Şimdi Ara

PSU Seçimi...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda imzamdaki sistemi kullanıyorum. 1 hafta içerisinde 256 Mb Saphire X1950Pro PCIex ekran kartını almayı düşünüyorum. Ancak PSU um fsp 300W ve bu PSU nun yetmeyeceğini düşünerek yeni bir PSU da almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu iki ürün arasında kaldım sizlerden bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var!

Ürünler:

1- Be quiet! Straight Power BQT E5-500W V2.2 - 187,60 YTL

2- SilverStone ST50EF Plus 500W V2.2 - 191,90 YTL

Tavsiyelerinizi Bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaq -- 15 Şubat 2007; 23:45:44 >

• ben Be quiet derim sitenin editörlerinden mesut çevik bile her parçayı test ederken o markayanın psu'sunu kullanıyor, ee bi bildikleri vardır heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

ben Be quiet derim sitenin editörlerinden mesut çevik bile her parçayı test ederken o markayanın psu'sunu kullanıyor, ee bi bildikleri vardır heralde

Aslında incelemerim sıraında benimde hoşuma gitti ancak bu model hakkında çok fazla bilgim yok...
  • x1950 almasaydın da bir süre bekleseydin,o parayla orta halli bir dx10 kartı alsaydın?Gerçi son karar senin,illa alacaksan ikiside kaliteli.Bende Silverstone var ancak alacak olsam gene Silverstone alırdım sanırım(Ama Be Quiet da hiç fena değil).
  • iki ürün arasında kesinlikle SilverStone daha iyidir!!!
  • be quiet derim
  • ben olsam daha eski bi firma olmasından dolay ss tercih ederdim ama iki ürün arasında önemli bi fark olacağını sanmam
  • ikiside gayet güzel ürünler ama be quiet in sanırsam tak cıkar kabloları var.Onun için be quiet tercih edilebilir....
  • peki ses olarak aralarında bir fark var mı?
  • bence senin listede yok ama FSP bluestrom 500w al.
  • selam
    ben de alacağım psu da araştırmalarım sonunda 2 maka arasında kaldım(benim be quiet dark power 530 w idi)

silver stone iyi bir marka ama be Quiet in artıları daha fazla gibi

sessizlik olayında testlerde be quit önde

verimlilik ve stabil olarak silver stone

aslında zor bir durum ama para sorunun yoksa be Quiet dark power 530w alabilirsin (230 ytl civarı) ayrıca tak çıkar kabloları var
  • çok araştırmaya kalkarsan benim gibi hiçbirşey alamazsın
    ben aslında thermaltake almak için yola çıkmıştım
    ama karşima bir sürü seçenek çıktı 2 hafta araştırdım
    tam silver stone a karar vermiştim ki
    be quiet ile tanıştım biraz da onu araştırdım
    ikisi arasında seçim yapmak zor silver kullanıcıları daha fazla be quiet pek yaygın değil ama alanlar çok memnun.
    ayrıca be quiet in ATİ CROSFİRE-NVİDİA SLİ seltifikaları var
    bu markalar havadan seltifika vermez herhalde. bir de ben almanların yamuk işni görmedim
    bence sen be quiet al
  • bu arada Straight Power seilerinde (500w için) tak çıkar kablo yok ama kablo muhafazalama olayı iyi
    ayrıca kasa içi fan kontrol olayı var
    kutu içeriği ss ye göre zengin
  • Be quiet! Straight Power BQT E5-500W' da kablolar çıkmıyor!!!

be quite dark power serisinde kablolar sökülüp takılabiliyor.

ben de yaklaşık 2 ay önce PSU alma telaşına düştüm!!!

seçeneklerim arasında

Enermax Liberty 500W
    Be Quite dark power 530W
    SS ST50EF 80+ 500W
    ve FSP epsilon 600W vardı!!!

ben SS 500W'ı aldım.

enermaxı fiyat/performanstan dolayı eledim çünkü bütçeyi zorlayacaktı SS'ten 80YTL pahalı
    Be Quite'ı kalite, verimlilik ve performansından dolayı eledim SS'in gerisinde kaldığı için,
    Epsilonu ise yeterli inceleme ve test bulamayışım ve ripple sorunları olan bir ürün olduğu ve forumdan uzman bir arkadaşın yönlendirmesi sonucu vaz geçtim!!!

SS'i alma sebeplerim ise F/P olarak çok iyi bir ürün olması 12V'a toplamda veriği Amper değerinin yüksek olması, inceleme ve testlerinde hiçbir kötü yorum yapılmaması %83-85gibi üst düzeydeki verimliliği ve forumdan uzman arkadaşın benim bu görüşlerimi desteklemesi sonucu fazla düşünmenin gereksiz olduğu kanaatine vararak SS 500W'ı aldım

kasamın ebatlarını ve içinin dar ve küçük olmasına rağmen kabloları takılıp çıkarılan modelleri tercih etmedim çünkü aradaki farkı başka şeylere yatırabileceğimi düşündüm,
    zaten kısa bir uğraş sonucu kullanılmayan gereksiz tüm kabloları rahatlıkla sakladım
    şu anda kasa içinde gereksiz kablo yok gerekli olanlarda boyları uzun olduğundan gizli yerlerden dolaşıp kalabalıklık yapmıyor anakart üzerinde.

bu arada bazı arkadaşlar sırf kendileri de kullandığı içinmidir bilmiyorum BlueStormu tavsiye ediyorlar
    bu tür tavsiyeler yanıltıcı olabilir forum ortamlarında tavsiye ederken biraz dikkatli olmak gerek!!!
    ama BlueStorm artık eskidi ve F/P olarak iyi bir ürün değil
    ben BlueStorma kötü demek istemiyorum ama ancak bütçesi 150YTL'yi geçmeyecek olan arkadaşlara tavsiye etmek daha doğru olacaktır diyorum!!!

neyse fazla uzattım galiba ben bu nedenleden dolayı arkadaşın yukarıdaki verdiği ürünlerden SS ST50EF 80+ 500W modelini tavsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozee2505 -- 17 Şubat 2007; 0:58:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

Be quiet! Straight Power BQT E5-500W' da kablolar çıkmıyor!!!

seçeneklerim arasında

Enermax Liberty 500W
    Be Quite dark power 530W
    SS ST50EF 80+ 500W

ben SS 500W'ı aldım.

enermaxı fiyat/performanstan dolayı eledim çünkü bütçeyi zorlayacaktı SS'ten 80YTL pahalı
    Be Quite'ı kalite, verimlilik ve performansından dolayı eledim SS'in gerisinde kaldığı için,
    Epsilonu ise yeterli inceleme ve test bulamayışım ve ripple sorunları olan bir ürün olduğu ve forumdan uzman bir arkadaşın yönlendirmesi sonucu vaz geçtim!!!

SS'i alma sebeplerim ise F/P olarak çok iyi bir ürün olması 12V'a toplamda veriği Amper değerinin yüksek olması, inceleme ve testlerinde hiçbir kötü yorum yapılmaması %83-85gibi üst düzeydeki verimliliği ve forumdan uzman arkadaşın benim bu görüşlerimi desteklemesi sonucu fazla düşünmenin gereksiz olduğu kanaatine vararak SS 500W'ı aldım

kasamın ebatlarını ve içinin dar ve küçük olmasına rağmen kabloları takılıp çıkarılan modelleri tercih etmedim çünkü aradaki farkı başka şeylere yatırabileceğimi düşündüm,
    zaten kısa bir uğraş sonucu kullanılmayan gereksiz tüm kabloları rahatlıkla sakladım
    şu anda kasa içinde gereksiz kablo yok gerekli olanlarda boyları uzun olduğundan gizli yerlerden dolaşıp kalabalıklık yapmıyor anakart üzerinde.

bu arada bazı arkadaşlar sırf kendileri de kullandığı içinmidir bilmiyorum BlueStormu tavsiye ediyorlar
    bu tür tavsiyeler yanıltıcı olabilir forum ortamlarında tavsiye ederken biraz dikkatli olmak gerek!!!
    ben BlueStorma kötü demek istemiyorum ama ancak bütçesi 150YTL'yi geçmeyecek olan arkadaşlara tavsiye etmek daha doğru olacaktır diyorum!!!

neyse fazla uzattım galiba ben bu nedenleden dolayı arkadaşın yukarıdaki verdiği ürünlerden SS ST50EF 80+ 500W modelini tavsiye ediyorum...

arkadaş güzel açıklamış

• Gigatekte 67$'a Antec Neopower var, onu da bir inceleyin derim.
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1715
  • yanlız arkadaşlar kredi kartında limit az kalmış 25 YTL fark kalıyor. Ekran kartında değilde psu dan biraz kısayım diyorum. Bana 155 YTL ye sistemi kaldıracak bir psu tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

Be quiet! Straight Power BQT E5-500W' da kablolar çıkmıyor!!!

seçeneklerim arasında

Enermax Liberty 500W
    Be Quite dark power 530W
    SS ST50EF 80+ 500W

ben SS 500W'ı aldım.

valla arkadaş ne gerkiyorsa söylemiş
    beni bile caydırdı

• Evet limit sorununu da hallettim inşallah yarın 256 Mb Saphirre 1950Pro Ekran kartı ve SilverStone ST50EF Plus 500W V2.2 PSU siparişi vereceğim!!! İnşallah pişman olmam...
  • siverstone derım ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.