Şimdi Ara

PSU larda gerçek güc veren varmı? yada nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar mesela 650 watt +80 bir psu , gercek 650 watt oldugu nasıl anlasılır , bunlar PSU markalarına gore mi değişir, bazı PSu lar 750 wat yazıyor bunlar gercekde 630 watt mı verıyor.. bilgilendırırsenız sevınırım PSU alacam yanlıs bışey almayayım lütfen...????

bir şey daha soracagım.. bütün PSu ların ebatları aynımıdır ??? kasaya takarken bır sorun yasanırmı onu soracaktım..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• belli başlı bazı markalar vardır,o markaların aldıkları sertifikalar sayesinde bizde onlara güvenerek alır kullanırız ve tavsiye ederiz,
    siz tam olarak sisteminizi yazın,psu için ayırdığınız maximum bütçeyi belirtin,o paraya alınacak en iyi psu tavsiyesi verelim
  • 12v kanalına bakın 52/54A verenler 650w civarı oluyor, 750w psu'larda ise 60-62A akım verirler.

Bütçenizi ve sisteminizi yazarsak öneri isteyebilirsiniz
  • bütün psu'lar aynıdır ayrıca,takabilirsiniz
  • benım pc eskıdı 4-5 yıllık oldu, yenılemek ıstıyorum..

alacagım kart ..Asus GTX560 Ti DirectCU II Top 1GB
    işlemci..INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB

bunlarda karar kıldım fakat. bir türlü kasa pSu ve anakarta karar veremedım...

PSu ve kasaya toplam 350-400 lıra arası butce ayırdım..

anakarta da 350 cıvarı butcem var...

sabahdan berı arıyorum tarıyorum kafam allak bullak oldu, lütfen yardım edın ...

kasa olarak bunu almak istedım .

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-evo-ii-high-power-b12s-serisi-750w-guc-kaynakli-4-kirmizi-led-fanli-full-siyah-seffaf-yan-panelli-atx-oyuncu-kasasi-evo-2.html

bu forumdan bı arkadasımız kasa iyi deıl kaplo toplması yok dedı PSu içinde 630 watt guc verır dedı, arada derede kaldım.. birde kasanın boyu 48cm gecmemesı lazım yoksa masaya sığmıyor :(

birde anakart için benı aydınlatın da günlerce gezmeyım netde.. asus mu yoksa MSI mi alıyım bılemıyorum..

• ozaman benım bu linkdekı kasanın PSu su 35A yazıyor
    400 watt verır ozman
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspendos1903

benım pc eskıdı 4-5 yıllık oldu, yenılemek ıstıyorum..

alacagım kart ..Asus GTX560 Ti DirectCU II Top 1GB
    işlemci..INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB

bunlarda karar kıldım fakat. bir türlü kasa pSu ve anakarta karar veremedım...

PSu ve kasaya toplam 350-400 lıra arası butce ayırdım..

anakarta da 350 cıvarı butcem var...

sabahdan berı arıyorum tarıyorum kafam allak bullak oldu, lütfen yardım edın ...

kasa olarak bunu almak istedım .

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-evo-ii-high-power-b12s-serisi-750w-guc-kaynakli-4-kirmizi-led-fanli-full-siyah-seffaf-yan-panelli-atx-oyuncu-kasasi-evo-2.html

bu forumdan bı arkadasımız kasa iyi deıl kaplo toplması yok dedı PSu içinde 630 watt guc verır dedı, arada derede kaldım.. birde kasanın boyu 48cm gecmemesı lazım yoksa masaya sığmıyor :(

birde anakart için benı aydınlatın da günlerce gezmeyım netde.. asus mu yoksa MSI mi alıyım bılemıyorum..

Anakartta Gigabyte yada Msi Öneriyorum.
    Diğer Sorularına gelince kaliteli bir markanın cf sli yapmıcaksanız 500 w psusu yeterli cok fazla para verme seasonic yada corsair alabilirsin.
    Kasa seçiminide kendi zevkine göre yap ama yaptığın yanlşlığı söyleyim büyük ihtimal bilgisayar masan var ve ordaki kasa yerine kasa koymaya calşıyorsun o kasada iyi hava akışısı olmaz bilgine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • masam var ama eskı model kapaklı sıstem deıl , hertarafı acık sadece masanın üstünde tezgah gibi küçük bıyer var o araya kasayı koyuyorum orasıda 48-49 cm gelıyor

ozaman gercek 750 watt bole oluyor heralde , ama bu bızı aşar yahu

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-760w-80-plus-gold-tek-12v-kanali-62a-moduler-guc-kaynagi.html

birde PSu ların +80 olması cokmu önemli.. o +80 olmadanolmazmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspendos1903 -- 4 Aralık 2011; 23:09:33 >

• usta bu süper oldu valla iyiki açmısım bu konuyu... şimdi bu PSu gercek 750 watt verir demi
  • İstediğin güce en yakın değeri almak istersen 80+gold,hatta platinium alman lazım.Ayrıca hicbir guc kaynagı %100 verimle calısmaz,illaki kayıp vardır.
  • Diğer konuya da yazdım burayada yazıyorum.Ben aldım memnunum.Bundan önce 550 watt glacialpower(ki iyi bir psu dur) vardı, bu psu kesinlikle ondan daha iyi.4 saat oyun oynadım elimi tuttuğumda soğuk hava üflüyordu.Diğer psu da oyuna girip 3 dakika geçince içeride sesten durulmuyordu.Abartıyor diyeceksiniz ama odayı gerçekten ısıtıyordu :Dhttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd100556&categoryId=1013
  •  PSU larda gerçek güc veren varmı? yada nasıl anlaşılır?
  • psu hakkında detaylı bilgi içiN bakabılırsınız

http://forum.donanimhaber.com/m_51724855/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51724855
  • haf912 plus var yanindada 750w guc kaynagi bu isinizi gorur sanirim
  • Mesela 600 Watt bir psu %65 verimle çalışsa 960 Watt çekip 600 mü veriyor 600 çekip 390 mı veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    Evet, 0.65'e bölüyorsun o kadar toplamda güç çekiyor. Misâl, Seasonic'in bir serisinde 850 watt diyor, 840 watt çekebiliyorsun 12v yolağından. Verimi de %95.6 - kesip bölüp çıkarırsan 840 watt sistem güç tüketimini, prizden 880 watt olarak devredebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.