Şimdi Ara

PSU ve Islemci ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar sistemi yenilemeye karar verdim malum wow illeti tüm hayatımızda =) Ben önce suanki sistemimi yaziyim;

Işlemci;Intel Celeron 2.0 GHz
    Anakart; Gigabyte 8IR2003 rev.04
    Ram; DDR 256mb 200/266
    Ekran Kartı; GeForce Mx440 with agp8x

Almayı düşündüğüm sistem;

Işlemci;INTEL PENTIUM DUAL CORE E2160 1.8GHZ 1MB LGA77
    Anakart; Gigabyte GA-P35-DS3R(rev. 2.1)
    Ram; 2*1gb kingston 667MHz ddr2
    Ekran Kartı; PALIT 8600GT SONIC (128 BİT)256MB

Kendi harçlıklarımdan kısarak biraz para topladım ama biraz fazla geldi fiyatı. Düşündümde işlemciyi almasam benim suanki işlemciyi kullanmaya devam etsem ilerde değiştirsem olurmu yani uyum sağlıyormu anakart'a? Birde PSU Calculator ile hesaplamaya çalıştım ama çok değişik değerler çıktı yani ingilizce olsa sorun değilde teknik terimler olunca işler karışıyor biraz =) Benim şuanki almayı düşündüğüm sisteme nekadarlık PSU almam gerekir? Overclock yapmayı düşünmüyorum..

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arminas_AR -- 4 Haziran 2008; 22:35:15 >

• Ne diye işlemciden kısacaksınız ki? Anakartı daha ucuz bir modelden alın. 70,80 dolara G31, P31 anakartlar var. Hızaştırmayacaksanız alacağınız sisteme de kaliteli bir 350W yeterlidir. 350 ve 400W lar arasında fiyat farkı neredeyse yok. 400W almak daha mantıklı bu durumda. FSP, High Power, LC Power, Asus, Aopen gibi markaları tercih edebilirsiniz.
  • Yok yanlış anladınız işlemciden kısmıyorum, sadece erteliyorum yani 1 ay sonra alcam işlemciyi. Ozamana kadar şuanki işlemciyi kullanabilir miyim diye düşündüm.
  • arkadaşlar 10 günüm var, 10 gün sonra sistemi almış olmam lazım.. Intel Celeron 2.0 GHz ve Gigabyte GA-P35-DS3R(rev. 2.1) anakart birbirine uyumlumu acaba?
  • anakartı neden o kadar pahalı seçiyorsun ki daha ygun 31 serisi filan var
  • şimdi karşılastırdım da GA-P31-DS3L almam daha mantıklı sanırım çünkü aralarında benim kullanacağım pek bir fark yok. Peki GA-P31-DS3L ile benim şuanki işlemci uyum sağlarmı? Sitelerini arastırdım ama tam emin olamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.