Şimdi Ara

PSU SOKETLERIM DONANIMLARIMA YETMIOR NE YAPMALI????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bide cd rw var ona da guc baglı
    samsung marka hdd var ona da guc baglı....
    psudan sadece bır tane aparat kalıo o da dvd combo ıcın yukarıda gırısı asaa yetısmıo zaten

neyse asıl soruna gelelım şimdi elımde bırtane daha hdd var 80gb bunu aynı ıde kablosu uzerınden baglıcam ve
    prmry slave yapıcaktım......
    birde baktım ne goreyım guc baglamk ıcın soket yok asadakı olanı zaten agp8x olan 6600gt me takmısım anlıcanız hdd ye baglıcak guc soketı yok.... yukarıda bır tane var oda sanırım dvd combo ıcın .......

şimdi size soruorum bırtane ayrı yukarıdakı guc soketu ıcın aparatmı almam gerekıor asaaa uzatıyım kı onu..
    2. hdd ye baglıyım...........yoksa 6600gt den mı cekım guc kaynagını...ozaman ekran kartına tam guc gıtmez....
    yada arkadaslar elımde bırtane bosda dısarıda psu var onu prıze baglıyıp guc soketlerınden bırını hdd yemı baglıyım....????sorun cıkarırmım acaba.....patlar matlar 80 gb den oluruz sonra?????

şimdi sız degerlı arkadaslarıma soruorum ne yapayımmmmmm

amacım 2 hdd yı aynı ıde kablosu uzerınden master ve slave olarak kullanmak....
    burda kı guc kaynagından cıkan soketlerı nasıl donanıma paylaştırmam gerekıor????

donanımlarım...6600gt agp8x-2 adet hdd-cd-rw........

ŞİMDİ YARDIMALRINIZ BEKLIORUM??????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcl -- 5 Mayıs 2006; 12:29:31 >

• beyler yardım yokmu ya??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcl -- 5 Mayıs 2006; 12:30:46 >
  • Dur hele bir sakin ol var çözüm merak etme. Öncelikle el becerin varsa PSU'yu aç ve oraya eski bir molex ekle ben öyle yaptım. Bunun için havye ihtiyacın olacak.

Yok ben öyle işlere gelemem dersen molex çoklayıcı alacaksın. Yani basitçe bir ek kablo. Bunu ekran kartının oradan besleyeceğine cdrw hattından besle. Velhasıl HDD ve VGA ayrı dursun kenarda. Birde ilginç olan PSU'yu açtığında tüm kabloların aynı hatta bağlı olması;)
  • bir şey yapmadan önce elindeki psu nun tüm donanıma yetip yetmeyeceğini araştır derim.kullanılacak molex kalmaması psu nun limitte çalışması olarak düşünülebilir.ilerde donanımına zarar verecek bir olay yaşayabilirsin.

kolay gelsin
  • yani 4çıkışlı bir psu var güçlü bir psu olmadığını düşünüyorum psu kaç watt ne marka ona göre paralel bir çıkış alınabilirmi diye düşünmüştüm..
  • Umarım bu işine yarar.

Ayrıca kasanın akrilik penceresi varsa çok şık duruyor. Ben Mavi'den almıştım ancak baktım, şu an mavibilgisayarda yok.

http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=620&IID=19049

• bı de bu ara kablodan, net cafelerde cıkma bulabılrmıyım...bu birinci çözüm olsun

2. çözüm ise bende bırtane daha psu vardı dısardan baglasam hdd ye yanı kasanın dısından psu baglıcam ıkıncıyı sadece hdd ye taksam bu olurmu??????

beyler psu 400watt yeter ya daha yenı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcl -- 5 Mayıs 2006; 12:43:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

Umarım bu işine yarar.

Ayrıca kasanın akrilik penceresi varsa çok şık duruyor. Ben Mavi'den almıştım ancak baktım, şu an mavibilgisayarda yok.

http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=620&IID=19049

tesekkur ederım saol buda 3. cözüm olsun elımın altında hazır

• kardeş sistemine bir zarar gelmesin diye özellikle sordum psu kaç watt diye üstünde 400 watt yazması yeterli olmuyor çünkü bir fsp,tagan,antec,enermax, gibi markaların ın 400,420 psu ları ile mukayese edilmeyecek psu lar var.ve bu yazdığım yada bunun gibi kalite markaların psu larındakı molex çıkış zaten 6 tane sen aynı hat üstünde 1 çıkış daha yaparsan psu kaldırırmı ?..
  • haklı olabılırsın kardesım gercekden sorun cıkarır mı acaba yapsak ya
    ama kardes onu hdd ye uzatmasam zateen dvd combo alsam ona takıcam dımı yanı bır hakkım daha vargalıba die dusunuorum??????ama psuyu harbı 400watt dıe aldım cunku bır oncekı agp ıcın yetmıordu ekran kartı ıcın yanı ondan guvenıorum psuma
  • psu na güveniyorsan +1 donanım için bir problem çıkaracağını düşünmüyorum birkaç donanım daha düşünüyorsan önerilerimizi dikkate bile alma çünkü sadece yeni almak zorunda kalacağın psu için hayırlı olsun diyebilirizpsu yu açıp tadilat yapmanın yani molex lehimlemenin bir anlamı yok paralel güç kablosu taktığında mantıken aynı işlemi yapmış oluyorsun.ikinci bir psu ilave etmek teknik bilgi gerektirdiğinden sana problem çıkara bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neta -- 5 Mayıs 2006; 13:14:44 >
  • @neta

saol kardesm eyw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.