620w gibi bir psu almalıdır sonuçta ömürlük alıyorsunuz bilgisayarınızı emanet ediyorsunuz.

200 lria 5770'e verilmez alacaksanız 5850 alın kaç ay önce 210 liraya 5850 bulmuştum 2.el.

neredeyse 2 kat performans farkı olan 2 ekran kartı arasında 2.elde 20-30 lira oynuyor.

elinizdeki güç kaynağı bile 5850-6850 çalıştırabilir ancak sıkıntılı olur güç kaynağı zorlanır.

oyun performansını hemen halletmek istiyorsanız 5770 yerine 10-20 lira fazla verip 2.el 5850 alın olmadı 0 6850 bile alsanız yine daha mantıklı olur.

yani 200 lira civarında 5850 yanınada benim güç kaynağımın muadilinden bir tane almanız en mantıklısı olacaktır.

cebinde maksimum 50-60 lira nakiti olan gidipte sıfır verimliliği 80 bronze bir psu alamaz realite üzerinden konuşalım bu adam ne yapar elbette gidip ikinci el güvenilir bi psu alır.ikinci el alınmaz diye birşey yok kaliteli bir marka/üretim olduktan sonra o sistemi değil 2 yıl bir o kadar sene daha rahatlıkla sırtlar içiniz rahat olsun

• quote:

svideoz@

size açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyorum yorumlarımı alıntı yapıp post kasmanıza gerek yok.
    ayrıca tanımadığınız insanlarla sen-benli şekilde seviyesiz konuşmayın ters birine denk gelebilirsiniz..

herkese hayırlı akşamlar.

Alıntıları Göster
    Ashes.
    2. elde 200 TL ye 5850 bulmak biraz zor.

Arkadaşın bütçesi kısıtlı. O nedenle fazla açılmak istemedik. asus 45ga kötü bir power değil.12 volt railinden 300 watta kadar çıkabiliyor.Her nekadar etiket değeri 14+15 yani 29 amper yazsa da pratikte 29x12=348 watt değil yani.Ama yinede fena bir değer değil.

5850 için bu değer bana biraz az geldi açıkçası.

Tabi ki gönül isterdi ki arkadaşımız bütçeyi biraz daha arttırıp hiç değilse 500 watt,yeni nesil hıghpower,FSP gibi 12 volt çıkışı daha yüksek bir power alsın.Çünkü powerlerin yıllar içinde performans kaybına uğradığıda bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

Ashes.
    2. elde 200 TL ye 5850 bulmak biraz zor.

Arkadaşın bütçesi kısıtlı. O nedenle fazla açılmak istemedik. asus 45ga kötü bir power değil.12 volt railinden 300 watta kadar çıkabiliyor.Her nekadar etiket değeri 14+15 yani 29 amper yazsa da pratikte 29x12=348 watt değil yani.Ama yinede fena bir değer değil.

5850 için bu değer bana biraz az geldi açıkçası.

Tabi ki gönül isterdi ki arkadaşımız bütçeyi biraz daha arttırıp hiç değilse 500 watt,yeni nesil hıghpower,FSP gibi 12 volt çıkışı daha yüksek bir power alsın.Çünkü powerlerin yıllar içinde performans kaybına uğradığıda bir gerçek.

Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-evo-ii-cift-usb30-4-kirmizi-led-fanli-seffaf-panelli-full-siyah-atx-oyuncu-kasasi-dkchevoii/productDetails.aspx?productId=bd131923&categoryId=1013

Bu kasaya Psu gerekli mi ? Bi de fotoğraflarda hiç ni parça yok sadece fotoğraf için mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Trollist

http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-evo-ii-cift-usb30-4-kirmizi-led-fanli-seffaf-panelli-full-siyah-atx-oyuncu-kasasi-dkchevoii/productDetails.aspx?productId=bd131923&categoryId=1013

Bu kasaya Psu gerekli mi ? Bi de fotoğraflarda hiç ni parça yok sadece fotoğraf için mi ?

evet gerekli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.