Masaüstü kasamı temizlemek için söküp birleştirdim ve sanırım bir hata yaptım. Güç kaynağının anahtarı kapalı haldeyken fişe taktım ve fişe taktığım anda güç kaynağından kıvılcım attı. Şu anda bilgisayara elektrik gelmiyor (anakartın ışıklarının yanmamasından anlıyorum). Güç kaynağının tamiri mümkün müdür, nereye sorup nerde yaptırabilirim? Pazartesi sınavım var, kasayı çalışır hale getirmem gerekli ve karantina hiç yardımcı olmuyor. |
~PSU Patladı ve Kasa Açılmıyor
-
-
Anakartta basit bir mosfet'te yanmış olabilir yada sargı falanda yanmış olabilir hangi parçanın yandığı önemli ayrıca yanlış bağlantı ile psu patlamaz yeni psuların hepsinde kısadevre koruması vs. Var sıvı teması olabilir mi ?
Ayrıca bozulan basit parça bile olsa o parçayı bulmak zor olabilir Türkiye'de her entegreyi bulmak kolay değil en iyisi yeni psu almak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PSU değiştirsem bile sorunun çözülceği kesin değil. Belki dediğiniz gibi anakartta sorun vardır ya da tekrar birleştirirken bağlantılarda hata yapmışımdır. Hem elimde deneyebileceğim yeni bir PSU yok hem de yeni taktığım PSUnun da aynı şekilde çöpe gitmesini istemiyorum. Sorunun PSUdan olduğunu düşünmemin sebebi bilgisayara hiçbir şekilde elektrik gitmiyor olması, bilgisayarın açılmasını geçtim anakarttaki ışıklar bile yanmıyor. Ayrıca PSUdan çıkan kıvılcımı ve içindeki yanık izini de gördüm ama gözle gördüğüm kadarıyla başka hiçbir şey hasarlı durmuyor. Dediğiniz gibi altın serisi yani akım koruması var PSUnun. Kontrol etmemin bi yöntemi var mıdır? Şöyle bir yere götür işini hallederler dediğiniz bir yer ya da? Sıvı teması olmadığına eminim bu arada.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X