Şimdi Ara

PSU voltaj surekli düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SERDAR YAKIŞIR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Evde düşük voltajlı DC ihtiyacımı karşılamak için psu temin etmiştim.

PSU da bir sorun var. 12 volt çıkışı boştayken 12.10 volt civarında. 12 volt hattına 21w stop ampulu bağlayınca voltaj 11.60 falan oluyor. 5 volt hattına malzemeler arasında bulduğum bi taş direnç bağlayınca voltaj 11.9 a kadar çıktı. Fakat bekledikçe 11.89 11.88 11.87 şeklinde duşmeye başladı. Hatta 10 küsür volta kadar okudum.

Galiba geri besleme yapamadığından surekli voltaj dusuyor. PSU nun arızası ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Merhabalar. Evde düşük voltajlı DC ihtiyacımı karşılamak için psu temin etmiştim.

PSU da bir sorun var. 12 volt çıkışı boştayken 12.10 volt civarında. 12 volt hattına 21w stop ampulu bağlayınca voltaj 11.60 falan oluyor. 5 volt hattına malzemeler arasında bulduğum bi taş direnç bağlayınca voltaj 11.9 a kadar çıktı. Fakat bekledikçe 11.89 11.88 11.87 şeklinde duşmeye başladı. Hatta 10 küsür volta kadar okudum.

Galiba geri besleme yapamadığından surekli voltaj dusuyor. PSU nun arızası ne olabilir?

Merhaba,anlatımınızdan anladığım;entegresi 2003 olan modellerden....
    Her çıkış için ayrı uyartım pini bulunduğundan bir uçta yük çoğaldıkça diğer çıkışların voltajı yükselir.Yani bu PSU arızalı değil,sağlam.Yapılacak pek bir şey yok.12V çıkışın çökmemesi için özellikle 5V çıkışın yükünü artırmalısınız.
    Ör;12V uçtan 3-4A güç çekmek istediğinizde 5V çıkışa en az 1-2A yük bağlarsanız 12V çıkışı çökmez.Yada 5V çıkıştan akım çekmek istediğinizde 12V'un yükünü artırın..

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. PSU'nun içinin resimleri vardı. Bir ara yükleyebilirim.

2 tane 21w stop ampülü, 35w far ampülü, bir de 50 watt halojen bağladım. 5 volta da 7 ohm taş direnç bağladım. 10 volta kadar düştü.

Fan da çılgınlar gibi dönmeye başladı. (termal fan kontrol devresi koymuştum içine.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Mart 2016; 11:43:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Teşekkür ederim. PSU'nun içinin resimleri vardı. Bir ara yükleyebilirim.

2 tane 21w stop ampülü, 35w far ampülü, bir de 50 watt halojen bağladım. 5 volta da 7 ohm taş direnç bağladım. 10 volta kadar düştü.

Fan da çılgınlar gibi dönmeye başladı. (termal fan kontrol devresi koymuştum içine.)
    quote:

Orijinalden alinti: AdmGdk

Tesekkür ederim. PSU'nun içinin resimleri vardi. Bir ara yükleyebilirim.

2 tane 21w stop ampülü, 35w far ampülü, bir de 50 watt halojen bagladim. 5 volta da 7 ohm tas direnç bagladim. 10 volta kadar düstü.

Fan da çilginlar gibi dönmeye basladi. (termal fan kontrol devresi koymustum içine.)

Bende te?ekkür ederim.
    Bahsetti?iniz yüklere göre bence bu PSU gayet normal.7ohm ta? direnci 2 adet paralel yaparsanyz 12V çyky? yükselir.Daha açykçasy;12V hattynda çekilen akym yükseldikçe 5V hattynda da çekilen akym artmasy gerekir.En güzeli deneyerek görebilirsiniz.

• Kapasiteler sağlammı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kapasiteler eklendi.

Aletin entegresi 8110 diye bir şey.

Resim açılmıyorsa:
    https://dlcxea.by3302.livefilestore.com/y3m3Zn5eRlIloiqjm9b2t_0hc3CATG9EMexE3Yh07luPCC1TvwP8tH7YPVUb9XfCVVZTy7PcOBw_IL-AEFmLcjD4F1QJfexLMWIhFizOP-UJMoS9VLWAypPQLog1WCPwlD66yJBo-ibD0sb1BNcVxq3zEpdb98k6wxaRlneP-Np8uA?width=1024&height=575&cropmode=none
    Trafosu da EI33 kodlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Mart 2016; 16:17:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS ve voltaj dalgalanmasi..
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Aletin entegresi 8110 diye bir şey.

Resim açılmıyorsa:
    https://dlcxea.by3302.livefilestore.com/y3m3Zn5eRlIloiqjm9b2t_0hc3CATG9EMexE3Yh07luPCC1TvwP8tH7YPVUb9XfCVVZTy7PcOBw_IL-AEFmLcjD4F1QJfexLMWIhFizOP-UJMoS9VLWAypPQLog1WCPwlD66yJBo-ibD0sb1BNcVxq3zEpdb98k6wxaRlneP-Np8uA?width=1024&height=575&cropmode=none
    Trafosu da EI33 kodlu.

Bu entegreli psu daha önce görmedim.
    2003-2004-2005-TL494-KA7500-3528-UC3843 entegreleri ile yapılanları biliyorum.
    Yukarda bahsettiğim gibi bu entegre 3 ayrı voltaj ile FB alıyor olmalı.Yoksa bu kadar voltaj düşümü olmazdı.Her neyse önemli olan problemi çözmek...

• Arkadaşlar,TL494 entegresinden farklı olan bütün modellerin genelde hepsinin içinde TL494 entegresi mevcut.Bütün farklı isimler şirkete özel(HP,motorola vb.)entegre geliştirmiş hepsi bu.Aslında fazladan iş güzarlık yapmışlar.Sözde bütün voltaj çıkışlarından FB alarak kararlılık umulmuş ama maalesef yeni nesil PC'lerde istenmeyen durumlar oluşur.Özellikle PSU'yu tek voltaj çıkışlı kullanımda bahse konu voltaj çökmesi kaçınılmaz oluyor.
    SG6105 dahil,2003,2004,2005,SG3528,D8110,hepsinin de sadece isimleri farklı dersem yeridir.

12V çıkıştan akım almak istendiğinde 5V çıkışa yük bağlamak yerine bir step-up devresi ile 5V ve 12V'u paralel kullanmanızı tavsiye ederim.Ben böyle yapacağım.Bu işlemle hem 5V uçta gereksiz yük olmaz hemde 12V çıkış daha da güçlenmiş olur.Bundan sonra da 12V çıkışa ne kadar yüklenilse de voltaj çökmesi sıfır olur.Çünkü 12V ve 5V çıkışlara aynı anda yüklenilecek..

Yeni nesil PSU'lar bu konuda daha iyi durumda. Toplam güçlerinin büyük bir kısmını tek kanala(genellikle +12V) yönlendirebilmekte.

Galiba burada yapmak gereken kullanmadığımız çıkışların geribeslemesini de kullandığımız çıkışa bağlamak. Bunu siz yapıp deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Mart 2016; 13:14:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.